Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Clarita pointer szépsége megihletett 2017.08.07.
  2017-08-08 11:59:28, kedd
 
 


Link

Clara igaz története mélyen megérintett, segítségre ösztönzött, és videóját nézve képeket mentettem, mert annyira szép és csodálatos! Ezekből választottam elsőnek ugyan nem azt, ami kedvencem, hanem amit képernyőkímélőnek sikerült a monitoromra menteni, s így rajzolni is egyszerűbb volt.

A története Viktor Larkhill extrém állatmentőhöz, egy csapatnyi komoly, elkötelezett, jó szakemberhez és segítő jó emberekhez fűződik, akik a gazdája kívánsága szerint nem az eutanázia mellett döntöttek, hanem elkérték tőle, és miután megkapták, mentést szerveztek, mint Viktor már 2008. óta teszi, és megoperálták Clarát. Clarának egy nagy, számos kisebb emlődaganata volt. Most már jól van!
A youtubeon megtalálható a története, számos más segítségre szoruló kutya-és cica történetével együtt!



Clara előkészítése operációra
Link
 
 
0 komment , kategória:  Hobbi  
Elkészült APBT portréja 2017.01.27.
  2017-01-27 18:41:44, péntek
 
 



"Az I. világháború propaganda-poszterein a kutyák szimbolizálták a különböző országokat. Németországot egy tacskó képviselte, Angliát a bulldog, az Egyesült Államokat pedig a pitbull. Tiszteletteljes hűség, elszántság és bátorság az erényei."
"Ha az állat megfelelően szocializálódik, a legbarátságosabb kutya, akivel valaha találkozhatsz. Szemfogai ellenére az állat nagyon melegszívű. Bármilyen is egy kutya híre, megfelelő bánásmóddal a legjobb társ lehet."
"Mégis nehezen tudom eltitkolni az igazságtalanul üldözött és manipulált, össztársadalmi gyűlölettel sújtott, higgyék el, valóban nagyszerű kutyák iránt érzett szeretetemet. A fajtát bíráló, gyűlölettől áthatott nyilatkozatok ugyanis sohasem említik a valódi veszélyforrást: azokat a kétlábú fenevadakat, akik kutyáikat agresszívvé "nevelték". Idézve Kocsis Miklós írásából.
M. Anikó

 
 
1 komment , kategória:  Hobbi  
Tegnap előtt, idáig jutottam, a fülei még nincsenek készen.
  2017-01-26 18:12:44, csütörtök
 
 



Beleszerettem a fajtába. Sokat informálódtam róluk, és meggyőződtem eredendő jóságukról, hűségükről, szeretetükről. Jellemük alkalmassá teszik őket családi kedvencnek, sportkutyának, rendőrségi bevetéseknél, kihasználva rendkívül sokrétűségüket, lelkesedésüket!
Az én lelkem nagyon érzékeny. Nagyon megtört minden negatív tény-látvány, videó, ami ezen fajtákat mutatta be, általában gyilkológépekként! De mindezt mi magunk, néhány embertársunk idézte elő!
25 év telt el, mire észbe kapott az ember is. Sokan mások is, tartva ezt a fajtát, mennyire sokoldalú, kedves, felszólaltak bíróságon a fajta érdekében sikerrel! Olyan, mint a legtöbb fajtatársa! Sőt! Mára, sajnos rossz hírű múltja miatt előítélettel viszonyulnak felé.
Nem hiszem, hogy az ember képes lesz végleg megszüntetni sem ezt a rémálmot - mint sok mást -,pl., állatkínzást, egyszerűen képtelenség elébe menni, minden rossznak!
Nem egy ilyen belefáradt, szomorú bejegyzést akartam a rajzom vázlatához fűzni. Nagyszerű és elegáns fajta, igazán sokrétű! Ha lesz lehetőségem, egy ilyen fajtájút szeretnék, és azon példányokból, akiknek rossz sorsuk volt. Hogy bizonyíthassam: vannak olyan emberek, akik szeretik Őket, vagy még jobban, mint én! Visszaadni bizalmukat, s hogy érezzék, létezik a világon olyan, amit úgy hívnak: Szeretet! Hogyne tudnák, bennük van a legtöbb itt a földön.




Egy szerencsés Pit Bullterrier! Előtte, majd 3 hónappal később, jó kondícióban, szerető gazdáknál.



Ízlésem szerint- egy szép szuka.
 
