Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Élet értelme
  2018-04-29 16:58:37, vasárnap
 
  Ha az életben az ember csak egy személyt is boldoggá tehet, akkor az életének értelme van.

Charles Bukowski






Van-e vajon valami transzcendentális értelme a létnek, vagy csupán a globális entrópiának egy röpke ideig ellenálló szervezett anyaghalmaz vagyunk?

Boldogkői Zsolt






Nem azt nem értem, miért kell meghalni, hanem azt, hogy miért kellett élni.

Krasznahorkai László






Az élet objektíven nézve értelmetlen; tekintetbe véve az Univerzum méretét és a mi kicsinyke szerepünket benne, abszurd dolog azt gondolni, hogy bármiféle kozmikus jelentőségünk lenne.

Armin Navabi






Az élet tapasztalatszerzés, nem pedig az élet értelmén való töprengés.

Paulo Coelho






A nagy bölcsek annyiszor elmondták már, mi az élet értelme, hogyan kell jól élni, hogyan változtathatjuk arannyá az életünket. Csak mi nem vesszük a fáradságot, hogy odafigyeljünk rájuk, önelégültségünkben hajlamosak leszünk azt hinni, mi okosabbak vagyunk náluk.

Gaál Viktor




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Élet értelme  
Élet értelme
  2018-04-29 16:23:47, vasárnap
 
 

A két legfontosabb nap az életedben az, amikor megszületsz, és az, amikor megtudod, miért.

Mark Twain






- Megtaláltad az élet értelmét?
- Nincs neki (...). Csak gyönyörűsége.

Csányi Vilmos






Az élet értelme, ha nem vallásos az ember, az, hogy egyéni létét kiteljesítse. Minden azért van, hogy nekünk jó legyen.

Csányi Vilmos






Olvashatod Platónt és Arisztotelészt, Szent Ágostont és Tamást, Descartes-ot és Spinozát, Kantot és Schopenhauert, a világ lényegét és az élet értelmét mégis inkább érezteti veled egy harmatcsepp a virágon és egy könnycsepp a szemben.

Juhász Gyula






Egész életünkben azon törjük a fejünket, miért élünk. Bonyolult, megoldhatatlan rejtvénynek tekintjük. Vakok vagyunk. Nem vesszük észre a lényeget, mire megsejtünk valamit, elrobog az élet. Miért élünk? Hogy Isten szeme, füle, szája legyünk.

Lengyel Ferenc






Az élet értelme sorsodban manifesztálódik. Lehetsz te óriás, vagy parányi porszem, itt a földön valahol minden, mégoly jelentéktelennek tűnő létezésnek is értelme van.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Élet értelme  
TÍZ egyetemes TÖRVÉNY
  2018-04-29 11:16:00, vasárnap
 
  1) A Teremtés törvénye, ill. a teremtő képzelet, a teremtői létképzelet (A Mágia) törvénye.
Úgy gondolom, hogy ehhez nem kell semmit hozzáfűzni. Pozitív képek, imagináció.


2) Rezonancia, Affinitás, Tükröződés törvénye.
Népi mondás szerint: ,,a zsák megtalálja a foltját." Amikor a külvilág, a társ tükröt mutat neked. Ez vagy, ezt nem tudod elfogadni magadban, ezért kivetíted a külvilágba, és ott jön szembe veled. Ez az alapja az ,,ellentétek vonzzák egymást" mondásnak, mert azt látod a világban, amit magadban nem tudsz elfogadni, és azt hiszed, te nem vagy ilyen, vagy éppen ez hiányzik belőled, ugyanakkor ez az alapja a ,,hasonló hasonlót vonz" mondásnak is, mert azt vonzod be, ami benned is benned van.


3) Kompenzáció, Áthatolás, Kiegyenlítődés törvénye.
Más néven a Megfelelés vagy Analógia törvénye. Az Isteni Igazság törvénye. A szükség, és bőség, a hiány-információ keletkezése, és a teremtés által történő kiegyenlítődés. ,,Ami lent van ugyanaz, mint ami fent van..." A Teremtő és a Teremtmény folytonos kiegyenlítődése. Tökéletes harmónia nem létezik, csak a tökéletesség felé közelítő. Az egyensúly az örök változás miatt állandóan felborul valamilyen irányba, és a kiegyenlítődés törvényének segítségével kerülhet újra egyensúlyba. Adni és kapni. Felhalmozás és veszteség. Stb.


4) Nemek törvénye.
Egyetlen megnyilvánulási forma sem létezik nemi jelleg nélkül. Yin és Yang, feminin (szeretet) és maszkulin (fény), stb. Minden Yang elemnek létezik egy Yin megfelelője. Kölcsönös együtthatásban vannak, létrehozzák a világosságot és sötétséget, dúr és moll hangzást, kezdetet és véget, kitágulást, és beszűkülést, stb. Bármelyiket zárod ki az életedből, megjelenik a fél-elem, azaz a félelem az egység, egész-ség, egészség helyett.


