Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Klasszikus gyógynövényes tea,
  2017-10-07 10:52:34, szombat
 
   
  Klasszikus gyógynövényes tea, hogy egy kis plusz energiát kapjunk és harcoljunk a betegségek ellen.

Amire szükségünk lehet:

Zöld tea
Egyidejűleg növeli a teljesítőképességet és csökkenti a fáradságérzetet, illetve nagy mennyiségben tartalmaz rák és szívbetegség elleni természetes alkotóelemeket.
Szárított krizantém:
Az ebből készült tea, Kína-szerte az egyik legnépszerűbb ital. Ezen felül semlegesíti a szervezetben felgyülemlett toxinokat és tisztítja a májat. Nem utolsó sorban pedig kiváló szomjoltó és javítja az étvágyat.
Szárított Goji bogyók (wolfberries)
Talán ez az az összetevő, ami a legtöbb jó tulajdonsággal rendelkezik. A goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is gazdag forrása, amelyek a káros szabad gyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit. Gazdag továbbá poliszaharidokban, amelyek az immunrendszert erősítik, továbbá 18 különböző aminosavat is tartalmaz és bőséges kálium-forrás is. És, mintha nem lenne elég a szív-és bőrvédő hatás, valamint az immunrendszert erősítő hatás, a béta-karotinnak és az antioxidánsoknak köszönhetően rákellenes hatással is rendelkezik.
Szárított sárkényszem gyümölcs
Ez a gyümölcs a legegzotikusabb versenyző a mezőnyben. A keleti orvoslásban főleg gyógyászati célra használatos gyümölcs lázcsillapító, féreghajtó és elismert méregellenes szer. A szárított gyümölcs főzete alkalmas az álmatlanság kezelésére, és gyenge idegzetűek idegrendszerének erősítésére. A levelek és a virágok kaphatók a kínai gyógynövény üzletekben/piacokon.
Astragalus gyökér
Kínában a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek valamint magas vérnyomás esetén is tradicionális gyógynövényként alkalmazzák.
Amerika Ginseng
Növeli a szervezet fizikális és érzelmi stresszel szembeni tűrőképességét. Szintén használják az energia szint növelésére.
Méz
Elkészítés:

Készítsünk 2 csésze (nagyjából 500ml) zöld teát .
Forraljunk fel 3-4 krizantém levelet 3 percig külön kancsóban/csészében/edényben, de a zöld teával azonos vízmennyiségben.
Osszuk kétfelé a zöld teát a krizantémos edények közt egyenlően
Adjunk hozzá 10 goji bogyót, 2-3 sárkányszem gyümölcsöt és mézt ízlés szerint.
Hagyjuk állni 5 percet fogyasztás előtt.
Egészségünkre!



TOROKSZIRUP

Ehhez csupán két dologra lesz szükségünk, és pofon egyszerűen készíthetünk otthon mesés torokszirupot. Ez pedig a méz és a citrom.
A dolgunk pusztán annyi, hogy egy befőttesüvegbe citromot karikázunk, majd nemes egyszerűséggel ráöntjük a mézet, betesszük a hűtőbe, és várunk három napot. (Esetleg néhány szelet gyömbérrel is feldobhatjuk. Aki pikánsabb ízeket szereti, egy kis fügét is csempészhet bele magas vitamintartalma miatt.)

Pár nap után a citrom kezd feloldódni a mézben, és az egész kicsit lekvár szerűvé válik. Ha egy forró italra vágyunk, akkor innentől elég egy jó nagy teáskanálnyi szirupot forró vízzel leönteni, és máris kész a teánk. Hogy a citromra permetezett anyagok ne kerüljenek bele az italunkba, érdemes erre a célra biocitromot szerezni, vagy ha az nem megy, akkor egy éjszakára szóda bikarbónás vízben áztassuk az egész citromot.
Forró, fűszeres gyömbértea

Egy kis darabka friss gyömbér (kb. 2x3 cm-es)
2-3 rúd fahéj
3-4 db egész szegfűszeg
1 ek méz
0,5 l víz

Elkészítés:

A gyömbért gyorsan meghámozzuk, jó vékonyan felszeleteljük, a főzőedény aljára pakoljuk. Rádobjuk a fűszereket és a mézet, majd az egészet felöntjük fél liter vízzel. Felfőzzük, és pont fél óráig forraljuk az egész egyveleget. Utána leszűrjük. (Ha tovább forralnánk, vagy hagynánk túl sokáig állni, túl csípőssé válna a gyömbértől.)
 
