Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 265 
Film Hangya l Teljes Film Magyarul HD l 2015
  2018-07-31 22:32:15, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2018-07-31 22:21:05, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2018-07-31 22:13:09, kedd
 
  Miért pont július 31. Harry Potter születésnapja?

Nos, annak lehetőségét, hogy ennek nagyon is szerepe van a dologban, nem tudjuk kizárni. Rowling gyakran mesél arról, mennyi közös van benne és Harryben, és tudjuk, hogy számtalan olyan tapasztalata van a főszereplőnknek, ami Rowling életéből fakad. Általánosságban is igaz az, hogy ha nem is lehet feltétlenül megfeleltetni az írókat a szereplőikkel, az bizony nagyon is igaz, hogy a kapcsolat szoros közöttük - a szerző érzései és gondolatai nem elválaszthatatlanok a művétől. Rowling esetében viszont egy sor konkrét példát is fel tudunk sorolni: nem egy szereplőt saját életének szereplőiről mintázza, édesanyja halála nagyban befolyásolta azt, Harry hogy áll a szüleivel, a saját depressziója hívta életre a dementorokat és a megoldást jelentő csokit és még sorolhatnánk.
Így pedig az, hogy Rowling úgy döntött, Harry Potter születésnapja megegyezzen a sajátjával, nem is olyan meglepő.

Ennyire azonban nem egyszerű a helyzet, érdemes közelebbről is megvizsgálni ezt a napot.

Ehhez először változtassunk kicsit a könyvek sorrendjén. Tudjuk, hogy nagyon sok részletet előre, mérnöki precizitással megalkotott Rowling, így tehát nem gondolhatunk arra, hogy nincs más jelentősége ennek a napnak. Már csak azért sem, mert Harry születéséhez és annak napjához kapcsolódik egy fontos jóslat is. Ezt csak az ötödik kötetben ismerjük meg, de attól még a jelentősége fontos.

A jóslat ugyanis így szól:
"Közeledik az Egyetlen, aki diadalmaskodhat a Sötét Nagyúr fölött... azoknak születik, akik háromszor dacoltak vele, s a hetedik hónap halála szüli őt... A Sötét Nagyúr egyenrangúként jelöli meg, de benne olyan erő lakik, amit a Sötét Nagyúr nem ismer. És egyikük meghal a másik keze által, mert nem élhet az egyik, míg él a másik... Az Egyetlent, aki diadalmaskodhat a Sötét Nagyúr fölött, a hetedik hónap halála szüli..."


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-07-31 22:03:24, kedd
 
 
Úgy tűnik, hihetetlen, hogy egy bizonyos afrikai országban politikai okok miatt tilos futni.

A futás divatos, bár azt mondhatnád, hogy mindig is. Szakértők úgy vélik, hogyemberszabású őseink kifejlesztették azt a képességet, hogy futottak a nagy távolságokban mintegy 2,6 millió évvel ezelőtt, az elsődleges célja a vadászat állatokra. A versenyeknek a világ különböző részein zajló fesztiválok vagy vallási szertartások védelme alatt merültek fel. Bizonyítékot és feljegyzéseket mutat ez a tevékenység sportos értelemben, mivel a Tailtean Games Írországban, 1829 körül. C. Az első olimpiai játékok 776-ban kerültek megrendezésre Görögországban. C., és bennük természetesen gyalogos versenyek voltak. Röviden, futás tekinthető a leginkább hozzáférhető sport. Egy cipővel elég vagy néha, még akkor sem, mert a világ számos régiójában mezítláb. Különben is, ma már divatosabb, mint valaha.

A Burundi Köztársaság, egy kis szuverén nemzet található a Nagy-tavak régió Kelet-Afrika 2014-ben, a diktátor Pierre Nkurunziza betiltották re fut, hogy megakadályozzák az ellenzéki politikusok álcázott irodák kell látható legyen a népszerű versenyvagy használja a képzést a hatalom elleni összeesküvéshez. Elhaladva a Szolidaritás és Demokrácia Mozgalom tagjai bebörtönözték a maratonokat, hogy potenciális szurkolókat gyűjtsön . Burundi a világ egyik legszegényebb országa, és a Közép-Afrikai Köztársaság után a Világbank szerint a második legalacsonyabb egy főre jutó GDP. Ezért a gyalogos verseny egyike azon kevés sportnak, amely a lakosság rendelkezésére áll. Reméljük, hogy hamarosan a politikusok visszavezetik az érvelést, de más országok nem mentesülnek a tiltó kísértések alól.