5) Polaritás törvénye.
Határhelyzetek, konfliktusok, és ezek tisztázása. A két pólus, a megfordulási pont, visszafordulási szükségesség megjelenése. Az ,,egyszer fent, egyszer lent". Aki mindig csak jó akar lenni, aki elfordul az ellentétektől, annak előbb-utóbb testi szinten, betegség formájában jelenik meg a negatív pólus, betegség formájában. Szükség van mindkét pólusra az életben, a megkülönböztetés végett. ,,Csak pontosan megkülönböztetett minőségek egyesülhetnek. A tulajdonságok pontos megkülönböztetése magában hordja azok egyesülését" (Hamvas Béla).


6) Ritmus és Ciklus törvénye.
Idő és tér törvénye. A teljes jelenlét-tudat törvénye. Eszköz, amivel tudatosan és felelősen vehetünk részt a teremtési ciklusban. Ez az a bizonyos ,,van türelmem kivárni..." Vagy a Biblia szerint: ,,Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak." Kémiában a redukció, vagyis a gyökre való visszavezetés. A múltra épül a jelened, és a jelenedre a jövőd. Ezért fontos a teljes jelenlét-tudat.


7) OK és Okozat törvénye.
Hatás és visszahatás, Szinkron és Sors, vagyis a Karma törvénye. Semmi abból, ami adva van, és ami velünk és körülöttünk történik, nem véletlen. Minden jelenség egy okozat, minden okozatnak van egy oka, és van egy következménye. Erre mondja azt Jézus: Ha olyan valaki kér arra, hogy menj vele egy kilométert, akivel nem akarsz menni, menj vele két kilométert. Ezen út közben kiderül, hogy mi dolgotok van egymással. Viszont nem szükséges sem többet, sem kevesebbet megtenni ennél. A felelősségtudat kialakításának törvénye.


8) Az evolúció törvénye.
A folytonosan új kiegyenlítődési képességek kialakulása jelentik az evolúció folyamatait mind az anyagi, asztrális, mentális és kauzális világban. Ettől az evolúciótól függ, hogy folyamatosan létrejöjjön: megvalósuljon és fennmaradjon az állandóan megújuló, folyamatosan táguló, teremtést újjá szülő, tágító Abszolútum.


9) A szeretet törvénye.
Azt hiszem, erről nem kell sokat beszélni. Nem másról van itt szó, mint az Egyetemes Szeretetről, ami nem érzelgős, hanem folyamatosan és finoman áramoltatott, mindenütt jelen van.


10) Az Abszolútum törvénye.
Az örök megérthetetlen, amit csak elfogadni lehet, de felfogni nemigen. Az Isteni Igazság ősereje. A kilenc törvény összegeződése, ezáltal azt felülmúló, meghaladó, átalakító, abszolút önálló törvény. Ennek keretében történnek azok az események, amelyeknek értelmét számunkra a többi kilenc törvény ismeretében is lehetetlen megérteni. Pl. csoda, vagy kegyelem. Ezért e törvény az igazi Karma törvény.

E tíz törvény folyamatos és kölcsönös hatásban van, egyiket sem részesítheted előnyben a másik rovására.

Read more: http://szponzor.hupont.hu/57/10-egyetemes-torveny#ixzz5E3DTqifA
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Borjú - tartó telep
  2018-04-23 15:43:05, hétfő
 
  Az egyik legnagyobb borjú-tartó telepről készítettek felvételt.

Ez az egyik legnagyobb állattenyésztő telep Wisconsinban, Green Bay külterületén. Minden egyes "sátorban" borjúk, szarvasmarhák vannak.
Az egész életüket ott töltik, míg felhízlalják őket, majd mennek a vágóhídra. Az egyéni műanyag sátrak minimalizálják, hogy bármilyen betegség átterjedjen egyik csoportról a másikra...

▪️ Nagy valószínűséggel az ipari méretekben tenyésztett állatokat növekedési hormonokkal, anibiotikumokkal és fájdalomcsillapítókkal is kezelik.
(például a használt IGF-1 borjúkba adott növekedési hormon nagyban növeli a cukorbetegség kialakulásának, a hormon-egyensúly felborulásának, az immunrendszer legyengülésének és a rák kialakulásának kockázatát!)

▪️ Az itteni ipari állattartó és feldolgozó telepeken 4-5 éves korukig nyerik ki a tejet belőlük, majd vágóhídra küldik őket.
▪️ Ahhoz, hogy még több tejet adjanak folyamatosan megtermékenyítik a teheneket, folyamatosan szoptatják a kis borjúkat és nyerik ki ipari mennyiségben a tejet.
▪️ Mivel hamar kimerülnek a szarvamarhák a folyamtos szülésben, szoptatásban, tejkinyerésben, ezért 5 éves koruknál nem húzzák tovább..., levágják és a húsukkal együtt a boltokban kötnek ki....

Hogy mennyi hormon, antibiotikum és növekedésserkentő gyógyszer van bennük, ezt azután már senki nem kérdezi... Egy jó nagy beefsteak lesz belőlük valamelyik amerikai gyorsétterem asztalán...





