Belépés
ovarzolee.blog.xfree.hu
A türelem a siker kulcsa, nem a sebesség! Szabó Zoltán
1974.09.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Wien, Wien, nur du allein
  2023-08-31 18:28:20, csütörtök
 
  Hazaértem a bécsi kirándulásról. Sok szépet láttam és van pár dolog ami nem tetszett.
A Naschmarkt volt az első, ami negatív meglepetést okozott. Igaz, szombat a piac fővonzereje, de nekem a sok török ilyen-olyan árus nem tetszett. Különösen akkor esett csorba az echte türkische renomén, mikor az Univer piros aranyat próbálták eladni. Mikor rákérdeztem, hogy miért a Made in Hungary van rajta akkor elküldött, hogy rontom az üzletét. Kb. minden fűszer ennyire lehetett eredeti...
Árultak még húst és halat is, illetve a törökök minden hazai vackukat, de léggyel a tetején nekem túl gusztustalan volt. Igaz, nem azért mentem oda, hogy egész nap borjú hússal sétáljak a melegben.

A következő látnivaló a Stadtpark volt. Itt már jártam jó 10 éve, de annyira szép, jó helyen van, hogy visszavágytam. Majd az Uránia csillagvizsgálótól indultam el gyalog az Opera irányába. Félúton aztán lóra akarom mondani villamosra pattantam, kimélendő a lábaimat. Az Operába most sem sikerült bejutni, szerettem volna egy vezetésen részt venni, de erre a hétre nem volt időpont meghírdetve. Pedig gondoltam, hogy a világot jelentő deszkákon állva megköszörülöm a torkomat és csendben mardaok :D

Már 11 óra bőven elmúlt, mikor az Albertina kiállításhoz értem. 4 szinten vannak művek. Van minden, fénykép, grafika, festmény és egy kis épitészet is a múzeumban. A lényeg a csúcson van. Modigliani, Monet. Munch és Picasso művei mellett sok számomra kevésbé ismert művész alkotásai láthatóak.
Vannak nagyon szépek és vannak olyanok is, melyeket én nem értek. Ez a 4 név, mely viszi a kiállítást.
Az egyik általam meg nem értett művész ősszes alkotása fejjel lefelé volt. Már-már hittem, hogy fordítva tették ki, de láttam rajta egy feliratott, így még sem. Ezután úgy gondolom, hogy az én fejemben minden rendben van!

13 óra magaságában ebédeltem meg a Nordseeben, nekem nagyon bejönnek a halas ételek, ha megfelelően tálalják, így egy kicsit megpihentek a lábaim.

Levezetésnek a belváros apró utcáin sétáltam, néztem egy két kirakatot. Legjobban az Omega egyik órája fogott meg, de arra majd akkor kerül sor, ha a befektetési számla mérete eléri a 100 000-es nagyságot. Azonban egy másik kirakat magával rántott, ott csokikat árultak, nem vacakoltak, kilós tábla méretben.

A másik dolog, ami nem tetszett, hogy kedves magyar homelessek már Bécsbe is eljutottak...

Mindent összevetve szép nap volt, kellemes idő, jól kiszellőzött a fejem!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lépegetek
  2023-08-30 16:39:50, szerda
 
  Felpörgettem a lépésszámot. A cél az, hogy minden nap elérjem az 5000 lépést. Munka közben nehéz lesz, de vagy előtte vagy után gyaologolni fogok. Szeretek a gép előtt ülni, de lássuk be a hosszú élet titka a mozgásban rejlik. Ma elmentem és majdnem egy órát kerekeztem ez is része a terápiának.
Megvettem a jegyeket! Van napi jegyem és az Albertina belépő is a telefonomon van. Holnapra már szép időt mutat a jelentés. Ámen!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kocka el van vetve
  2023-08-29 11:57:51, kedd
 
  A bécsi kirándulás időjárási ok miatt csütörtökre került át. Ma megvettem a vonat jegyet. Nem olcsó, majdnem 10 000 Ft! Még a kiállítás jegyét és a napi jegyet kell megvenni! Hegyeshalomból indulok, addig autóval megyek. Több lehetőség van vonat szempontjából.

Tegnap próbáltam mozogni, előkerült a kerékpár is, jól esett kicsit kerekezni! Újra figyeltem az étkezésre is. Vettem zöldséget, nyakon öntöttem a tonhallal, jól esett. Változtatnom kell, mert ez amit most csinálok a rövid élethez vezető út :(
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feléledtem
  2023-08-28 15:16:17, hétfő
 
