Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 297 
PROBABLY THE BEST FIGHT SCENES YOU'LL EVER WATCH |Hansel and
  2016-06-30 22:24:51, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Szép írások
  2016-06-30 22:00:47, csütörtök
 
  Lehet, hogy gyenge még a hangunk,
Lehet, hogy léptünk még bizonytalan,
De indulunk, a szépet, jót akarjuk,
S érezzük, hogy hitünknek szárnya van."
Juhász Gyula



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-06-30 21:58:52, csütörtök
 
  Az élet remény, küzdelem, bukás,
Sírig tartó versenyfutás.
Keresni a jót a szépet,
meg nem találni, ez az élet



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-06-30 21:50:04, csütörtök
 
  Ha arra törekszel, hogy örök mértéket kövesd:
ne botránkozz azokon, kik nem erre igyekeznek,
hanem törekvéseik ingadozva ágaznak a sokféle
véges és változó mérték között. Ne azt nézd, hogy
mijük nincsen, hanem hogy mijül van; mert még a
legnyomorultabbaknak is van olyan lelki kincse, mely
belőled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki
tud; tanulj meg mindenkitől tanulni.

Weöres Sándor




 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-06-30 21:46:25, csütörtök
 
  Számomra nem szükséges, hogy
tökéletes légy.

Örülj az embereknek úgy,
ahogy vannak.
Másfélék ugyanis nem léteznek.

Hibát csak az az ember nem követ el,
aki nem is tesz semmit



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-06-30 21:42:27, csütörtök
 
  És mi arra születtünk



És mi arra születtünk,
hogy a füld sebeit begyógyitsuk
életünkön át,
arra születtünk,
hogy sokirányú úton menjünk
egyre csak tovább
a holnapoknak minden kulcsa
két kezedben van,
nyitott szemmel álmodom,
de nemcsak egymagam
arra születtünk,
hogy tiszta szívvel szerethessünk
boldogok legyünk
arra születtünk,
hogy ne dobjuk el a hitünket,
hogyha szenvedünk
mint mécses, világítson
egész életed,
fordulj felém, ha megérted,
mit mondok neked
arra születtünk,
hogy napsugárba kapaszkodjunk,
nem baj, hogyha fáj
arra születtünk,
hogy tiszta maradjon a szívünk,
s játszunk még tovább.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-06-30 21:35:26, csütörtök
 
  Biztosan hallottál, vagy tapasztaltál már olyat,
hogy egy elhunyt családtag
rossz szokását, öltözködési stílusát
átvette valamelyik családtag,

vagy a kedvenc ételét, édességét
kívánta folyamatosan.

...esetleg alkoholista lett, vagy más függőségét vette át egy családtag.

Nos!

Ez is a Lélek hatása!
A Lélek az, aki a családtag Testén keresztül éli meg a szokásait, szenvedélyeit, betegséget, ...stb...



Mindezekre
=a más szándékok,
eltérítő akaratok,
rossz szokások,
nem kívánt erkölcsi normák

semlegesítésére is
alkalmasak az


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-06-30 21:26:59, csütörtök
 
  Egy férfi búcsúlevele a volt feleségéhez

Manapság ritka, hogy megannyi hosszú és közös év után két ember békében, szeretetben, okosan engedje el egymást, olyanról pedig még soha nem hallottunk, hogy egy férj szívszorító levélben vegyen búcsút feleségétől. Megható sorok következnek.
Házasságunk 20 év után a bíróságon végződött.

Őszintén megvallom, szürreális ez az egész. Amikor pár hónappal ezelőtt meghoztuk a döntést, úgy éreztem, vége a világnak. Igazából féltem, hogy milyen lesz nélküled. De ahogy itt állok, most már látom, kibírható.

