Belépés
liliana01.blog.xfree.hu
Hagyd el néha a kitaposott ösvényt, és vesd magad az erdőbe! Biztosan találni fogsz valamit, amit még sose láttál. Alexander Graham Bell Szalóki Lívia
1947.08.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Virág Zsókának!
  2024-01-30 18:18:43, kedd
 
 


Még mindig azt gondolom, mint hat évvel ezelőtt, amikor itt hagytad elsősorban a gyermekeidet és talán nem utolsó sorban engem, hogy senki sem tudott úgy megnevettetni, mint Te drága Zsókám.

Emlékszem, Zelnik István Aranymúzeumának egzotikus kertjében kávéztunk néztük a növényeket, kerti díszeket,beszélgettünk és arra gondoltam vajon meddig? Ekkor mondtál valami irtő röhejest és én azt gondoltam semmi nem számít mig ilyen jól vagy, még az is lehet, hogy félre diagnosztizáltak.

Emlékszel a Petőfi Irodalmi Múzeumban mikor röhögőgörcsöt kaptunk? Jó, hogy ki nem tiltottak bennünket. Szegény Örkény István ezt sose bocsájtja meg nekünk! A rámenős teremőr nő egyszerűen ránk tapadt, muszáj volt tőle valamit kérdeznem és akkor kitört belőled a röhögés, nem tudtuk abbahagyni, csorgott a könnyünk. Szegény nő nem mert többé a nyakamba lihegni.

Mennyi helyen megfordultunk Neked a sok felelőségteljes munka után boldogságot és felszabadultságot hozott nyugdíjas életed, nekem pedig a helyismeretem jött jól bebarangoltunk Budapestet, Gödöllőt, Szentendrét, Egert . szép évek voltak. Köszönöm!




 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Mi ketten régen
  2023-12-09 20:35:20, szombat
 
 


Milyen különös is tud lenni az élet!... A testet megöregíti, megcsúnyítja, de a szívet és a lelket fiatalon hagyja...
Mekkora csatákat vívunk önmagunkkal, majd legyőzzük azt, ami még járna nekünk!... Eldöntjük, már nem kell, korosak vagyunk hozzá!...
Közben érezzük, hogy a szívünk ugyanúgy szeretne, táncolna, mint egykor... a lelkünk is szabad, szárnyai is megvannak, mint valaha..."

[Nemes Andrea]

A képen barátnőmmel, akivel egészen kicsi gyermekkorunktól hatvan éven át tartott testvéri szeretetünk. Utolsó percig fogtam a kezét és elmodtam neki a nagy titkor, hogy hol találkozunk mire elmosolyodott. Megértette.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Iványi Gábor lelkész verse
  2023-09-19 22:16:11, kedd
 
 


Arcélek
(Iványi Gábor)

nem a dohos és füstös
hányásszagú kocsmák mélyén
a szókimondó pálinka-gőzös
talponálló pultok szélén

és nem is az új fényes
úri udvarokban ahol a szó
csak annyit ér mint a túl későn
leesett olvadó tavaszi hó
ott kint az utcasarkokon

a halálra ítéltek már csak ők akik
talán még tudják hogy az
igazság és az Isten hol lakik ...

Veled vagyok Iványi Gábor és nagyon tisztellek a sok jóságért, amit elesett, elszegényedett embertársaim megsegítése érdekében teszel Méltatlan és számomra érthetetlen politikai nyomásgyakorlást elitélem. Nem baloldalinak kell lenni, csak embernek a tisztánlátáshoz.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
boldogság világnapja
  2023-03-21 00:57:05, kedd
 
 


