Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/48 oldal   Bejegyzések száma: 477 
Film Dzsungeltura akció teljes film magyarul
  2018-10-14 22:37:45, vasárnap
 
 Link 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Komolyzene
  2018-10-02 22:21:59, kedd
 
 Link 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most, a Zene világnapján... klasszikus zenét osztok meg
  2018-10-01 22:50:00, hétfő
 
 Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép estét kívánok mindenkinek!Viccek
  2018-09-19 20:23:41, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!
  2018-08-03 08:35:34, péntek
 
  Urbán László

Semmi politika
Hogy hova jutok? Nem tudom.
Talán lesz egy csodálatos otthonom.
Virágokkal, fénnyel teli.
Ez az egy lesz talán, mi emberi.

Itt a földön, már semmi sem szent.
Minden ami szép volt, porrá, veszendőbe ment.
Minek ide nagy, igaztalan szavak.
Port hinteni a szemekbe! Legyen mindenki vak?

Egyre sivárabb az élet.
A nyomor, soha nem érhet véget?
A népnek, csak szükség a bére?
Senki sem figyel, egyre nehezebb létére?

Ki teheti, többet költ egy nadrágra!
Mint némely család, egész évben ruhára.
Ők minősítik, értékelik tettünket.
Néhány garassal, szúrják ki a szemünket.

Boltba menni, minek a pórnak?
Zabálni akarnak, jól élni holnap.
Nem kell, hogy járjon a szátok!
Mert szűkebbre szabják a ruhátok.

Munkahelyek nem teremnek.
Minden szegényt tönkretesznek.
Mivel tömitek meg majd a szátok?
Ha nem lesznek már kapások.

Rohantok a túlsó partra.
Nyelvetek most azért barna?
Kaját bizony ott sem leltek.
Dolgozók az égbe mentek.

Fel kellene ébredjetek.
Teremjenek munkahelyek!
Pénzt adni a dolgos tenyérbe!
Jusson mindenkinek, tejre, kenyérre!

Figyeld meg a kicsiny hangyát.
Boglyáikat, hogyan rakják.
Mindenkinek munkát adnak.
Kicsiny váruk, ezért duzzad.

Éhező, és hajléktalan gyerekek!!!
A nagy szavak mivé váltak, hova lettek?
Érettük már miért is nem tehetünk?
Felelősség, rajtunk szárad! Ez is a mi szégyenünk!

Tele zsebbel, könnyű nagy legénynek lenni.
Tessék hát minden szót, érthetővé tenni.
Mindenki nem ülhet újra, az iskola padjában.
Oda is fagynának, keletről hozott, pufajka nadrágban.

Lehetne már végre rend, ebben az országban!
Tej, kenyér az asztalon, és meleg minden családban.
Békét! Biztonságot a népnek!
Adjál neki; Adjál amíg kérnek.

Csak bolyongok ide s oda mint egy ormány.
Ez a vers is, csak egy olyan tákolmány.
De legalább, kiírtam magamból, mit érzek.
Szívemből sajnálom a szegény népem,
na és persze magam!
Amíg el nem vérzek.

Link

Link 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-04-27 21:42:01, péntek
 
 Május elsején, a munka ünnepén, amely számos országban munkaszüneti nap.

Felemelik-e hangjukat azok, akiknek nincs munkájuk, nincs keresetük? Vagy azon spekulálnak, hogy hol töltik a május elsejei munkaszüneti napokat, és hogyan kössék össze azokat az azt megelőző és az arra következő hétvégével. De nem azért, hogy utcára vonuljanak és követeljék azokat a jogokat, amelyeket nagyapáink hagyományoztak ránk, a jövő munkásaira. Nem követelik a munkavállalói jogok védelmét, érvényesítését, méltó bért. Nem. Azért, hogy kipihenjék a megaláztatást, a kizsákmányolást, kiszolgáltatottságot és a szegénységet. Vagy éppen a munka nélkül töltött évek kilátástalanságát. A munka ünnepe egyszerűen szabadnappá degradálódott.

Úgy tűnik, joggal állítják a politikusok, hogy nálunk minden rendben, mindenkinek van rendes munkája, jó fizetése, nem megalázó nyugdíja és boldog élete. Kellemes május elsejét!

