Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Túrós-baconos pogácsa
  2018-11-03 16:05:21, szombat
 
 
Túrós-baconos pogácsa









Hozzávalók:

35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 tk. só, 1 tojás + 1 a lekenéshez, 2,5 dkg élesztő, 15 dkg bacon (vagy füstölt tarja, sonka), 1 hagyma, 10 dkg füstölt sajt + a tetejére

Az élesztőt kevés tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk.
A bacont kis kockára vágva kiolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megsütjük rajta.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a hagymás szalonnával és a reszelt füstölt sajttal. Kinyútjuk ujjnyi vastagra (NEM KELL KELESZTENI!) és tetszőleges nagyságúra kiszaggatjuk.
Tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és 200 C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
FLÓDNI - Karácsonyra
  2018-11-03 16:00:59, szombat
 
 

FLÓDNI - Karácsonyra







Hozzávalók:

Tészta: 25 dkg sima liszt, 25 dkg rétesliszt, 25 dkg vaj (vagy 15 dkg vaj, 10 dkg zsír), 10 dkg porcukor, 3 tojássárga, 1 dl fehérbor, 1 mk. sütőpor, csipet só

Almás töltelék: 80 dkg alma, 2 ek. méz, 1 citrom leve, 1 mk. fahéj, 1 mk. őrölt szegfűszeg

Mákos töltelék: 20 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1,5 dl fehérbor

Diós töltelék: 20 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1,5 dl fehérbor

+ 2,5 dl sűrű szilvalekvár, 1 tojás

A tésztához a száraz anyagokat összevegyítjük. A hideg vajjal és a tojássárgákkal összemorzsoljuk (késes robotgéppel a legkönnyebb), majd a hideg borral gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.

Az almát meghámozva lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. A citromlével, mézzel, fűszerekkel és a borral megpároljuk. Ha így túl leves lenne, tegyünk hozzá 1-2 ek. zsemlemorzsát, vagy kekszmorzsát.

1,5 dl fehérbort lábasba öntünk, hozzáadjuk a mazsolát és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a cukor felolvad. Ráöntjük a dióra és kihűtjük.
A mákkal ugyanígy járunk el.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk. Egy 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy zsírozzuk, lisztezzük. Beleterítjük az egyik tésztalapot, megkenjük a lekvár felével, majd megkenjük a diós töltelékkel.Tészta következik, lekvár, mák, tészta, alma és végül a 4. tésztalappal befedjük. Villával megszurkáljuk, tojással lekenjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük fel.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Kekszes-krémes
  2018-11-03 15:54:54, szombat
 
 

Kekszes-krémes







Hozzávalók:

4 tojás, 6 ek. liszt, 5 ek. porcukor, 2 van. cukor, 5 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 ek. citromlé, csipet só, 2 cs. háztartási keksz


A tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük és sűrű krémmé főzzük. A margarint 5 kanál porcukorra és a van. cukrokkal habosra keverjük és a még langyos krémmel (így sokkal simább lesz) összedolgozzuk. A kekszeket langyos tejbe mártjuk(csak egy pillanatra, ne ázzon el) és 1 sort lerakunk egy tepsibe (én gáztepsibe szoktam). Rákenjük a krémet és rárakjuk a másik csomag kekszet. Ízlés szerint ezt a kekszréteget megkenhetjük nem túl édes, pikáns lekvárral.
A tojásfehérjéket a 25 dkg porcukorral citromlével, csipet sóval gőz fölött felverjük és a kekszre simítjuk. Tetejét ízlés szerint díszítjük.