 
1 komment , kategória:  Hobbi  
Tegnap és ma hoztam össze: beagle a portrén20160917
  2016-09-17 18:16:25, szombat
 
  Tegnap és ma ezt a beagle portrét alkottam fényképről. Jó érzés volt, már nagyon hiányzott!
Az volna jó, ha hetente legalább 1x volna időm, ihletésem és jól is sikerülne!


Link




 
 
0 komment , kategória:  Hobbi  
Befejeztem rajzom. Portrén: Husky fej
  2016-08-27 20:57:32, szombat
 
 

Link

Most jó érzés van bennem. Eltöltött az alkotás öröme, ilyenkor teljesen szabadnak érzem magam. És, ha kicsit is hasonlít a fotóra, ami alapján készítettem a rajzom, az pár napos energiával tölt el. Köszönöm Istenemnek, hogy megáldott a rajzolás valamilyen fokú áldásával, mely során átélhetem a felszabadultságot, s az alkotásnak jótékony hatásait!
Szeretettel osztom meg most is, mint egy éve már, az eddigieket is veletek.
Továbbra is elfogadok jó tanácsot, (kritikát is), ha valaki hozzáértő látja és javasolna más technikát.

Köszönettel: Anikó





 
 
0 komment , kategória:  Hobbi  
Szorongat az idő..., ma még visszajövök, ha sikerült
  2016-08-27 17:50:43, szombat
 
  befejeznem a tegnap elkezdett rajzomat.
Most kicsit izgulok, hogy ne rontsam el, - nem azért, mert annyira jó -, de egészen ígéretes félkész állapotban úgy, hogy igen kritikus vagyok magammal, és nem tanultam rajzolni, nem képeztem magamat.

Drukkoljatok! Köszönöm.

Puszi, szeretettel: Anikó



 
 
0 komment , kategória:  Hobbi  
Egy hónap kihagyás után...2016. 08. 01-jén
  2016-08-01 22:57:58, hétfő
 
  Portrén: Dakota Mayi Johnson

Link


Érzem a haj rajzolása nem megy, a többinek örülök.:-)
Minden szép, jó magával ragad. Ezt a színésznőt nemrégen ismertem meg. Hatott rám külső szépsége, bája, színészi alakítása. A rajzom alapjául szolgáló fotót meglátva azonnal éreztem: Őt meg kell próbálnom lerajzolni. Nem voltam jól. Sokat hullámzott a hangulatom, aztán meg jött a halogatás és kifogás. Nem olyan a kész, amilyennek megálmodtam /én sem vagyok tökéletes, és a munkáim sem lesznek azok soha/, de az arcát vissza tudtam adni, úgy érzem, és feltöltődtem ettől az érzéstől! Nem értem miért tart eddig, amíg rászánom magam arra, amitől jobban leszek.
El kellene mennem egy rajztanfolyamra kitanulni a rajzolás fortélyait. Jó lenne. Nem hiszek magamban, a különös mégis az, hogy valami mindig egészen magával ragad, mikor rajzolok, és ezt az érzést, az eredmény örömét már nem tudnám nélkülözni. Köszönöm, aki elolvasott. Mindig hozzáteszem, elfogadom a kritikát, vagy tanácsot. Az utóbbi persze jobban esne.


Üdvözlet és Szép Estét Mindenkinek!



Szeretettel: M. Anikó

 
 
0 komment , kategória:  Hobbi  
Megosztanám tegnapi rajz alkotásom, csak épp 3/4-ig van kész
  2016-06-08 23:00:41, szerda
 
 

