|
1/33 oldal
|
Bejegyzések száma: 321
|
|
|
|
2019-01-06 16:41:59, vasárnap
|
|
|
Banános-krémes csoda reszelt csokoládéval
A banános-krémes csoda reszelt csokoládéval nem hiába kapta ezt a fantázianevet, mert egyszerűen, kevés energiával fantasztikus édesség készíthető. A puha kakaós tészta képezi az édesség alap rétegét, amit a friss banán, és a gyümölcsös joghurttal elkevert tejszínhab tesz különlegessé. Én még egy jó adag csokoládét is reszeltem ebbe a krémbe, és természetesen a tetejére is került nem kevés reszelt csoki.
Hozzávalók
Tészta:
150 g rétesliszt
200 g kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
6 db tojás
2 ev. kanálolaj
3 ev. kanálkakaó
1 kv. kanál sütőpor
Krém:
2 bögrejoghurt (gyümölcsös)
1 bögrehabtejszín
8 db zselatinlap
Szükségünk lesz még:
banán
csokoládé
lekvár
Elkészítés menete
A tojást a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban, felváltva beledolgozzuk az olajat és a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, magasabb falú tepsibe öntjük.
180 fokon 20-25 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük és lekvárral megkenjük.
A banánt félbevágjuk és rátesszük a lekváros tésztára.
A zselatinlapokat a csomagoláson szereplő útmutató szerint vízbe tesszük. A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint és még pár percig verjük a tejszínhabot. Főzőkanállal beledolgozzuk a gyümölcsös joghurtot, és belereszeljük a csokoládét (annyit, amennyire gusztusunk van). A krémet ráöntjük a banános alapra, elegyengetjük és hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk.
Jó étvágyat!
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2019-01-06 16:39:31, vasárnap
|
|
|
Áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel
Hozzávalók
Tészta:
4 dbtojás
20 g porcukor
200 grétesliszt
100 mltej
100 mlolaj
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Krém:
1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
6 ev. kanálkristálycukor
800 mltejföl
Szükségünk lesz még:
áfonyalekvár
fagyasztott áfonya
2 csomagzselatinpor (2x9 g)
Elkészítés menete
A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a habbá vert tojásfehérjét, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, 160 fokon kb. 15 percig sütjük.
A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk.
Amikor már kihűlt, beledolgozzuk a tejfölt.
A fagyasztott áfonyát edénybe tesszük, egy kevés vízzel felöntjük, néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselatinport (ügyeljünk a víz mennyiségére, irányadó a csomagoláson szereplő útmutató).
A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, a töltelékkel, a tetejére pedig ráöntjük az áfonyás öntetet.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2019-01-06 16:19:24, vasárnap
|
|
|
Csodapalacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
40 dkg liszt
4 tojás
4 dl szénsavas ásványvíz
6 dl tej
2 csipet só
2 tk olaj a tésztába + a sütéshez
Továbbá:
1 cs vanília ízű pudingpor
1 cs csokoládé ízű pudingpor
1,5 cs puncs pudingpor
2 üveg magozott meggybefőtt
1 főzet kávé (4 személyre)
1 rumaroma
7 evőkanál cukor
1 liter tej
fahéj
cukrozott kakaópor
1 cs cukrozott babapiskóta
Elkészítése:
Palacsinta:
A tojásokat egy csipet sóval kihabosítjuk, és felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Félretesszük fél órát pihenni, közben néha megkeverjük.
Hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat, átkeverjük, majd kisütjük. Sütéskor tegyünk egy csepp olajat a palacsintasütőbe, hogy biztosan ne ragadjon le.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával.
Összeállítás:
A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban (ne áztassuk el!). Kirakjuk a forma alját hézagmentesen.
Megfőzzük a vaníliás pudingot: a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és 3 ek cukrot, majd felfőzzük. Még forrón a piskótára öntjük.
A meleg palacsintákat megtöltjük kakaóporral, összetekerjük.
Fölhajtjuk csiga formában, majd a puding tetejére helyezzük, kívülről haladva befelé.
Megfőzzük a csoki pudingot is: a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és 3 ek cukrot, majd felfőzzük. Még forrón a palacsintákra öntjük.
A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a csokis puding tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal.
A puncs pudingot felfőzzük 7,5 dl meggylében (ha nincs annyi, pótoljuk ki vízzel) 1,5 evőkanál cukorral és a meggyre öntjük.
Hűtőben 1 éjszakát állni hagyjuk, másnap könnyen szeletelhető!
