Belépés
ovarzolee.blog.xfree.hu
A türelem a siker kulcsa, nem a sebesség! Szabó Zoltán
1974.09.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Szívat a GPS
  2008-08-31 18:09:34, vasárnap
 
  Már a norvég úton is előfordult, hogy a GPS a POI helyekkel kapcsolatban hadilábon van, de ma erre ismét ráerősített. Két kilátóhoz sem jutottam el, mert egyszerűen nem ott volt, ahol a GPS szerint kellene lenniük. A Károly kilátó pedig egyszerűen nincs benne a GPS ben. Szóval érdemes ezeket a helyeket óvatosan kezelni.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sopron
  2008-08-31 18:04:48, vasárnap
 
  Egy kis kirándulást tettem Sopronban. Már többen is mondták, hogy érdemes Ausztria felé levágni az utat. Jánossomorja után irány Andau és Pamhagen nél pedig Fertőd. Tényleg rövidebb az út kb. 25 perccel. A forgalom is kisebb és az út is jobb az osztrák szakaszon.
Sopronban elég régen jártam már kb. 7 éve. Nagyon szép lett. Látszik, hogy a város fejlődik, sok a turista, mivel tele van vendéglőkkel és a bevezető út tele van cégekkel. A belvárosa nagyon szépen helyre lett állítva. Tetszik, hogy nincsenek lepusztult épületek. A közlekedés is nagyon jól meg van szervezve. A látnivalókat jobban kihasználják, mint itt Óváron. Felmásztam a Károly kilátóhoz is. Az idő nem volt kegyes, nagyon párás volt a levegő. A képek inkább emlék jellegűek, de a látnivaló pazar.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kirándulás
  2008-08-30 21:51:21, szombat
 
  Holnapra jó időt mondanak. Kihasználom a lehetőséget és eltekerek Sopronban. Régen nem voltam ebben a szép városban biztos sokat fejlődött. próbálok pár új képet is készíteni.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Albino Luciani
  2008-08-28 20:59:55, csütörtök
 
  ,,Az igazság mesterére" emlékeztek a Vatikánban

Rómában megemlékeztek I. János Pál pápáról, akit 1978. augusztus 26-án, egy napos konklávé után választották meg Péter utódává. Az ,,Osservatore Romano" c. vatikáni napilap augusztus 25-26-i száma is hosszú cikkekben emlékezik meg a 30 évvel ezelőtt megválasztott I. János Pálról.


A korábbi velencei pátriárka, Albino Luciani uralkodása rendkívül rövid volt (mindössze 33 napig tartott), azonban ma is nagy szeretettel emlékeznek a hívek a ,,mosoly pápájára". Két éve XVI. Benedek hálás szavakkal idézte fel I. János Pál alakját, akit ,,az igazság mesterének és szenvedélyes katekétának" nevezett. 1978. szeptember 13-án, pápasága második általános kihallgatásán, I. János Pál a következőket mondta: ,,A hit nem más, mint megadni magunkat Istennek úgy, hogy közben átalakítjuk életünket".

Albino Luciani pápa kedvességével, egyszerűségével, alázatosságával nagy hatást tett az emberekre. ,,Humilitas" volt püspöki jelszava, amelyet Borromei Szent Károlytól kölcsönzött. ,,A világ plébánosa" csodálatot ébresztett, mivel mindenkihez tudott szólni, a legkisebbekkel is megértette magát. 1978. szeptember 17-én, az Úrangyala elimádkozásakor a tanulókhoz intézte szavait: ,,A pápa is volt gimnáziumi diák, egyetemi hallgató. Csak ifjú életemre, a plébániára gondoltam, senki nem hitte volna, hogy valamikor pápa leszek. Bárcsak valaki előre megmondta volna! Akkor többet tanultam volna, jobban felkészültem volna. Most már azonban késő, túl öreg vagyok!"

I. János Pál pápasága 33 napján négy általános kihallgatást tartott, 5 alkalommal imádkozta el a hívekkel a vasárnapi Úrangyalát, két szentbeszédet és kilenc beszédet mondott. A számok mellett azonban fontos gesztusok is jellemzik rövid pápaságát: szeptember 20-án levélben fordult Chile és Argentína püspöki konferenciáihoz, hogy óva intse őket a kitörni készülő háborútól. Elkötelezettségét azután sikerrel folytatta II. János Pál. Luciani pápa nagy figyelemmel követte a Közel-keleti béketárgyalásokat, amelyeket az USA-ban, Camp David-ben tartottak, a párbeszéd fokozására buzdítva az érdekelteket.

