Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 109 
Mára elköszönök. Jó éjszakát Mindenkinek!
  2016-04-30 19:52:44, szombat
 
  Jó éjt, szép álmokat kívánok Mindenkinek!



Link

Szeretettel: Anikó





 
 
0 komment , kategória:  7 Szép estét,jó éjszakát!  
xyCILIKE cicánk ma 5 éves!:-)2015.04.30.
  2016-04-30 15:12:06, szombat
 
  Cilike, európai rövidszőrű cicánk, ma 5 éves!

Link az ágyneműtartóban. Kedvenc helyeinek egyikében

Link, valamint a ,,csőben“, egy fitnesszőnyeg összetekerve. Imád benne időzni, aludni, vagy csak onnan játékra, lesre várni. S természetesen az ágy, a fotel a szekrény teteje..:-)

Link

Köszönöm JHVH Istenemnek Őt, hogy 2011-ben megláthattam, és párom úgy döntött, elhozzuk hozzánk. Így vált a kiskörei házi cicalányból, mára budapesti hercegnő!
Kérek még szép éveket, hogy azt szeretetben, sok mókával a társaságában élvezhessük !
Picinek ilyen tündérke volt:

Link







Link



Link
 
 
0 komment , kategória:  [m CICÁNK Cilike  
Tücsök-Ildykótól mindig szépség,jóság árad. Köszönöm!
  2016-04-30 14:24:32, szombat
 
  Drága Ildykó Barátnőmnek köszönöm!!!

Mindent szívemből köszönök!!!!
Kérlek nagyon vigyázz Magadra!!!!
Ölellek és sok puszit küldök!


Link



 
 
0 komment , kategória:  b 1vargaildykómtól JELENIDŐ  
2016. április 30., szombat Napiszöveg
  2016-04-30 14:15:21, szombat
 
  ,,A kevés ezerré lesz, a kicsiny
pedig hatalmas nemzetté.
Én, Jehova, felgyorsítom ezt
a maga idejében“(Ézsaiás 60:22-A kevés ezerré lesz, a kicsiny pedig hatalmas nemzetté. Én, Jehova, felgyorsítom ezt a maga idejében.).


Link

Ma már jóval több mint 7 900 000
Tanú van a világon, és több millió
ember tart kapcsolatot velük. Ez leg-
inkább az emlékünnep edején szem-
betűnő. Persze tudjuk, hogy a szá-
mok mögött nem mi állunk, ,,hanem
a növekedést adó Isten“(1Korintusz3:5-7-Micsoda hát Apollós?Igen, micsoda Pál?Szolgák, akik által hívők lettetek, mégpedig mindegyik úgy, ahogy megadta neki az Úr.6Én ültettem, Apollós öntözött, de az Isten adta folyamatosan a növekedést;7úgyhogy sem az ültető nem valami, sem az öntöző, hanem a növekedést adó Isten).
Egyértelműen látszik, hogy minden
évben egyre csak nő a ,,nagy soka-
ság“ száma(Jelenések 7:9-Ezek után láttam, és íme, egy nagy sokaság, melyet senki nem volt képes megszámolni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből;és a trón előtt és a Bárány előtt álltak, fehér köntösbe öltözve, és a kezükben pálmaágak voltak.)

Link. Miért csatlakoz-
nak ilyen sokan Jehova Tanúihoz?
Azért, mert maga Jehova támogatja
a Tanúit (Ézsaiás 43:10-12-,,Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem.11Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő."12,,Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —,és én Isten vagyok.).

Link Egykor a fel-
kentek maradékának, vagyis az Isten
Izraeléhez tartozóknak a száma ,,ki-
csiny“ volt, de Jehova megáldotta a
prédikálómunkájukat. Egyre többen
lettek, ahogy más felkentek is csatla-
koztak Isten szervezetéhez (Galácia6:16-És akik rendezettségben fognak járni e viselkedési szabály szerint, mindazokon béke legyen, és irgalmasság, igen, az Isten Izraelén!).
Az évek során ráadásul több
millió földi reménységű ember is el-
fogadta az igazságot.w14 5/15 4:7-8
 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
xxBeauceron standardje
  2016-04-30 01:51:10, szombat
 
