Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
A zenéről
  2015-06-09 18:09:21, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Emlékvers nőknek
  2015-06-09 18:06:06, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Jó reggelt
  2015-06-09 17:50:06, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
A tea egy csodaszer
  2015-06-09 14:43:49, kedd
 
 



Sok fajtája létezik, közös vonásuk azonban az, hogy jótékony hatással vannak az egészségünkre. A legtöbbjük ugyanabból a növényből készül, a köztük lévő különbséget a szedést követő feldolgozási eljárás okozza. A hajtásokat először hervasztják, majd sodorják, ezután különböző módon és ideig fermentálják, azaz erjesztik a leveleket, végül kiszárítják a teát.


Fekete tea
Kétségkívül ez a legelterjedtebb és a legnépszerűbb típus. A benne lévő teanin nevű aminosav úgy segít éber állapotba kerülni, hogy közben a szervezet nyugalmi állapotban marad. A tea teljes fermentálással készül. A hosszas erjesztés miatt a belőle készült italnak magas a koffein- és a csersavtartalma, ezért leginkább reggel, frissítő célzattal érdemes elkortyolgatni belőle 1 csészényit.

Zöld tea
A teacserje zsenge leveleiből, fermentálás nélkül készül. A levelek forrázata enyhén élénkítő hatású, hiszen a benne lévő koffein csak fokozatosan szívódik fel a szervezetben. Kedvezően befolyásolja a koleszterinszintet, kiváló méregtelenítő, és gátolja a testben lejátszódó káros oxidatív folyamatokat. Fogyókúrákhoz is ajánlani szokták, mert segíti a zsír lebontását.

Fehér tea
A legzsengébb, még fehéres színű hajtásokból készül, innen az elnevezése. A színe, íze és aromája gyenge, a hatása viszont annál erősebb. Kitűnő antioxidáns, erősíti az immunrendszert, javítja a koncentrációt, ráadásul vitaminokat és nyomelemeket is tartalmaz. A fehér tea igazi szépítőszer, bőrregeneráló hatása miatt a kozmetikában alapanyagként is felhasználják.

Vörös tea
Valójában a gyümölcsteák közé tartozik, mivel nem a teacserje, hanem egy Dél-Afrikában honos növény leveleit használják fel az elkészítéséhez. Koffeinmentes, ásványi anyagokban gazdag, és kevés cserzőanyagot tartalmaz. Az antioxidáns hatású ital igazán sokoldalú: reggel élénkítő, napközben nedvességpótló, este pedig lazító-nyugtató tulajdonsággal bír.


Forrás: http://www.mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Buddha három fontos tanítása
  2015-06-09 13:22:51, kedd
 
 



Buddha a bölcsesség és tisztánlátás igazi forrása volt. Rengeteg bölcs, egyszerű és tömör tanítást hagyott maga után, amelyek napjaink emberének is éppoly sokatmondóak és megfontolandóak, mint korának polgáraié.

Íme ezek közül három tanács, melyet tanítványaira hagyott, és mi is sokat tanulhatunk belőle:

1. ,,A béke belülről jön. Ne magadon kívül keresd."

Ebben röviden és tömören fejezi ki minden spirituális tanrendszer alaptételét. Megpróbálta megértetni velünk, hogy a boldogság, a béke és az igazi jóllét csakis a mi bensőnkből fakadhat. A boldogságot, békét és szeretetet kívül keresni felesleges, emellett pedig meg is akadályoz abban, hogy megtaláljuk - azt, ami már bennünk van.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lelhetjük örömünket a világ dolgaiban, csupán arról van szó, hogy nem a ,,dolgoktól" és a ,,majd ott"-tól kell várnunk a beteljesedést.

2. ,,Legyél jelen ott, ahol vagy. Amikor sétálsz, amikor eszel, amikor utazol. Másképp elmegy az élet melletted."

Más szavakkal ez annyit jelent, mint pillanatról pillanatra meditálni. Minden figyelmünket a jelen pillanatra összpontosítani. Ez a módja annak, hogy felfedezhesd a fent említett boldogságot, a békét és jóllétet. Még úgy is meg lehetne ezt fogalmazni, hogy ,,úgy éld az életed, mintha igazán számítana."

Sajnos sokan éljük úgy a napjainkat, mintha ezek csak eszközök lennének valamilyen cél eléréséhez. Gyakran esünk a saját tudatunk fogságába és feledkezünk meg teljesen arról, hogy figyelmünket az egyetlen, igazán számító dologra irányítsuk: a jelen pillanatra.

3. ,,Ne higgy vakon abban, amit mondanak. Ne azért hidd a szavaimat, mert más meggyőzött felőlük. Ne higgy mindent, amit másoktól látsz, hallasz vagy olvasol, legyen szó nagy tekintélyű személyről, vezetőről vagy vallásos szövegről. Ne csak az ésszerűségre, sem pedig az elmélkedésre alapozz. Ne hagyd figyelmen kívül saját hatalmadat és ne kövess vakon másokat. Ez az út csak illúziókhoz vezet téged. Találd meg te saját magad, ami az igaz, ami a valóság."

Ez valóban egy jó tanács. Azt mondja Buddha, hogy a tanításai - és minden más spirituális tan - függetlenek a hittől és a hatalomtól. Nem olyasvalamik, amiket elhiszünk vagy sem; inkább olyan dolgok, amelyeket ki kell próbálnunk és direkt módon meg kell tapasztalnunk. Ugyanakkor arra tanít, hogy vállaljunk teljes felelősséget önmagunkért és életünkért.

Egyed Zsuzsanna

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Fantázia kép - egy hölgy - Nné Katitól
  2015-06-09 13:15:17, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Táncolnak
  2015-06-09 12:57:08, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
A Kőrös mint jóbarát
  2015-06-09 12:15:55, kedd
 
 


A Kőrös mint jó barát

Lassan elértem én is a ,, bácsikák ,, korát,
És iszom az özvegyi sors keserű borát.
Az egyedüllét sokszor erőt vesz rajtam,
S nincs kinek érzelmeim elpanaszolhassam.

Olyankor kisétálok a városligetbe,
Leülök a Kőrös partján a vizet figyelve.
Elnézem, hogy milyen méltóságteljesen
Vonul előttem el lassan és csendesen.

Olyan megnyugtató érzést sugároz felém
Mintha azt mondaná, gyere ülj le mellém,
Mond el gondjaid, mi bántja a lelked ?
Ha kitárod előttem, meglásd segít neked.

Mint egy jó baráttal elbeszélgettem,
Lelkem búját - baját neki kiönthettem.
A Körös vize tőlem elviszi messzire,
És én könnyebbülten megyek hazafele.
Kenéz Gyula
Nagyvárad 2015. Márc. 30.

 
 
0 komment , kategória:  versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 621 db bejegyzés
e év: 7547 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1127
  • e Hét: 18288
  • e Hónap: 34688
  • e Év: 156561
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.