|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 20
|
|
|
|
2011-02-10 15:48:16, csütörtök
|
|
|
Marlenka
Hozzávalók (18 szelet):
a krémhez:
3-4 evőkanálnyi porcukor vagy méz
34 dkg cukrozott sűrített tej
1 kiskanál rum
6-8 dkg sózatlan földi mogyoró
30 dkg Rama Sütőmargarin
a tepsi kikenéséhez:
finomliszt
2 dkg Rama Sütőmargarin
a tésztához:
24 dkg finomliszt
fél kiskanál mézes sütemény fűszerkeverék
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
24 dkg kristálycukor
6 darab tojás
12 dkg Rama Sütőmargarin
a tetejére:
3-4 dkg sózatlan földi mogyoró
2 evőkanál méz
Elkészítése:
1. A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük.
Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsorgatjuk. A sütőport és a mézes fűszerkeveréket összekeverjük a liszttel, az előzőekhez adjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
2. A massza felét egyenletesen egy margarinnal kikent, belisztezett nagy tepsiben elsimítjuk. Nem kell megijedni attól, hogy vékony lesz, mert a sütőportól megnő, és amúgy sem kellenek vastag lapok a süteményhez. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 percig sütjük. A maradék masszából még egy vékony tésztalapot sütünk ugyanígy.
3. A töltelékhez a sűrített tejet serpenyőbe tesszük, és közepes lángon, kevergetve
kb. 10 percig főzzük. Akkor jó, ha egy kicsit besűrűsödik, a benne lévő cukor pedig egy kicsit karamellizálódik, világosbarnára festve az egészet. Hűlni hagyjuk.
4. A puha margarint először magában keverjük habosra, majd apránként hozzáadjuk a külön kikevert sűrített tejet is. A mézzel, a rummal, és a durvára vágott mogyoróval ízesítjük.
5. A kisült lapokat félbevágjuk, majd a krémmel egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. A tetejére durvára vágott mogyorót szórunk, vékonyan pedig mézet csurgatunk rá. Letakarva behűtjük pár órára, hogy az íze összeérjen.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2011-02-10 15:39:06, csütörtök
|
|
|
Diós piskóta
Hozzávalók:
A piskótához: 5 db tojás, 5 ek. kristálycukor, 5 ek. liszt, 1 cs. sütőpor
A diós laphoz: 20 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, fél cs. sütőpor, 3 tojássárgája, 1dl tejföl, 4 tojás fehérje, 15 dkg darált dió, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 10 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A piskótához a tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük, a tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgás masszához felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt, kb. 30x25cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A diós tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 5 dkg porcukrot, fél cs. sütőport és a tojássárgákat. Tejföllel összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd tepsibe tesszük. A kemény habbá vert tojásfehérjét, a darált diót, a maradék porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat összekeverjük, és a tepsiben levő tésztára kenjük. Közepes hőmérsékletű sütőben világosra sütjük.
A piskótát jól bekenjük baracklekvárral, és a diós tésztalapot rátesszük. Kissé rányomkodjuk és a tetejét meghintjük porcukorral.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2011-02-10 15:34:29, csütörtök
|
|
|
Meggyes kókuszgolyók - NEM KELL SÜTNI!!!!
Hozzávalók:
250 g kókuszreszelék 200 g porcukor
50 g sütőmargarin 1 tojásfehérje
3 kanál citromlé
meggykompót vagy kandírozott meggy
Verjük fel habosra a tojásfehérjét a cukorral együtt. A 200 g kókuszreszeléket keverjük össze a megolvasztott, langyos margarinnal, adjuk hozzá a tojáshabot és a citromlevet. Dolgozzuk össze a tésztát, majd formáljunk belőle golyókat, melyeknek a közepébe tegyünk meggyet (ha meggykompótot használunk, előtte csöpögtessük le) és egyenként forgassuk meg őket kókuszreszelékben. Tegyük őket kosárkákba.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 20
|
|
|
|
2011. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
680 db bejegyzés |
e év: |
977 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2866
- e Hét: 9607
- e Hónap: 19960
- e Év: 79213
|
|
|