Ötvenhatosok tere (Sztálin tér), május 1-i felvonulás, jobbra a Sztálin szobor, a Dózsa György út a Dembinszky utca irányából nézve (1954) Ebben az évben születtem !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-04-14 18:16:29, szombat
 
  Magyar egészségügy helyzetéről

Egy megható történet, egy magyar kórházban történt

Látogatásomkor azonnal az volt az érzésem: az maga a halálosztály.
A kórterembe belépve állott (elnézést a kifejezésért) "sz.r" szag volt. A betegek úgy feküdtek az ágyakon, mint a rongydarabok. Egyértelműen látszok, aki oda bekerül, az onnan élve nem jut már ki. Szóltam a nővérnek, hogy az elviselhetetlen bűzben nem lehet megmaradni. Kinyitotta az ablakot (kb 3 percre), ám a 8 beteget senki nem tette tisztába... (Egyszerűbb reggel és este egy egy pelenkát bevinni - vagy a hozzátartozókkal bevitetni - mint az ágytálat használni. Maradt az elviselhetetlen bűz. Bár súlyos szívbeteg volt, vese és cukorbeteg, gyógyszereit nem kapta (!!!) Egy hét múlva felfekvéses lett. Kértem a nővért, adjon valamit erre: Közölte nincs.


Látogatásaimkor folyamatosan szólnom kellett, hogy nagyon lázas. Addig senkit nem érdekelt, és nem is kapott erre semmit. A magas láz miatt nem tudott enni, pillanatok alatt legyengült. Infúziót egyetlen alkalommal kapott. Látogatásaink alatt szemmel láthatóan vastagon cserepes volt a szája a kiszáradás miatt. (A testvérem közvetlenül a kórházzal szemben lakik, csak az úttesten kellett keresztül menni, így naponta többször átszaladt a kórházba. Ha ő nem próbálja etetni-itatni, pár nap alatt meghalt volna. (Egy alkalommal bekómázott a cukra miatt.) A láz miatt nehezen vette a levegőt. Szóltam a nővérnek, majd az orvosnak. Csak rezidens volt bent (!!!), akinek fogalma nem volt , mit kell tenni. (Előttem zajlott le, amikor a nővértől kérdezte, mit is csináljon...


Majd beküldetett egy injekciót...Ösztönösen kérdeztem meg a nővért: ezt az injekciót mire kapta, hiszen az oxigént kellett volna rákapcsolni...A nővér válasza az volt: vízhajtót kapott.


Egy totálisan kiszáradt betegnek NEM infúziót adtak a folyadék pótlására, nem oxigént mert nem kapott levegőt, hanem vízhajtót! Másnap reggel azzal fogadtak, hogy Édesanyám váratlanul hajnalban meghalt... Mindössze kettő hét alatt teljesen leépült, felülni sem volt képes,miközben előtte Édesanyám maga volt a megtestesült fürgeség.


Mindez a nyíregyházi Jósa András kórházban történt azon a belgyógyászati osztályon, amit a halálosztálynak hívnak a betegek, vagyis inkább azok hozzátartozói.

Link 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!
  2018-04-09 07:42:19, hétfő
 
 Ami minősíthetetlen, ezért több szót nem érdemes rá pazarolni. Az ide hozatal is az volt mellesleg, akkor is a politikai színpad teljes drámáját éltük át, vagy majd éljük meg!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-04-05 22:38:34, csütörtök
 
  Közeledvén a 2018-as választásokhoz felbolydult az aktuálpolitika világa. A pártok erőviszonyai átrendeződnek, egyes pártok hol jobbra, hol balra tolódnak. A különböző fórumok égnek az érzelmektől sem mentes bírálatoktól, okfejtésektől és persze a parttalan és alacsony szintű érvelésektől. A pártok hívei egymás torkának esnek, sőt, tömegesen szidják egykori választott pártjukat - vélt vagy valós sérelmeik alapján. A politikai szereplők gyűlölete, vagy éppen már-már imádata régen nem látott szinten van. Kevés a higgadt, magasabb szempontokat is figyelembe vevő, valódi értékkel bíró meglátás.

A mennyiség uralma és a demokrácia

Szavazatmaximalizálás. Ez az útja a kormányzáshoz szükséges többség megszerzésének. És, mivel általános-, titkos-, és egyenlő szavazati jogra épülő rendszer van, így gyakorlatilag mindenkit meg kell szólítani, hiszen mindenki szavazhat. És pontosan ez az, ami a minőséget, ha úgy tetszik, az elveket megöli. A tudatosan sötétségben tartott tömegek nem kíváncsiak magasabb eszmeiségre, elvekre; ők azt várják, hogy az alacsonyszintű igényeik legyenek kiszolgálva. Egy párt akkor sikeres, ha minél inkább ráérez a tömeg igényeire. Azt nem állíthatjuk, hogy a teljes elvtelenséget kedveli a tömeg, mert annyi azért még van mindenkiben, hogy tisztességesnek szereti látni az általa megválasztottakat. Ezért a pártok az elveiket folyamatosan a tömegekhez igazítják.