  Beauce-i juhászkutya



Link

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Beauce-i juhászkutya (Berger de Beauce, Beauceron)
Fajtagazda ország Franciaország
Osztályozás
Csoport I. Juhász- és pásztorkutyák (kivéve svájci pásztorkutyák)
Szekció 1. Juhászkutyák
Fajtaleírás
Osztályozó szervezet FCI

Tartalomjegyzék
1Testfelépítése
2Jelleme
3Méretei
4Megjegyzés
5Forrás

Testfelépítése


Link

A beauce-i juhászkutya robusztus, izmos, szívós kutya. Testfelépítése erős ugyan, de minden tekintetben átlagos és harmonikus, nem lehet túl durva, elnagyolt vagy közönséges. Háta feszes, lágyéka széles és erős. Fara a farok tövénél már lejtős. Lógatva tartott farka a csánkjáig vagy az alá ér, kissé kunkorodó végével a leginkább egy j betűhöz hasonló alakú. Mellkasa mély és széles, a szegycsontja egészen mélyen húzódik. Hosszú vállai kissé ferdék. Lábai egyenesek, combjai függőlegesek, hátsó lábszárai kissé hátrafelé lejtenek. Csánkja alacsonyan van, erős és jól kirajzolódó. Masszív, kerek mancsai vannak. A fajta jellemzője a hátsó lábon, a mancsokhoz közel található kettős farkaskarom. Hosszú feje harmonikusnak, szépen metszettnek látszik. Homloka lapos vagy enyhén domború. Egyenes orrnyerge finom ívvel megy át az arcorri részbe, amelynek vonala oldalról nézve gyakorlatilag párhuzamos a koponyatető vonalával. Arcorri része nem hegyes, de nem is vaskos, erősen pigmentált, száraz ajkai szorosan összesimulnak. Fülei magasan tűzöttek és lelógóak, de nem simulnak rá a fejre. Hosszuk a fej hosszának a felével egyezik meg. A kerek szemek nem állhatnak ferdén, de a szemhéjak enyhén mandula alakúak. A beauce-i juhászkutya tekintetének nyitottságot kell sugároznia. A harapásának szabályos ollószerűnek kell lennie, s fontosak az erős, fehér fogak is. Szőrzete tömött, testhez simuló, a fején rövid. Lábán és teste alsó részén hosszabb szőrszálak is vannak. Az aljszőrzet nagyon finom szálakból áll, tömött és pelyhes. A fajtánál két elfogadott színezettípus van. Az első a fekete alap barna rajzolattal: az ilyen állat alapszíne fekete, s mókusbarna foltok vannak rajta a szeme fölött, az orra két oldalán és a pofákon (de a fülén már nem továbbnyúlóan), a mellén (lehetőleg két folt), a nyakon és a farok alatt. A lábujjaktól kezdődően a lábnak legalább egyharmada barna. A mellen elfogadható néhány fehér szőrszál, de az 5 négyzetcentimétert meghaladó nagyságú fehér folt a kiállításokon már kizárásra ad okot. A második színezettípus az úgynevezett harlekin: a szőrzet nagyjából azonos arányban szürke és fekete szálakból áll, s pettyezett vagy összességében inkább fekete, mint szürke benyomást kelt, a cserbarna rajzolatok pedig itt is ugyanolyanok, mint az előző típusnál leírtak. Ennél a színezettípusnál a szürke rajzolat a kölykökön és a fiatal állatokon még erőteljesebben látható, mint a felnőtt egyedeken. A szem minden esetben valamilyen sötétbarna árnyalatú, és a mogyoróbarnánál világosabb nem lehet. Az aljszőrzet egérszürke színe soha nem üthet át a fedőszőrzeten. A karmoknak feketének kell lennie.