Két évvel ezelőtt, Spanyolországban már korlátokat szabtak az utcán, és bele lettek vonva a polgári biztonságról szóló törvénytervezetbe, amelyet nem fogadtak el. Granada, a Parque García Lorca, a szokás szerint az együttélés 2014 megtiltotta együtt nagy csoportok futók képzés , hivatalosan, hogy tartsa tiszteletben a többi polgár, akik élvezik a szolgáltatást, bár a politikai ellenzék úgy véli, hogy állítólag a kezelésére a gyerekek mint bűnözők és sport gyakorlatok és játékok veszélyes tevékenységek. Ma van egy bioekvivalens terület, ahol járni, futni és gyakorolni, de továbbra is fennáll a tömeges és spontán sportversenyek általános tilalma, amelyek zavarják a szomszédokat , kivéve a korábban engedélyezetteket. Vannak olyan korlátozások is a vadászterületeken, amelyek tulajdonosai a vadászok kérésére az év bizonyos időszakaiban megtilthatják a futók futását, hogy elsőbbséget biztosítsanak a vadászati ​​tevékenységeknek. A természeti környezet, a nemzeti parkok és más védett területek megőrzése érdekében futtathatja, de mindig tiszteletben tartja a környezetet , anélkül, hogy zajt okozna az állatok és a térségben élő emberek többi részének zavarása nélkül. hagyja el a megépült utakat, vagy hagyja a szemetet a mi úton. Egy utolsó, kíváncsi és logikus korlát: a Pamplona önkormányzati rendelete megtiltja-fuss a San Fermin házak magas sarkú cipőben, flip flop, szandál vagy zagy ,mint biztonsági intézkedés, és elkerülni esik.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-07-31 21:55:03, kedd
 
  Vannak tavak, amiket tengernek hívunk és olyanok is amik vulkáni kráterekben jöttek létre, buja növényzettel körülvéve. De ismerünk olyat is, aminek nem csak a neve holt; sóssága miatt ugyanis semmi nem él meg benne. A tóvidékeken több kisebb tavacska kapcsolódik össze, de tavak létrejöhetnek teljesen elszigetelten is, például a száraz Afrika közepén.
Tavakat létrehozhat az ember, ha energiát szeretne termelni, vagy vízutánpótlás kell, de egy meteorit is hozhat létre tavat, mint amilyen az Indiában található Lonar krátertó. Tómedencéket kialakíthat a szél, az állatok, vagy egy egyeletlen partszakasz, ami a tenger egy részét teljesen elzárja. De nézzük meg pontosan milyen érdekességeket tartogatnak az utazók számára a Föld tavai.
A világ legnagyobb területű tava a Kaszpi-tenger. A 371 000 km² területű tó Oroszország és Irán között található. Ha mélység szerint is rangsorolnánk, akkor a negyedik helyen állna. Érdekessége még, hogy 130 folyó táplálja a vizét.
A Bajkál-tó
A világ legmélyebb tava címet a szibériai Bajkál-tó érdemelte ki, mely 1642 méteres mélységével annyi vizet raktároz, ami az emberiség jelenlegi vízigényét ötven éven keresztül kielégítené. A Bajkál egyben a Föld legrégebbi tava is, nagyjából 25 -35 millió évvel ezelőtt jött létre.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-07-31 21:46:04, kedd
 
  10 dolog, amiért egyszerűen imádjuk a nyarat

A nyár az egyik legszebb és legvidámabb évszak, amit egyszerűen imádunk. De vajon miért is? A következőkben bemutatjuk, hogy miért a nyár a legjobb évszak!

Napfény
Napbarnított bőr, meleg időjárás... Kell ennél több? A nap sugaraitól valahogy mindig boldogabbak leszünk, ráadásul sokkal több időnk van mindenre, hiszen később sötétedik, mint a téli hónapokban.
Színek
Nyáron egyszerűen minden sokkal szebb és színesebb. A természet színei egyszerűen csodálatosak, és persze ilyenkor előszeretettel viselünk rengeteg színt mi is magunkon.
Kikapcsolódás
Ebben az időszakban mindenkinek sokkal több kedve van a kikapcsolódáshoz, és sokkal többet járunk el otthonról, mint a hidegebb hónapokban. Ha még keresitek a tökéletes törzshelyet a nyárra, jó helyen jártok! A Tóterasz a legjobb kiülős étterem Budapesten, ahol isteni frissítők mellett csodálhatjátok a gyönyörű látványosságokat a Városligetben!
Természetesség
A nyári melegnek köszönhetően a legtöbb hölgy nem szeret sminkelni, és valljuk be, hogy nincs is sok értelme a sminknek ebben az időszakban, hiszen pillanatok alatt lefolyik. Nyáron mindenki szeret egy kicsit természetesebben kinézni, és persze a ruházatunkat is könnyebben választjuk ki, mint a téli rétegeket.
Nyaralás
A nyaralás, a közös kikapcsolódás a családdal, barátokkal talán az egyik legjobb dolog a nyárban. Ilyenkor mindenki megfeledkezik egy kicsit a gondokról, és kilép egy kis időre a szürke hétköznapokból.
Strand
Strand nélkül egyszerűen nincs nyár
Nincs iskola
Bár ez inkább a fiatalabb korosztálynak jó hír. Itt a nyár, ilyenkor pedig még gondolni sem szabad a sulira!
Gyümölcsök
Isteni gyümölcsök tömegét lehet fogyasztani nyáron. A dinnye pedig egy igazi megunhatatlan kelléke a nyárnak, amit egyszerűen imádunk!

