Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Túrós szilvatorta
  2018-11-04 16:35:20, vasárnap
 
  Túrós szilvatorta







Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg vaj
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 tojás
A töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
4 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 kis pohár tejföl
25 dkg túró
60 dkg szilva




Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a lisztet a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal, a citromhéjjal és a tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.

A töltelékhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és felforraljuk. Kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót, a tejfölt és a kihűlt pudingot összedolgozzuk.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kivajazunk, liszttel meghintünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy a peremére is jusson. Rásimítjuk a túrós tölteléket.

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A feleket vékonyabb szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét. A sütőben kb. 50 percig sütjük.

Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt. Citromhéjjal, mentalevelekkel díszítjük.




 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK  
Mákos-túrós piskótatorta
  2018-11-04 16:32:42, vasárnap
 
  Mákos-túrós piskótatorta







Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás
10 dkg kristálycukor
5 dkg finomliszt
3 dkg keményítő
1 teáskanál sütőpor

fél citrom héja
A töltelékhez:
20 dkg kristálycukor
0,7 dl tej
6 dkg mák
2 csomag vaníliás cukor
1,25 kg alma
3,75 dl almalé
fél citrom leve
1 csomag vanília ízű pudingpor
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
A torta bevonásához:
3,5 dl tejszín
1 dkg kristálycukor




Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét a cukorral és pici sóval felverjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat és a keményítővel, illetve a sütőporral elvegyített lisztet. Margarinnal kikent 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 Celsius-fokon (2-es fokozat) 25 percig sütjük.

A forró tejben a darált mákot 3 dkg cukorral 1 csomag vaníliás cukorral 5 percig főzzük. A fél citrom levét felöntjük almalével úgy, hogy összesen 2,5 dl legyen. A hámozva felszeletelt almát 10 dkg cukorral, valamint a 2,5 dl alma- és citromlé keverékével 5 percig főzzük. A pudingport a megmaradt almalében elkeverjük, a kompótba vegyítjük és összeforraljuk.

A mascarponét a túróval, 7 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverjük. Beleforgatjuk a 2,5 dl tejszín ből és a fixálóból vert habot. A krém felét a kihűlt mákmasszába dolgozzuk.

A piskótát félbevágjuk, az alsó lap köré karimát pattintunk. A kompót felét a lapra halmozzuk. Megkenjük a mákos krém és a túrókrém felével. Befedjük a
másik lappal, és hasonló sorrendben rásimítjuk a többi tölteléket. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A torta bevonásához a tejszín t a cukorral felverjük, és bevonjuk vele a tortát. Lehet finoman mákot is szórni a tetejére, illetve az oldalára, valamint kivi- és narancsdarabokkal díszíteni. Nagyon finom és mutatós ünnepi torta.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK  
Mascarponés áfonyatorta
  2018-11-04 16:31:03, vasárnap
 
  Mascarponés áfonyatorta







Hozzávalók:
A tésztához:
2 darab tojás
10 dkg cukor
17,5 dkg liszt (ebből 2 evőkanál kakaó volt)
0,75 dl tej
0,75 dl olaj
1/2 csomag sütőpor
1 púpos evőkanál áfonyalekvár
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl hideg tejszín
0,5 citrom reszelt héja
2 púpos evőkanál áfonyadzsem
20 dkg áfonya
A díszítéshez:
csokiforgács (elhagyható)




Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgához hozzáadjuk a cukrot, és robotgéppel addig keverjük, míg egészen világos sárga lesz. Ekkor hozzáadjuk az olajat és a tejet, és simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és egy csipet sóval, majd két részletben elkeverjük a cukros tojássárgákkal. Végül belekeverjük a tojáshabot. és hozzáadjuk az áfonyalekvárt is.

Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük (az enyém 18 cm-es volt), és 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük (hústűvel ellenőrizhetjük, hogy a közepe is megsült-e). Ha megsült, rácsra tesszük, és megvárjuk, míg kihűl.

Amíg sül, elkészítjük a krémet: a marscarponét frissen reszelt citromhéjjal és a lekvárral simára keverjük. A hideg tejszín t habbá verjük, majd a krémbe forgatjuk.

