Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
Rony- Félig sem szerelem
  2009-04-30 18:13:11, csütörtök
 
 



Link

Rony : Félig sem szerelem

Félig sem szerelem,
Amit játszottál te velem.
De ha elhittem, akkor elhittem!
Mire jó, mit szégyelem?

Nem volt nagy szerepem,
De hogy volt, azt nem feledem!
Mert a boldogság - jobb, ha megtudják -
Nem ilyen!

Gyülöljem tán a nap fényét,
Mert mást is ér sugár?
Öljem meg tán az emlékét,
Mert mást kisér ma már?

Félig sem szerelem,
Amit játszottál te velem.
De ha elhittem, akkor elhittem!
Mire jó, mit szégyelem?

Nem volt nagy szerepem,
De hogy volt, azt nem feledem!
Mert a boldogság - jobb, ha megtudják -
Nem ilyen!

Gyülöljem tán a nap fényét,
Mert mást is ér sugár?
Öljem meg tán az emlékét,
Mert mást kisér ma már?

Félig sem szerelem!
Téged nem bántlak sohasem!
Hiszen bármint volt,
Kicsit jó is volt nekem.




 
 
0 komment , kategória:  §- Dalszövegek  
Édesanyámnak!
  2009-04-30 00:08:28, csütörtök
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Gyönyörűt kaptam!!!Gné Mtól!
  2009-04-29 23:16:49, szerda
 
  Kellemes , szép vasárnapot kivánok szeretettel, Margit.

Bognár Barnabás: Ha mosolyt hozok...

Ha mosolyt hozok a könnyek helyett,
így maradjak meg neked.
Ha csillogóra váltom a szemedet,
így maradjak meg neked.
Ha kezed kezemben megremeg,
így maradjak meg neked.
Ha én melletted állok félve meg,
így maradjak meg neked.
Ha szeretnék együtt félni veled,
így maradjak meg neked.
Ha vagyok én neked a szeretet,
így maradjak meg neked.
Ha velem a szép még szebbé lehet,
így maradjak meg neked.
Ha te szépnek látod a lelkemet,
így maradjak meg neked.
Ha vagyok az, aki más nem lehet,
így maradjak meg neked.

S ezt a fotót mellé:






NAGYON KÖSZÖNÖM!
 
 
0 komment , kategória:  b Margitka b.nőmtől/Margitanya  
Jeremiás 2. fejezete
  2009-04-25 14:07:59, szombat
 
 

Link

1 Majd szóla az Úr nékem, mondván:


2 Menj el, és kiálts Jeruzsálem füleibe, mondván: Ezt mondja az Úr: Emlékezem reád gyermekkorod ragaszkodására, mátkaságod szeretetére, a mikor követtél engem a pusztában, a [még] be nem vetett földön.


3 Szent volt Izráel az Úrnak, az ő termésének zsengéje; a kik emésztik vala őt, mind vétkeznek vala, veszedelem támada rájok, azt mondja az Úr.


4 Halljátok meg az Úr szavát, Jákób háza és Izráel házának minden nemzetsége.


5 Így szól az Úr: Micsoda hamisságot találtak bennem a ti atyáitok, hogy elidegenedtek tőlem, és hiábavalóság után jártak, és hiábavalókká lettek?


6 Még csak azt sem mondták: Hol van az Úr, a ki felhozott minket Égyiptom földéről, a ki vezérelt minket a pusztában, a kietlen és járatlan földön, a szomjúságnak és a halál árnyékának földén, a melyen nem vonult át ember, és a hol halandó nem lakott?


7 És bevittelek titeket a bőség földébe, hogy annak gyümölcseivel és javaival éljetek; és bementetek, és megfertőztettétek az én földemet, és az én örökségemet útálatossá tevétek.


8 A papok nem mondták: Hol van az Úr? A törvény magyarázói nem ismertek engem, és a pásztorok hűtelenekké lettek hozzám, a próféták pedig a Baál által prófétáltak, és azok után jártak, a kik tehetetlenek.


9 Azért még perbe szállok veletek, mondja az Úr, és perelni fogok a ti fiaitok fiaival [is!]


10 Menjetek csak át a Kittim szigeteire, és lássátok meg; és küldjetek Kédárba is és szorgalmasan vizsgálódjatok, és lássátok meg, ha volt-é [ott] ehhez hasonló?


11 Ha cserélt-é valamely nemzet isteneket? noha azok nem istenek. Az én népem pedig felcserélte az ő dicsőségét tehetetlenséggel!


12 Álmélkodjatok ezen, oh egek, és borzadjatok és rémüljetek meg igen! azt mondja az Úr.


13 Mert kettős gonoszságot követett el az én népem: Elhagytak engem, az élő vizek forrását, hogy kútakat ássanak magoknak; [és] repedezett kútakat [ástak,] a melyek nem tartják a vizet.


