2018-03-05 23:35:50, hétfő
|
|
|
|
|
|
Gumi süti recept
ELŐNYE NEM KELL SÜTNI!!!
Hozzávalók:
1. réteg (alulról felfelé haladva)
3 tojás
6 evőkanál porcukor
1,5 dl hideg víz
1 nagy csomag (20 gr) porzselatin
2. réteg
3 tojás
5 evőkanál porcukor
1 evőkanál cukrozatlan (nálam holland) kakaópor
1,5 dl hideg víz
1 nagy csomag (20 gr) porzselatin
3. réteg
2 nagy pohár (450 gr-os jó esetben, nálam 330-as) tejföl (12%-ossal készítettem, de 20-al biztos még jobb)
6 evőkanál porcukor
1,5 dl hideg víz
1 nagy csomag (20 gr) porzselatin
4. réteg
4 dl málnaszörp (nálam Pölöskei narancs, pirosra színezve)
1,5 dl hideg víz
1 nagy csomag (20 gr) porzselatin
Elkészítése:
Keresünk egy tepsit mindenek előtt, amiben el tudjuk készíteni a sütit. Ha sietni szeretnénk, fontos, hogy beférjen a fagyasztóba, ha nem sietünk, akkor elég, hogy a hűtőben legyen számára annyi hely, hogy kényelmesen, vízszintesen elférjen.
Az én magas falú tepsim 38*23 cm-es. Pont jó magasságú lett így a süti, de persze készítheted más méretű tepsibe is - és akkor alacsonyabb vagy magasabb sütikéd lesz.
Az 1. réteg:
A hideg vízbe beáztatjuk a zselatint. Megduzzad majd, ne ijedj meg! A sárgáját a porcukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
A zselatint megmelegítjük. Nem forraljuk, hanem addig melegítjük kevergetve, míg elolvad a zselatin és folyós állaga lesz az egésznek.
Ezt a sárgájához öntjük vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, nehogy megfőjön a tojás. Ezután beleforgatjuk a fehérje habot és beleöntjük a masszát a tepsinkbe.
Jó esetben simán elterül, de ha nem akar, akkor segítsünk neki egy hablapáttal. Tegyük hűtőbe míg megdermed, vagy ha sietünk, akkor a fagyasztóba. (Nem vészesen sok idő a hűtőben sem, mert a zselatin gyorsan dolgozik.)
Ahogy megdermedt, neki állhatunk a következő rétegnek.
A 2. réteg:
Ugyanúgy készül, mint az első, csak a porcukor mellé teszünk egy kanál kakaóport. Ráöntjük a sárga rétegre.
Tegyük ismét a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Ahogy megdermedt, neki állhatunk a következő rétegnek.
A 3. réteg:
A hideg vízbe beáztatjuk a zselatint. A tejfölt kikeverjük a porcukorral.
A zselatint megmelegítjük. Ismét nem forraljuk! A tejfölhöz keverjük folyamatos keverés mellett, majd ráöntjük a kakaós rétegre és ismét hűtjük, míg megdermed.
Ahogy megdermedt, neki állhatunk a következő rétegnek.
A 4. réteg:
A hideg vízbe beáztatjuk a zselatint, de itt már érdemes lábassal dolgoznunk, amibe elfér 6 dl folyadék. A zselatint megmelegítjük. Ismét nem forraljuk!
Hozzáöntjük a szörpöt és jól elkeverjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL |
|
Címkék: megmelegítjük, beleforgatjuk, vízszintesen, hozzáöntjük, kényelmesen, készítheted, cukrozatlan, porzselatin, hablapáttal, készítettem, porcukorral, fagyasztóba, alacsonyabb, elkészítése, málnaszörp, szeretnénk, elkeverjük, melegítjük, beáztatjuk, kikeverjük, folyamatos, megdermedt, sárgájához, kevergetve, beleöntjük, dolgoznunk, hozzávalók, állhatunk, zselatint, következő, forraljuk, magasságú, kakaóport, készíteni, megdermed, tepsinkbe, tepsit mindenek, hűtőben legyen, hideg vízbe, porcukorral kikeverjük, fehérjét kemény, zselatint megmelegítjük, sárgájához öntjük, fehérje habot, zselatin gyorsan, következő rétegnek, porcukor mellé, kanál kakaóport, sárga rétegre, hűtőbe vagy, tejfölt kikeverjük, tejfölhöz keverjük, ELŐNYE NEM KELL SÜTNI,
|
|