Csak másnap lehet jól szeletelni!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Emeletes élvezet (sütés nélkül)
  2018-11-03 15:49:48, szombat
 
 

Emeletes élvezet
(sütés nélkül)







1. réteg: 50 dkg darált keksz, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként)
2. réteg: 25 dkg túró, ízlés szerint cukor, 2 dl tejszín, 1 van. cukor
3. réteg: 2 cs. vaníliás puding (hidegen kikeverhető Gála, v. Aranka), 5 dl tej, 1 van. cukor
4. réteg: 2-3 dl tejszín (növényi, pl. Hulala, ebbe nem kell fixáló)

Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe (28x36 cm) nyomkodjuk. A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert pudingpor, majd a felvert tejszín.

Én a biztonság kedvéért a pudinghoz kevertem 1 zselatin fixet.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
15 db sütés nélküli desszert...
  2018-11-03 15:36:13, szombat
 
 




15 db sütés nélküli desszertet választottam ki az albumokból.
Karácsonyra vagy más alkalomra is ajánlom.

Sütés nélküli vaniliás kocka

Hozzávalók a laphoz :

30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál habtejszín (nem kell felverni)
1 csomag babapiskóta
0,5 dl fekete kávé

A krémhez:

1 vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
4 dl tej
20 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor

A tetejére: 5 dkg csokoládé reszelék

Elkészítés:

A kekszet a margarinnal , a porcukorral, a tejszínnel, kakaóval jól összedolgozzuk.

Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk.

A babapiskótákat belemártjuk a kávéba és szorosan egymás mellé rakjuk, rá a kekszes alapra.

Közben a pudingot megfőzzük a megszokott módon, kihűtjük.

Belekeverjük a mascarponét és a vaníliás cukrot, majd rásimítjuk a babapiskóta tetejére.

Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, majd szeleteljük.

TÚRÓS KÓKUSZGOLYÓ
Hozzávalók :
25 dkg túró
20 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék (ebből tegyünk félre a “panírozáshoz")
1 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Elkészítés :
A hozzávalókat összegyúrtam.
Kis gombócokat formáltam belőle.
Meghempergettem a golyókat a kókuszreszelékben.
Ilyen egyszerű, sütni sem kell.

Hamis mirindás (Sütés nélkül)
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
70 dkg tejföl
4 evőkanál cukor + 2-3 evőkanál a pudingba
2 vaníliás cukor
2 vaníliás pudingpor
7 dl szénsavas narancsos üdítőital
1. A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
2. A tepsibe lerakunk egy sor háztartási kekszet és rásimítjuk a krém felét.
3. Újabb réteg keksz következik, majd a maradék krém.
4. Keksszel fejezzük be a rétegezést.
5. Egy kevés üdítőben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot, majd a többi üdítőt is hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
6. Azonnal a kekszre simítjuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
7. Másnap szeleteljük.

Emeletes élvezet
Sütemény formában is elkészíthető.
1. réteg: 30 dkg darált keksz, 6 dkg lágy margarin, 6 dkg porcukor kevés tej (~ 2 dl)
A hozzávalókat összegyúrjuk, linzertészta keménységű tésztát kell, hogy kapjunk. Egy tepsi (nálam most tortaforma) alját megszórjuk kevés darált keksszel, hogy a massza ne ragadjon bele.
réteg : 25 dkg túró, 10 dkg porcukor , 2 dl Hulala tejszín, 1 csomag vaníliás cukor.
A túrót keverjük össze a két fajta cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a túrót, majd simítsuk a kekszre.
réteg : 2 csomag Aranka vaníliás krémpor (vagy bármilyen főzés nélküli pudingpor), 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
A 2 csomag krémport a tejjel gépi habverővel verjük keményebb krémmé. Minél tovább verjük a habverővel, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt simítsuk a túrókrémre.
réteg : 2 dl Hulala tejszín, 5 dkg porcukor
A tejszín verjük fel a porcukorral, és kenjük a vaníliás krémre. Tetejére Dr. Oerker gyöngyöt tettem, de reszelt csokival, tortadarával is készíthető.
Én 5 dl Hulalát használtam, egyszerre vertem fel, és ketté vettem a 2. és a 4. réteghez.