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2019-01-06 16:11:53, vasárnap
|
|
|
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
Az ellenállhatatlan Hőkirálynő szelet tökéletes választás vendégvárónak, ünnepi édességnek, süteménynek. Ez többek között köszönhető a puha tésztának, a csokoládés és vaníliás krémnek, na meg a tejszínhabnak is. A tetejét a kókuszreszelék teszi még finomabbá, a teljes kompozíció pedig kicsiknek és nagyoknak is örömet okoz. A sütemény garantált siker, elrontani szinte lehetetlen.
Hozzávalók
Tészta:
5 dbtojásfehérje
5 ev. kanálcukor
3 ev. kanálolaj
4 lžíev. kanálbúzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
5 dbtojássárga
150 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkukoricakeményítő
500 mltej
250 gvaj
100 gétcsokoládé
Szükségünk lesz még:
200 gháztartási keksz
400 mlhabtejszín
tej a kekszek locsolására
kókuszreszelék szóráshoz
Elkészítés menete
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük (21 x 36 cm), majd 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A tésztát két evőkanál tejjel meglocsoljuk (én a tejet kis tálba tesztem, majd ecsettel rákenem a felületére).
A tojássárgát a keményítővel, porcukorral és 2 evőkanál tejjel alaposan eldolgozzuk. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a tojássárgás keveréket és sűrű pudingot főzünk. Miután elkészült, levesszük a tűzről. Amikor már kicsit lehűlt, beledolgozzuk a puha, felkockázott vajat. Miután a vaj már feloldódott és eldolgoztuk a pudinggal, a krémet két részre osztjuk, majd az egyikbe beledolgozzuk az apróra vágott vagy lereszelt csokoládét.
A habtejszínt habbá verjük.
A tejjel meglocsolt tésztára rátesszük a csokoládés krémet, erre kerül a tejbe áztatott háztartási keksz. A kekszre rákenjük a világos krémet, elegyengetjük, erre kerül a tejszínhab. Tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk, majd a desszertet egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Felszeleteljük és tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-12-03 19:35:05, hétfő
|
|
|
Hozzávalók
kb. 20 szeletre
A tésztához
50 dkg búzaliszt (BL55)
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
12 g sütőpor
10 g vaníliás cukor - bourbon
2 db tojássárgája
2 evőkanál tejföl (20%-os)
Az almás töltelékhez
1.7 kg alma
20 dkg porcukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
3 teáskanál fahéj (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
50 g zsemlemorzsa
A vaníliás krémhez
160 g pudingpor (vaníliás)
2 evőkanál kristálycukor
20 g vaníliás cukor - bourbon
1 L víz
6 db tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor
20 g vaníliás cukor - bourbon
Elkészítés
90 perc
A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval (szobahőmérsékletű) tésztát gyúrunk.
Közepes tepsi hátán három egyforma vékony lapot sütünk (én 21x32 cm-es tepsin sütöttem). A tepsi hátát előtte zsírozzuk és lisztezzük le mindig.
Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ezután jól kinyomkodjuk az almából a levet, majd egy edénybe rakjuk. Hozzákeverjük a kétféle cukrot, citromhéjat és a fahéjat, majd együtt megdinszteljük kb. 5-7 perc alatt. Lehet hozzászórni kevés zsemlemorzsát, ha nagyon nedves lenne az alma.
A vaníliás krémhez a pudingot a vízzel és a kétféle cukorral sűrűre főzzük. A tojásfehérjéből a evőkanál cukorral plusz a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük. Ha a krém nem lenne elég édes még melegen szitáljunk hozzá porcukrot.
Sütemény összeállítása következik. Tálcára tesszük az első tésztalapot, erre szórunk kevés zsemlemorzsát és rákenjük az összes almás tölteléket. Érdemes krémeskeretet használni. Majd megint tészta, picit lenyomkodjuk és erre kenjük a krémet (az almás töltelékhez képest kb. kétszer olyan magasan legyen a krém, de még így is lehet marad a krémből). Következik a harmadik lap melyet szintén lenyomkodunk óvatosan.