Egyszer olvastam egy német közmondást: ,,A félelem sokkal nagyobbá teszi a farkast, mint amekkora valójában." És én tényleg nagyon féltem, hogy milyen lesz az élet nélküled. Hosszú időn át te voltál az állandóság, soha senki nem kísért el ilyen sokáig. Te vagy a hang a fejemben. Olyan sokkal tartozom neked az elmúlt 20 év miatt, ezért úgy gondoltam, hogy új életünk első napján megosztok veled néhány gondolatot. Tudom, furcsa dolog ezen a napon írni, de az élet olyan
gyorsan elrohan, nincs arra idő, hogy az igaz szavak kimondatlanok maradjanak. Engedd hát meg nekem, hogy megosszam veled a mai nap gondolatait, érzéseit:

Ki kellene tüntetni azért, hogy 20 évig kibírtad egy olyan férfi oldalán, mint amilyen én vagyok. Mindketten tudjuk, nem könnyű engem szeretni. Megszállott vagyok, nem alszom eleget, minden helyzetben viccelődöm, de a neveletlen megnyilvánulásaimra is mindig lehetett számítani. Tudom, rengetegszer kockáztattam a közös évek alatt. Ez a baj azzal, ha olyan emberhez mész hozzá, aki az álmait követi, olyan kalandokba ráncigál bele, amire soha nem vágytál. Túl későn ismertem fel, hogy rengeteg álmom rémálom volt számodra. Mindig a szenvedély irányított engem. Új dolgokkal, esztelen tervekkel volt tele a szívem.

Az életem olyan, mint egy dinamittal teli szoba, aminek a közepén én ülök, és gyufaszálakkal játszom. Ám vadságomat a te bűbájos lényed, finom stílusod mindig tompította, hogy azután egy újabb őrültségemben követhess. Most ébredek csak rá, bár volt részünk igazi sikerekben, azok fizették meg az árat, akiket a legjobban szerettem. Szívemből sajnálom.

Statisztikailag ez egy jó döntés volt. Pontosan tudtuk, hogy a házasságok ötven százaléka válással végződik, de a másik ötven végül is halállal. Ha így nézzük, ez utóbbit sikerült megkerülnünk.

Csodálatos anya vagy! A legszebb dolog benned, ahogy a gyermekeinket szereted. Nem is tudod, titkon hányszor figyeltelek, miközben gyermekeinkkel foglalkoztál. Mintha szeretetet lélegeznél kifele, hogy aztán ők magukba szívhassák.

Szeretném, ha boldog lennél! Megérdemled. A házasság gyakran egy rémálom, a nyomás, hogy jó legyen, hatalmas teher. Őszintén örülök, hogy felszabadultál ez alól. Ami engem illet, tudom, nekem erre van szükségem, de te egy sokkal békésebb életet érdemelsz, őszintén remélem, egyszer megkapod!

Újra és újra téged vettelek volna feleségül, még úgy is, hogy tudom, így végződik. Tudom, van három csodás gyermekünk, de én akkor is téged választottalak volna, ha ők nem lennének. Neked köszönhetően jobb ember lett belőlem, és nem tudom elképzelni, hogy úgy éljem az életem, hogy neked nincs részed benne.

Le kell szoknod az orvosi weboldalakról! A fejfájás csak ritkán jelent rákot. Hidd el, a hozzád hasonló önfejű és makacs emberek mindenkinél tovább élnek, engedd meg, hogy a halál meglepetés legyen, inkább élvezd az életet!

Nem akadályozhatsz meg abban, hogy szeresselek! Próbáltalak gyűlölni, de nem ment. Túl jó ember vagy. Ami azonban mégis meglepett, hogy ebben a kétségbeesett helyzetben milyen könnyen tudtunk barátok maradni: így kezdődött kettőnk közös története, és most így is
végződik. Jó érzés, hogy tudunk beszélni a gyerekeinkről, az életünkről, terveinkről, mozikról, zenéről. Jó, hogy mindez olyan természetes.

