Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Érdekesség
  2018-12-04 22:46:51, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Komolyzene
  2018-12-04 22:41:36, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2018-12-04 22:28:26, kedd
 
  Érdekesség Oroszországról

Oroszország területe 17,1 millió km² és a Föld nyolcadik részét képviseli a bolygónkon.
Az ország 60% -át erdők és 10% -ban vizes élőhelyek fedik le. Teljes hosszában 2 millió folyó áthalad, és 3 millió tava van. Oroszország kétharmada Ázsiába, a többi pedig Európába tartozik.

Olyan kiterjesztett 10 időzóna van és 16 országgal határos.

Ez nem egy kiállítás a gyönyörű macskákról, de ... a macskák ott élnek! Szentpétervár városában az egyik legnagyobb múzeum, A Hermitage. Ezen a helyen vannak nem szokványos bérlők ... mintegy 70 macska.

ők a pincében tárolt kincseket védik így a rágcsálók nem hagyják el. A legfurcsább dolog az, hogy állnak, és naponta táplálják őket. Vagyis luxus vendégek.



A hagyomány, hogy macskák megölni patkányok nagyon gyakori Oroszországban. A tizennyolcadik században kezdődött, amikor Elizabeth császárné megírta a Kazan város összes kiscicájának rendeletet a Téli Palotába (ma múzeumba), hogy a királyi egységek ne legyenek zsúfolt rágcsálók.

Regisztrálja a szállítást
A világ leghosszabb vasútja, a jól ismert transzszibériai vasút Oroszországban üzemel. Útja több mint 9 ezer kilométeres útra szinte az egész országot keresztezi.
Moszkvából távozik, és Vladivostokba, a csendes-óceáni partvidék kikötővárosába ér véget. Ez a hihetetlen élmény 152 órát igényel. De a jó hír az, hogy bármelyik állomáson le tudsz szállni.



Italok (nem csak alkoholos)
Mindannyian tudjuk Oroszországban a vodka naponta részeg, hogy enyhítse a hideget. Ez a szokás olyan öreg, hogy senki sem tudja, mikor kezdődött. Ismeretes, hogy ez az ital képes a testhőmérséklet növelésére a kemény tél alatt. A rossz hír az, hogy az oroszok 20% -a alkohollal kapcsolatos betegség.
Szintén tea gyakori a szalmovar, egy eszköz, amely lehetővé teszi, hogy melegítse a vizet, és fenntartja a hőmérsékletet. Ha ajándéktárgyakat vagy emléktárgyakat szeretne venni az oroszországi kiránduláshoz, ez egy festői és mindkettő hasznos lehetőség.

Superstitions és szokások
Ha otthon vagy egy irodában meg kell látogatnia egy orosz nyelvet ... Ne rázza fel a portált! A népi hiedelem azt sugallja, hogy ha sikerül a szerencsétlenséget vonzani, akkor valószínűleg végső soron az értekezletről beszél.

"A babona a tudatlanságon alapuló hit".

-Dmitri Mendeléyev-

Az oroszok egyik másik babonája nem az, hogy pár rózsát adjon partnereinek. A valóságban soha nem csinálják páros számban, mert a temetésekre van fenntartva. Tehát 3, 5, 7 ... megengedett. De soha nem 4, 6, 8 ...

Végül olyan adatokkal végzünk, amelyek "fagyasztva" hagynak ..Oroszországban megtalálja a leghidegebb helyet a bolygón, Oimiakón falujában. A hőmérséklet télen eléri a 70 ° -ot a nulla alatt!






 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-12-04 22:07:51, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-12-04 22:06:49, kedd
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-12-04 22:05:52, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-12-04 20:56:11, kedd
 
  A tél és a téli autózás tele van, veszélyekkel ezért ebben az időszakban még jobban oda kell figyelni a vezetésre. Vannak olyan baklövések, melyeket sok autós időről időre elvét, ezért pedig rendszeren pórul járnak az autósok, pedig csupán pár dologra kell kicsit jobban odafigyelni. Megmutatjuk mi az a 10 dolog, amit ha nem tartunk be, csúnyán megüthetjük a bokánkat

Hiába jelzik előre a televíziókban, híradókban, vagy akár a rádiókban, hogy hatalmas hóvihar várható, senki nem veszi komolyan. Ilyen esetben pedig mindig felhívják a figyelmünket arra, hogy aki teheti, maradjon otthon. Ne a bevásárlás legyen ilyenkor a legfontosabb, hanem saját magunk és társaink épsége! Gondolkozzunk józan ésszel és tegyük a dolgokat fontossági sorrendbe.

Ne a téli gumikon spóroljunk. Annyi mindenen lehet, ne pont ezen tegyük! A téli gumi elengedhetetlen a téli időjárás okozta körülmények között, hiszen ilyen időjárásban a nyári gumi használata akár életveszélyes baleset okozója is lehet. Igenis vegyük komolyan azt, hogy ha a hőmérséklet 7 Celsius fok alá süllyed, akkor felszereltetjük a téli gumiabroncsainkat a kocsinkra.