  Ahogy megérkezett a kellemesebb időjárás az élet is visszatért belém. Nem örültem, hogy a szabadság első hetét a zárt lakásban töltöttem, de abban a melegben kétszer is meggondoltam, hogy kimenjek-e és mikor.
Reggel ráálltam a mérlegre, nagyon csúnya számot mutatott. Így összevontam a szemöldökömet és nagyon megszidtam magamat. Van még njekcióm tavaszról. Megbontottam az új dobozt és beadtam az első adagot. Gyorsan neki álltam egy nagyobb takarításnak és a boltba is kerékpáron mentem. Halkan mondom, de ma még nem ettem édességet. Saját érdekem, hogy a súlyra figyeljek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kemény hónap volt
  2023-08-27 22:25:50, vasárnap
 
  A Tőzsde világa mindig tartogat kihívást. Augusztusban a földgáz ára - Henry Hub /NG határidős termék - folyamatosan esett. Kellően távol voltam, vagyok az ártól, mert szándékosan nagyon kicsi valószínűség mellett kötöttem, ennek ellenére, mikor napról-napra azt látja a kereskedő, hogy minden piros a platformon, az nyomasztó. Én emelkedésre számítottam. Kétszer is volt egy hirtelen visszarántás, majd folytatódott az esés.
Én az időre hegyezem ki a stratégiámat. Lényege, hogy az opció veszít az árából az idő múlásával, majd a lejárat napján megszűnik, ha nincs benne valós érték, ez nekem jó, mert megkapom az opciós prémiumot. Mivel sok volt a rángatás, ezért gyakorlatilag minimális haszonnál járok a hónapban. Még 30 nap van hátra a lejáratig - bármikor lezárhatom - a kieső idő hozza a pénzt, persze csak akkor, ha stagnál vagy emelkedik a piac. Hajnalban nyit a kereskedés. Remélem, hogy pár napon belül zárhatok és nem kell még 10-20 napig benne ülnöm a pozicíókban!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lustaság felsőfokon
  2023-08-26 12:12:49, szombat
 
  A szabadság első fele eltelt. Nagyon inkatív voltam, igaz dög meleg is volt / van. Pótoltam az alvás hiányt, erre is szükség volt!
Tegnap összeraktam a bécsi kirándulás tervét. Pici területre korlátozódik, de sok szép látnivaló van benne. Az egész csúcspontja az Albertina grafikai kiállítás lesz. Kedden megyek, legfeljebb 25 fokot mutat az előrejelzés. Remélem így is marad!

Albino Luciani neve keveseknek mond valamit, annak ellenére, hogy egy pápáról van szó, igaz, hogy 33 napig volt csak az egyház feje, de mégis a XX. században volt. Ma 45. éve, hogy megválasztották.
I. János Pál néven ismerjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A helyzet magaslata
  2023-08-25 11:45:26, péntek
 
  Minden hónap 20. napja után a végrehajtó állomány tagjai izgatottan várják a vezénylést. Legkésőbb 23-án kell kiadni. Ekkor tudjuk meg, hogy mennyit fogunk dolgozni és kaptunk-e szabadságot, ha igen mikor és mennyit. A mi vezénylőnk legyen M. mindig fut az események után. Tudom, hogy a leghálátlanabb munka, de, hogy valaki egy rendes vezénylést képtelen kiadni, az már túlzás. Most is van olyan nap, hogy duplán vagyunk vezényelve és van olyan is, mikor senki nincs beírva,,, Ember tervez, isten végez!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Másik megoldás
  2023-08-24 14:05:50, csütörtök
 
  Az elmúlt napokban hanyagoltam a darálást, ma ismét neki álltam és levontam a következtetést, más megoldást kell találnom. Lassú, idegőrlő és nagyon sok szeméttel jár. Egy dosszié kb. 4 zsák szemetet eredményez. Munka mellett ez nagyon hosszú folyamat. Igazából a lap teteje a fontos, mert ott vannak a védett adatok. A többi nem fontos. Erre kell megoldást találnom! Amit reméelm rövid idő alatt megoldok!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eltérés
  2023-08-23 18:19:25, szerda
 
  A dolgok nem mennek egyszerűen a királyi vasútnál, ma megérkezett a vezénylés. Ilyenkor kapunk egy csíkot, melyen látom, hogy mikor hova kell mennem dolgozni. Jelezve van a szabadság és a nappalos valamint az éjjeli műszak is. Van egy nagy összefoglaló táblázat is. Ezt jobban szeretjük, mert látjuk kit váltunk és minket ki vált. A baj akkor van, ha a kettő nem egyezzik meg. Az én vezénylésem most így járt. Tisztázni kell!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alvás nyista
  2023-08-22 11:05:30, kedd
 
  Tegnap este próbáltam elaludni, de nem nagyon ment a dolog. A dupla éjszaka után a szervezetem azt sem tudta, hogy mi van vele. Természetesnek vette, hogy fent van. Hajnal felé jött álom a szememre. Még kell pár nap mire visszaállok normál üzemmódra!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2023.07 2023. Augusztus 2023.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 282 db bejegyzés
Összes: 3902 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 994
  • e Hét: 6962
  • e Hónap: 16857
  • e Év: 42169
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.