Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekességek
  2016-10-04 21:22:34, kedd
 
  DóraTibor
II. Miklós orosz cár

Nézzétek meg ezt a boldog családot a bal oldali képen! Édesapa és Édesanya, körülöttük pedig öt gyermekük: négy szép, csinos fiatal lány és egy kisfiú. A képen II. Miklós orosz cárt és családját látjátok, a kép száz évvel ezelőtt, 1913-ban készült.

A jobb oldali képen a cár unokatestvérével, V. György brit uralkodóval látható. A két férfi hasonlósága közeli rokonságuk miatt nem meglepő, Édesanyjaik ugyanis testvérek voltak. (V. György egyébként a jelenlegi brit uralkodó, II. Erzsébet nagyapja volt.)

II. Miklós cár és családjának sorsa is érdekes, azaz tragikus. Ma tehát kicsit Oroszország felé fordulunk.

II. Miklós az utolsó orosz cár volt. Cseppet sem volt sikeres uralkodó, de ez a tény a történet szempontjából igazából lényegtelen. A világ egyik legnagyobb országának volt a vezetője, 130 millió főnyi alattvalója volt, amíg 1917-ben le nem mondott a trónról. Le kellett mondania, nem volt más választása: az orosz polgári forradalom erői és a Lenin vezette bolsevikok erőszakkal lemondatták. A forradalom után a Lenin vezette bolsevikok, kommunisták kaparintották meg a hatalmat, akiknek a cár, mint a régi rendszer jelképe az útjukban állt. Lemondatása után másfél évig házi őrizetben tartották fogva a családot, előbb Carszkoje Szelo-ban, majd Tobolszkban, végül pedig Jekatyerinburgban (a Szovjetunió idejében a várost Szverdlovszknak hívták). Itt, Jekatyerinburgban érte utol a családot szörnyű végzete.

Az 1918. július 16-ról 17-ére virradó éjjel a családot az őket őrző katonák felébresztették, majd megparancsolták nekik, hogy öltözzenek fel, mert egy biztonságosabb helyre viszik őket. A héttagú család és az őket kiszolgáló személyzet tagjai - a gyerekek dadái, a család orvosa és szakácsa - fogva tartóik utasítására lementek a ház alagsorába, és várták az őket az ígéret szerint elszállító teherautót. Ekkor azonban váratlanul egy katonai osztag lépett a helyiségbe, majd parancsnokuk, Jakov Jurovszkij közölte a teljesen megdöbbent családtagokkal, hogy a szovjet hatóságok halálra ítélték mindannyiukat.


Miklós megdöbbenve lépett előre, de csak annyi ideje maradt, hogy ennyit kérdezzen: ,,Micsoda?", mielőtt Jurovszkij közvetlen közelről fejbe lőtte őt. A cár azonnal meghalt, ekkor Jurovszkij a 13 éves Alekszej trónörököst lőtte le. A feljegyzések szerint a nők halálukra készülve elkezdtek keresztet vetni, de gyilkosaik nem várták meg, míg végeznek: a keresztvetés felénél sortüzet zúdítottak rájuk. A hercegnők halála sokkal lassabb volt, mint fejlövést kapott édesapjuké: a lányok ruhája alatt ugyanis a cári család drágakövei voltak elrejtve, és a lövedékek ezekről a drágakövekről visszapattogtak. A sebesült, de életben lévő hercegnőket (17, 19, 21, 22 éves lányokat!) ezért a katonák a puskák végére szerelt bajonettel szúrták le. Kegyetlen, fájdalmas kínhalált haltak... Aki ebbe sem halt bele, azt közelről halántékon lőtték.

A vérbe fagyott holttesteket hamarosan feldobálták egy teherautóra és egy erdőbe vitték azokat, ahol Alekszej trónörökös és Mária hercegnő kivételével egy bányagödörbe dobták, majd savval öntötték le az uralkodócsalád holttesteit. Csontváz-maradványaikat csak a Szovjetunió megszűnése után, 1991-ben keresték és találták meg. Alekszej és Mária holttestétől valamiért máshol szabadultak meg a bolsevikok. Az ő savval leöntött és megégetett holttesteik csontmaradványaira csak 2007-ben bukkantak rá. A cári család tagjait szentté avatták és 1998-ban, 80 évvel haláluk után temették el őket Szentpéterváron. Később a két hiányzó gyermek maradványait is ide helyezték el.