Mindig itt leszek neked, hogy bármiben segítselek. Szeretem, hogy iskolába jársz, hogy új megállók várnak. Tudnod kell, mindig a közeledben leszek, ha segítségre lenne szükséged. Rajongok érted, mindig is rajongani fogok.

Ha a válásunk egyvalamire megtanított, akkor az: ha előre tudom, hogy húsz év múlva vége, sokkal több felülést csinálok. Újra randizgatni izgalmas dolog, a haverom felrakott egy társkereső oldalra, hamarosan belecsapok.

Nem vagyok hülye, tudom, hogy egy hozzád hasonló nő nem lesz sokáig egyedül. Olyan könnyű téged szeretni. Tudd, mindegy, hogy ki lesz az, akit szeretni fogsz, el fogom fogadni őt. Biztosíthatlak, amikor csak lehetőségem lesz rá, minden ciki dolgot elmesélek neki rólad.

Összességében, sokat gondoltam erre a napra, és csak annyit tudtam, hogy én is le akarom zárni ,,magunkat". Hülyén hangzik, hogy jól akartam lezárni a házasságunkat?

Büszke vagyok, hogy 20 éven át a társam voltál, és kiváltság lenne, ha jó barátod maradhatnék életünk hátralevő részében.

Cyndi Lauper néhány sorával zárom a levelem.

,,If you're lost you can look - and you will find me
Time after time
If you fall I will catch you -
I'll be waiting
Time after time"

Szeretettel:
Michael





 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-06-30 21:13:09, csütörtök
 
  Este, késő éjszakáig a legmozgalmasabb élet foly a boulevardon. Egyes helyeken, mint a Café de la Paix vidéke, oly sűrű a közönség, hogy alig lehet sorain át keresztül jutni. Urak és hölgyek csoportosan járnak föl-alá, néha csak nagy vesződséggel lehet áthatolni a tömegen, sokan megvonúlnak egy-egy kávéházban, a honnan kocsiban hajtatnak tovább. Ilyenkor legérdekesebb a boulevard élete. A világ minden nyelvét hallani itt, a legújabb hírek száj-ról-szájra szállanak, az újság- és mindenféle apróság-árulók, nagy lármával kínálgatják portékáikat, a hölgyek is itt mutatják be a divat legújabb és legmeglepőbb vívmányait. Néha-néha egy kutya- vagy madárkereskedő törtet keresztül a közönségen ; a kutyákat zsinóron vezetik, madaraikat pedig karjukra vagy ujjúkra ültetik s úgy mutogatják azok szépségét, ügyességét. Valóságos hőség uralkodik itt a tömkelegben. Az egész környék megtelik az illatszerek, dohányfüst, a kávéházakból kitóduló levegő szagával. Á kocsiúton olyan nagy a torlódás, hogy a kocsiknak minduntalan meg kell állniuk, a gyalogjáró egyik oldaláról a másikra átmenni pedig kész veszedelem.* Vasárnapi Újság, 1900. május 20



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép estét
  2016-06-30 21:05:42, csütörtök
 
 



Mondják, öregségünkben emlékezetünk is szemünk példáját kezdi követni, amely a közvetlen közelből elébe táruló dolgokat mind homályosabban, elmosódó foltokban látja, a távoli tárgyaknak azonban legapróbb részleteit is híven megmutatja, olyannyira, hogy ha örökösen e távoli tárgyakra szegeznénk tekintetünket, akár azzal is ámíthatnánk magunkat, hogy képességeink az idővel nemhogy hanyatlanának, hanem inkább még erősödnek is. Éppígy emlékezetünk is előrehaladott korunkban tétován, mintha esti szürkületben, tapogat csak a tegnapi nap eseményei, nevek s arcok után, melyek csak az imént akadtak utunkba legelőször, holott gyermekségünk s kora ifjúságunk képei tisztán s árnyéktalan világossággal állanak előttünk.
Rakovszky Zsuzsa
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 297 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 428
  • e Hét: 614
  • e Hónap: 6609
  • e Év: 48554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.