Fagyi
Ki tud nemet mondani egy finom, hűsítő fagyira a nyári melegben?
Mozgás
Nyáron valahogy a mozgás is sokkal jobban esik, hiszen ilyenkor a szabadban kedvünkre sportolhatunk. Rengeteg szabadtéri kondipark várja azokat, akik tökéletes alakot szeretnének a bikiniszezonra!



























 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-07-31 21:30:36, kedd
 
  Miniszteri engedély kell mostantól a bor cukrozásához

Ha az időjárás rendkívül kedvezőtlen volt a szőlőre, akkor a must alkoholtartalmát miniszteri engedéllyel lehet növelni, szúrta ki a napi.hu az agrárminiszteri rendeletet a Magyar Közlönyben.

A friss szőlő, a szőlőmust, a részben erjedt szőlőmust, illetve a még erjedésben levő újbor alkoholtartalmának a növelését a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kezdeményezheti az agrárminiszternél, egy-egy borvidékre, vagy akár az egész országra is.

Az alkoholtartalom 0,5 térfogat-százalékkal növelhető. Az engedélyt a miniszter 15 napon belül adja meg és közzé teszi azt a Hivatalos Értesítőben.

Megint alkotnak rendeleteket... nevetséges - melyik szőlősgazda fogja betartani!




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-07-31 21:23:36, kedd
 
  Érdekességek a szivárványról


Optikai jelenség, amit a pára vagy esőcseppek hoznak létre. A fény prizmaszerűen megtörik, és az szemmel láthatóvá teszi a fényt létrehozó színeket. Az ív külső része vörös a belső ibolya. Létezik dupla szivárvány is, melynél az egyik szivárvány halványabb és fordított színekkel látható. Repülőgépből nézve a szivárvány kör alakú. Létezik tűzszivárvány is, ilyenkor a fény jégkristályokon törik meg.




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-07-31 20:58:34, kedd
 
  Brekibogyó:
Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, elviszi vidékre 7 éves
kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is
vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt,
hogy milyen szerencsés családban él.

Egy egyszerű falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy
éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa
megkérdezte fiát.

-Nos, mit gondolsz erről az útról?
-Nagyon jó volt apa!
-Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek?
-Igen.
-És mit láttál meg mind ebből?
-Azt, Apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk
van otthon, ők meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák
árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi
udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül
láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog
családként élnek. Te és Anyu viszont egész nap dolgoztok, és alig
látlak titeket.
Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette:
-Köszönöm Apa, hogy megmutattad, milyen gazdagok is lehetnénk.



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-07-31 07:40:44, kedd
 
 



Ma ünnepelné 83. születésnapját Antal Imre, aki 2008. április 15-én hunyt el, halálát daganatos betegség okozta.

Születési dátum: 1935. július 31., Hódmezővásárhely
Meghalt: 2008. április 15., Budapest
Állampolgárság: Magyar
Temetése: 2008. április 26., Farkasréti temető, Budapest

Elékezünk rá tisztelettel.... nekem örök kedvencem marad!





Link

Link

Már akkor is nagyon tudott mulatni, az éjszakába, az alkoholba menekült a problémák elől. Aztán 1972-ben felfedezte magának a Magyar Televízió. Első műsorával, a Helló fiúk, helló lányokkal olyan sikert aratott, hogy állandó munkatárs lett belőle.
Fénykorát élte a televíziózás, Vitray Tamással és Kudlik Júliával történelmet írtak. Éppen ezért érte váratlanul, hogy 60 évesen nyugdíjazták, s azt is az újságból tudta meg
A lelki trauma később testileg is megmutatkozott: daganatos betegséget állapítottak meg nála. Megműtötték, de többé már nem volt a régi.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 265 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 265 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 308
  • e Hét: 494
  • e Hónap: 6489
  • e Év: 48434
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.