Történészek kutatásai szerint a család kiirtását személyesen Lenin rendelte el


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: unokatestvérével, megparancsolták, visszapattogtak, szverdlovszknak, szentpéterváron, felébresztették, uralkodócsalád, maradványaikat, biztonságosabb, családtagokkal, drágakövekről, mindannyiukat, szempontjából, kaparintották, keresztvetés, feljegyzések, maradványait, holttestétől, holttesteket, bányagödörbe, parancsnokuk, alattvalója, megdöbbenve, szovjetunió, oroszország, családjának, tobolszkban, lemondatása, hasonlósága, kommunisták, holttesteik, utasítására, kivételével, feldobálták, édesanyjaik, teherautóra, boldog családot, jobb oldali, jelenlegi brit, utolsó orosz, történet szempontjából, világ egyik, orosz polgári, forradalom után, régi rendszer, útjukban állt, várost Szverdlovszknak, családot szörnyű, őket őrző, biztonságosabb helyre, héttagú család, őket kiszolgáló, Carszkoje Szelo-ban, Jakov Jurovszkij,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Hazára minden embernek szükség...  Kövesd a cowboyt!  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mindig jusson idő nevetni  Mai harmónia kártyám  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép napot kívánok  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Adakozás  Kellemes délutánt kívánok  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Még csak most kezdődik a nap  Png csokor  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Éretlen vers  Garai Gábor - Takarítás  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  A Megváltó szolgálatában  képre írva  Elköszönt  Alázat  Png nő  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  Szívem tiéd  Albert Einsteinről  Bounty krémes  Nem méltó hozzád  Png férfi  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokan azt tartják  Szívem  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Soha ne kedvezz...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nem tudhatod  Régi emberek, akikre máig büsz...  Hazára minden embernek szükség...  Még csak most kezdődik a nap  Reggel van  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Nem számIt  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fehér virág  Png kutya 
Bejegyzés Címkék
boldog családot, jobb oldali, jelenlegi brit, utolsó orosz, történet szempontjából, világ egyik, orosz polgári, forradalom után, régi rendszer, útjukban állt, várost Szverdlovszknak, családot szörnyű, őket őrző, biztonságosabb helyre, héttagú család, őket kiszolgáló, gyerekek dadái, család orvosa, ígéret szerint, katonai osztag, teljesen megdöbbent, szovjet hatóságok, feljegyzések szerint, keresztvetés felénél, hercegnők halála, lányok ruhája, cári család, lövedékek ezekről, drágakövekről visszapattogtak, puskák végére, vérbe fagyott, erdőbe vitték, bányagödörbe dobták, uralkodócsalád holttesteit, család kiirtását, unokatestvérével, megparancsolták, visszapattogtak, szverdlovszknak, szentpéterváron, felébresztették, uralkodócsalád, maradványaikat, biztonságosabb, családtagokkal, drágakövekről, mindannyiukat, szempontjából, kaparintották, keresztvetés, feljegyzések, maradványait, holttestétől, holttesteket, bányagödörbe, parancsnokuk, alattvalója, megdöbbenve, szovjetunió, oroszország, családjának, tobolszkban, lemondatása, hasonlósága, kommunisták, holttesteik, utasítására, kivételével, feldobálták, édesanyjaik, teherautóra, lényegtelen, hercegnőket, lemondatták, uralkodóval, holttesteit, történészek, szabadultak, trónörököst, személyesen, bajonettel, erőszakkal, forradalom, drágakövei, zúdítottak, legnagyobb, országának, gyilkosaik, választása, megégetett, öltözzenek, jurovszkij, teherautót, elszállító, alagsorába, személyzet, kiszolgáló, váratlanul, helyiségbe, megdöbbent, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2445
  • e Hét: 8861
  • e Hónap: 18044
  • e Év: 70752
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.