Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!
  2018-04-22 18:19:53, vasárnap
 
   
  Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!

Avagy sajt, sajt hátán! Tudtátok, hogy a sajt egy kis forró vizes fürdő után úgy nyújtható, mint egy tészta? Én nem, és meg is lepődtem, de örülök, hogy találkoztam ezzel a jelenséggel, mert nekem, mint sajtrajongónak a sajtkrémmel és sonkával töltött sajt egyértelműen a hidegtálak tálak királynője lett, és egészen biztosan nagyon gyakran fogom készíteni, mert rendkívül gyorsan, rendkívül kiadós és látványos sajttekercseket készíthetünk. Remélem Nektek is kedvetekre való lesz, én ezzel szeretnék Nektek vidám húsvétot kívánni...

Hozzávalók:

- 40 dkg trappista vagy edámi sajt

- 4 tömlős natúr sajtkrém

- 20 dkg vaj

- 20 dkg szeletelt sonka (lehetőleg szögletes)

- só, bors ízlés szerint







Elkészítése:

1. Egy nagyobb fazékba két-három liter vizet felteszünk forrni.

2. A sajtot egy nejlonzacskóba tesszük, amit jól bekötözünk, majd mikor a víz már forr, akkor beletesszük körülbelül húsz percre, és hagyjuk forrni.

3. Míg a sajt olvadozik, addig gyorsan összekeverjük a tömlős sajtokat a felpuhított vajjal, és ízlés szerinti sóval, borssal. Én a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, úgyhogy a mikróban puhítottam meg. De ilyenkor nagyon kell rá ügyelni, hogy ne hagyjuk bent sokáig, mert ha nagyon felolvad akkor már nem jó. Ha elkészültünk, akkor mehet a további felhasználásig a hűtőbe.

4. A sajtot néha kiemeljük, és ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Ezt a következőképpen tegyük: villával emeljük ki a zacskót egy mélyebb tálra, tányérra, majd a villa hátával nyomjuk meg a sajtot. Ha érzünk benne ruganyosabb részt a közepén, akkor még nem jó. Ha már egynemű puha, akkor el is készült. Mivel a sajtok elég különböző minőségűek, így tizenöt és harminc perc között készülnek el, sajtfajtától függően. Ezért kell ellenőriznünk!

5. Ha késznek nyilvánítottuk a sajtot, akkor kiemeljük a próbás tányérunkra, majd kivágjuk a zacskót, és kiborítjuk. Ekkor még forró, csak óvatosan! Ezután óvatosan átemeljük egy nyújtódeszkára, majd gyors mozdulatokkal kinyújtjuk körülbelül fél-háromnegyed centi vastagságú téglalappá. Ha szakad, semmi baj, csak nyomkodjuk össze a szakadásokat. Ahogy sikerül, nem kell megijedni, ha nem tökéletes. A sajt egyébként ilyenkor nem a legszebb arcát mutatja, fehér és rücskös, de semmi pánik. Másnapra tükörsima lesz és gyönyőrű sárga, bármennyire hihetetlen, még a repedések is eltűnnek, amik a tekerés során keletkeznek Ezt azért tartom fontosnak, mert én borzasztóan kétségbe estem, mikor először elkezdtem nyújtani, mert erre nem hívta fel egy recept sem a figyelmemet, amiket átolvastam.

6. Na, ha a nyújtással megvagyunk, akkor a krém felét simogassuk rá a kinyújtott sajtra, majd tegyük rá a sonkaszeleteket (fedhetik egymást, nem gond), majd ismét egy sor krém és már tekerhetjük is. Én nem tettem alá semmit, és simán fel tudtam tekerni, mert ekkora már ruganyos volt. Itt viszont megjegyezném: fontos, hogy az egyik hosszabbik felének az utolsó öt centiméterére ne kenjünk krémet, és ne tegyünk sonkát, mert a tekerés közben kifolyik a krém a végén. És persze a másik feléről kezdjük tekerni, az üres vége marad a a végére.

7. Folpackba csomagoljuk atekercsünket (két rétegben), és miután becsomagoltuk még csinosítunk rajta, ha szükséges. Én például az oldalát egy picit megnyomkodtam, hogy magasabb legyen.

