2011-10-13 11:19:47, csütörtök
|
|
|
|
|
|
50 dkg birsalmát,meg tisztítjuk,cikkekre vágjuk,és másfél liter vízzel öntjük le ,2-3 szegfűszeget,
1 csipet sót,15 dkg cukrot, mokkáskanál fahéjat, és citromhéj darabokat.
Fedő alatt kis lángon, nagyon puhára főzzük,a fűszereket kidobjuk belőle,csak az ízükre volt szükségünk,
a birsalmát ,a levével együtt turmixoljuk,majd vissza tesszük a tűzre.1 dl tejfölt,1 kanál lisztel ,simára keverünk,és besűrítjük a levest,néhány percig forraljuk,majd azon forrón adjuk az asztalra.
Nyáron pedig ,jégbe hűtve tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - Levesek |
|
Címkék: szegfűszeget, turmixoljuk, mokkáskanál, besűrítjük, szükségünk, fűszereket, tisztítjuk, birsalmát, citromhéj, darabokat, forraljuk, asztalra, tálaljuk, cikkekre, kidobjuk, keverünk, lisztel, levével, fahéjat, tesszük, tejfölt, ízükre, belőle, simára, percig, levest, együtt, néhány, vissza, lángon, öntjük, cukrot, nyáron, másfél, vágjuk, forrón, fűszereket kidobjuk, ízükre volt, levével együtt,
|
|