Jelleme

Link

A beauce-i juhászkutya bátor, igen értelmes kutya. Éberen őrzi a házat és a családot, ezt a feladatát természetesnek tekinti. Sportos fajta, és nagyon szívesen dolgozik a gazdájának. Rendkívül hűséges, nagyon ragaszkodik gazdájához és családjához. Kitartó, néha egy kicsit hajlamos a függetlenségre és a domináns viselkedésre, ezért hozzáértő embernek kell foglalkoznia vele. Szőrzete minden időben kellő védelmet nyújt. Kifutóban is tartható, ha elegendő figyelmet kap, és megfelelő mennyiségű mozgást biztosítanak számára. A megfelelően, kellő alapossággal szocializált beauce-i juhászkutya jól kijön a többi háziállattal, például a macskákkal. A gyerekekkel is jól megfér, de a nagyon kicsi vagy túl elfoglalt gyermekek nem tekinthetőek ideális társnak a számára. A vele azonos nemű kutyákkal szemben kissé agresszív lehet, de hogy miként viselkedik, azt elsősorban a szocializáltságának a mértéke határozza meg. Az idegenekkel szemben alapvetően tartózkodó, de ha a gazdája szerint minden rendben van, akkor elfogadja őket.

Méretei

Marmagasság: kanok: 65-70 cm, szukák: 61-68 cm.
Testtömeg: 30-50 kg között.
Fejhossz: a testhossz 2/5-e.
Testhossz: a marmagasság 105-110%-a.

Megjegyzés

A kis, fiatal beauce-i juhászkutya kiegyensúlyozott fejlődéséhez elengedhetetlen a szeretettel teli, következetes nevelés, sok mozgás és a sok kapcsolat a gazdájával. A kutya enélkül neurotikussá és agresszívvá válhat. A megfelelő mértékű szocializációhoz sok időre van szüksége, s ennek során különböző emberekkel, gyermekekkel, kutyákkal és más háziállatokkal kell találkoznia, és különféle helyzeteket kell átélnie. Ha ezt biztosítják számára, a kutya kiegyensúlyozott lesz, s egész életében magabiztosan fog reagálni a különféle ingerekre. A fajtát származási helyén vadászkutyának tenyésztették ki, de jó teljesítményt nyújt az engedelmességi versenyeken, a nyomkeresésben, a mentési munkákban, valamint a különböző kutyás sportokban is.

Forrás
Kutya-tar.hu
Link

+
Egy kiváló beauceron kennel elérhetősége, ahol megtudhatod, milyen igazából egy beauceron.

A de la Loire kennel
Link
 
 
0 komment , kategória:  k Beauceron standardje  
Szép Tavaszi Hétvégét neked!
  2016-04-30 00:32:28, szombat
 
  Teljen kellemesen a hétvégéd!



Link

Szeretettel: Anikó



 
 
0 komment , kategória:  7 Hétvégére  
Szeretettel Jó Éjszakát Mindenkinek!
  2016-04-29 22:36:30, péntek
 
  Szeretettel Kívánok Jó Éjt és szép álmokat minden kedves látogatómnak, Barátaimnak!



Link

 
 
0 komment , kategória:  7 Szép estét,jó éjszakát!  
Jan Goldstein: minden árnyék mögéd kerül
  2016-04-29 17:43:18, péntek
 
 

Link

Fordítsd az arcodat a nap felé,
és minden árnyék mögéd kerül.

(Jan Goldstein)



 
 
0 komment , kategória:  v- Jan Goldstein  
Paulo Coelho: Egyetlen nap sem olyan...
  2016-04-29 17:39:03, péntek
 
 

Link

Egyetlen nap sem olyan,
mint a másik,
mert mindegyik tartogat egy csodát,
egy mágikus pillanatot,
amikor az univerzum összeomlik,
és új csillagok születnek.

-Paulo Coelho-




 
 
0 komment , kategória:  v- Paulo Coelho  
Álmodunk...
  2016-04-29 17:24:52, péntek
 
 

Link

...Álmodunk
Szabad fényről, meleg nyárról,
pipacsosban koszorút fonó
kislányról.kacagó gyerekekről a réten,
...álmodjuk,
hogy lesz még virág, lesz még rét
egyszer álmommá válik az emlék,
lesz még csodát feslő rózsakert
arany sugárba szőtt szerelmes vers"

(Ismeretlen)



 
 
0 komment , kategória:  v- Ismeretlen  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 109 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 109 db bejegyzés
e év: 1175 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 56
  • e Hét: 210
  • e Hónap: 2160
  • e Év: 36326
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.