 
0 komment , kategória:  Házi praktikák  
Címkék: idegrendszerének, antioxidánsoknak, vitamintartalma, fáradságérzetet, legegzotikusabb, gyógynövényként, vízmennyiségben, tűrőképességét, alkotóelemeket, felszeleteljük, egyszerűséggel, tulajdonsággal, immunrendszert, befőttesüvegbe, legnépszerűbb, cukorbetegség, lázcsillapító, tradicionális, felgyülemlett, torokszirupot, egészségünkre, gyógynövényes, szervezetben, szívbetegség, készíthetünk, méregellenes, feldobhatjuk, teáskanálnyi, köszönhetően, mennyiségben, wolfberries, álmatlanság, erősítésére, érrendszeri, csempészhet, alkalmazzák, betegségek ellen, ebből készült, egyik legnépszerűbb, szervezetben felgyülemlett, káros szabad, szervezet sejtjeit, immunrendszert erősítik, szív-és bőrvédő, immunrendszert erősítő, antioxidánsoknak köszönhetően, legegzotikusabb versenyző, keleti orvoslásban, szárított gyümölcs, álmatlanság kezelésére, virágok kaphatók, kínai gyógynövény, Szárított Goji, Amerika Ginseng,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Reménység és erő Krisztustól e...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Irgalom és ítélet  Kerüld el az evangélium örömén...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png nő  képre írva  képre írva  Mindig jusson idő nevetni  Még csak most kezdődik a nap  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png csokor  Facebookon kaptam  képre írva  Reggel van  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Akarat  Esti kép  Egy maradéktalanul uralt világ  Éretlen vers  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Sose bánj semmit  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Próbálj meg ...  Makszim Gorkij gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Rátalálsz  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Fekete-erdő desszert  Sokan azt tartják  Akarat  A kételkedés kezelése  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Julian Brass gondolata  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Png kislány  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Paul David Tripp Április 19  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Őrizkednünk kell...  Mai harmónia kártyám  Alázat  Adakozás  Esti kép  Tavaszi kép  Szívem tiéd  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zilahy Lajos gondolata  Erdőn  Zilahy Lajos gondolata  A televizió nem a kultúrát kép...  Tavaszi kép  Egy hatékony szolga  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Lóhere  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Reggel van  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Egy bizonyos határt  210 éve született a SZÓZAT meg...  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
betegségek ellen, ebből készült, egyik legnépszerűbb, szervezetben felgyülemlett, káros szabad, szervezet sejtjeit, immunrendszert erősítik, szív-és bőrvédő, immunrendszert erősítő, antioxidánsoknak köszönhetően, legegzotikusabb versenyző, keleti orvoslásban, szárított gyümölcs, álmatlanság kezelésére, virágok kaphatók, kínai gyógynövény, szervezet fizikális, energia szint, zöld teával, zöld teát, krizantémos edények, dolgunk pusztán, befőttesüvegbe citromot, citrom kezd, egész kicsit, forró italra, citromra permetezett, célra biocitromot, éjszakára szóda, egész citromot, gyömbért gyorsan, főzőedény aljára, egészet felöntjük, egész egyveleget, idegrendszerének, antioxidánsoknak, vitamintartalma, fáradságérzetet, legegzotikusabb, gyógynövényként, vízmennyiségben, tűrőképességét, alkotóelemeket, felszeleteljük, egyszerűséggel, tulajdonsággal, immunrendszert, befőttesüvegbe, legnépszerűbb, cukorbetegség, lázcsillapító, tradicionális, felgyülemlett, torokszirupot, egészségünkre, gyógynövényes, szervezetben, szívbetegség, készíthetünk, méregellenes, feldobhatjuk, teáskanálnyi, köszönhetően, mennyiségben, wolfberries, álmatlanság, erősítésére, érrendszeri, csempészhet, alkalmazzák, gyógyászati, sárkényszem, rendelkezik, biocitromot, permetezett, meghámozzuk, semlegesíti, orvoslásban, használatos, gyógynövény, sárkányszem, krizantémos, torokszirup, természetes, egyidejűleg, karotinnak, harcoljunk, klasszikus, forraljunk, féreghajtó, forralnánk, gyömbértől, gyömbértea, kerüljenek, vitaminnak, gyömbérrel, szegfűszeg, feloldódni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 563 db bejegyzés
e év: 2897 db bejegyzés
Összes: 128127 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1810
  • e Hét: 36124
  • e Hónap: 89796
  • e Év: 368021
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.