Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Boldog Névnapot kedves Katalinok!
  2014-11-24 15:37:27, hétfő
 
  Minden kedves Katalin Látogatomnak sok szeretettel küldöm e köszöntőt!



Nagy Edina Holdsugár
Katalin napra
(Boldog névnapot!)



Katica-kedvesség nevednek zengése
Alkonyok lebbennek ünneplésére
Tengernyi köszöntő, ajándék éled
Aranyba foglalt napsütés ébred
Legyezgetik lelked hűsítő szavak
Igazságot ontó szelíd kis-patak
Nagyon sok szeretettel kívánom neked

Neved napján is csillogjon szemed
Andalgó Hold kísérjen az égen
Pergő dobszó fogadjon a réten
Ragyogjon ezernyi csillag feletted
Aranyosan köszöntsön minden szeretted






 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Paulo Coelho idézet
  2014-11-24 15:27:10, hétfő
 
 






Az egyetlen mód arra, hogy helyes döntést hozzunk, az, ha tudjuk melyik a hibás döntés. Azaz meg kell vizsgálni a másik utat, félelem és gyávaság nélkül, s azután dönteni.

Paulo Coelho


 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Paulo Coelho idézet
  2014-11-24 15:24:00, hétfő
 
 






Amikor az emberek elhatározzák, hogy szembenéznek egy problémával, olyankor valójában rádöbbennek, hogy sokkal többre képesek, mint hitték.

Paulo Coelho
 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Paulo Coelho idézet
  2014-11-24 15:18:17, hétfő
 
 





" Abszolút szabadság nem létezik, helyette csak a választás szabadsága létezik, vagyis az, hogy magunk választjuk ki, mi mellett kötelezzük el magunkat."

Paulo Coelho

 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Mosolyogjunk egyet?
  2014-11-24 14:38:09, hétfő
 
 





Becsaptam egy ajtót. Azt mondtam neki, hogy nyitva van.

Ma reggel arra ébredtem, hogy már nem alszom.

Miért ülsz ilyen egyenesen? Nyilván tartásod van?

Neked, mint kívülállónak mi a véleményed az intelligenciáról?

A dokik szerint tudathasadásom van. Szerintem nincs. Szerintem se.

Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

Olyan csúnya gyerek volt, hogy amikor keresztelni vitték, azt hitte a pap, hogy kóstoló.

Felmérések szerint az alacsony intelligenciájú emberek a kezüket az egéren tartják üzenetek olvasása közben. Ne vedd le róla. Már késő :)

Az embernek három korszaka van: ifjúság, felnőttkor és a "remekül nézel ki".

Nem szabad vizet inni, mert az nagyon erős ital. Fenntartja azokat a nagy hajókat...

Hatalmas kagylógyűjteményem van, amit csak úgy elszórva tartok a világ tengerpartjain. Talán már láttad.

A kenderkötéllel való akasztás függőséget okoz.

A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki.

Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Rómában a papi nőtlenség apáról fiúra szállt.

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell
őriznünk a nagy ország látszatát!


Ha három madár lennék, látnám magam felülről, amint magam után repülök.

A második házasság az optimizmus győzelme a tapasztalat felett!

A kisbaba olyan mint a Nescafé. Könnyű megcsinálni és egész éjjel ébren tart!

Úgy felrúglak, hogy leolvasod a Göncölszekér alvázszámát!

Olyan mélyen aludtam tegnap este, hogy amikor felébredtem nem tudtam kimászni.

Akkora köd van, hogy a rendőrök ülnek a jelzőlámpán és kiabálják a
színeket!


Ölni tudnék egy Béke Nobel-díjért!

Feltaláltuk az atombombát... Mennyivel különbek nálunk az egerek! Nem ők találták fel az egérfogót.

Akkora barom vagy, hogy ha te lennél Zorró, "Y"-t rajzolnál a falra.

Jó a hajad!!! Miért nem hordod???

Stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál.
.
A gazdaság a szakadék szélén áll, de jövőre egy nagy lépést teszünk előre.

Az öregségnek két fő tünete van: Az egyik a memóriazavar, a másikat
elfelejtettem.






 
 
0 komment , kategória:  Humor az élet sója!  
Méteres torta
  2014-11-24 13:51:15, hétfő
 
 




Méteres torta

Ennek a süteménynek az elkészítése kicsit macerás, de az eredmény busásan kárpótol bennünket fáradságunkért.
Nagyon finom, nagyon kiadós süteményt kapunk. Ha nem is sikerül a legszebbre, a család akkor is nagyon örül neki, mert az íze végtelenül finom, és azt nem is lehet elrontani.
Itt az eredeti receptet írom le, de lehet piskóta tésztával is készíteni.
Sokáig úgy sütöttem, akkor azt tartottam nagyon finomnak, mostanában visszatértem az eredetihez, így is nagyon jó. Így aztán nem tudok választani.
Azt ajánlom, próbálják ki mindkettőt, és döntsön a család.

Hozzávalók

A tésztához:

6 tojás, 38 dkg. liszt, 38 dkg. porcukor, 1 1/2 dl. meleg víz, 1 evőkanál meleg víz, 1 1/2 dl. étolaj, 1 evőkanál étolaj, fél csomag sütőpor.
A krémhez:
egy liter tej, 20 dkg. vaj, 20 dkg. porcukor, két csomag pudingpor, egy puncsízű, és egy vaniliaízű.
A mázhoz:
három evőkanál kakaó, 8 dkg. por cukor, 2 evőkanál tej, 8 dkg. vaj, egy evőkanál csokoládés pugingpor.















Elkészítés:

A tészta elkészítése.