14 Szolga-é Izráel, a vagy otthon szülött-é ő? Miért lett prédává?


15 Oroszlánok ordítanak reá, megeresztik hangjokat, és sivataggá teszik földjét; városai szétromboltatnak, lakatlanok.


16 Nóf és Tahpan fiai is betörik koponyádat.


17 Vajjon nem te szerezted-é ezt magadnak? Elhagytad az Urat, a te Istenedet, a mikor vezérelt téged az úton!


18 Most is mi dolgod van néked Égyiptom útjával? Hogy Nilus-vizet igyál? Vagy mi dolgod van néked Assúr útjával? Hogy a folyam vizét igyad?


19 A magad gonoszsága fenyít meg téged, és a te elpártolásod büntet meg téged. Tudd meg hát és lásd meg: mily gonosz és keserves dolog, hogy elhagytad az Urat, a te Istenedet, és hogy nem félsz engemet, ezt mondja az Úr, a Seregeknek Ura.


20 Bizony régóta széttörtem a te igádat, és letéptem köteleidet, és azt mondtad: Nem leszek rabszolga; mindamellett minden magas halmon és minden lombos fa alatt bujkálsz vala te, mint egy parázna.


21 Pedig én úgy plántállak vala el téged, mint nemes szőlővesszőt, mindenestől hűséges magot: mimódon változtál hát nékem idegen szőlőtőnek fattyú hajtásává?


22 Még ha lúgban mosakodnál is, vagy szappanodat megsokasítanád is, feljegyezve marad a te álnokságod előttem, mondja az Úr Isten.


23 Mimódon mondhatnád: Nem undokíttattam meg, nem jártam a Baálok után?! Lásd meg a te útadat a völgyben, ismerd meg csak: mit cselekedtél! Gyorslábú kancza-teve, a mely ide-oda futkos útain.


24 Pusztához szokott nőstény vadszamár, a mely érzékiségének kívánságában levegő után kapkod. Gerjedelmét kicsoda csillapíthatja le? Senki ne fáraszsza magát, a ki ezt keresi, megtalálja ezt a maga hónapjában.


25 Tartóztasd meg lábadat a mezítelenségtől, és torkodat a szomjúságtól! És te azt mondod: Hiába, nem [lehet]! mert idegeneket szeretek, és utánok járok.


26 A miképen megszégyenül a tolvaj, ha rajtakapják, akképen szégyenül meg Izráel háza: ő maga, az ő királyai, fejedelmei, papjai és prófétái,


27 A kik azt mondják a fának: Te vagy az én atyám! a kőnek pedig: Te szűltél engem! Bizony háttal fordulnak felém és nem arczczal, de nyomorúságuk idején azt mondják majd: Kelj föl és szabadíts meg minket!


28 De hol vannak a te isteneid, a melyeket magadnak készítél? Keljenek fel, ha megszabadíthatnak téged a te nyomorúságod idején; hiszen annyi istened volt, oh Júda, a hány városod!


29 Miért perlekedtek velem? Mindnyájan hűtelenekké lettetek hozzám, mondja az Úr.


30 Hiába ostoroztam fiaitokat, a fenyítés nem fogott rajtok; fegyveretek úgy emésztette prófétáitokat, mint pusztító oroszlán.


31 Oh te nemzetség! Lásd meg az Úr dolgát! A puszta voltam-é én Izráelnek, avagy a setétség földje? Miért mondotta az én népem: Szabadok vagyunk, nem megyünk többé hozzád!


32 Vajjon elfelejtkezik-é a lány az ő ékszereiről; a menyasszony az ő nyaklánczairól? Az én népem pedig számtalan napokon elfelejtett engem!


33 Mit szépíted a te útadat, hogy te szeretetet keresel; holott még a gonoszokat is tanítod a te útaidra!


34 Még ruháid szélén is található szegény, ártatlan emberek vére, nem [azért, hogy] betörésen kaptad őket, hanem mindamazokért!


35 És azt mondod: Bizonyára ártatlan vagyok, hiszen elfordult tőlem az ő haragja! Ímé, én törvénybe szállok veled, mivelhogy azt mondod: Nem vétkeztem!


36 Mit futkosol oly igen, változtatván útadat? Égyiptom miatt is megszégyenülsz, a mint megszégyenültél Assúr miatt.


37 Még ettől is elszakadsz s kezeidet fejedre [kulcsolod,] mert útálja az Úr a te bizodalmasaidat, és nem leszel velök szerencsés.





 
 
0 komment , kategória:  Jeremiás könyve/Ószöv.  
Jó éjszakát kívánok!
  2009-04-24 23:19:55, péntek
 
 



Link
 
 
1 komment , kategória:  7 Szép estét,jó éjszakát!  
My Blueberry Nights
  2009-04-24 23:13:04, péntek
 
  Jómagam nem régen láttam ezt a filmet, s nagyban egyetértek azzal, akinek a cikkét elhoztam

a filmről!