Kókuszos keksztekercs
Hozzávalók : 60 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaópor, rum vagy rumaroma ízlés szerint, és kb. 4 dl tej
Krém : 20 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék
+ kb. 7 - 8 dkg kókuszreszelék a deszka meghintéséhez a nyújtásnál.
Elkészítés : A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el két felé. ( én ki is szoktam pontosan mérni )
A krémhez a puha vajat keverjük ki a porcukorral, és a kókuszreszelékkel.
A gyúródeszkát hintsük meg jól kókuszreszelékkel, és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy, hogy közben a tetejére is szórunk kókuszt a könnyebb nyújthatóság érdekében. A fél adag krémet kenjük a masszára, majd tekercsszerűen tekerjük fel. Tegyük hűtőbe, fóliázzuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap vizes késsel szépen szeletelhető.

Mogyorós kekszek
Hozzávalók:

28 dkg liszt
20 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
vanília
24 dkg vaj/margarin
2 tojássárgája
4 evőkanál tej

forgatáshoz:

tojásfehérje
vagdalt mogyoró

töltéshez mogyorókrém

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és egy jó órára a hűtőbe tesszük.

Ha letelt az idő a sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsikbe sütőpapírt teszünk.

A tésztából tetszőleges méretű golyókat készítünk. Felkeverjük egy villával a tojásfehérjét, ebbe megforgatjuk a tészta golyókat majd a darabolt mogyoróba is meghempergetjük. Tepsire tesszük és a közepükbe lyukat készítünk az ujjunkkal. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük, majd a kekszek közepébe mogyorókrémet teszünk egy zacskó vagy kiskanál segítségével.

SÜTÉS NÉLKÜLI PUNCSKOCKA
Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
1 csomag puncs ízű cukormáz
Elkészítés:

A cukrot, a lekvárt és a rumos vizet a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzadt, levesszük a tűzről, a kakaóport hozzákeverjük.
A babapiskótát összetörjük, 3- 4 darabot vékonyabb csíkokra vágunk. A babapiskótára öntjük a forró lekvárt, összekeverjük, és 15×25 cmes, fóliával bélelt formába simítjuk. Hűlni-dermedni hagyjuk.
Amikor kihűlt, mázat készítünk a zacskón megtalálható használati utasítás szerint, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva tálaljuk.

Havas gesztenyés piramisok
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
4 evőkanál baracklekvár
4 evőkanál rum
1 evőkanál rumaroma
4 evőkanál kakaópor
tej, annyi hogy ne legyen túl száraz

Töltelék :
25 dkg gesztenyepüré
rum és porcukor ízlés szerint
-annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk

-kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal.

Kókuszos keksztekercs

Hozzávalók :
50 dkg darált háztartási keksz
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
4 dl tej
4 evőkanál kakaópor
1 cs.vaníliás cukor
2-3 evőkanál sárgabarack lekvár
1 ü.rumaroma

A töltelékhez:
20 dkg margarin
20 dkg kókuszreszelék
15 dkg porcukor
1 dl tejszín
1 dl kókuszlikőr

A tetejére:
5 dkg kókuszreszelék

Előkészítés: A tésztához az összetevőket begyúrjuk, a hűtőbe tesszük. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a kókuszt, tejszínt és a likőrt. Hagyjuk állni tíz percet.

Elkészítés: A tésztát kókuszreszelékkel bőven megszórt alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. A tölteléket kézzel elosztjuk a tésztán lenyomkodjuk. A tésztát óvatosan felcsavarjuk, megformázzuk és kókuszreszelékben meghempergetjük. Szeletelés előtt egy órára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok!!

