2012-01-16 20:09:26, hétfő
|
|
|
"Takács Barnabásné J.I.Jaksika" <jaksika@tvn.hu>
Dátum: 2012-01-15 (Vas), 21:15
Kedves Barátaim!
Megszívlelendő az alábbi "150 kg-os paraszt gyerek" levele, aki mint írja " helyén
van a szíve meg mindene"! Vigyázzunk az egészségünkre!
!!!!!!! Egy hentes levele !!!!!!!
Az egyik szemem sír, a másik nevet, 1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és
sok helyen dolgoztam. Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak
az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkemmel.
Na, nem azért mert én 45 kg-os Barbi baba vagyok., ellenkezőleg! 150 kg-os paraszt
gyerek, akinek helyén van a szíve meg mindene.
De ez nem a saját reklámomról akar szólni, inkább arról, amit már régóta el akarok
mondani, de fogalmam sincs, kit érdekel és mi a búbánat az értelme.
Még bevezetőként csak annyit, hogy 10 éve nem vagyok a szakmámban. Ja, a
lelkiismeretem miatt. Tettem ugyan még kísérletet 2007-ben az Interspárban és a
Darnózseli húsipari cégnél. Erről később!
10 évvel ezelőtt 3 féle adalékanyag létezett.
A: SOLUPRAT, TEJPOR, és SZÓJAFEHÉRJE.
Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam.
A régi hentesektől azt tanultam, hogy a kolbász ( meg minden) húsból van. Ezzel nem
érdemes vitázni!
A "SOLUPRAT" egy igen érdekes kémiai anyag.
Az a tulajdonsága, hogy súlyának min. 10x-es víz mennyiséget képes megkötni, sőt
főzés, sütés, füstölés hatására sem engedi ki magából.
Miért kell ez az anyag? Hús helyett !!!
Biztos tapasztaltál már olyat, hogy egy-egy felvágott után, "megiszod a londoni
ködöt is". Az anyag a beleidben is működik, tehát még ott is veszi fel a
folyadékot! Régebben a parizerbe és olcsóbb hentesárukba tettek, de ma már mindenbe!
"TEJPOR" az egy jó anyag, de mit keres a szakmámba?
Ez az anyag is húst helyettesít, mégpedig ezzel állítják be a fehérjetartalmat, a
receptúra szerinti mértékre.
A "SZÓJAFEHÉRJE" is húspótló, a magasabb áru termékekbe teszik, szintén a
fehérjetartalom miatt. Tehát ha te veszel egy 2500 Ft/kg áron szalámit, akkor
igazából egy kb. 500 Ft-os anyagot majszolsz jóízűen.
Van még egy "kedvenc" anyagom az "EMULGÁLÓSZER".
Ó ez nagyon remek! Egyik fő funkciója a zsír megkötése, oly módon, hogy ne legyen
látható! Tehát minél több zsír van benne, annál több az emulgálószer benne! Ezt a
szájpadlásodon érezheted legelőbb amikor "fent ragad" a falat.
Az elmúlt 10 év alatt az adalékanyagok arzenálja alakult ki.
Nem hiszed? Link
Lassan nincs szükség a szakmámra!
Tovább. A másik kedvenc, de ide tartózó témakör a: MŰBELEK A műbél színe, állaga
alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlót. Pl.: egy jó barna színű virsliről azt
gondoljuk, milyen jól meg van füstölve. Ja. míg le nem húzod a celofánt.
Emberek! A húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi fűszerekből állnak,
amit a végén füstőlnek és/vagy főznek!
Az összes többi max.20% húst tartalmazó: SZEMÉT !!!
Hogy mi a megoldás?
Háznál vásárolni vagy kicsi hentesnél falun. A multikat kerüljük, úgyis " h ...e"
biorobotnak és kísérleti nyúlnak néznek, akiken ki lehet próbálni a MEGA PRIMITÍV
reklámjaikat.
"Megveszem mert ólcsó".....vegyél, vásárolj, egyél, fogyassz, hízzál, legyél "ö.ö.",
használhatatlan fogyasztó, aki elsőre mindent szemetet megvesz, mert "ólcsó". Amit
ilyenkor megspórolsz annak a 10-szeresét ráköltöd a gyógyszerekre, meg a
rákszüűrésre.
Melczer Lajos
Jaksika.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: b Jaksikától kaptam |
|
|
|