Link

Már tegnap majdnem elkészültem vele, idő hiányában, mert késő volt már, abbahagytam. Így most csupán ezt a képről visszaadott majdnem-kész ismét Pointer-portrét mutathatom:(Uno) lett nekem a szerelem. Mert minden rajzom új -és új szerelem, ezért vagyok képes alkotni. Ha nem tetszene, nem biztos, hogy menne. Talán ez is a különbség a hobbi szinten tevékenykedők, ill. a valódi művészek között, no meg a rengeteg tudás, amit azért a művészhez jutásig megkövetelt dolgok, hatalmas ismeretek rejzöznek, mindent meg kell tudni csinálni. Függetlenül attól az épp előtted látott portré alanya személyes ízlésed megmozgatja, vagy sem. A lényeg, hozz ki belőle valamit, amit látsz benne. Ugyanis minden tárgyban, vázában, csendéletben, a színekben a világon mindenben és mindennek megvan a maga mondanivalója. Azt kell visszatükrözze az alkotásodnak!. S úgy gondolom, onnantól , akit arra ítélnek és maga is tovább akar lépni egy magasabb lépcsőfokra, megteheti. Én még nem akarok. Azt sem tudom, tartanának-e érdemesnek rá. Nekem egyenlőre elég, hogy havi szinten 1-et. 2-őt , ami ha jól is sikerül, igen feldob, és még újabbakra ösztönöz! Ami bajom, azt tudom megrajzolni, ami, aki, vagy mozdulatok, terek, arcok tetszenek, főleg Kutya porték, rengeteg szerelmem van és a fejemben számtalan elkészítésre váró:-)
Remélem egyszer valóban egészen megtelik majd a "Hobbi" rajzos albumom a magam egyszerű stílusával! S utólagosan köszönöm szépen mindenkinek, aki benézett már oda korábban, vagy ezután fog. De nem sértődöm meg, ha nem volt, és nem is akar menni. Viszont vevő vagyok technikákra, kritikákat is elfogadok. De azért nagyon ne vegyétek el a kedvem:-)
Még egyszer köszönöm nektek, hogy elolvastatok. Néha nézzetek és noszogassatok, mert ha 1 hónapon túl nem alkottam, akkor jól esik egy kis noszogatás!
Köszönöm szépen Kedves Ismeretlen ismerősök! Barátok!
Őszinte baráti szeretettel: Anikó

Bp., 2016. június 8. szerda

Legyen szép a holnapi napotok!!! - Ani -
 
 
1 komment , kategória:  Hobbi  
Robikáról grafikám 2015. május 20. péntek
  2016-05-21 20:44:01, szombat
 
  Tegnap készítettem egy tündérien kedves, szép kiskutyáról Robcsikáról ezt a portrét.
A/4-es rajzlapra olajpasztell, valamint aquacolour ceruzával készült. Állatvédő gazdája, - a rajzot facebookon meglátva kifejezte háláját, meghatottságát, szeretetét! Ezért úgy döntöttem, Neki ajándékozom imádott kis kutyuskájáról készült portrémat.
Fantasztikus érzés adni, adni úgy, hogy boldog vagy, mert másnak a cselekedeteddel szintén örömet, boldogságot nyújtasz!
Úgy gondoltam, ezt a szuper élményemet megosztom azokkal, akik megtisztelnek a bejegyzésem elolvasásával. S talán még együtt is örülnek velem!:-)


Link



Ő az igazi, tüneményes Robcsika! Fantasztikusan gyönyörű, bájos kiskutya!
 
 
0 komment , kategória:  Hobbi  
EgyCsodálatosPointerEmlékére:CarolineTekintet
  2016-04-15 01:42:14, péntek
 
 

Link

Mai - illetve tegnap álltam neki 2016.04.01., időm mostanra jutott feltenni - terápiás alkotásom, egy Csodálatos Pointer Emlékére: Carolinéra.
Napok óta letargiás voltam, már majdnem 2 hete nem rajzoltam, úgy érzem az imákon, a tanulmányozáson kívül nagyon sokat javít a hangulatomon, amikor rajzolhatok! Hála Istenemnek, ma sikerült olvasnom is Szent Szavát, illetve az alábbi portrét készítettem el kb. 3 óra hossza alatt. Mindig jobb lesz a hangulatom, ha sikerül egy-egy rajzom. Úgy érzem Caroline tekintetét sikerült visszaadnom, ebből adódóan jön az öröm, lelki feltöltődés! Köszönöm Istenem, hogy adtál nekem kedvet, erőt a mai napra!
Örömmel osztom meg mindenkivel, aki nálam jár! Ha van valaki hasonló állapotban. mint én az elmúlt napokban.Említettem, napok óta lehangolt voltam. S van valami adottsága, hobbija, ha nehéz is nekiállni, tegye meg - ahogy én ma, nekem sem ment azonnal és vígan még az elején -, mert a pozitív hatás nem marad el! Most is ideírom, ahogy eddig. Minden kritikát, vagy javaslatot szívesen elfogadok.
Köszönöm, hogy elolvastátok a bejegyzésem! Legyén szép Napotok!
Üdvözlettel: Anikó
 
 
1 komment , kategória:  Hobbi  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 39
  • e Hét: 193
  • e Hónap: 2143
  • e Év: 36309
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.