Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Rudolf Steiner - A gonosz az 5. Atlantisz utáni korban
  2019-01-08 14:53:53, kedd
 
 


Ahriman inkarnációja a 3. évezred elején

A Steiner által említett kor az nem más, mint 5. Atlantisz utáni kor, egy olyan korszak, ami még igen sokáig fog tartani, hiszen 1413-ban kezdődött és egészen 3573-ig tart majd. Ennek a 2160 évnek most még csak az elején tartunk, de azt tudjuk, hogy az 5. Atlantisz utáni kor fő feladata a gonosz szerepének és minőségének megértése. Amennyiben ezt nem tudjuk magunkban tudatosítani, ha nem leszünk képesek tudományos módszerekkel - szellemtudományos úton - bebizonyítani az ember számára, hogy a gonosz megjelenése mögött lények állnak, olyan szellemi lények, akiket fizikai érzékelés útján nem tudunk felismerni, akkor a gonosz problémáját nem tudjuk megoldani.

Ezzel a problémával kapcsolatban az egyik legfontosabb feladat annak megértése lenne, hogy nem létezik abszolút gonosz. Persze ezt sokkal könnyebb kimondani, és elgondolni, mint valóban átélni, az életünk részévé tenni. Mivel nem is tudjuk ezt a fontos gondolatot a mindenapjaink részévé tenni, ezért ezek a lények hatni tudnak ránk és az érzéseinkben félelmet és gyűlöletet, sokszor utálatot gerjesztenek a gonosszal szemben.

Vagyis éppen azok a lények hozzák létre bennünk ezt az érzést, akikkel kapcsolatban napjainkban feladatunk van. Ezzel azt akarják elérni, hogy a kor által számunkra adott feladatot ne tudjuk elvégezni. E két érzés hatására ugyanis az objektív, tényszerű megismerés nem lehetséges és ez a két érzés ellehetetleníti a valódi megismerést. Ha sikerül megszabadulnunk a gonosszal kapcsolatos érzelmektől, akkor rájöhetünk arra, hogy ezt a szellemi erőt nem félni és gyűlölni kellene, hanem megismerni és felismerni. Az első és legfontosabb az, hogy a gonosznak nevezett szellemi erőket megismerve az embernek fel kell ismernie, hogy nem létezik örök és önálló gonosz. Ezt Rudolf Steiner igen világos és egyértelmű szavakkal mondja ki: ,,minden, ami a világtervben van, az jó. A gonosznak csak egy adott időszakon keresztül van létjogosultsága." Ebből a mondatból két fontos dolog is következik. Az egyik az, hogy minden, ami a Világtervben foglalt az Jó, és a másik, hogy a gonosz az csak egy adott időszakban van velünk, emberekkel. Ebből egyenesen következik, hogy nem mondhatjuk azt, hogy minden, ami most a világban velünk és körülöttünk van az jó! Mert Rudolf Steiner nem a világról, hanem a Világtervről beszél, ami természetesen nem azonos azzal a fogalommal, amit mi a világ alatt értünk!

A gonosz működését és az emberrel való kapcsolatát csak a különféle idő fogalmak megkülönböztetése által tudjuk megérteni. Ezt Steiner a következő mondatban világossá is teszi: ,,csak az hisz az örök gonoszban, aki az idő alatt állót összekeveri az időtlennel, az örökkévalósággal. Ezért aztán az, aki az időből nem képes az örökkévalóságba felemelkedni, az nem is tudja a gonoszt soha sem megérteni." Ezért napjainkban az embernek a gonosz működésének és minőségének megértése érdekében képessé kell válni arra, hogy tisztán és világosan meg tudja különböztetni az időt az örökkévalótól. Ez a megkülönböztetés egyébként azonos a lélek és a szellem közötti különbségtétellel is. Ha ehhez a kettősséghez még hozzá kapcsoljuk az anyagi részt, a fizikai testet is, akkor arra a felismerésre jutunk, hogy az ember jól ismert hármassága, vagyis a test - lélek - szellem hármassága megfelel a tér - idő - örökkévalóság hármasságának. Napjainkban a tudatosságunkkal még sokkal könnyebb a teret az időtől megkülönböztetni, mint az időt az örökkévalótól. Ez persze összefügg azzal, hogy napjainkban az ember sokkal könnyebben tudja a testét a lelkétől megkülönböztetni, mint a lelkét a szellemétől. Ezért napjainkban az a feladatunk, hogy ezt a második megkülönböztetési képességet is kialakítsuk magunkban!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 192 db bejegyzés
e év: 868 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 332
  • e Hét: 2549
  • e Hónap: 4974
  • e Év: 15908
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.