Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
1992. Barack Obama és Michelle Robinson esküvőjük éjszakáján
  2016-07-23 15:55:40, szombat
 
  1992. Barack Obama és Michelle Robinson esküvőjük éjszakáján lyukasra táncolt zokniban




Link
 
 
0 komment , kategória:  Régi idők képei  
1983. A három éves Paris Hilton menekül a First Lady elől
  2016-07-23 15:54:35, szombat
 
  1983. A három éves Paris Hilton menekül a First Lady, Nancy Reagan elől a Fehér Házban




Link
 
 
0 komment , kategória:  Régi idők képei  
1939. november 30. Helsinki szovjet bombázása
  2016-07-23 15:53:25, szombat
 
  1939. november 30. Helsinki szovjet bombázása. Mintegy 200 áldozatok követelt a támadás




Link
 
 
0 komment , kategória:  Régi idők képei  
1935. Emeletes troli Moszkvában
  2016-07-23 15:52:16, szombat
 
  1935. Emeletes troli Moszkvában. A szovjet gyártású JATB-3 típusú járműből 10 darab futott belőlük a korai ötvenes évekig




Link
 
 
0 komment , kategória:  Régi idők képei  
Lazíts ! ... ANGYALI ÉRINTÉS
  2016-07-23 15:51:13, szombat
 
 


Link

Lazíts ! ... ANGYALI ÉRINTÉS - Angyalok, hallgassátok meg a kérésem!: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Kilenc budapesti csoda
  2016-07-23 15:49:16, szombat
 
  Kilenc budapesti csoda, amit tán nem kéne hagyni elrohadni

Klebelsberg-kastély

Hihetnénk, hogy ha már a kormány ilyen lelkesen nevez el dolgokat Horthy Miklós oktatási miniszteréről, akkor valamennyire érdekli egykori pesthidegkúti kastélya sorsa is. De nem. Klebelsberg Kúnó amúgy miniszteri kinevezése után egy évvel, 1923-ban vette meg az egykori majorságot, amit kitatarozott, kibővített, majd meghalt. Özvegye és húga panzióvá alakította a kastélyt, amit 1949-ben államosítottak. Volt itt SZOT-üdülő és -iskola, aztán pszichiátriai intézet is. A Horn-kormány alatt privatizálták, de egy tulajdonjogi per miatt csak 2004-ben került ténylegesen magánkézbe, amíg 2008-ban visszaállamosították. 2013 novemberében a kormány azt állította, hogy még abban az évben megkezdik a felújítását, amit 2014-re be is fejeznek. A Magyar Nemzet március 20-i riportja szerint "megkezdődhet" a kastély felújítása, miután aznap Varga Mihály és az akkor még államtitkár Hoffmann Rózsa a választási kampány közepén letették a rekonstrukció alapkövét. Ehhez képest ottjártunkkor nyomát sem találtuk építkezésnek. A kastély most így néz ki:



Link
Az aktuális állapotokról készült képeket mind Botos Tamás készítette

Zugligeti villamosvégállomás:




Link

Budapest egyik leghangulatosabb villamosa a 61-es, ami a végállomása előtt konkrétan erdőkben kanyarog. Hasonlóan hangulatos volt egykor a boldogult 58-as villamos is, aminek a végállomása a Zugligeti út 64-ben, a Libegőtől pár száz méterre volt. A békeidők hangulatát idéző épület 1977-ben, a járat felszámolásával funkcióját vesztette, azóta meg csak pusztul, lassan és csendben. Pedig remek hely, nézzék:




Link

Az Észak-Pesti Kórház:




Link
Egy szép szecessziós motívum a romok között.Részlet a Fővárosi.blog.hu felvételéből.

Pestújhely szívében rejtőzik ez az építészettörténeti szempontból sem érdektelen darab. Az impozáns romhalmaz legrégibb épületeit 1903-04-ben adták át, a magyar stílusnak is becézett szecesszió lenyűgöző darabjai ezek még így, romjaikban is. A kórházat több ütemben bővítették, a harmincas években épült fel Molnár Farkas és Fischer József bauhaus remekműve, a háromszintes nővérszálló. A kórházat 1947-ben a szovjet haderő vette át, de 1991-es távozásuk után a terület csak tovább pusztult. A már említett nővérszálló ablakai mind betörtek, a romok között gaz terem. És bár 2012-ben a területen adták át az új észak-pesti mentőállomást, az egy teljesen új és építészetileg nem túl jelentős épületet kapott, az építészeti emlékek, például az 1980-ban épült és a maga nemében egy korszak építészeti kultúráját jól dokumentáló sebészeti tömb is csak rohad. Most így néz ki:




Link

Hotel Olimpia

Ha mostanában járt a Normafán, biztos feltűnt ez a baromi ronda épület. A Hotel Normafa 1972-re készült el, nevét arról kapta, hogy itt készült a müncheni olimpiára a magyar csapat. Bár még eredeti formájában se mondanám szépnek, legalább a kor színvonalán egyedi volt: az eredeti elképzelések szerint házgyári maradékból építették volna, vagyis egy szimpla panelháznak kéne itt állnia, de a tervező, Farkasdy Zoltán inkább alagútzsalus szerkezetet tervezett, aminek tördelt élei nem lógnak ki annyira a környezetből, mint amennyire kilógna egy sódertömb.

Ha hinni lehet a kerületi terveknek, a Hotel Olimpia sorsa megpecsételődött. Bár végül nem épül síközpont a Normafánál, a fogaskerekű vonalát meg akarják hosszabbítani: Pokorni Zoltán polgármester tervei szerint az új végállomásnak a szálloda elbontásával csinálnának helyet.




Link

Király fürdő:




Link
Fortepan

Budapest híres törökfürdői közül a Lukácsot 2012-ben újították fel, a Rudast most renoválják. A Király viszont úgy maradt. A II. világháború pusztítása után 1950-ben ugyan felújították - mondjuk inkább megfoltozták -, de azóta szép lassan rohad. Pedig remek adottságai volnának: a város szívében van, medencéi pedig ideális hőmérsékletűek egy klasszikus értelemben vett gőzfürdőzéshez - gőz, 26 fokos medence, 40 fokos medence, gőz, 26 fok, 40 fok, gőz, 26 fok, 40 fok, 36 fok.

A fürdő felújítására már 2012-ben kész tervek voltak, amelyek az elvi építési engedélyt meg is kapták. A terv szerint elbontanák a 20. századi toldásokat, az előcsarnokot viszont a szomszédos üres telekre épített átriummal nagyobbítanák meg. Most így néz ki:




Link

Balettintézet:




Link
Fortepan

Ha még látni akarja ezt az impozáns romot, siessen! Most adták el az évtizedek óta rohadó épületet egy katari sejknek, a katari sejkek pedig emberélettel mit sem törődve elég gyorsan szoktak építkezni. Így ez hamarosan lekerülhet az elhagyott, pusztulásra ítélt épületek listájáról. Addig is:




Link

Közvágóhíd:




Link
Fortepan

A 19. századi Budapest - illetve akkor még Pest - egyik legnagyobb szabású beruházása volt a ferencvárosi Közvágóhíd építése. Hogy miért itt építették, annak a legfőbb oka volt, hogy a terület a dunai és a ferencvárosi pályaudvarok között helyezkedett el, és ezekbe futottak be az Alföldről az élőállat-szállítmányok, amiket a könnyű volt kiterelni a közeli legelőkre. A birodalmi stílusban épült együttes - aminek két leglátványosabb darabja a vártoronyszerű víztorony és a bikát letaglózó fiú szobra - mára halovány mása csak az egykori csillogásnak. Bár a környéken az elmúlt évtizedben komoly fejlesztések voltak - híd épült, itt van a Nemzeti Színház, a Müpa, a közelben lakópark és bevásárlóközpontok is nyíltak -, a vágóhíd lepusztult, közvetlen környéke pedig nyomasztó, kaotikus romhalmaz:




Link

Budai Parkszínpad:




Link
Fortepan

A négyes metró építésével egyértelműen a Móricz Zsigmond körtér és környéke lett Dél-Buda központja, de ez sem indokolja, hogy a város egyik jobb közparkjában, a közeli Kosztolányi téren csendben elrohadjon ez az 1958-ban épült, 2200 néző befogadására alkalmas szabadtéri színpad, amit utoljára 2005-ben használtak. Az épület állapota szempontjából lényegtelen, de a Fővárosi Közgyűlés idén januárban úgy határozott, hogy a területet havi 350 ezer forintért bérbe adja annak a Zsigmond Kert Kft-nek, aminek a tulajdonosáé az a biztonsági cég, amelyik a Fidesz székházát és rendezvényeit, illetve a békemeneteket is biztosítja. És hogy ez miért nem befolyásolja az épület állapotát? Mert a tervek szerint romkocsma lesz a romban, ami most így néz ki:




Link

Gül Baba utca:




Link
Fortepan

Hazabeszélünk, mert a Gül Baba utca, Budapest egyik legrégibb utcája itt porlad mellettünk. És most nem a burkolatról beszélek, annak megvan a maga romantikája, hogy a nyaktörő meredélyen tankcsapdákat is kerülgetni kell. De azt nem tudom felfogni, hogy lehet ennyi rom a város tán legromantikusabb utcájában. A hangulathoz ezek ugyan tényleg hozzáadnak, de vegyük már észre a darabka Szentendrét a város szívében!