Télen, munkába indulás előtt igenis számoljuk bele azt a 15-20 percet a reggeli készülődésünkbe, amíg letakarítjuk az éjjel lehullott hóréteget a kocsinkról. Sokan például úgy indulnak útnak, hogy ki se látnak rendesen a szélvédőn, így pedig (kimondottan egy csúszós úton) igen veszélyes lehet a vezetés. Ne feledkezzünk meg arról, se hogy a kocsi tetején lévő hótakarót is alaposan letisztítsuk, hiszen egy hirtelen fékezés következtében az egész a szélvédőnkön köthet ki.

Legyünk óvatosak, különösen, ha ismeretlen utakon járunk!
Az, aki minden egyes nap a havas, kanyargós úton közlekedik, annak már könnyebb dolga lehet, hiszen valamennyire rutinos. Akkor, viszont ha ismeretlen útra indulunk legyünk különösen óvatosak, hiszen nem ismerjük az utat és nem vagyunk jártassak abban sem, hogy havas környezetben vezessünk. Ilyenkor ne kapkodjunk, ne siessünk útközben!

A csúszkálás okozta szokatlan kilengés sokakban túlzott feszültséget vált ki és megfeszült izmokkal vezetnek. Erre csak az idővel szerzett rutin nyújt megoldást, illetve az említett tréningek.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-12-04 20:41:18, kedd
 
  Mit jelent 585 arany?

Az arany önmagában egy nagyon lágy anyag. A 100 százalékos arany tartalmú ékszer nagyon hamar tönkremenne.
Azért hogy tartós legyen az arany ékszer különböző fémeket kevernek a tiszta aranyhoz. Az ötvöző fém ezüst, réz vagy palládium lehet. Az ötvöző fémek segítségével lehet vöröses vagy fehér színt elérni.
Az 585 -ös érték ezt a keverési arányt mutatja.
585 ezredrész = 58,5 % szín-aranytartalom = 14 karát


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-12-04 20:17:50, kedd
 
  Azt például tudtad, hogy van olyan ország, ahol nem rénszarvasok húzzák a szánt, hanem egy fehér paripa?

1. A Mikulást eredetileg lila színű palásttal ábrázolták, ezzel utalva Szent Miklósra és a püspökök lila színű ruhájára. A piros öltözékére az 1930-as években tett szert, amikor Habbon Sundblom újragondolta a figurát a Coca-Cola Company felkérésére, akik a nagyszakállút kívánták felhasználni a karácsonyi kampányukhoz.

2. A hollandok is újragondolták a figurát, náluk ugyanis a Mikulás fehér lovon közlekedik. Ennek az az oka, hogy összemosták a Télapót a középkori lovagi hagyományokkal, így a Mikulásnak búcsút kellett mondania a szánjának.

3. Az igazi Mikulás “hivatalosan" Finnországban, Lappföldön lakik. A gyerekek még e-mailt is küldhetnek neki a santa.claus@santaclausoffice.fi címre.

4. Az olaszoknál nincs is Mikulás: náluk egy La Befana nevű kedves boszorkány ajándékozza meg a gyerekeket, ráadásul nem is december 6-án, hanem egy hónappal később, január 6-án.

5. Ugye te sem tudod, hogy a Mikulás miért éppen az ablakba kikészített csizmákba teszi az ajándékait? A magyarázat Szent Miklós alakjához fűződik, aki egyszer úgy segített egy elszegényedett anatóliai családon, hogy az otthonuk ablakába tett egy marék pénzt. Azért kell a csizmát az ablakba készíteni, hogy legyen hova tennie a meglepetéseket a télapónak.

6. Magyarországon a 18. században betiltották a mikulásozást, mivel a gyerekek túlságosan féltek tőle. Ez nincs mit csodálkozni, ha tudjuk, hogy a 17-18. században még egy félelmetes félig szarvas-, félig emberlényként ábrázolták a Mikulást, aki hosszú bottal járt a gyerekek között, és sokkal inkább megbüntette és megverte, semmint cukorkákkal jutalmazta őket.

7. A Mikulás nemcsak a tejet és sütit szereti, mint ahogyan azt az amerikai filmekben ábrázolják. A skandináv államokban zabkásával kedveskednek neki, a britek pedig húsos pitét, sört vagy éppen sherryt is kikészítenek a tiszteletére.