Nekem tetszett! Bár az elején tűnődtem, maradjak-e a képernyő előtt, de megérte!






norah jones bejegyzései
A távolság íze (My Blueberry Nights)

Nem kis problémám van ezzel a filmmel, mert történet gyakorlatilag nincs, de nagyon erős a hangulata. A 90 percből 60-on unatkoztam és azon gondolkoztam, hogy mit keresek itt, de a vége annyira gyönyörű, hogy mégis érzelemmel csordult szívvel jöttem ki a moziból.

A My blueberry nights (valaki magyarázza meg, hogy lett ebből A távolság íze!) Wong Kar Wai első angol nyelvű filmje és egy éve a Cannes-i Film Fesztivál nyitófilmje volt, ahol csúnyán elhasalt. Elsőre mind a két adat érdekes volt számomra, mert a kínai rendező első nem ázsiai projektjéhez olyan neveket tudok összetoborozni, mintelső nem ázsiai filmjéhez milyen szereplőket sikerült összetoboroznia Jude Law, Natalie Portman, Rachel Weisz, David Strathairn és az eddig énekesnőként szuperáló Norah Jones. Éppen ezért fura, hogy megbukott egy film, amiben ezek az emberek mind fantáziát láttak, ráadásul egy olyan városban, ami híresen sztárfüggő....


,,It took me nearly a year to get here. It wasn't so hard to cross that street after all, it all depends on who's waiting for you on the other side."



Lássuk miről is akar nekünk mesélni Kar Wai.: Szerelemről, Szomorúságról, az Életről. Ehhez pedig Elizabethet (Norah Jones) választja, aki egy év alatt átutazik a saját és még négy másik ember fájdalmain, szorongásain, hogy megtalálja a kiutat és hazaérjen. A My Blueberry Nights lényegében egy road-movie a lélek útjain, ahol emberek belépnek egymás életébe, majd továbbhaladnak.

Elizabeth bemegy Jeremy (Jude Law) kávézójába, ahol meg tudja, hogy szerelme megcsalta. Elhatározza, hogy ott hagyja a kulcsát, hátha visszatér a férfi. Minden este bemegy a kávézóba és szépen lassan összemelegednek a csapossal. De az élet nem ilyen egyszerű, Elizabethnek ,,el kell mennie", hogy elengedhesse a múltját.

Az úton megismerkedik egy rendőrrel (David Strathairn) és a feleségével (Rachel Weisz), akik tragikus seveled-senélküled kapcsolatban nyúzzák egymást. Belebotlik egy különleges hamis kártyásba, (Natalie Portman) aki az apjával van örök haragban és túlkésőn jön rá, hogy meg kell bocsátani. Közben pedig folyamatosan képeslapokat ír Jeremynek, cím nélkül, a vele történtekről.



Furcsa A távolság íze, mert gyakorlatilag nem történik semmi, vontatottnak és lassúnak érezzük a filmet, amit csak fokoz a sok lassított, kicsit talán giccses kép és zene. Szinte negédes néha a sok pasztell szín és csillogó kép váltakozása, menetközben úgy éreztem, mintha egy nagy káosz lenne az egész. Semmi értelme, célja a dolgoknak. De a végén, az utolsó előtti pillanatban, minden a helyére kattan és elmúlik az összes negatív érzés.

Később is sokat motoszkált bennem ez a film. Vajon véletlenül ilyen a felépítése? Hibázott volna Wong Kar Wai a szerkesztésnél? Mert gondoljunk csak bele, ha a saját életünket nagyítóval néznénk, közelről figyelnénk abban sem lenne semmi rendszer vagy értelem. A valóságban a miértek és a hogyanok csak később derülnek ki, és valóban sokszor hosszú vargabetűket kell megtennünk ahhoz, hogy átmehessünk az úton. Talán szándékos ez a szétszórtság és zavarosság. Talán nem is annyira szentimentális a film, sokkal inkább reális. Valószerűbben, jobban kifejezi az életet, a szomorúságot és a szerelmet, mint egy romantikus mese herceggel és hercegnővel. Végül is az emberek váratlanul lépnek be az életünkbe és ha lejár a szerepük muszáj elengedni őket. Nincsen ezekben az eseményekben semmi racionális vagy előre megszerkesztett. Az élet akárcsak ez a film lassan folyik előre, hogy végül a medrébe találjon.

