Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte. Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Koldus és királyfi (2000)
  2022-12-27 17:06:13, kedd
 
  Koldus és királyfi
The Prince and the Pauper (2000)
Nemzet: brit, magyar
Stílus: családi
Hossz: 90 perc

Miről is szól a film?
A szegény sorban élő Tom,
akit kegyetlen apja koldulásra és
lopásra kényszerít, gazdag és
kalandos életről álmodik.
Ez a kívánsága teljesül is, amikor
Edward herceg, VIII. Henrik fia felveszi
Tom ruháit és kiszökik a palotából.
Hamarosan mindkét fiú szembesül
kívánsága kellemetlen oldalával,
míg Tomot a hatalomra éhes
régens zsarolja, addig Edwardnak
egy jóravaló katona, Miles Hendon (Aidan Quinn) védelme alatt szembe kell
néznie a törvény igazságtalanságaival
és a hivatalnokok korruptságával.







 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Wunschpunsch, a varázskoktél
  2022-12-18 11:17:11, vasárnap
 
  A Wunschpunsch, a varázskoktél (eredeti cím: Wounchpounch) német-francia-kanadai televíziós rajzfilmsorozat, amit Magyarországon a Fox Kids/Jetix vetített le. A sorozat 1999-2000-ben készült
Michael Ende A sátánármányos-
parázsvarázspokolikőr-
puncspancslódítóbódítóka című
regénye alapján, Philippe Amador rendezésében.
A maga a regény cselekményét a sorozat legelső epizódjában dolgoztak fel.

A sorozat nem csak Magyarországon lett népszerű, hanem a hazájában is, így a tervezett 1. évad mellé készült egy 2. évad is. Összesen 52 epizód született meg, de Magyarországon az első évad után nem minden részt vetítettek a második évadból.

Miről szól a sorozat?
A Wunschpunsch főhősei Tutyimutyi
és Hárpia néni, két hóbortos és folyton pörlekedő varázsló, akik szőrszálhasogató megbízójuk
Bogaras kezdeményezéséből azon mesterkednek, hogy bolondos varázslatuk egyike a minderről mit sem sejtő
Megapolis városában 7 óránál tovább tartson. Ők azonban azt nem sejtik, hogy
szeretett háziállataik, Maurizió macska és Jákob holló a város Állat Tanács-ának megbízottjai, akik mindent
megtesznek azért, hogy megtörjék gazdáik varázslatait.


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Gógyi felügyelő
  2022-12-18 07:24:34, vasárnap
 
  A Gógyi felügyelő (eredeti cím: Inspector Gadget) 1983-tól 1986-ig vetített amerikai-kanadai-francia-német-angol-japán televíziós rajzfilmsorozat, amelynek alkotói Andy Heyward, Jean Chalopin és Bruno Bianchi. A kicsit bolondos kiborg robot felügyelő Dr. Fondor gonosztevőt próbálja elkapni az unokahúgával, Pennyvel és a kutyájával, Agytröszttel. A tévéfilmsorozat a DIC Entertainment és a Nelvana gyártásában készült.

A történetről....
Gógyi felügyelő Metro City rendőrségének a felügyelője. Küldetései gyakran juttatják el őt egzotikus helyekre. Néhány esetet kivéve az első évad szinte minden része ugyanúgy kezdődik: Gógyi, Penny és Agytröszt tipikus családi tevékenységet végeznek, amit a Quimby rendőrfőnök telefonhívása zavar meg. Ez a hívás a Titkos Gógyi Telefonon érkezik. Ezek után a rendőrfőnök valami szokatlan álruhában jelenik meg a sorozat főcímzenéjére.

Quimby egy önmegsemmisítő papíron ad megbízást Gógyinak. Ahogy Gógyi olvassa az üzenetet, a szeme írógép vagy faxgép hangjára mozognak jobbra-balra. Gyakran Penny és Agytröszt is a közelben van és hallgatják, mit olvas. Néha csak Agytröszt van mellette. Nagyon ritkán meg csak Penny. Időnként előfordul, hogy egyikük sincs ott. Az üzenet utolsó sora mindig: ,,az üzenet meg fogja semmisíteni önmagát". A második évadban ez erre változik: ,,Figyelem. Ez az üzenet meg fogja semmisíteni önmagát". Az elolvasása után visszadobja a levelet a rendőrfőnöknek és elmegy. Az üzenet így Quimby arcába robban, füstölgő pipája elfeketedik és elporlad a robbanás után.

