2018-07-22 14:50:44, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Morzsás mákos pite
Hozzávalók
Hozzávalók kb. 15 szelethez:
A tésztához:
2,5 dl tej
4 dkg élesztő
40 dkg liszt
5 dkg cukor
1 tojás
5 dkg lágy vaj
A töltelékhez:
3 dl tej
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
20 dkg darált mák
1 teáskanál reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
5 dkg darált mandula
5 dkg reszelt csokoládé
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál rum
A morzsához:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg vaj
Elkészítés
Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk az élesztőt, egy csipet cukrot és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lágy vajat, egy csipet sót, az élesztős tejet, és a kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan összedolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha cipóvá összeáll, fényes és hólyagos. Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A töltelékhez a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal felforraljuk, belekeverjük a mákot és felfőzzük. Félrehúzzuk, hagyjuk kihűlni. Ezután beledolgozzuk a citromhéjat, a mazsolát, a mandulát, a tojást és a csokoládéreszeléket. A fahéjjal és a rummal ízesítjük.
A tésztát átgyúrjuk, és lisztezett deszkán kb. 32 x 40 cm nagyságúra nyújtjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy hasonló nagyságú tepsit, ráfektetjük a tésztát, és rásimítjuk a mákkeveréket.
A morzsához a lisztet összedolgozzuk a cukorral, a vajjal, és a süteményre morzsoljuk. Meleg helyen további 20 percig kelesztjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a süteményt 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, kockára vágva tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
Címkék: meglangyosítjuk, összedolgozzuk, előmelegítjük, beledolgozzuk, felforraljuk, sütőpapírral, mákkeveréket, belekeverjük, felfuttatjuk, beleszórjuk, töltelékhez, citromhéjat, ráfektetjük, félrehúzzuk, rásimítjuk, kelesztjük, elkészítés, hozzáadjuk, letakarjuk, nagyságúra, kibélelünk, lisztezett, süteményre, morzsoljuk, hozzávalók, teáskanál, morzsához, átgyúrjuk, citromhéj, csokoládé, felfőzzük, süteményt, ízesítjük, tésztához, szitáljuk, szelethez, tejet meglangyosítjuk, csipet cukrot, lisztet tálba, lágy vajat, élesztős tejet, kézi robotgép, vaníliás cukorral, vajjal felforraljuk, rummal ízesítjük, tésztát átgyúrjuk, hasonló nagyságú, lisztet összedolgozzuk, süteményre morzsoljuk,
|
|