Az utolsó Úrangyala elimádkozásakor arra kérte a híveket, hogy ne hagyják magukat legyőzni a gonosz által, bízzák magukat reménykedve Krisztus szeretetére. ,,Olykor lehet hallani, hogy az egész társadalom becstelen. Ez nem igaz. Olyan sok a jó, becsületes ember" - mondta I. János Pál, majd így folytatta: ,,Mindenki próbáljon meg saját maga jó lenni és másokra is »ráragasztani« a jóságot, amelyet teljesen áthat a Krisztus által tanított szelídség és szeretet".

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
vicc
  2008-08-27 20:48:04, szerda
 
  Az anyós már hónapok óta vendégeskedik a gyerekeknél. Egy este
azt
kérdezi
a vejétől:
- Mondd, van itt nálatok még olyan könyv, amit nem olvastam?
Mire a vő:
- Csak egy van, mama... A menetrend!

Öreg székely bácsi megy az országúton, egyszer csak megáll melette egy Mercedes, kihajolnak az ablakon és megkérdezik a bácsit:
- Hány lóerős a szekér, papa?
- Kettő, hát a tied?
- 320 - mondja a sofőr és nagy gázt adva elhúz.
Pár kilométerrel arrébb az öreg látja, hogy a Mercedes nekiment egy fának. Erre gúnyosan így szól:
- Mi van fiam, szétszaladt a ménes?

Móricka és Pistike sétálnak az erdőben. Pistike egy bokor mellett felfedez egy kupac nyúlbogyót. Kérdezi a barátjától:
- Szerinted ezek micsodák?
- Ezek okosság-tabletták.
Pistike felkap egyet, megkóstolja.
- Hű, de szar íze van!
- Látod, mindjárt sokkal okosabb lettél!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Habemus Papam
  2008-08-26 09:07:58, kedd
 
  Hangzott el 1978. augusztus 26-án a kora esti órákban a Szent Péter bazilika erkélyéről.
Az új pápa Albino Luciani bíboros velencei pátriárka, aki az I. János Pál nevet választotta magának.
Noha nagyon rövid ideig volt a Róma püspöke. Ő nélkül II.János Pál sem lett volna az aki végül lett. Ma már kevesen emlékeznek erre a szerény emberre, akinek püspöki mondata csupán annyi volt, hogy Alázat.
Pedig ő volt az első pápa 1978 év után, aki lemondott ténylegesen a pápák világi hatalmáról. Aki nem koronáztatta meg magát nem viselte soha többet a tiarát. Csupán egy püspök süveget hordott. Hatalmát pedig a palliummal fejezte ki csupán. Luciani pápa volt az első, aki kettős nevet választott magának, és aki pápaként először hagyta el a fejedelmi többest. Ne felejtsük el, hogy a gyaloghintót is ő hagyta el. Az úr sok időt nem adott, neki, de Ő teljesítette Péteri szolgálatát.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anno
  2008-08-25 12:56:14, hétfő
 
  30 évvel ezelőtt a világ mint már sokszor most is Rómára figyelt. 111 bíboros gyűlt össze a Sixtus kápolnában, hogy Michelangelo híres festménye az utolsó ítélet "terhe" alatt adja le voksát arra a bíboros társára, akit Szent Péter apostol utódjának szán. 1978. augusztus 25-én a kora délutáni órákban körmenetben a mindenszentek litániáját énekelve vonultak a bíborosok a Konklávéba. Mint utólag kiderült ezen a konklávén három jövendő pápa is részt vett.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Raikkönen
  2008-08-24 19:51:22, vasárnap
 
  Ez a hétvége sem Kiminek kedvezett. Ezen a szerencsétlen finnen átok ül. Nem igazán ment neki a dolog, de még a motorja is elszállt. Nehéz lesz a vége.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
második arany
  2008-08-23 20:50:02, szombat
 
  A kajakos lányok meghozták a második aranyat is. Sajnos ez a kettő eddig nem sok minden reméljük a vízilabdások még hoznak egyet. Ez az olimpia nem emlékeztet a régiekre, ahol 11 aranyak is voltak.  
 
2 komment , kategória:  Általános  
képek
  2008-08-22 20:04:16, péntek
 
  Folyamatosan nézegetem a norvég nyaralás képeit. Nagyon jó termékeny túra volt. Sok jó kép született. Már volt közte nap képe is. Szép emlékek maradtak erről a gyönyörű országról. Reméljük nem is olyan soká ismét eljutok abba a csodálatos országba.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 283 db bejegyzés
Összes: 3902 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 12
  • e Hét: 85
  • e Hónap: 1745
  • e Év: 23915
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.