Dr. Fondor mindig a monitorán át követi a történéseket a kocsijában vagy az asztala mögött, és vázolja a történteket és általában bemutat egy új gonosz szereplőt. Általában megpróbál ellopni valami drága dolgot.
Általában Gógyi figyelmezteti Pennyt és Agytrösztöt, hogy a küldetése veszélyes és ne kövessék, de ennek ellenére Agytröszt és gyakran Penny is követi őt. Nagy ritkán előfordul, hogy Gógyi maga viszi el őket magával.
------------------------------------
A sorozatot a Fox Kids, Jetix, M2 sugározta.
Jelenleg pedig a TV2 Kids sugározza.
Két szinkron készült belőle.

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Titkok kertje (1994)
  2022-12-18 06:44:29, vasárnap
 
  Titkok kertje /The Secret Garden/
amerikai-angol rajzfilm, 71 perc, 1994
------------------------

Miről is szól a film?
Mary Lennox kislánykorát a varázslatos Indiában töltötte a múlt század elején.
Szülei elveszítése után nagybácsija,
Archibald gyámsága alá kerül és visszatér Angliába.
A szomorú idős úr nem sok időt szentel Marynek. Hosszú utazásokra indul.
Archibald bácsi hávezetőnőjére, a kegyetlen Mrs. Medlockra bízza a kislány minden gondját-baját, nevelését.
És miközben az asszony mindent elkövet, hogy megkeserítse a gyermek életét.
A kastély és az óriási birtok eleinte nyomasztóan hat a lányra, aki lassan mégis feltalálja magát.
Társakat lel helybéli felfedező útjaihoz az egyik kis szolga és a lord fia személyében.
A lord fia évekig ágyhoz kötötten élt apja túlzott elővigyázatosságai miatt, de Mary megjelenése szinte csodát művel.
A kis csapat együtt lel az eldugott kertre, amelyet eredeti pompájában akarnak visszaállítani.
Közben más titkokra is bukkannak.

Szereplők
Mrs. Medlock hangja
Honor Blackman

Archibald Craven hangja
Derek Jacobi

Darjeeling hangja
Glynis Johns
Victor Spinetti

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Balu kapitány kalandjai
  2022-12-14 06:56:07, szerda
 
  A Balu kapitány kalandjai (eredeti cím: TaleSpin) 1990-től 1991-ig futott amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amelyet a The Walt Disney Company készített, és A dzsungel könyve című 1967-es rajzfilm Spin-off-ja. Műfaját tekintve kalandfilmsorozat és filmvígjáték-sorozat. Balu, a medve ezúttal egy botcsinálta pilóta szerepében tűnik fel, s keveredik barátaival izgalmas kalandokba.


Balu a Walt Disney Company-nál először az 1967-es, Rudyard Kipling művéből készült
A dzsungel könyve című rajzfilm egyik főhőseként tűnt fel.
A stúdió az eredeti rajzfilm szereplői közül Balun kívül még kettőt tartott meg: Sir Kánt, a tigrist és Lajcsit, az orangutánt.
A sorozat többi szereplőjét kifejezetten az új történethez találták ki.

A sorozatról...
Balu a sorozatban egy pilóta személyében tűnik fel, aki Cape Suzette városában él.
A település neve fiktív, egy édesség neve, a Crêpe Suzette játékos elváltoztatásából ered. Korábban szabadúszóként dolgozott saját időbeosztás szerint, ám egy napon arra kellett eszmélnie, hogy számlatartozásai miatt egy üzletasszony,
Rebecca Cunningham felvásárolta amatőr szállítmányozási irodáját és imádott teherszállító gépét, a Vaskacsát, megalapítva ezzel a "Szárnyalj fennen!"-t.

A szinkronról...
Az eredeti szinkron a Magyar Televízió megbízásából készült, 1993-ban. Később, a 2000-es évek elején az RTL Klub több időpontban is megismételte a sorozatot, ám mivel az eredeti szinkron megvásárlása helyett olcsóbbnak bizonyult új szinkront készíteni olcsóbb fordítóval és közreműködőkkel, a sorozat szereplőinek zöme egy idő után új magyar hangot kapott.

Nem sokkal az RTL Klub sugárzása után DVD-n is kiadták a teljes sorozatot, ehhez azonban, hogy egységessé tegyék a kiadványt, az összes epizódot átszinkronizálták, illetve újra is fordították azokat. 2011. január 3. és április 6. között a Story4 csatorna is műsorára tűzte. A DVD-hez hasonlóan itt is az új szinkronnal és fordítással látható mind a 65 epizód.