A süteményt nejlonnal letakarjuk és egy éjszakát hagyjuk hűtőben puhulni. Tálalás előtt ízlés szerint porcukrozzuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-11-21 18:59:43, szerda
|
|
|
Kozák sapka
Hozzávalók:
Tészta (20*36 cm-es tepsihez):
20 dkg liszt
6 tojás
12 dkg porcukor
6 ek tej
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
fél cs sütőpor
csipet só
Krém:
2 dl tej
2 ek liszt
10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
10 dkg porcukor
kb fél üvegcse rumaroma
Csokimáz:
90 g étcsokoládé
1 kiskanál margarin
Forgatáshoz:
kb 8 dkg kókuszreszelék
Elkészítése: (Pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)
A tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.
A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).
Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük, majd kézi mixerrel habosra jól összekeverjük.
A megsült, kihűlt tésztából a 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, majd a piskóta korongokat félbe vágjuk (vízszintesen). A két félbe vágott korongokat krémmel összeragasztjuk, körbe az oldalát is bekenjük a krémmel, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal. Egy kiskanál segítségével szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott csokoládét.
Tálalásig a hűtőbe tároljuk.
Tipp:
A megmaradt tésztából, hogy semmi ne menjen kárba, egy nagyon finom kókuszgolyót készítettem. A tésztát szét csipkedtem (morzsoltam), majd belekevertem a megmaradt krémet és még annyi sárgabaracklekvárt kevertem hozzá, hogy jól formázható tésztát kaptam. Diónyi nagyságú golyókat formáztam és végül beleforgattam a kókuszreszelékbe.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-11-21 18:54:05, szerda
|
|
|
Bájos Angelika szelet
Hozzávalók:
Kakaós lap:
7 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 ek olaj
2 ek víz
6 g sütőpor
Diós lap:
7 tojás
14 dkg porcukor
8 dkg liszt
8 dkg darált dió
6 g sütőpor
Krém:
25 dkg vaj
25 dkg margarin
30 dkg cukor
3 vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 dkg darált dió
3 darab 3 az 1-ben kávé
4 dl Extra Jam (baracklekvár)
2 kk rumaroma vagy rum
Elkészítése:
A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A másik lapot is így készítjük, csak azt dióval.
A pudingporokat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd felfőzzük. A cukrot akkor adjuk hozzá, ha levettük a tűzről, majd addig keverjük, amíg el nem olvad. A vajat és a margarint habverővel alaposan kihabosítjuk, majd lassan hozzáadagoljuk a pudingot és az aromát, majd tovább keverjük. Az így elkészült krémet ketté választjuk és az egyik felébe belekeverjük az instant kávét, a másikba pedig a diót.
A kakaós lapot vékonyan megkenjük lekvárral, majd erre rákenjük a diós krémet, rátesszük a diós lapot, majd ezt megkenjük lekvárral és a kávés krémet rákenjük.
Tetejére csokimázat tehetünk (olvasztott csoki és olaj keveréke). Ha a máz megdermedt szeletelhetjük és tálalhatjuk is.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-11-21 18:48:40, szerda
|
|
|
Csodálatos karácsonyi sütemények: 14 recept, aminek a receptfüzetben a helye
Nem kell tartanod a karácsonyi sütéstől! 14 szuper recept, amiben nem fogsz csalódni!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-11-21 18:41:18, szerda
|
|
|
Hólabda
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg porcukor
8 evőkanál forró víz
8 tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
A krémhez:
1/2 l tej
5 evőkanál liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
kókuszreszelék
Elkészítés: A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, tűpróbáig sütjük.
Krém: A tej ből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-11-20 18:45:31, kedd
|
|
|
Babapiskótás-kávés szelet
hozzávalók
Piskótaréteg
7 db tojás
7 csapott ek finomliszt
7 csapott ek cukor
1 kávéskanál sütőpor
Babapiskótás réteg
20 dkg babapiskóta
2 dl feketekávé
30 ml rumaroma
30 dkg sárgabaracklekvár
Habréteg
3 dl habtejszín
1 csapott ek porcukor
10 g zselatin
50 ml víz
4 dkg csokoládédara
elkészítés
A tojásokat a cukorral együtt elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. 24 x 39 cm-s tepsit szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A kisült, kihűlt piskótát egy tálcára tesszük. A lekvárral megkenjük. Kirakjuk a rumos kávéba mártott babapiskótával.
A zselatint langyos vízben feloldjuk, és a porcukorral keményre vert tejszínhabba keverjük. A babapiskótára simítjuk és csokidarával vagy reszelt csokival megszórjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
1/33 oldal
|
Bejegyzések száma: 321
|
|
|
|
2018. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
976 db bejegyzés |
e év: |
15094 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2372
- e Hét: 9113
- e Hónap: 19466
- e Év: 78719
|
|
|