Keksz szalámi

Hozzávalók:
2 db nagyobb ostyalap
Krémhez:
1 kg háztartási keksz
4 dl tej
50 dkg cukor
2 ek. kakaópor
20 dkg vaj
ízlés szerint rumaroma

Elkészítése:
A fele kekszet ladarálom,a másik felét eltördelem.
A tejet,cukrot,rumaromát felteszem főni,belekeverem a kakaóport.
Félre húzom a tűzről,hozzá keverem a vajat felovadásig és utána a darált,majd a darabos kekszet keverem hozzá.
Nedves konyharuhára teszem az ostyalapot,majd forrón rákenem a fele tölteléket az egyik,majd a másik ostyalapra.2-3 percet várok vele,hogy az ostyalap puhuljon.
Szorosan feltekerem mind a kettőt és folpackba tekerve ,hagyom kihűlni majd a a hűtőbe teszem "összeérni".
1-2 óra múlva 1 cm-es darabokra szeletelem.

Zabpelyhes kókuszgolyó:

30 dkg zabpehely ledarálva,
4 ek. kakaópor,
15 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz kb. 10 dkg,
ízlés szerint természetes édesítő vagy porcukor,
rum,
1 üveg meggybefőtt.

A hozzávalókhoz annyi befőtt levet öntünk formázható legyen.A meggyet a közepébe is tehetjük.Kókuszreszelékbe forgatjuk.

Zserbó golyó
Hozzávalók:
20 dkg darált dió,
10 dkg darált keksz
20 dkg aszalt sárga barack
1 ek lekvár,
1 ek porcukor
1 cs vanília
2 ek narancslé,
citrom héja
1 kk rumaroma
fél tábla csoki
1 kk. tejszín
1 kk. olvasztott vaj
Elkészítése:

A barackot apróra vágjuk,és beáztatjuk a narancslébe,aztán ha megpuhult,egy tálba összekeverjük,az összes hozzávalót. Ha nem áll össze,még egy kis narancslé. Golyókat formázunk,tálcára rakjuk,és hűtőbe pár órát. Aztán csokit olvasztunk,a vajjal,tejszínnel, és belemártogatjuk a golyókat,majd dióval megszórjuk.

Gesztenyés tekercs sütés nélkül
Tészta:
25 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál kakaó
rumaroma ízlés szerint
pici tej,ha szükséges
Krém:
25 dkg gesztenyemassza
10 dk porcukor
12 dkg margarin
1 teáskanál kókuszreszelék
rumaroma ízlés szerint
Máz:
15 dk étcsokoládé
3 evőkanál olaj

Elkészítése:
1, A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha törne egy kis tejet adjunk hozzá.Kétfelé osztjuk.
2, Elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket,ízlés szerint rumaromát,és a gesztenyemasszát. Jól összedolgozzuk.
3, Egy folpackra tesszük a tésztát,ráhelyezünk egy másik folpackot (könnyebb nyújtani)majd kb 25x20 cm kinyújtjuk.
4, Fele krémet rákenjük,majd feltekerjük. A másik tésztát és a krémet is az előzőek szerint készítjük el. Pár órára hideg helyre tesszük.
5, A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk olajjal.
6, A tekercseket bevonjuk az olvasztott csokoládéval.Színes szórócukorral díszíthetjük.

Tiramisu golyók

35 dkg darált háztartási keksz
25 dkg mascarpone krémsajt
4 evőkanál erős feketekávé
3-4 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál keserű kakaópor
1 evőkanál konyak (ez el is maradhat)

A krémsajtot a darált keksszel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kávéval és a konyakkal összedolgozzuk. Kézzel gombócokat formálunk belőle, és kakaóporban megforgatjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Nagyon szeretem az egyszerű és finom sütiket, és ez tényleg az, ráadásul percek alatt elkészül. Ha hirtelen valami édesre vágyunk, ez mindig tökéletes!