 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Doctor Strange - A legfőbb varázsló
  2022-12-14 06:49:25, szerda
 
  A Doctor Strange (eredeti cím: Doctor Strange: The Sorcerer Supreme) 2007-ben bemutatott amerikai animációs film a Marvel Comics hasonló nevű karaktere alapján.

Miről is szól a film?
A film elején Mordo báró és egy csapatnyi mágus egy más világból származó, emberevő fenevadat üldöz, ami a csatornából került elő. A lényt hosszas üldözés után egy építkezési területen sikerül megölniük, azonban összecsapásuknak szemtanúja lesz véletlenül az ütközet közben arra autózó orvos Stephen Strange is, aki akkor még nem foglalkozik a dologgal.

Strange a közeli kórház sztárorvosa, az egyik legjobb agysebész, azonban legalább ennyire arrogáns is: csak az igazán pénzes betegekkel foglalkozik. Egy nap azonban volt szerelméhez, Gina Atwaterhez kényszerül lemenni, akinek osztályán egy tucat kómába zuhant gyerek fekszik, akiknek furcsa dolog történtek az agyukkal. A gyerekek kómába esésük előtt furcsa rémálmot látnak egy lángoló fejjel, és mikor az egyik gyerek hirtelen felriad és Stranghez ér az is megtapasztalja ezt - ám teljesen tanácstalan, ezért otthagyja őket. Később, a hazavezető úton ismét látomásai lesznek a rémálommal kapcsolatban, amik hatására a kocsija kisodródik az útról és súlyos balesetet szenved.

3 nappal a baleset után Strange egy kórházban ébred, ahol szörnyű hírrel szembesül: a kezén lévő idegek súlyosan megsérültek, ennek köszönhetően nem tud többé műteni, valamint több más feladat ellátásra is alkalmatlan lett. Strange minden vagyonát arra próbálja felhasználni, hogy rendbehozza magát, ám sehol se látja a segítséget. Az összeomlott és egyre szegényebb Strange már az öngyilkossággal próbálkozik amikor felbukkan egy Wong nevű férfi - egyike azon varázslóknak, akiket korábban a kocsijából látott -, és segítséget kínál. Wong egy térképet ad Strange-nek egy Tibetben lévő szentélyhez, ahova Gina segítségével sikerül is eljutnia. Hosszas és nehéz út után végül elérkezik a szentélyhez, ahol Wong már várta őt.

A helyen egy ősi lénnyel, a Kiválasztottal találkozik, aki szállást ad neki és a mágia segítségével történő gyógyulást is. Strange belemegy dologba, ám nem jár túl sok eredménnyel, mivel húga halála beárnyékolja életét: azért lett orvos, hogy őt megmentse, ám nem tudta. A Kiválasztott szerint a kulcs az, ha Strange ,,elfogadja az elfogadhatatlant", vagyis hogy nem az ő hibája volt, és sikerüljön túllépnie rajta. Strange minden erejével azon van, hogy ezt megtegye, ezalatt pedig a Kiválasztott megtanítja neki a varázslás valódi mivoltát.

Ezalatt a korábbihoz hasonló, másvilági lények indulnak a Szentség nevű hely felé hogy kiszabadítsák mesterüket, Dormammut - azt a lényt, akit Strange a látomásaiban látott. Mordo a Kiválasztott tiltása ellenére két csapattal odamegy, és sikerül is legyőzniük őket, ám ez sok áldozatot követelt. A Kiválasztott szemrehányást tesz Mordonak, aki annak betegeskedése miatt már egy ideje át akarja venni a helyét. A Kiválasztott azonban a pozícióját Strange-nek szánja, aki előbb Mordo, majd Wong segítségével végül megtanul harcolni a mágia segítségével.

Strange és a többi mágus a Kiválasztottal elmegy a Szentségbe, ahol egy minden világot összekötő átjáró van - ezt akarja megszerezni Dormammu, a sötét világ ura, aki így minden világ ura lehetne. A lényt azonban már jó ideje csapdába zárták, és nem tud kitörni - ám meglátva őt Strange-nek eszébe jutnak a gyerekek a kórházban, így kiderül, hogy az ő álmaikon át próbál Dormammu átjutni a világukba. Strange megpróbálja az összes gyereket kiszabadítani, ám Mordo titokban összefog Dormammuval és leállítja Strange-et, mielőtt az megtehetné. Ezalatt a Kiválasztott maradék erejét felhasználva megállítja Dormammu legerősebb még élő szolgáját, ám ekkor felbukkan Mordo és végez vele.