Mi a boldogság?
Kit mi boldogít annak megfelelően éli mindenki az életét. Vannak a pénzimádók, akik azzal fizetnek természetükért, hogy soha semmi nem elég nekik. aztán vannak a vagyon gyűjtők, ha kell éhezik, de a legmárkásabb kocsit veszi meg, lakást úgy választ, h azt sugallja gazdagabb a valóságosnál és sorolhatnám. Megfigyeltem, van olyan embercsoport, akinek nem kell emeletes ház, luxus autó, ők akik könyvet vesznek, színházba, hangversenyre járnak, van egy sötét jó minőségű ruhájuk 1-2 finom kiegészítővel. Lakásuk egy bérházban, esetleg vidéken egy kisebb fajta ház, kocsit praktikumból tartanak.
Eddig nem az átlag emberről beszéltem, hanem egy módosabb rétegről. Lássuk a bérből, sokszor szánalmas fizetésből élőket:
Nos ma már aki dolgozik meg tud élni így, vagy úgy de be lehet osztani. Ebben az esetben az érték és mérték nagyon fontos. Ne akarjunk versenyezni a tisztességtelen jövedelműekkel, mert nem fog menni. Legjobb ha felmérjük saját lehetőségeinket, osztunk, szorzunk és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni. Tudnunk kell mennyit engedhetünk meg magunknak, mi fontos az életünkben.
A megelégedettség ajándék az ember életében, ha nem nézi a többi embernek mije van és nem sóvárog, nem írigykedik, akkor ő a boldogabb, hátha még a reggeleknek is képes örülni, ha szívében békesség és nyugalom van!
A boldogsághoz elengedhetetlen a családi béke, az egymás iránti tisztelet és szeretet. Ezt tartom a legfontosabbnak.
Aztán van az életünket meghatározó szerelmi boldogság, ami jó esetben végig kíséri egész életünket, amihez fogható semmi nincs a kerek világon, Korszakonként változik és magánügyként illik kezelni. Hogy mikor milyen kocsid volt már rég elfelejted, a jómódba is belesüppedsz, de az első Ölelés és csók boldogsága örökre ott ragyog a szívedben.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Egy régi őszön történt velem...
  2021-10-07 13:17:53, csütörtök
 
 


Régen történt, kolléganőmmel elmentünk szedret szedni. Kékesről indultunk Abasár felé lefelé a lejtőn. egyszer csak kürt hangjára lettünk figyelmesek, gondoltuk vadászok valahol a környéken tevékenykednek. Aztán újból megszólalt és újból, majd a távolból kiabálást hallottunk. Tanakodtunk ezek megőrültek... - de akkor az erdei úton megjelent egy katonai dzsip, rajta három katonával, akik őrült módon kiáltoztak felénk: "maguk megőrültek, belesétáltak az éleslövészetbe!" Aztán gyorsan felpakoltak bennünket a kocsira szedrestül, vedrestül és meg sem álltak velünk Abasárig ott is a legfelsőbb katonai vezetőig. Nem volt kedves ember, elmondta milyen régen figyeltek bennünket távcsővel és mennyire megzavartuk őket. Sűrű bocsánatkérések közepedte váltunk meg egymástól, mentegetőztünk, hogy bizony mi nem tudtunk a gyakorlatról semmit. Hát így esett a mi szeder szedési kísérletünk.

Egy kérdés azonban máig sem hagy bennünket nyugodni: vajon amikor pisiltünk, a távcsövüket akkor is használták?
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Elhunyt motorosok emlékműve
  2021-09-14 10:33:18, kedd
 
 


A Kistolmácsi-tó: Elhunyt motorosok emlékműve a tó menti parkban.

Egyszer a munkahelyemre egy furcsa fiatalember érkezett. Össze barátkoztunk, és ez a barátság haláláig tartott, tanúja voltam amikor rátalált a szerelem, később boldog házasságának. Szenvedélyes motoros volt és a felesége követte férjét, járták a világot.
Mindketten más irányban éltünk, de tartottuk a kapcsolatot. Egyszer felhívott: baj van: a tünetek és a diagnózis...

Erről az emlékműről Ő jutott eszembe és bár fáj a halála, mégis örülök, hogy ismerhettem.
Nyugodjon békében.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Mondd, szereted az állatokat?
  2021-08-16 10:34:46, hétfő
 
 


Rónay György: Mondd, szereted az állatokat?

Mondd, szereted az állatokat?
A kutyát, macskát, csacsit, lovat
s a madarakat: a verebeket,
rigót, galambot, pintyeket,
akik a Földön veled élnek,
s bundájuk, tolluk melegében
nekik is van szívük, csak éppen nem beszélnek?