Keleti csemege
Hozzávalók:
12 dkg + 20 dkg cukor
25 dkg Rama
4 tojássárgája
25 dkg darabolt dió
2 ostyalap

Elkészítés

1 csomag Ramát, 12 dkg cukrot és a 4 tojássárgáját megfőzöm.
Nem túl magas lángon, mert a tojássárgája megfő.
25 dkg darabolt diót belekeverek.
Ezután 20 dkg cukrot pirítok és beleteszem a fenti masszát, majd még melegen két ostyalap közé töltöm.
Csokival bevontam.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Kókuszrúd keksztekercs ünnepi süti
  2018-11-03 15:26:06, szombat
 
  Kókuszrúd keksztekercs ünnepi süti

Link


Kókuszrúd keksztekercs

Egy eszméletlenül finom és egyszerű kókuszrudat szeretnék veletek megosztani,melyet bárki rövid idő alatt minden nehézség nélkül el tud készíteni!A keksztekercshez nem kell drága alapanyag így a bolti ár töredékéért meg tudjátok csinálni. / Szoky konyhája /

Hozzávalók : 1/2 kg Darált háztartási keksz , 25 dkg porcukor , 5 teáskanál kakaó pór , 10 dkg teavaj , 3 cl rum vagy rum aroma , kb 3.5 dl tej , pici só . A tej aránya egy minimálisat változhat - / + arányban a darált keksz minősége és szárazanyag tartalma miatt. . A töltelékhez : 20 dkg teavaj , 25 dkg porcukor , 15 dkg kókusz reszelék , 1 dl tej
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Meggyes-pudingos keksz szelet
  2018-11-03 15:23:12, szombat
 
  Meggyes-pudingos keksz szelet


Link
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Meggyes-mákos kocka - KARÁCSONYRA
  2018-11-03 15:19:15, szombat
 
 




Meggyes-mákos kocka - KARÁCSONYRA


Hozzávalók (20x32cm tepsihez):
Piskótához:
150 g darált mák
100 g kókuszreszelék
100 g darált dió
100 g porcukor
4 tojás sárgája
8 tojás fehérje

Vaníliás krémhez:
4 tojás sárgája
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1/2 citrom leve
2 evőkanál meggypálinka
250 g lágy vaj

Meggyes réteghez:
50 dkg meggy
4 evőkanál cukor
2 teáskanál citromlé
4 lap zselatin

Csoki réteghez:
15 dkg vaj
3 evőkanál cukor
2 evőkanál holland kakaópor
4 evőkanál víz
1 evőkanál meggypálinka

Elkészítés:
A piskótához verjük fel a tojásfehérjéket. Amikor már majdnem teljesen felverődött, akkor adagoljuk hozzá kanalanként az átszitált porcukrot. A végén a tojások sárgáját óvatosan keverjük hozzá.
A darált mákot és diót a kókuszreszelékkel öntsük össze, majd forgassuk bele a felvert tojáshabhoz.
Két sütőpapírral bélelt tepsire simítsuk, majd előmelegített 170°C-os sütőbe süssük kb. 20 percig.
A krémhez 4 dl tejet forraljunk fel a cukorral. A maradék tejjel keverjük ki a tojások sárgáját, adjuk hozzá a vaníliás pudingport, a lisztet és a meggypálinkát, majd öntsük a felforrt tejhez. Ekkor vegyük le teljesen a hőmérsékletet és szép lassan sűrítsük be. Fedjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a lágy vajjal keverjük krémesre. Citromlével ízesítjük. Mehet a hűtőbe legalább 1 órára.
A kimagozott meggyet a cukorral és a citromlével forraljuk fel. A lapzselatint áztassuk vízbe. Miután felforrt a meggy (ha szükséges adjunk hozzá vizet vagy, ha befőttel dolgozunk, akkor a levéből öntsünk hozzá). Tegyük bele a zselatint és addig keverjük, amíg el nem olvad. Tegyük hidegre és mielőtt teljesen ki nem hűlni akkor kezdjük összeállítani a süteményt.
Az egyik lapot kenjük meg vaníliás krémmel, öntsük rá a meggyet (ami még nem teljesen zselatinosodott be), majd helyezzük el a másik piskótát a tetején. Fóliába csomagolva tegyük hűtőbe.
Minimum 3-4 órát hagyjuk bent, amíg teljesen megdermed a vaj és a zselatinos meggy. A legjobb egy éjszakára.
Másnap tegyünk a tetejére egy másik tálcát és fordítsuk meg, ha azt szeretnénk, hogy alól legyen a meggyes réteg.
Készítsük el a csoki mázat. A vizet a cukorral és a kakaóval melegítsük fel, adjuk hozzá a vajat és a pálinkát. Addig keverjük, amíg a vaj teljesen el nem olvad. Vonjuk be a piskóta tetejét. Díszítsük karácsonyi gyöngyökkel vagy csillagokkal!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Meggyes,vaníliás krémes
  2018-11-03 15:15:40, szombat
 
