Belépés
liliana01.blog.xfree.hu
Hagyd el néha a kitaposott ösvényt, és vesd magad az erdőbe! Biztosan találni fogsz valamit, amit még sose láttál. Alexander Graham Bell Szalóki Lívia
1947.08.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Táncolj át a réten
  2021-07-18 17:11:45, vasárnap
 
 


Ha süt a nap, hagyd ott a házat. Táncolj át a réten, Ülj le a patak mellett, És élvezd, hogy létezel. A víz csobogása felkapja félelmeidet, És a végtelen tengerig sodorja.

(J. Donald Walters)
 
 
0 komment , kategória:  NYÁR  
Ez egy enyelgő fatuskó
  2021-07-18 17:04:08, vasárnap
 
 


Nekem nem számít:

a szexualitásod
hogy milyen stílusú zenéket hallgatsz
hogyan öltözködsz
a vallásod
a külsőd
hogy gazdag vagy-e vagy szegény
hogy sok barátod van vagy kevés lehet ez klisé,
de én mindenkit úgy szeretek ahogy van, kivétel nélkül

Ha mondjuk valaki dongalábbal születik tehet róla? Ugye nem?
sorolhatnám a betegségeket, de azért tudjuk a hüvelykujjunkat a tenyerünkön keresztbe, a kisujjunkig áthajlítani, mert erre csak a gondolkodó ember képes, ergo együttérzést vált ki nem pedig utálkozást a másik ember betegsége. Kivétel a pedofília, azt azonnal ki kell vonni forgalomból. Épen ezért nagyon elítélem a kormányunkat akik egy kalap alá próbálják vonni a homoszexualitást a pedofíliával. Nem azonos!!! Senki, de senki nem tudhatja mikor áll eléje a gyermeke és jelenti be, hogy saját neméhez vonzódik. Akkor talán megtagadnánk? Hiszen a mi gyermekünk!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boncsér Árpád szobrászművész egész alakos alkotásának része
  2021-07-18 16:43:10, vasárnap
 
 


Tudom nem illik más kommentjét közzé tenni, kérem nézd ezt el nekem, de annyira megfogott a mitológiai utalás, amit O. Istvánból kiváltott a szép egész alakos szobor.

A szép modelllányt mintázó fjú művész találkozott Aphrodité rakoncátlan fiával, Erósszal, aki apró nyilával képeket rajzolt a homokba. - Miért játszol a az erős bajnokok fegyverével, gyermek? Hozzám illő e tevékenység. A sértett Erósz szárnyra kapott, és két apró nyilat vont elő arany puzdrájából. Az egyik fényes hegyű, szerelemébresztő, a másik tompa, ólom végű, szerelemoltó volt. A szerelemkeltővel megcélozta a fiatal művész szívét, az ólomvégűvel a szépséges modelljét. Ezután a szépséges modell ijedten menekült az ifjú művész elől. Az ifjú művész már már kinyújtotta kezét a szépséges lány után, akit ekkor az istenek barna agyagszoborrá változtattak. Lám nem ölelhetlek, de még így is szeretlek,- szólt a fejét elfordító szoborhoz. Így történt, vagy nem, az időközben megöregedett művész tudja. De azóta is sok formában próbálta életre kelteni a szép modellányt
 
 
0 komment , kategória:  Szobrok  
Juhász Gyula : Fehér éjszakák
  2021-07-18 16:26:24, vasárnap
 
 


Juhász Gyula : Fehér éjszakák

Ismered-e az álomtalan éjet,
Mikor a szívünk még szűz és beteg,
Mikor fehérek még a remények,
Mikor bárányok még a fellegek?
Ismered-e könnyek közt virrasztást,
S a könyvek közt virrasztást ismered?
Mikor a csönd elringat puha karján,
És várnak ránk nagy ismeretlenek?

Az éj körülfoly, mint valami tenger,
Ó, tengerek, álmok, könnyek, betűk,
Ó, élet, merre szívünk szállni nem mer,
Ó, távol partok, távol hegedűk!
Valaki már ránk vár, s dalolni késztet,
De még csalódni korán lesz, korán,
Melyik csillag az, melyben vágyad éghet:
Az a szőkés vagy az a halovány?

Ó, szomorú szép, álomtalan éjek,
Engem ti nem ringattok már soha.
És nem borít el a fehér remények
S fehér virágok csöndes zápora.
Szelíd igába nem fognak a könyvek,
S a könnyek áldását nem ismerem,
S nem nézem a rámragyogó jövőnek
Kék csillagát a fehér éjeken...