Láthatjuk, hogy mennyire aljas, minőségtelen politikát is hoz ez a rendszer, hiszen eleve hazugságra épül. Az a modern dogma, hogy a politika csak demokráciaként működhet - ,,nem találtak még ki ennél jobbat" - szokták mondani a modern politológusok, a demokrácia katonái. Gondoljunk bele pusztán józan ésszel miféle elgondolás az, hogy többségi akarat alapján hozzunk döntéseket, kizárva a minőségi tényezőt. Közhely, de igaz, hogy egy csőlakó szavazata annyit ér, mint egy egyetemi tanáré. Ez a ,,mindenki egyenlő" elve, amit magát minimálisan is valamire tartó ember nem fogadhat el, hiszen nincs olyan, hogy két ember egyenlő legyen. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!
  2018-03-29 11:52:21, csütörtök
 
 Mai nappal befejeztem a politikát, a népünk még nem érett meg a változtatásra!

MÁS
Aki teheti, és nem nyugdíjas még:Az induljon el valamelyik határon túli, számára, érdekes ország felé mert ITT nyugdíja soha, nem lesz. Ha a létező nyugdíjrendszerben gyűjtik a pénzét. Mert abból a horvátországi nyaralók épülnek, de nem nekünk!

"Úgy érzem, Széchenyi István következő szavai ma különösen aktuálisak: "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen."


"A győztesek olyan vesztesek, akik felálltak, és megpróbálták még egyszer." Dennis DeYoung
Ezt a legyintőknek. A vállrángatóknak. A bizalmatlanoknak. A hitetlenkedőknek. A közömbösöknek. A szkeptikusoknak, akik még büszkék is arra, hogy már mekkora ellenállásban vannak. Hogy már egyszer megmarkolták a hajsütő vasat és az forrónak bizonyult, pedig csak egyszerűen türelmetlenek és önfejűek voltak, és nem hallgattak az iránymutatásra. Azóta pedig élből elutasítanak mindent, ami pedig változást hozhatna az életükbe.
Hányszor tottyant a pelenkás popójára a gyermeked, amikor járni tanult, és mégis mindig újra és újra megpróbálta? Pedig már az első után azt gondolhatta volna, ez neki nem fog menni. Azóta meg már jár, fut, focipályán rúgja a bőrt, és fel sem merül benned, hogy hogyan is hihette pelenkásként, hogy majd fog tudni járni. És tényleg nem is hitte, nem volt tudatánál, csak az ösztöneire hallgatott. Ahogy a csíra is a belé táplált programnak engedelmeskedve töri át a maghéjat, a talajt, emelkedik a felszínre, hogy az éltető napfény átjárhassa és beindulhasson benne a fotoszintézis.
Felnőttél, és mindent túlagyalsz ahelyett, hogy az ösztöneidre figyelnél. Átadod a terepet az egódnak, akinek a programja az, hogy óvjon és vigyázzon rád, téged ne érjen semmi, ami a fennálló helyzetben változást hozna, mert az kényelmetlenséggel jár, veszélyes is lehet. Pláne, ha már egyszer megpróbáltál kitörni az egó börtönéből, és nem jártál sikerrel. Hogy akkor nem sikerült, még nem indok arra, hogy most már mindig átadd az irányítást az egódnak! Csak ha azt választod. A kényelmet, a komfortzónában maradást, amíg aztán ki nem billent onnan valami. Ami lehet félelmetes, de lehet izgalmasan felemelő is.
Amikor valami megérint, öt másodperced van, hogy ösztönből, megérzésből, bizalomból, zsigerből dönts, mert ha tovább vársz, jönni fog az egó, és minden változtatásról le fog beszélni.
Próbálj csak meg lebeszélni egy csírát az előbújásról! Vagy figyeld meg a madarat! Ha az ág, amin ül, letörik a szélben, a madár nem fog a földre zuhanni, hanem egy magasabban lévő ágra száll át. Öt másodpercet sem vesz igénybe számára a döntés.
Neked mindig van öt másodperced. Dönts ösztönből! Hallgass az érzésre, és ne agyald túl a helyzetet, mert öt másodperc után az egód elkezdi gyártani a sztorikat, miért nem fog menni.
Mindig van választásod. Vagy feljebb szállsz, mint a madár, kidugod a fejed, mint a csíra, vagy maradsz a biztonságot jelentő magházban, ami aztán a börtönöddé válik idővel, te pedig raboskodsz az elméd foglyaként. Számolj magadban ötig, és mondj igent!
Ne feledd, hogy a győztes egy olyan vesztes, aki megpróbálta még egyszer!


Link 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/48 oldal   Bejegyzések száma: 477 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 170 db bejegyzés
e év: 2591 db bejegyzés
Összes: 15676 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1389
  • e Hét: 8531
  • e Hónap: 34371
  • e Év: 467031
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.