Szóval, ha részleteiben nézem A távolság ízét akkor egy kicsit fárasztó, logikátlan filmet látok, ahol nehezen lehet követni az eseményeket. De ha egészként vizsgálom, akkor egy nagyon erős és érzékeny mű áll előttem. Egy nagyon igaz film! Nem tudom tiszta szívvel azt mondani, hogy tessék rohanni megnézni, mert biztos sokaknak megfeküdné a gyomrát, (joggal), de azt se tudom mondani, hogy nem éri meg megnézni. Már csak azért is, hogy kicsit elringatozzunk a keserédes hangulatán, meghallgassuk azt a néhány csodálatos számot, ami visszi a hátan a filmet és megszívleljük azokat különleges gondolatokat, amik elhangzanak..




 
 
0 komment , kategória:  f AtávolságÍze/filmről  
Köszönöm Ditke!
  2009-04-24 23:06:13, péntek
 
  szia, nagyon szép virágot kaptál! csak szép estet kivánok, jó éjt, és hétvégét.. pár nap lehet nem leszek..puszi





Link





Link


Puszillak én is és vigyázz magadra!
 
 
0 komment , kategória:  b Ditkémtől JELENIDŐ  
Gyönyörű! Kittytől9424
  2009-04-24 23:03:34, péntek
 
  Köszönöm Kitty!

Igazán szép alkotás!

Puszillak!

Ani!


Link
 
 
0 komment , kategória:  b Lovászné Nagy Kittytől JELEN  
T.Ferenctol ismeretlenülKöszö-
  2009-04-24 10:14:21, péntek
 
  -nöm szépen!





Link
 
 
2 komment , kategória:  Velem történt  
Jeremiás 1. fejezete
  2009-04-24 09:58:24, péntek
 
 



Link

1 Jeremiásnak, Hilkiás fiának beszédei, a ki az Anatótban, Benjámin földén [lakó] papok közül vala;


2 A kihez szóla az Úr Jósiásnak, az Ammon fiának, Júda királyának napjaiban, az ő uralkodásának tizenharmadik esztendejében;


3 Továbbá Jójakimnak, a Jósiás fiának, Júda királyának napjaiban, Sedékiásnak, a Jósiás fiának, Júda királyának egészen tizenegyedik esztendejéig, Jeruzsálem fogságba viteléig, [a mi] az ötödik hónapban [vala;]


4 Szóla pedig az Úr nékem, mondván:


5 Mielőtt az anyaméhben megalkottalak, [már] ismertelek, és mielőtt az anyaméhből kijövél, megszenteltelek; prófétának rendeltelek a népek közé.


6 És mondék: Ah, ah Uram Isten! Ímé, én nem tudok beszélni; hiszen ifjú vagyok én!


7 Az Úr pedig monda nékem: Ne mondd [ezt:] Ifjú vagyok én; hanem menj mind azokhoz, a kikhez küldelek téged, és beszéld mindazt, a mit parancsolok néked.


8 Ne félj tőlök, mert én veled vagyok, hogy megszabadítsalak téged! mond az Úr.


9 És kinyújtá az Úr az ő kezét, és megilleté számat, és monda nékem az Úr: Ímé, az én igéimet adom a te szádba!


10 Lásd, én e mai napon népek fölé és országok fölé rendellek téged, hogy gyomlálj, irts, pusztíts, rombolj, építs és plántálj!


11 Szóla továbbá nékem az Úr, mondván: Mit látsz te, Jeremiás? És mondék: Mandulavesszőt látok én.


12 És monda nékem az Úr: Jól láttál, mert gondom van az én igémre, hogy beteljesítsem azt.


13 És másodszor is szóla hozzám az Úr, mondván: Mit látsz te? És felelék: Forró fazekat látok én, és pedig a szája észak felől van.


14 És monda nékem az Úr: Észak felől támad a veszedelem e földnek minden lakosára.


15 Mert ímé, előhívom én az északi országok minden nemzetségét, mondja az Úr, és eljőnek, és kiki felállítja az ő királyi székét Jeruzsálem kapui előtt, és köröskörül minden kerítése ellen, és Júdának minden városa ellen.


16 És kimondom ítéleteimet felettök az ő mindenféle gonoszságukért, minthogy elszakadtak tőlem, és idegen isteneknek áldoztak, és tulajdon kezeik munkáit imádták.


17 Te azért övezd fel derekadat, és kelj fel, és mondd meg nékik mindazt, a mit én parancsolok néked; meg ne riadj tőlök, különben én riasztalak el téged előlök!


18 Mert ímé én erősített várossá, vasoszloppá és érczbástyává teszlek ma téged mind ez egész földön, Júda királyai, fejedelmei és papjai ellen és a föld népe ellen.


19 Viaskodni fognak ugyan ellened, de nem győznek meg téged, mert én veled vagyok, azt mondja az Úr, hogy megszabadítsalak téged.



 
 
0 komment , kategória:  Jeremiás könyve/Ószöv.  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 46 db bejegyzés
e év: 808 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 225
  • e Hét: 379
  • e Hónap: 2329
  • e Év: 36495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.