Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekesség
  2018-06-05 22:26:56, kedd
 
  A világot és annak történéseit mindenki egyedi módon tapasztalja meg, és a nézőpontok, rálátások mindig különböznek. Van egy egyszerű, de mégis különleges teszt, amely sokat elárul gondolkodásmódodról, érzésvilágodról, világképedről.

A teszt 8 kérdést tartalmaz, amelyre gyorsan válaszolnod kell azzal a gondolattal, ami először jut eszedbe. A kérdések gyakorlatilag elképzelt élethelyzetek, amelyekbe bele kellene helyezd magad képzelőerőd által és megfigyelned, hogy mit csinálnál, hogyan cselekednél az adott helyzetben. Mi az, amit tennél?

Hogy segítségedre legyen, vegyél egy papírt és ceruzát és jegyezd le a válaszokat. A teszt egyik alapszabálya hogy azt írd le, ami először átfut az elméden illetve azt az érzést, amelyik először megjelenik. Ha egyes válaszok ismétlődnek, nem gond, bátran jegyezd le újra meg újra.
Olvasd a kérdéseket sorrendben és ne siess. Míg nem sikerült megválaszolni a kérdést addig ne haladj tovább a következőre, hiszen lehet, hogy befolyásolni fog az előző válasz, és ne keresd ki a kiértékelését. Mindent szép sorban a maga idejében. A teszt hozzávetőleg 5 percet rabol el az idődből. Belevágsz?

1. A tengeren vagy és elindulsz felfedezni azt. Hogy érzed magad? Figyelj az első benyomásra. Hogy jobban menjen a gyakorlat az elején lehunyhatod pár pillanatra a szemed is.

2. Az erdőben sétálsz, figyeld meg a részleteit. Milyen érzés? Írd le.

3. Hogyan érzed magad, ha felnézel a kék égre és látod szállni a sirályokat?

4. És ha látsz lovakat vágtázni? Vesd papírra mit gondolsz és érzel.

5. A sivatagban vagy. Egy fal előtt állsz, amelyen egy kis repedést látsz. A résen keresztül a túloldalon észreveszel egy oázist tele vízzel és pálmafákkal, mit teszel?

6. A sivatagban vagy teljesen kiszáradva és kimerülve a napsütéstől. Hirtelen megpillantasz egy kanna vizet. Mi az, amit először teszel? Itt az számít, mit cselekednél. Írd le bármennyire is banálisnak tűnhet.

7. Egy este eltévedsz a sűrű erdőbe. Megpillantasz egy kis erdei házikót, amelyben lámpafény pislog. Mi az, amit teszel?

8. Teljesen elvesztődtél a ködben. Mi az, amit tennél, hogyan viselkednél? Milyen érzés?

Minden egyes kérdés illetve élethelyzet szimbolikus értelmet nyer a teszt esetében. Most pedig eljött az idő hogy megnézd a megfejtést. A kép alatt megtalálod a kiértékelést és igyekezz arra, hogy érzelmi intelligenciád által megtaláld a kapcsolatot a kérdések és a válaszok között és legyen ez a rövid kis teszt egy aprócska lépés az önismereted útján. Ha tetszett és hasznosnak bizonyult oszd meg másokkal is.