 






RECEPT:

Egy közepes tepsit,kibéleltem sütőpapírral, megkentem nagyon vékonyan olajjal(így biztos,hogy szépen leválik majd a piskótáról),majd meghintettem 70 dg kimagozott,levétől lecsepegtetett meggyel.6 tojásnak a fehérjét kemény habbá vertem leheletnyi sóval,13 dg cukorral,majd bele forgattam finom mozdulatokkal a tojások sárgáját,2 evőkanál olajat,és 13 dg lisztet,amiben előzőleg elvegyítettem fél tasak sütőport és egy evőkanál kakaóport.Ezt a piskóta masszát ráöntöttem a meggyszemekre és megsütöttem.

Miután kissé hűlt a tészta,tálcára borítottam,lehúztam róla a sütőpapírt,így a meggyes rész került felülre.Lekentem vékonyan 3 evőkanál meggylekvárral(akar el is maradhat) és hagytam teljesen kihűlni.Közben elkészítettem a krémet:2 tasak vanília pudingot simára kevertem 6 dl tejjel,15 dg cukorral és állandó keverés mellett,sűrűre főztem,majd kihűtöttem.12-15 dg vajat habosra kikevertem 2 tasak vaníliás cukorral és hozzá adagoltam a kihűlt pudingot.Fél liter"Hullala"édes tejszínt habba vertem,felét a vaníliakrémbe forgattam,másik felét pedig félre tettem.A krémet egyenletesen elsimítottam a meggyes piskótán,végül a félretett tejszínhabbal bevontam a süteményt.Másnap nagyobb kockákra szeleteltem.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Savanyú káposztán sült oldalas.
  2018-11-03 15:09:58, szombat
 
 




Savanyú káposztán sült oldalas.


Hozzávalók:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
70/80 dkg zsírosabb oldalas (4 nagyobb
darabra vágva.)
3 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma- préselve
3/4 tasak magyaros fűszerkeverék
2 evőkanál víz.
.....a hozzávalókból pácot készítek, a húsokat jól megforgatom benne...hagyom állni.
A káposzta hozzávalói
70 dkg savanyú -vékony szálú káposzta
3 evőkanál étolaj
4 evőkanál víz
....a káposztát a két hozzavalóval kb.25-20 percig jól megpárolom.
Egy 20 x 25 cm tepsit vékonyan kikenünk olajjal.
Káposztát egyenletesen el kell osztani
A húsokat kicsit belenyomkodba bele kell tenni.
A husokra még elosztottam a maradék páclevet és megszórtam fokhagymaporral...
A káposzta tetejét kevés rozmaringgal és kakukkfűvel ízesítettem. Fóliával lefedtem.
90 perc sütés után fóliát eltávolítottam megfordították a húsokat és fólia nélkül mindkét oldalán még 30 percig sütöttem az utolsó 2-3 percben légkeveréssel, hogy szép piros legyen!
Nagyon egyszerű és nagyon finom....omlós!
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 976 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 798
  • e Hét: 7539
  • e Hónap: 17892
  • e Év: 77145
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.