 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Meggyilkolták és egy folyóban találták meg -................
  2018-04-23 15:28:21, hétfő
 
  Meggyilkolták és egy folyóban találták meg az orvost, aki kimutatta az oltások és az autizmus betegsége közötti közvetlen kapcsolatot

Jeffery Bradstreet testét egy halász találta meg a Rocky Broad folyóban Chimney Rocknál mellbelőtték....(vagyis mellkasán lőfegyver okozta halálos sérülés volt)


Kapcsolódó cikk a Forbes magazinban




 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Az élet nagy kérdései
  2018-04-17 13:05:43, kedd
 
  Honnan tudjuk, hogy nincsenek láthatatlan emberek?

Mi az az egyetlen egy dolog, amit a legjobban szeretnél megváltoztatni a világon?

Mi az élet értelme?

Mik az élet nagy válaszai?

Mi az, amiért a leginkább hálás vagy az életedben?

Mik a legmagasabb rendű elérhető célok e földi létben?

Ha gyermekednek egyetlen egy tanácsot tudnál adni az életre, mi lenne az ?

Ha feltehetnél egy kérdést a Teremtőnek az életedről, mi lenne az?

Ha azért vagyunk, hogy segítsünk másokon, akkor minek vannak mások?

Olyan barát vagy, amilyet Te is szívesen kívánnál magadnak?

Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nők miért válogatnak annyit?

De vajon mik is az ,,élet nagy kérdései"?

Van-e értelme az életemnek, vagy csupán események sorozata az egész?

Miért van az, hogy a legtöbb ember megelégszik azzal, hogy egyszerűen éli az életét, és sosem gondolkodik el az élet ,,miért"-jein és a ,,hogyan"-jain ?

Van az életnek célja, értelme és értéke. Te mit gondolsz?

Miért van annyi szenvedés?

Miért élünk?

Miért annyira nehéz jónak lenni?

Mi történik, amikor meghalunk?

Mi a világ ? Honnan ered ? Hol marad fent ?

Miért vagyunk itt?

Mi a fontos az életben?

Ki fogja megválaszolni a kérdéseimet ?




 
 
0 komment , kategória:  ******Az élet nagy ? ? ? ? ?**  
A mi életünk legfőbb kérdése .............
  2018-04-17 12:12:05, kedd
 
 

A mi életünk legfőbb kérdése abban áll, hogy vajon azt tesszük-e ez alatt a rövid idő alatt, ameddig élnünk adatott, amit Ő szeretne tőlünk, aki a földi létre küldött bennünket. Azt tesszük-e?

Lev Tolsztoj





 
 
0 komment , kategória:  ******Az élet nagy ? ? ? ? ?**  
Jellemem alakításán fáradozom
  2018-04-17 12:09:02, kedd
 
  Jellemem alakításán fáradozom, s hiszek benne, hogy eredményesen.
Éppen az a baj, de egyben ez a jó is, hogy amíg az ember repül, nem érzi a szelet,
a mozgást, mivel együtt mozog a széllel.

Lev Tolsztoj



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áldott Magány
  2018-04-04 17:42:16, szerda
 
  Csak a balga gondol bánattal a magányra. Az esztelen, aki azt hiszi, hogy a sokaság és a tömeg jelenléte oldja az egyedül-létet. Pedig a tömeg távolít el leginkább Önmagadtól. Mert erőszakos tehetetlen tömegével, holmi gigászi és kozmikus erővel magába ránt, hogy elnyelje mélyebb öntudatod. Nagyon nehéz ilyenkor megőrizni az Önvaló éberségét. Hiszen, csakúgy mint ahogyan a felszínen dúló, tobzódó hullámok féktelen áradata könnyen elsodor bármilyen hajót, sodorja el az összemosódó kollektív akarat egyéni irányvételed. Mekkora bolondság azt hinni, hogy ilyenkor a tömeg egyé válik. Mert az egyesülés nem az önátadás és az együt-lét szintjén történik, hanem a kényszerű önfeladás és öntudatvesztés szintjén. A sokaság minden hiedelemmel együtt nemhogy csökkenti az egyedül-lét érzését, de sokszorosan felnagyítja azt, amennyiben az egyén megmarad önmagánál, öntudatánál.

Tarr Bence László




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi ijeszthet, ha lelked nyugodt ?
  2018-04-04 17:32:12, szerda
 
 
Mi ijeszthet, ha lelked nyugodt? Ha leküzdöd a hiúságot, a kéjvágyat és a kapzsiságot? Miféle hatalmak kínozhatnak, ha te nem kínzod magad? Mi a börtön, ha a lelked szabad? Mi a halál, ha megismerted a világot és lelkedet, s nem vágyol fölösleges és kínos részletekre?

/Márai Sándor/






Mi vár ránk a halál után? A mennyország? A pokol? És lányok lesznek ott? Woody Allen
 
 
0 komment , kategória:  ******Az élet nagy ? ? ? ? ?**  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 232 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 6851
  • e Hónap: 15521
  • e Év: 71454
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.