A hat tojást szétválasztjuk, egyik tálba a sárgáját tesszük, a másikba, egy nagyobb tálba pedig a fehérjét. Kimérünk 38 dkg. porcukrot, és 38 dkg. lisztet. Ez utóbbit elkeverjük fél csomag sütőporral.
A sütőformát: két őzgerincsütőt, jól kizsírozzuk, és kilisztezzük.
Bekapcsoljuk a sütőt, hogy mire készen van a tésztamassza, jól felmelegedjen.
A hat tojás sárgáját 38 dkg. porcukorral kikeverünk. Keverés közben apránként hozzáadjuk a 1 1/2 dl. meleg (vigyázat nem forró) vizet.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a 1 1/2 dl. étolajat. Az egészet jól elkeverjük, és kétfelé osztjuk.
Habverővel felverjük a hat tojás fehérjét, és felét az egyik fél adag masszához adjuk. Ezt őzgerincsütőbe öntjük.
A másik fél adag masszához hozzákeverünk 1 evőkanál étolajat, 1 evőkanál meleg vizet, és a tojáshab maradék felét. Összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük a habot, és a másik őzgerincsütőt megtöltjük vele. Ezután a két őzgerincformát betesszük a felforrósított sütőbe.
Egy ideig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, nehogy összeessen a sütés közben megnőtt tészta. Úgy ellenőrizhetjük a sütést, hogy a tészta tetejét óvatosan ujjunkkal megnyomva, ha már rugalmas, a kész felé közeledik. Az ujjunkra vigyázzunk, aki nem elég gyakorlott inkább mellőzze ezt az ellenőrzést, nehogy megégesse az ujját. Azt, hogy megsült teljesen, úgy ellenőrizhetjük, hogy szárazra törölt hústűt szúrunk a tésztába, és ha nem ragad rá a tészta, akkor készen van.
Amíg a tészta sül, elkészíthetjük a tölteléket.

A két pudingporból és a tejből, 4 - 4 evőkanál cukorból elkészítjük a pucspudingot, és a vaniliás pudingot. Egy kicsivel kevesebb tejet tegyünk a pudingba, mint a pudingpor leírásán van, hogy elég sűrű legyen a krém. A pudingokat kihűtjük.
A vajat a maradék porcukorral kikeverjük, és felét a puncs, felét a vaniliapudingba tesszük. Mindkettőt jól elkeverjük.
Amikor a tészta megsült, megvárjuk míg teljesen kihül, és keresztben, ujjnyi vastag darabokra vágjuk.

Felváltva megkenjük a vaniliakrémmel az egyik darabot, majd a következőt pucskrémmel, és egymáshoz ragasztjuk. A tésztát is váltogatjuk, sima piskóta után kakaós piskótát veszünk. Két hosszú csík lesz a krémekkel egymáshoz ragasztott piskótákból.
Ha ezzel készen vagyunk, elkészítjük a mázat.
A három kanál kakaót, négy kanál cukrot, a négy kanál tejet, és a púpozott evőkanál pudingport összekeverjük, kis tűzön rövid ideig összefőzzük. Ha híg, pudingport, ha nagyon sűrű, tejet tehetünk még bele. Elég jó sűrűnek, de kenhetőnek kell lennie. Levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a 8 dkg. vajat, és a két rudat bekenjük vele. Ha túl híg a máz, nagyon szétcsorog, ha túl sűrű, akkor nem lesz elég a két rúd tésztára. Ekkor érdemes a mázból még egy adagot készíteni, kicsit sűrűbbre, vagy hígabbra, hogy jól be vonhassuk mázzal az összes süteményt.
Szeleteléskor rézsútosan érdemes szeletelni a süteményt, hogy minden szeletben mindegyik krémből, és mindkét piskótából legyen, így dekoratív vendégváró süteményszeleteket kaphatunk.
Készíthetjük vanília és csoki ízű krémmel is, ekkor a puncs puding helyett csokipudingport használjunk. Így is nagyon finom sütemény.







 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Így néznek ki a sokszor fogyasztott gyümölcsök, zöldségek..
  2014-11-24 12:46:14, hétfő
 
  Így néznek ki a sokszor fogyasztott gyümölcsök, zöldségek és fűszerek mielőtt megérnek I.rész


Manapság már hétköznapi dolognak számít a trópusi vagy idegenhonos gyümölcsök, zöldségek fogyasztása és különleges fűszerek használata. Sok olyan zöldséget, gyümölcsöt és fűszernövényt fogyasztunk, amelyekről sokszor nem tudjuk, hogyan növekednek és hogyan néznek ki mielőtt megérnek. A következő képeken láthatjuk például a növekvő földimogyorót, a kakaóbabot, a kivit, a sáfrányt az articsókát vagy éppen a pisztáciát.

Kakaó









Földimogyoró









Fahéj









Vanília









Ananász





Kivi











Feketebors





Avokádó





Csillag gyümölcs vagy karambola





Szezámmag









 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
Így néznek ki a sokszor fogyasztott gyümölcsök, zöldségek II
  2014-11-24 12:44:30, hétfő
 
  II.rész

Kávé









Mangó





Kesudió









[Sáfrány









Kapribogyó









Datolyaszilva





[Articsóka





Tea





Pisztácia





Gránátalma










 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
Minden kedves Látogatómnak szép napot kívánok!
  2014-11-24 12:28:58, hétfő
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt, szép napot!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 315 db bejegyzés
e év: 1721 db bejegyzés
Összes: 13020 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 785
  • e Hét: 17360
  • e Hónap: 34743
  • e Év: 151989
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.