Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Birsalagút
  2009-12-22 21:47:36, kedd
 
   
 


Birsalagút

Hozzávalók:

- a töltelékhez: 2 nagyobb birsalma (kb. 40 dkg nem túl puha befőtt is lehet) fél citrom leve, 1 dl édes fehérbor, 3 evőkanál méz, 2 szm szegfűszeg, fél rúd fahéj, 7 lap zselatin vagy 3,5 dkg zselatinpor

- a piskótához: 4 tojás, 8 dkg kristálycukor, 6 dkg finomliszt, 1 csapott evőkanál kakaópor, 1 evőkanál olaj,

- a krémhez: 20 dkg rama sütőmargarin, 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 1 evőkanál rum, 1 evőkanál porcukor,

- a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, a díszítéshez: 10 dkg dióbél

Elkészítés:

A birsalmákat alaposan megmossuk, meghámozzuk, negyedekbe hasítjuk és magházukat kimetsszük. A gyümölcsöt 4 dl vízzel leöntjük, a citrom levével, a borral és a mézzel ízesítjük, a szegfűszeggel, fahéjjal fűszerezzük, és fölforraljuk. Ezután lefedjük, kis lángon további 5 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. Végül a gyümölcsöt leszűrjük (levét félretesszük), majd lecsöpögtetjük és kis kockákra vágjuk.


Közben a piskótához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásás masszát egybeforgatjuk, miközben a kakaós lisztet és az olajat is hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt közepes tepsire kenjük, majd előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lángon 20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, míg kihűl, majd egy akkora lapot vágunk belőle, amekkorával egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A margarint a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobiikkal az őzgerincformát óvatosan kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük.


A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk, és addig melegítjük, amíg teljesen fölolvadnak. Ezután a birsalmára merjük. Mielőtt megdermedne, a félretett piskótát krémes oldalával lefelé ráborítjuk. Az őzgerincformát hűtőszekrénybe állítjuk és fél napon át dermesztjük. Ezután vágódeszkára borítjuk, és a fóliát lehúzzuk róla. A birsalagutat a maradék gesztenyekrémmel megkenjük, rövid ideig hűtőszekrényben dermesztjük, azután olvasztott csokoládéval egyenletesen bevonjuk. Végül durvára vágott pirított dióval megszórjuk. Ha a bevonata megszilárdult, a süteményt forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastagon fölszelteljük.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Címkék: gesztenyekrémmel, hűtőszekrényben, zselatinlapokat, gesztenyemassza, őzgerincformát, lecsöpögtetjük, hűtőszekrénybe, piskótalapokat, egybeforgatjuk, összekeverjük, kibélelhetünk, kristálycukor, előmelegített, szegfűszeggel, fölszelteljük, tojásfehérjét, egyharmadával, megszilárdult, sütőpapírral, fölforraljuk, birsalagutat, vágódeszkára, sütőmargarin, gesztenyével, egyenletesen, félreteszünk, félretesszük, csokoládéval, nagyobiikkal, birsalmákat, meghámozzuk, étcsokoládé, fagyasztott, díszítéshez, birsalmával, porcukorral, birsalmákat alaposan, citrom levével, mézzel ízesítjük, tűzről lehúzva, gyümölcsöt leszűrjük, tojások sárgáját, cukor egyharmadával, maradék cukorral, kakaóporral összekeverjük, kétféle tojásás, kakaós lisztet, masszát sütőpapírral, akkora lapot, őzgerincformát kibélelhetünk, maradékból pedig, talpa lesz,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Minden szülő a lényével nevel.  A hét szűk esztendő  Ázzal aki csak szép  Nehezen engedem  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A Föld napja  Paul David Tripp Április 23  Két ember becsülete  A boldogság ült a világvégén  Kellemes esti időtöltést  Sokkal bölcsebb a természet,  A könnyek összegyűjtése  Ez a jó az alvásban.  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Volt egy...  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Az Európai Unió is foglalkozik...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Vannak arcok  Jó éjszakát  S a dalok tanulsága  Semmit ne higgy el  Paul David Tripp Április 25  Gaál Viktor gondolata  Ázzal aki csak szép  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Gondolatok az életről és szere...  A Mester kezének érintése  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Ahogy emelkedik a rezgés...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Próbálkozni kell ahhoz,  Viharban csak az a fa marad ál...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Messziről jött ember  Volt egy...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Föld napja április 22  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Az idő elsodorja létezésünk  Minden gyerek jó.  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Különös!  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Minden gyerek jó.  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Semmit ne higgy el  Volt egy...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Beney Zsuzsa - Álom  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Jó éjszakát  Környezetvédelem  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Messziről jött ember 
Bejegyzés Címkék
birsalmákat alaposan, citrom levével, mézzel ízesítjük, tűzről lehúzva, gyümölcsöt leszűrjük, tojások sárgáját, cukor egyharmadával, maradék cukorral, kakaóporral összekeverjük, kétféle tojásás, kakaós lisztet, masszát sütőpapírral, akkora lapot, őzgerincformát kibélelhetünk, maradékból pedig, talpa lesz, őzgerincformát alufóliával, porcukorral habosra, kevés krémet, díszítéshez félreteszünk, piskótalapokat vékonyan, őzgerincformát óvatosan, párolt birsalmával, zselatinlapokat egyesével, gyümölcs leszűrt, birsalmára merjük, félretett piskótát, őzgerincformát hűtőszekrénybe, fóliát lehúzzuk, maradék gesztenyekrémmel, bevonata megszilárdult, süteményt forró, gesztenyekrémmel, hűtőszekrényben, zselatinlapokat, gesztenyemassza, őzgerincformát, lecsöpögtetjük, hűtőszekrénybe, piskótalapokat, egybeforgatjuk, összekeverjük, kibélelhetünk, kristálycukor, előmelegített, szegfűszeggel, fölszelteljük, tojásfehérjét, egyharmadával, megszilárdult, sütőpapírral, fölforraljuk, birsalagutat, vágódeszkára, sütőmargarin, gesztenyével, egyenletesen, félreteszünk, félretesszük, csokoládéval, nagyobiikkal, birsalmákat, meghámozzuk, étcsokoládé, fagyasztott, díszítéshez, birsalmával, porcukorral, fehéredésig, alufóliával, dermesztjük, fűszerezzük, amekkorával, kakaóporral, megdermedne, fölolvadnak, töltelékhez, zselatinpor, olvasztott, birsalmára, hozzáadjuk, kimetsszük, birsalagút, gyümölcsöt, szegfűszeg, melegítjük, maradékból, kibéleljük, megtöltjük, piskótához, megszórjuk, negyedekbe, főzőlevébe, magházukat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3108
  • e Hét: 13605
  • e Hónap: 23958
  • e Év: 83211
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.