Összeállítjuk a tortát: a kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó és a középső lapot megkenjük először áfonyalekvárral, majd a krémmel, és szórunk rá friss áfonyát. A lapokat óvatosan egymásra tesszük, majd a maradék krémmel óvatosan megkenjük a torta tetetejét, és ráhalmozzuk amaradék áfonyát. Csokiforgáccsal is díszíthetjük.

2-3 órára betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon, és máris fogyasztható.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK  
Marcipános áfonyás piskótarolád
  2018-11-04 16:28:55, vasárnap
 
  Marcipános áfonyás piskótarolád







Hozzávalók

A tészta hozzávalói
3 db tojás
3 ek cukor
4 ek liszt
1/2 dl hideg víz
1/2 dl olaj
1/2 csomag sütőpor
A krémhez
2 dl tejszín
2 dkg cukor
3 ek áfonyalekvár (magnélküli)
1/2 doboz mascarpone
A bevonáshoz
fehér marcipán
fehér gyöngyöcske
ehető virágok



Elkészítés

A tojásokat ketté választjuk. A sárgájába teszünk egy kanál cukrot, vizet és olajat majd géppel habosra keverjük.
A maradék cukorral felverjük a fehérjét.
A két tál tartalmát összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport.
Egy nagy tepsibe sütőpapirt teszünk ebbe öntjük bele a tésztát. 170 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült, feltekerjük és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet, amihez a tejszín t a porcukorral felverjük, hozzáadjuk az áfonyalekvárt és a már előre kikevert mascarponét.
A kihűlt lapot kitekerjük, levesszük róla a sütőpapírt, és a krém háromnegyed részét a lapra kenjük, a krémre 2-3 kanál áfonyalekvárt simítunk, majd feltekerjük a roládot. A maradék krémet a rolád tetejére simítjuk, és a kinyújtott marcipánt ráigazítjuk. Ezt követően díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Citromkrémes-birsalmás pohárkrém
  2018-11-04 16:26:23, vasárnap
 
  Citromkrémes-birsalmás pohárkrém









Hozzávalók:
A birsalmapüréhez:
50 dkg birsalma
5 dkg cukor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
A citromkrémhez:
4 darab tojássárgája
10 dkg cukor
2 evőkanál liszt
5 dl tej
1 citrom héja és leve
A tetejére:
1 dl 30%-os hab tejszín
A poharak aljába:
2 db vaníliás keksz




Elkészítés: A birsalma magházát kiszedjük, kisebb darabokra vágjuk, és annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Beleszórjuk a cukrot, a fűszereket, és puhára főzzük. A levét lecsöpögtetjük, arra nem lesz szükség, majd a birsalmát botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.

A citromkrémhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a citrom levét belenyomjuk, héját belereszeljük, majd a lisztet is hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük. A tejet feltesszük melegedni, amikor gyöngyözik, a habos tojáshoz öntjük, és habverővel jól elkeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, és lassú tűznél, állandó keverés mellett besűrítjük. Vigyázzunk, hogy kb. 80 fok fölé ne menjen a hőfoka, mert akkor kicsapódik a tojás. Amikor jó sűrű, akkor többször átkeverve kihűtjük.

A tejszínt jó keményre felverjük, majd csillagcsővel ellátott nyomózsákba kanalazzuk.

A poharakba belemorzsoljuk a kekszet, arra egy réteg birspürét teszünk, arra egy réteg citromos krémet, és ezt még egyszer megismételjük. A tetejét tejszín habbal díszítjük, aminek a tetejét megszórhatjuk durvára vágott grillázzsal vagy pisztáciával. 3 nagyobb kehelyben, vagy 4 adag kisebb tálkában tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG  
Hiányzol
  2018-11-04 14:48:34, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ÉDESAPÁM EMLÉKÉRE  
Bonjour...
  2018-11-04 14:43:22, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - ÜDVÖZLÉSEK képekben  
Love
  2018-11-04 14:40:37, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - HÁTTÉRNÉLKÜLI KÉPEK  
Fájdalom
  2018-11-04 14:39:55, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - HÁTTÉRNÉLKÜLI KÉPEK  
A szerelem völgyében
  2018-11-04 14:38:56, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - VÍZES HATÁSÚ KÉPEK  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 976 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1240
  • e Hét: 11737
  • e Hónap: 22090
  • e Év: 81343
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.