Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Öt dolog, ami miatt érdemes narancsot enni
  2018-04-19 23:52:53, csütörtök
 
 




Öt dolog, ami miatt érdemes narancsot enni


-Kifogyhatatlan vitamin forrás

Azt mindenki tudja, hogy a narancsban sok a C-vitamin, ami nagyban hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Emellett nagyon gazdag A-vitaminban, ami jótékony hatással van a légzőszervek nyálkahártyájára, a bőrre, és a látásra is. A fokozott B-vitamin tartalma pedig elősegíti a zsír- és a szénhidrátemésztést, tehát fogyasztó hatással jár.

-Teli van anti-oxidánssal

Ez párosítva a benne megtalálható limonén nevű szerves vegyülettel hasznos a rákos betegségek megelőzésében, főleg a mell- és tüdőrák esetében.

-Hiába finom, nem hizlal

Bár a narancs nagyon finom, ennek ellenére nincs dugig kalóriával. Persze ez csak akkor igaz, ha nem öntjük nyakon mindenféle csokoládéval, meg cukorral.

-Kitisztítja az ereket

A narancsban található bioflavonoidok kiváló értisztítók, serkentik a szív egészséges működését, megszabadítják a szervezetet a vírusoktól és baktériumoktól - kifejezetten hatékonyak például a herpesz és az influenza esetében.

-Segíti az emésztést, méregtelenít

Ez a déli gyümölcs kiváló rostforrás, ami segíti az emberi emésztést, fokozza a méregtelenítést, és a benne levő ásványi anyagok ennek köszönhetően nagyon gyorsan felszívódnak a szervezetben.
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Házi öntet cézár salátához
  2018-04-19 23:47:17, csütörtök
 
 



Házi öntet cézár salátához


Hozzávalók:

80 g szardínia
110 g parmezán sajt
4 ger fokhagyma
90 ml balzsamecet
550 ml olívaolaj
45 ml citromlé
10 g mustár
5 ml worchester szósz
2 db tojás
5 g só
5 g bors

Elkészítés:

A nagy adag salátaöntet elkészítéséhez először is össze kell darálni a fokhagymát. A gerezdeket tegye egy aprítóba és vágja őket nagyon apróra.

Amikor ez megvan, adja hozzá a szardíniát és a tojásokat, majd dolgozza össze őket alaposan.

Ezután mehet az aprítóba a balzsamecet, a citromlé, a Worcestershire szósz, a mustár és a reszelt parmezán is.

Amikor ezeket is jól beledolgozta a szószba, utolsó lépésként jöhet az olaj. Az olaj hozzáadásakor ne állítsa le a gépet, folyamatosan keverje a szószt, amíg vékony sugárban hozzácsorgatja az olajat.

Ha elérte a krémes, egynemű állagot, akkor a sóval, borssal ízesítheti a szószt kedve szerint és már tálalható is a kész salátaöntet.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK - HIDEGTÁLAK   
Tojáslikőr
  2018-04-19 23:44:21, csütörtök
 
 




Tojáslikőr

Nálunk inkább a húsvéti időszakhoz kötődik ez a különleges innivaló, pedig a meleg és tartalmas tojáslikőr hűvös időben is csodákra képes. A tojás, vanília és tejszín alapú italhoz valamilyen semleges alkoholt kell keverni (fehér rum, vodka), hogy elérjük a kívánt hatást. Házilag sem nehéz elkészíteni, de sokáig eltartani nem lehet, így előre legyártani sem egyszerű. Frissen összefőzve viszont bármilyen kirándulás, szánkózás, síelés után tökéletes lélekmelegítő.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
LÉLEKmelegítő 2.
  2018-04-19 23:41:47, csütörtök
 
 



Hozzávalók:

1 l vörös, rozé vagy fehérbor
0,5 l gyümölcs vagy fekete tea
8-10 dkg cukor vagy méz
1 egész rúd fahéj, vagy ugyanennyi őrölve
10-15db szegfűszeg
5-10db szegfűbors
fél citrom és fél narancs leve valamint egy-egy karika egészben
egy-egy csipet őrölt ánizs, kardamommag, szerecsendió
néhány csepp vanília aroma, vagy egy vaníliarúd

Elkészítés:

A teát, a cukrot és a fűszereket edénybe öntjük és időnként megkeverve forráspontig fedő alatt melegítjük. Hozzáadjuk a bort, takarékra tesszük, az ismételt forráspont elérése előtt elzárjuk a gázt. Már 80 fok fölött, de tartós forralással veszítünk finom aromájából, és a számunkra értékes alkoholtartalomból is. Végül belefacsarjuk illetve belekarikázzuk a citromot és a narancsot, fedő alatt rövid ideig érleljük, majd csészékbe öntve forrón tálaljuk.