8. Mehet a hűtőbe, néhány órára, majd éles késsel szeleteljük. A kést ne nyomjuk oda, hanem kisebb mozdulatokkal fűrészeljük

9. Lehet, hogy egy picit körülményes lett a leírásom, hosszabb, mint az egészet megcsinálni, de így lesz könnyű dolgotok remélem...

Szép ünnepeket, és jó étvágyat a tekercshez!

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK - HIDEGTÁLAK   
Címkék: sajttekercseket, sonkaszeleteket, következőképpen, sajtrajongónak, nyilvánítottuk, nejlonzacskóba, felhasználásig, nyújtódeszkára, becsomagoltuk, centiméterére, atekercsünket, összekeverjük, mozdulatokkal, elfelejtettem, megnyomkodtam, ellenőriznünk, szakadásokat, elkészültünk, ellenőrizzük, egyértelműen, készíthetünk, megjegyezném, sajtfajtától, körülményes, ruganyosabb, szeleteljük, csomagoljuk, sajtkrémmel, figyelmemet, megcsinálni, fűrészeljük, tányérunkra, tekerhetjük, elkészítése, csinosítunk, beletesszük, hidegtálak királynője, hidegtálak tálak, nagyobb fazékba, nejlonzacskóba tesszük, sajt olvadozik, tömlős sajtokat, felpuhított vajjal, vajat elfelejtettem, mikróban puhítottam, további felhasználásig, sajtot néha, következőképpen tegyük, mélyebb tálra, villa hátával, sajtok elég, próbás tányérunkra, Remélem Nektek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Adakozás  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Png kutya  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Idő  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Lóhere  Elköszönt  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Akarat  A másik dolog,  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png virág  Örülök, hogy látlak!  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hazára minden embernek szükség...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Sose bánj semmit  Fekete-erdő desszert  Fekete-erdő desszert  Zilahy Lajos gondolata  Alvó cicák  Adakozás  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png fotel  A televizió nem a kultúrát kép...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Alvó cicák  Erdőn  A televizió nem a kultúrát kép...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jónás Tamás – Végtelen b...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Tanuld meg ezt a versemet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kerüld el az evangélium örömén...  Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 20  A televizió nem a kultúrát kép...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Albert Einstein gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál 
Bejegyzés Címkék
hidegtálak királynője, hidegtálak tálak, nagyobb fazékba, nejlonzacskóba tesszük, sajt olvadozik, tömlős sajtokat, felpuhított vajjal, vajat elfelejtettem, mikróban puhítottam, további felhasználásig, sajtot néha, következőképpen tegyük, mélyebb tálra, villa hátával, sajtok elég, próbás tányérunkra, sajt egyébként, legszebb arcát, tekerés során, nyújtással megvagyunk, krém felét, kinyújtott sajtra, egyik hosszabbik, tekerés közben, másik feléről, üres vége, picit megnyomkodtam, picit körülményes, egészet megcsinálni, sajttekercseket, sonkaszeleteket, következőképpen, sajtrajongónak, nyilvánítottuk, nejlonzacskóba, felhasználásig, nyújtódeszkára, becsomagoltuk, centiméterére, atekercsünket, összekeverjük, mozdulatokkal, elfelejtettem, megnyomkodtam, ellenőriznünk, szakadásokat, elkészültünk, ellenőrizzük, egyértelműen, készíthetünk, megjegyezném, sajtfajtától, körülményes, ruganyosabb, szeleteljük, csomagoljuk, sajtkrémmel, figyelmemet, megcsinálni, fűrészeljük, tányérunkra, tekerhetjük, elkészítése, csinosítunk, beletesszük, háromnegyed, sajttekercs, felpuhított, találkoztam, jelenséggel, borzasztóan, keletkeznek, bármennyire, simogassuk, téglalappá, felteszünk, kinyújtott, hidegtálak, nyomkodjuk, hosszabbik, hozzávalók, kedvetekre, vastagságú, királynője, puhítottam, kiborítjuk, nyújtással, kinyújtjuk, minőségűek, átolvastam, körülbelül, hihetetlen, bekötözünk, tekercshez, megvagyunk, fontosnak, elkezdtem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 364
  • e Hét: 10861
  • e Hónap: 21214
  • e Év: 80467
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.