Mondd, szereted az állatokat,
s figyelted őket néhanap:
hogy mit csinálnak, hogyan élnek,
s a maguk nyelvén mit mesélnek,
vagy miről hallgatnak, mikor komor
csöndjükbe burkolódzva ülnek,
és titokzatos, hallgatag
külön világukba merülnek?

Én szeretem az állatokat,
Elnézem őket,
ha játszanak, alszanak vagy tűnődnek
titkaikon és a világon.
Hidd meg, barátom,
nekik is vannak titkaik,
s csak annál nehezebb talán
számukra ez a sok talány, mert nincsenek rá szavaik.

Tégy próbát, hisz ember vagy: értsd meg
a bennük szorongó miértet;
segíts nekik, mondd ki helyettük
azt, ami ott ködlik a testük
vaksi lelkében - vidd közelebb
az állatokhoz az embereket,
hogy megértsenek végre minket.
S mi is őket, kisebb testvéreinket



 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Csokor a sírodon
  2021-08-14 12:37:26, szombat
 
 


Bizony, sok éve történt, egy reggel hiába vártuk a főnökünket nem jelentkezett. Felhívtam a feleségét, aki semmit sem tudott mondani olyan állapotban volt. szó nélkül is értettük: nagy baj van.
Budapesten temették, busszal mentünk, hogy utolsó útján búcsút vehessünk tőle. Egy napraforgótábla közelében a legkedvesebb kollégája, barátja szólt az autóbusz vezetőnek, álljon meg egy kis időre. Aztán bevette magát a virágok közé, majd hamarosan megjelent pár szál szép napraforgóval a kezében.
Temetés befejeztével utolsónak tette le a sírra az aranysárga üzenetet: "Íme barátom Neked szedtem a kedvenc virágodból ezt a csokrot."
Néztem az aranyló virágot, és arra gondoltam, hogy Ő is olyan volt, mint a napraforgó: mindig a fény, a jóság, a szeretet felé fordult, háttal az árnyéknak a rossznak.
Mióta elment minden nyáron sokat gondolok rá, rájuk, ha napraforgó tábla mellett haladok el gondolatban megkérdezem: na hogy tetszik főorvos úr?
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Sokan, sokszor idézték már, de nem elégszer...
  2021-08-04 18:31:52, szerda
 
 


"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne - ismételtem el magamban. És éreztem, hogy a szívem megtelik nagy és általános meleggel, a lelkem megtelik a derűs idő nyugalmával, és a szemem megtelik a hajnal harmatával. Lassan felálltam és azt mondtam: - Igaza van: késedelem nélkül haza fogok menni, hogy otthon lehessek valahol ezen a világon! Igaza van: nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk."

( Tamási Áron )
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Radics Eta – A lenézett emberek
  2021-07-25 09:56:16, vasárnap
 
 


Radics Eta - A lenézett emberek

A lenézett embernek....
A lenézett embernek hatalmas a lelke,
nagyobb mint sok úrnak összelopott telke!
A lenézett embernek másként dobban szíve,
mert ő a jónak és békességnek híve!
A lenézett embernek ha nincs téli kabátja,
nem marad a nélkül, segít a barátja!
Míg a gőgös ember mögötte neveti,
a lenézett embert az Isten szereti!
Hogy másokon segítsen mindig csak azt nézi,
hogy közben tönkre megy csak saját szíve vérzi.
Ki gúnyol nevet azon,ki egykor lelkét adta,
Isten lassan utoléri és fizet az ebadta!
A lenéző embernek ó mily nagy a döjfe,
míg rá nem ébred,hogy ő is Isten kölyke!
Hogy megalázott legyen ő is ,egy pillanat csupán!
Eljő a nap,hogy sírva lépked ..a mosolygó lenézett után!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 140 db bejegyzés
e év: 576 db bejegyzés
Összes: 9716 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 254
  • e Hét: 684
  • e Hónap: 5976
  • e Év: 64199
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.