Csillagok alatt a nyári égbolt...
Egy kereszt alakú csillagkép, amely kitárt szárnyú...

- Forrás : Frappa Magazin
(Katalin Vízer Müller Facebook oldaláról)

 
 
0 komment , kategória:   Juhász Gyula  
Ígéret
  2021-07-18 10:34:41, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Saját írott képek  
Piros madzag a bal csuklón mit jelent?
  2021-07-18 10:32:15, vasárnap
 
 


Ezt jelenti, ha valaki bal csuklóján meglátod a piros madzagot

Ha figyelmesek vagyunk, sok ember, sőt gyerek csuklóján láthatunk vörös madzagot. Ez a szokás generációkról generációkra öröklődik. De mit is jelent valójában?
Ez az ősi szokás a kabbala vallás bölcseitől származik, amely Izraelben honosodott meg először a világban. Tulajdonképpen egy vörös színű gyapjú fonalat kell rákötni a bal csuklóra, így az megóv mindenféle ártástól, rontástól, átoktól, bajtól.
A legenda szerint ez a szokás az egész emberiség ősanyjára, Rahilra vezethető vissza, aki a szépség és a szerelem megtestesítője volt. A kabbala követő úgy tartják, hogy a vörös masninak mágikus ereje van, mert a vörös szín, az egyik legerősebb védelmet nyújtó szín, mivel ez a szín a Mars bolygó védelme alatt áll.
Fontos az is, hogy gyapjúból készüljön a madzag, mert az jótékony hatással van a keringésre, így ez a fonal kivédi a keringési betegségeket, az ízületi gyulladásokat, serkenti a vér- és nyirokkeringést.
És azért kell a bal csuklóra kötni a fonalat, mert a kabbala tanai szerint a negatív energiák itt lépnek be a testbe, így ha itt van átkötve a csukló, akkor a madzag megakadályozza ezen energiák bejutását a szervezetbe.
A fonalat helyesen kell felkötni a csuklóra. Az az ember, aki ráköti a fonalat egy másik ember kezére, annak tisztalelkű, pozitív energiával teli embernek kell lennie. Ő lehet barát, családtag vagy szerető. A fonal felkötésének ideje alatt mindkét ember pozitív gondolatokkal legyen feltöltve.
A kabbala hívei szerint, ha a fonalat helyesen kötik fel, akkor egy igen erős talizmán lehet. Ha a fonalad elszakad, ne pánikolj be. Ez annak a jele, hogy a piros fonal megvédett, és befejezte a misszióját. Itt az ideje új talizmán után nézni.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek innen-onnan  
Károlyi-kastély, Parádsasvár.
  2021-07-18 10:24:37, vasárnap
 
 


Károlyi-kastély, Parádsasvár.

Ybl Miklós tervei alapján 1885-ben elkészült, neoreneszánsz stílusú Károlyi vadászkastély források szerint a Károlyi család keresztelte Sasvár névre.
(Ha Kékesről a déli sípályán elindulunk lefelé, az első jobboldali leágazásnál végig megyünk az erdei úton és ott szemben még egy kis ösvényen tovább, akkor egy tisztásra érünk. Régebben ott sárkányrepülők felszálló pályája volt. Amennyiben még távcsövet is viszünk magunkkal és Parádsasvár irányában nézünk, szinte biztosra vehetjük, hogy látunk sasokat. Valószínű hozzájárult az elnevezéséhez hogy ezt a területet szeretik a madarak. Talán a felhajtó erő lehet kedvező? Nem tudom.)
Manapság bizonyos politikai nézőpontot képviselő egyének szeretik ezt a helyet úgy feltüntetni, mintha a külvilágtól elzárt szocialista bűntanya lett volna, de az igazság teljesen más:
régen nagyon kellemes úttörőtábor volt, szegényebb gyerekek ezrei számára biztosított életre szóló élményt, kikapcsolódást, ma pedig Kastélyhotel Sárvár néven a parvenü újgazdagok pöffeszkednek benne, és jó pénzért esküvőket szerveznek...

 
 
0 komment , kategória:  A nap képe  
időm rád
  2021-07-18 10:09:54, vasárnap
 
  Van Whatsappod?
Nincs
FB?
Nincs
Twitter?
Nincs
Instagram?
Nincs
Okostelefonod van-e?
Nincs
Akkor mid van egyáltalán?
Időm rád



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2021.06 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 208 db bejegyzés
e év: 1996 db bejegyzés
Összes: 10110 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1913
  • e Hét: 8767
  • e Hónap: 18353
  • e Év: 87273
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.