Link

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Nyaralás a természetben - holidays in the nature
  2016-07-23 15:37:53, szombat
 
 


Link

Lappföldi wellness - Wellness in Lapland: Link




Link

Nézzük meg a blogot is:

Lappföldi Wellness

Test-lelki kikapcsolódás egy ,,mökkiben"

Minden finn ember vágya, hogy legyen egy ,,mökkije", azaz egy kis nyári lakja, ahová el tud menni egy kis szellemi feltöltődésre.
A mökki a természet közelségének jelképe, a finn ember itt érzi szabadnak magát.
Ezek a ,,kis házikók" általában rönkfából készülnek, a nagyobb ház mellett mindig találunk egy kisebbet is, ez a szauna, melyből egy kis ösvényen szaladhatunk le a tóhoz.
A mökki 6-8 fő részére kényelmes elhelyezést biztosít, a jól felszerelt nappali mellett két szoba, és tetőtér is tartozik hozzá. Természetesen van fürdőszoba is egy belső szaunával.Itt lehet igazán élvezni a csöndet, és csodálni a természet színeit.
Így néz ki egy igazi finn mökki.

A finn szauna:
Az köztudott, hogy szinte minden házban és lakásban van szauna. A finn szaunázási módszer nálunk úgy honosodott meg, hogy rákvörösre hevítjük a testünket a forró gőzben, majd beleugrunk a hideg vízbe, és ha túléljük, akkor nagyon egészségesek vagyunk.

Mit is mondanak az orvosok minden strandidény előtt?
,,Felhevült testtel ne ugorjunk bele a hideg vízbe, mert szívbénulást kaphatunk!"

Természetesen vannak edzett, sportos emberek, akik fokozatosan hozzászoktatták magukat ehhez a sokkhatáshoz.
A finnek nagy része nem ezt teszi, főleg a sarkkörön. Ha a farkasordító hidegben, csontig átfagyva hazaér, akkor az első dolga, hogy a szaunába menjen egy kicsit kiolvadni, tehát a sorrend fordított.
Ez a mökkihez tartozó különálló szauna.

A tóparton találhatunk egy csónakot is, és engedély nélkül horgászhatunk, de nem szabad orsóval ellátott botot használni. A mi tavunkban csak kisebb halakat fogtunk.
Itt minden eszköz, szerszám rendelkezésre áll és szabadon használható, az elvárás az, hogy csinálj rendet magad után.
Itt szinte minden fából készül, asztalok, székek, de még a belső csillár is, szerencsére a TV nem.

Lappföld területén a hatalmas erdőségek láncolatát csak a számtalan kisebb-nagyobb tó szakítja meg. Finnországot az ezer tó országának szokták nevezni, de valójában közel 200 ezer tó található itt.
Az erdők magánkézben vannak, de vadászni, bogyókat gyűjtögetni mindenkinek szabad, de nem kereskedelmi mennyiségben. Vigyázat, az ország jelképe, a rénszarvas nem vadászható, no nem a szimbólum jelleg miatt, hanem mert minden rénszarvasnak van gazdája.
A szabadon kószáló rénszarvascsordák egyfajta rideg-tartásban élnek, előszeretettel legelésznek az autóutak mentén, de gyakran az úton is szembejönnek.
Év közben akár száz kilométert is elkóborolnak, de a párzási időszakra hazaballagnak. Ugye milyen rendesek! Semmi csapodárság.

Azt mondják a helyiek, hogy a rénszarvasoknak több joga van, mint egy embernek. Nem lehet őket semmivel sem zavarni, mert a stresszes rénszarvas húsa rágós lesz. Lehet, hogy a kannibálok is ezért hagytak fel a fogyasztásunkkal???
Talán nekem is engedélyt kellett volna kérni, hogy lefotózhassam őket?

A cikk tovább is folytatódik az alábbi linken további képekkel illusztrálva: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 220 db bejegyzés
e év: 2160 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3122
  • e Hét: 13740
  • e Hónap: 24754
  • e Év: 130898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.