Kiértékelés

1 . Az élethez, érzelmekhez, érzésekhez való viszonyod
2. Megmutatja, hogy hogyan érzed magad a bőrödben a családon belül.
3. A másik nemhez való viszonyodat mutatja
4. Az emberekhez való hozzáállásodra világít rá.
5. Az életstratégiáid, az hogy hogyan oldod meg a nehezebb életfeladatokat
6. A társválasztás és a nemi élethez való viszonyodat mutatja
7. A házassággal kapcsolatos élethelyzetre világít rá.
8. A halálhoz való viszonyodat segít megérteni.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: életstratégiáid, életfeladatokat, érzésvilágodról, intelligenciád, hozzáállásodra, megválaszolni, megpillantasz, világképedről, élethelyzetek, gyakorlatilag, társválasztás, kiértékelését, élethelyzetre, segítségedre, kiértékelést, hozzávetőleg, megfigyelned, alapszabálya, befolyásolni, elvesztődtél, önismereted, gondolattal, érzelmekhez, képzelőerőd, viselkednél, napsütéstől, kiértékelés, tapasztalja, bármennyire, válaszolnod, cselekednél, kapcsolatos, kapcsolatot, következőre, szimbolikus, történéseit, kérdések gyakorlatilag, adott helyzetben, teszt egyik, elméden illetve, kérdéseket sorrendben, kérdést addig, előző válasz, maga idejében, teszt hozzávetőleg, tengeren vagy, első benyomásra, elején lehunyhatod, erdőben sétálsz, sivatagban vagy, résen keresztül, túloldalon észreveszel,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Márciusi eső  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Könnyáztatta asszonysorsok  Törött csészék  Rőzsehordó nő szobra  Keresd azt a valakit,...  Üdvözöllek az oldalamon  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Alvó baby  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Isten áldja  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Minden jónak végeszakad egysze...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A gyomorrontás tojással is kez...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  A kávé  Ez a miénk!  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Intelem  Gősi Vali - Tükre lennék...  Müller Péter tollából  Jóga férfiaknak  Nagy László - Szerelem emléke  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Meghitt estéken . . .  Kakaós piskóta  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Kezdet  A gyász  Facebookon kaptam  Atyám !  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Csörög a telefonom  Üdvözöllek az oldalamon  Fújjad márciusi szél . . .  Keresd azt a valakit,...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Éljen a magyar szabadság!  Heltai Jenő: Szabadság  Őri István - Dal az életről  Por  A magukat nyílt és őszinte emb...  Dóró Sándor: Ma  Akinek vaj van a fején...  Kezdet  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A halolaj és a hal még a migré...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Március 15-re emlékve 
Bejegyzés Címkék
kérdések gyakorlatilag, adott helyzetben, teszt egyik, elméden illetve, kérdéseket sorrendben, kérdést addig, előző válasz, maga idejében, teszt hozzávetőleg, tengeren vagy, első benyomásra, elején lehunyhatod, erdőben sétálsz, sivatagban vagy, résen keresztül, túloldalon észreveszel, oázist tele, kanna vizet, este eltévedsz, sűrű erdőbe, teszt esetében, válaszok között, aprócska lépés, önismereted útján, családon belül, másik nemhez, emberekhez való, hogy hogyan, nehezebb életfeladatokat, nemi élethez, házassággal kapcsolatos, halálhoz való, életstratégiáid, életfeladatokat, érzésvilágodról, intelligenciád, hozzáállásodra, megválaszolni, megpillantasz, világképedről, élethelyzetek, gyakorlatilag, társválasztás, kiértékelését, élethelyzetre, segítségedre, kiértékelést, hozzávetőleg, megfigyelned, alapszabálya, befolyásolni, elvesztődtél, önismereted, gondolattal, érzelmekhez, képzelőerőd, viselkednél, napsütéstől, kiértékelés, tapasztalja, bármennyire, válaszolnod, cselekednél, kapcsolatos, kapcsolatot, következőre, szimbolikus, történéseit, lehunyhatod, különböznek, pálmafákkal, ismétlődnek, élethelyzet, észreveszel, viszonyodat, házassággal, megtalálod, túloldalon, pillanatra, részleteit, kérdéseket, sorrendben, felfedezni, benyomásra, sirályokat, sivatagban, kiszáradva, banálisnak, helyzetben, megjelenik, válaszokat, megfejtést, hasznosnak, emberekhez, különleges, érzésekhez, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 363
  • e Hét: 549
  • e Hónap: 6544
  • e Év: 48489
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.