A Kiválasztott halála után Strange megkapja a Kiválasztott által őrzött ereklyét, Agamoto szemét, majd Wonggal együtt legyőzik Mordót. Az áruló mágussal való harc alatt azonban Dormammu átérkezik a világba, magába olvasztja a csalódást okozott Mordót, majd a szemet ellopva a Szentség felé indul, ahol megnyitja az átjárót a saját világából. Strange azonban Dormammu ellen fordítja annak saját erejét, majd Agamoto szemét visszaszerzi és az ellenfél erejét belé szippantja - ezzel végezve vele. Ezután Strange köszönetet mond Ginának annak álmában, virágot visz a húga sírjához, majd Wonggal megkezdik az új mágusjelöltek kiképzését.



 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Kincsvadászok
  2022-12-14 06:41:35, szerda
 
  A Kincsvadászok (eredeti cím: The Goonies) 1985-ben bemutatott amerikai kalandfilm-vígjáték, melyet Richard Donner rendezett. A forgatókönyvet Steven Spielberg története alapján Chris Columbus írta.

Miről is szól a film?
Az Oregon állambeli Astoria kisváros Goon Docks nevű városrészében egy golfklub terjeszkedni kíván és le akarja romboltatni a területen lévő házakat. Az itt élő gyerekek utolsó közös hétvégéjüket töltik. A banda tagjai az örök optimista Mikey, a bátyja, Brandon, a feltalálózseni Data, a dumagép Malac, és a túlsúlyos ügyetlen Tuskó. Miközben Walshék padlásán kutakodnak, találnak egy 1632-ből származó térképet, ami szerint Félszemű Willy, a hírhedt kalóz kincse valahol a közelben rejtőzik. A gyerekek kicselezik Brandont és egy, a térkép mellett található forma segítségével kikövetkeztetik, hogy a lejárat valahol a tengerparti vendéglőben lehet. Brandon utánuk ered, és vele együtt Andy, aki titokban szerelmes belé, és a barátnője, Stef.

Hamar felfedezik, hogy az étteremben a Fratelli család vert tanyát, a fiúkat, Francist és Jake-et nemrég szöktette meg az anyjuk a börtönből és tűzpárbajba is keveredtek. A fiúk az épületben találnak is egy lejáratot, ahová kénytelenek bemenekülni, mikor megérkeznek Fratelliék. Tuskó fent marad, mikor beragad a hűtőházba, és utána hiába próbálja meg értesíteni a rendőrséget, elfogják, megkötözik, és a harmadik Fratelli-testvér, a szellemileg visszamaradott és torz, de erős Lajhár mellé teszik. Kiszedik Tuskóból, hol vannak a többiek és a nyomukba erednek a kincs ígéretével. Lajhár és Tuskó összebarátkoznak, majd kiszabadulnak mindketten és ők is utánuk erednek - de előbb telefonálnak a rendőrségnek.

A kis csapat számtalan nehézségen és csapdán átjutva végül elér egy hatalmas sziklaüregbe, ahol Félszemű Willy hajója csapdába esett évszázadokkal korábban. Megtalálják a kincseket és elkezdik megtölteni a zsebeiket - Mikey kérésére azonban nem nyúlhatnak a Félszemű Willy előtti mérlegen található aranyhoz, mert az őt illeti. Nemsokára megérkeznek a Fratelliék is, és elszedik tőlük a kincseket, majd egyesével a vízbe dobálják őket. Az utolsó pillanatban érkezik Tuskó és Lajhár, akik megmentik a fiúkat és ellátják a Fratelliék baját. Ők erre kétségbeesnek és annyi aranyat akarnak felmarkolni, amennyit csak bírnak - többek közt a Félszemű Willy előtti mérlegről is. Erre rögtön beindul egy csapda és az egész sziklaüreg elkezd beomlani - a bent lévők egy kis lyukon, Lajhár segítségével jutnak csak ki.

A tengerparton lyukadnak ki, ahol már várnak rájuk a szüleik és a rendőrség. Fratelliéket letartóztatják, Lajhár kivételével, akivel Tuskó közli, hogy mától velük lakik. A gyerekek elmesélik kalandjaikat, és ekkor kiderül, hogy hiába vettek el tőlük minden kincset, egy zsák drágakő valahogy mégis megmaradt. Ez elég ahhoz, hogy Mikey apja összetépje a kilakoltatási végzést, mert most már van elég pénzük, hogy ott maradhassanak, ahol laknak. Miközben ünnepelnek, Félszemű Willy hajója kifut a tengerre.

Magyarországon a Cartoon Network sugározta.
 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2022.11 2022. December 2023.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 220 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 354
  • e Hónap: 825
  • e Év: 5557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.