8. A Mikulás rénszarvasai is rejtélyesek. Az összes állat fiúnevet visel, ám a hím rénszarvasok télen ledobják az agancsukat, ellenben a Mikulás állataival, akik télen is büszkén viselik fejük ékességét. Vagy netalán nőstény állatai vannak a Mikulásnak, akiknek fiúneveket adott?
9. Észak-Amerikában és Kanadában Santa Clausnak, Angliában Father Christmasnek, Dániában Sinter Klaasnak, Finnországban Joulu Pukkinak, Franciaországban Père Noëlnek, Hollandiában Kerstmannak vagy Sinterklaasnak, röviden csak Sintnek, Horvátországban Sveti Nikolának, Božić Batának, Japánban Santa-szan vagy Jizonak, Kínában pedig Sengtan Laozsennek hívják.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-12-04 09:36:29, kedd
 
 



BOTRÁNY! BALOG ZOLTÁN MINISZTER MOSTANI KIJELENTÉSE NEM CSAK A NYUGDÍJASOKNÁL VERTE KI A BIZTOSÍTÉKOT! "HA TEHETNÉM ÉN IS 72 ÉVES KOROMIG DOLGOZNÉK MERT.." -LEGYEN KEDVES OSSZA MÁR MEG, AKI SZERINT IS FELHÁBORÍTÓ AMIT MONDOTT!

A tegnapi hivatalos frakció gyűlés többek között a 2019-es nyugdíjemelésről szólt. Az öregségi nyugdíj mellett több más támogatás növelése is tervben van jövőre. De..!

Balog Zoltán kijelentette, hogy a 2019-es költségvetésben már számolnak a nyugdíjemeléssel, itt most az a kérdés, lesz-e még nagyobb emelés. Erre korábban volt már példa, de ezúttal nem történik meg. "A 2019-es költségvetésben nem tervezünk újabb nyugdíjemelést, aminek gazdasági okai vannak. Egyenlőre be kell érni ennyivel, de igyekszünk a tőlünk és az államkasszától mérhetően a legtöbbet megadni nyugdíjasainknak."

2019. január 1-jétől 2,7 százalékkal nőnek a nyugdíjak: ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy az öregségi, az özvegyi és a szülői nyugdíj, az árvaellátás, a baleseti hozzátartozók nyugellátása, a baleseti járadék, a rokkantsági és a rehabilitációs ellátás, valamint minden más, a nyugdíjhoz kötött támogatás is ezzel a 2,7 százalékkal nő majd. ( Ami egyébként kevesebb! mint az éves infláció.)A saját jogú nyugellátás és az özvegyi nyugdíj legfeljebb havi 93 540 forintig folyósítható együtt az új évtől A rokkantsági járadék havi összege 37 350 forint lesz.
Balog Zoltán Miniszter is beszélt a tervezett nyugdíjkorhatár emelésről, amiről csak annyit mondott, "Hogy muszáj meglépni, az ország és a fiatal nemzedék érdekében, és ha tehetné ő is dolgozna akár 72 éves koráig."- nyilatkozta a frakció gyűlésen a miniszter.

Kiderült még, hogy a nyugdíjemelést a kormány az inflációhoz kötötten határozza meg. Tavasszal, amikor készült a 2019-es költségvetés, még kisebb inflációval számoltak. A nyugdíjasinfláció, vagyis a főleg az idősek által használt termékek árainak emelkedése októberben már 3,4 százalékos volt! Így lehet, hogy nem többet, hanem még kevesebb nyugdíjat kaphatnak kézhez jövőre a nyugdíjasok.




Balog Zoltán ködösítése..... Mindenki tudja,hogy egy fizikai munkát végző dolgozó ezt a kort nem éli meg ... nem kell nyugdíjat fizetni...A bársonyszékben el lehet ücsörögni 72- évig magas fizetés mellett! Politikai köntörfalazás , mert ebben jók vagyunk!



Nem lett volna szabad elvenni a rokkant nyugdíjakat-állapította meg az Alkotmánybíróság. Pénze ettől még senkinek nem lesz több.
Nem várt helyről és időben kaptak megerősítést a rokkanónyugdíjrendszer 2012-es radikális átalakításának vesztesei. Azok után, hogy az Alkotmánybíróság 2013-ban formai okból visszadobta beadványukat, most mégis kimondta: jogellenesen kurtították meg a rokkant nyugdíjakat. Azaz hat évvel a történtek után, az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) számos ítélete nyomán az AB is megerősítette: nem lehet az érintettek kárára a rokkant nyugdíjakon spórolni. A magyar állam mulasztásos alkotmánysértést követett el azzal, hogy nem alkotott megfelelő szabályokat a rokkant nyugdíjak felülvizsgálatára. Ez ugyanis a korábbi járandóság összegét és a valós állapotváltozást is figyelmen kívül hagyja, ezért sérti az emberi jogok európai egyezményét - fejtette ki a testület, amely jövő márciusig adott időt a jogszabály pótlására.
A mai napig keringenek hátborzongató történetek arról, milyen nehézségeket okozott a rokkant nyugdíjrendszer radikális felülvizsgálata 2012-ben. Annak az érintettnek például, akinek az ügye eljutott a Kúriára, s onnan az Alkotmánybíróságra is, havi 91 ezerről 42 ezer forintra csökkent az ellátása a komplex felülvizsgálat nyomán. Pedig az állapota csak papíron javult, valójában nem érezte jobban magát.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 302 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2776
  • e Hét: 9192
  • e Hónap: 18375
  • e Év: 71083
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.