Egészségükre!
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
LÉLEKmelegítő
  2018-04-19 23:38:28, csütörtök
 
 



LÉLEKmelegítő

Hozzávalók: 2 filter fekete tea, 5 dl víz, diónyi gyömbér, 1 rúd fahéj, 4-5 szem szegfűbors, 1 csillagánizs,1/2 citrom leve, 5 dkg méz, 5 dl narancslé, 2 dl rum vagy egy kevés rumaroma

Elkészítés: A gyömbért meghámozzuk, felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk, és a teafilterrel, a fahéjjal, a csillagánizzsal és a szegfűborssal egy lábasba tesszük, majd 5 dl forró vízzel leforrázzuk, és lefedve 5 percig álni hagyjuk, majd kivesszük a teát, és még 5 percet hagyjuk kiázni a fűszereket. Átszűrjük, ha zavarnak a fűszerek, hozzáadjuk a mézet, a narancslevet és a citrom levét is belefacsarjuk, elkeverjük.
Megkóstoljuk, ha kell, még édesíthetjük ízlés szerint, ha nem elég meleg, akkor egy picit melegíthetünk rajta, de óvatosan, ne forrjon. Ha alkoholosan szeretnénk, akkor hozzáadjuk a rumot, ha nem, akkor a rumaromát, és poharakba szedve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Narancsos vitamindús italok
  2018-04-19 23:36:33, csütörtök
 
 



Narancsos vitamindús italok

1.) 3 db narancsot, 1 darab citromot és 1 darab grapefruitot kicsavarunk, 3 evőkanálnyi mézzel jól összekeverünk. Poharakba elosztjuk és kevés szénsavas ásványvízzel felöntjük.

2.) 2 darab narancsot, 1 darab citromot, 1 darab grapefruitot kicsavarunk, lehűtjük, 1 darab narancsot megtisztítunk, magját eltávolítjuk és a gyümölcsöt kis szeletekre vágva elosztjuk a poharakba. Tálaláskor 1 dl narancslikőrt öntünk a gyümölcslébe és szétosztjuk.

3.) Egynegyed rész narancslé, egynegyed rész citromlé, egynegyed rész grapefruit lé, egynegyed részt vermut keverékéből ugyan csak kellemes üdítő italt keverhetünk.

 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
ÁGYAS pálinka
  2018-04-19 23:33:14, csütörtök
 
 



ÁGYAS pálinka

Ágyas pálinkát nagyon egyszerű készíteni. A lényege, hogy olyan aszalt gyümölcsökből készítsük az ágyat, mint amiből a pálinka készült. (Barackpálinka alá aszalt barackot tegyünk).
Az aszalt gyümölcsöt daraboljuk fel, az üveg szájának megfelelő méretűre (szűk szájú üvegből a nagy darabok miatt nem jön ki a pálinka). Tegyük bele az üvegbe az aszalt gyümölcsöt, öntsük rá a pálinkát. Ízlés szerint belecsurgathatunk 1-2 kanál mézet is. Rázzuk össze és hagyjuk összeérni pár napot.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Bisous
  2018-04-19 23:26:07, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - ÜDVÖZLÉSEK képekben  
T. Fiser Ildikó - Járom a réteket
  2018-04-19 23:24:36, csütörtök
 
 




T. Fiser Ildikó - Járom a réteket


Járom a réteket,
felidézem az elmúlt éveket.
Kezdem a tulipán
bánatos, piros mosolyán.
Azt üzeni, hogy talán
az élet szebb lesz ezután.

Most előttem a rózsa,
az elmúlás hírmondója.
Ahogy a szirmok lassan lehullnak,
a napok eltelnek,
az évek elmúlnak.

Amott virít a nárcisz,
oly vidáman énekel,
örömében, illatától
a mező színes dalra kel.

Ha még tovább nézek,
még szebb lesz az ének,
ám már nem a rétek,
virágok világa,
csak egy álom tűnődő,
tündöklő varázsa.
 
 
0 komment , kategória:  VERSEK - T.FISER ILDIKÓ  
T. Fiser Ildikó - Érzés
  2018-04-19 23:16:17, csütörtök
 
 




T. Fiser Ildikó - Érzés


Egy tiszta érzés
mi átjárja testem, lelkem,
mit elmondani kevés a szó,
tiszta, boldog világ, mit
megtaláltam, mit megleltem.
Megtartani, megbecsülni,
ez a célom az eljövőben,
olyan ez, mint mikor újabb
patak fakad a hegytetőben.

Olyan ez, mint mikor
kitárja szirmait a virág,
s először ízlelgeti véle
a levegő frissítő illatát.
Először érzi meg
a langy eső melegét,
először simogatja végig
szirmait a szél.

Először ingadozik,
ha zord vihar fakad,
s ha túléli, igazán virág marad.
Levelei zölden nevetnek
a kéklő ég felé,
a csillagok ha felragyognak,
síró boldogsággal fordul
a fénylő hold felé.

Köszönetet mond ő
a tápláló talajnak,
erősödő szára, zöldülő
levelei mind élni akarnak.
Míg szirmai szivárvány
színekben pompáznak,
apró sejtjei életére vigyáznak.

Kinyíltam, s élni akarok!
Élvezni, hogy szép,
törékeny virág vagyok.
Boldogan nevetni a világ felé,
míg el nem hervadok,
álmom véget nem ér.
Szeretni azért, hogy szeressenek, és,
hogy Téged szeresselek
nevetni, hogy mások is
velem nevessenek.




 
 
0 komment , kategória:  VERSEK - T.FISER ILDIKÓ  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1104 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2537
  • e Hét: 9278
  • e Hónap: 19631
  • e Év: 78884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.