Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A zene
  2016-07-30 10:42:57, szombat
 
 


"Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza."

...... ........... ........... ...........Egy jó zene lejátszási lista rengeteg energiát adhat, és sokat javíthat a teljesítményeden: nagyobb erőbedobással tudsz futni, és motivál a holtpontokon való túljutásban, így könnyebben kitartasz. Ha olyan zenét hallgatsz, amit szeretsz, biztos, hogy nem lesz unalmas a futás, nem fognak lanyhulni a mozdulataid, és egyenletesebb lehet a tempód is.
Gyorsabban nőnek a növények a lágy zene hatására. A hanghullámok rezgései a megfigyelések szerint felgyorsítják az úgynevezett protoplazmatikus mozgást, amely fokozza a növények sejtalkotását. Ez pedig hatással van a növények egész rendszerére, így az ásványi anyag tartalom is megnövekedhet a stimuláció hatására, így erősebb és nagyobb lesz a zenehallgató növény.
A hallgatni kívánt zenei műfaj befolyásolja világnézetét.
A kora gyermekkorban elkezdett zenei tanulmányok látványosan fejlesztik az intelligenciát és a szóbeli készségeket is. Az angliai St. Andrews Egyetemen 8-11 éves gyerekek körében készített felmérés szerint azok a tanulók, akik napi rendszerességgel kerültek aktív kapcsolatba a zenével - nem csak mint hallgatók -, jobban teljesítettek az intelligenciateszteken és szóbeli kifejezőképességük is gazdagabb volt. Mindemellett nemcsak gondolkodási képességeik, de a memóriájuk és a fantáziájuk is élénkebb volt társaiknál.A test és a lélek fájdalmait is képes enyhíteni a zene. Ma már több kórházban is használják a fájdalomcsillapító készítmények kiegészítéseként a zenét még altatás alatti műtétekkor is, és a nagy fájdalmakkal járó szüléseknél. A zene ugyanis nem csupán érzékelhetően csökkeni a fájdalmakat, de meg is nyugtatja a betegeket, mert serkenti az örömérzetet okozó endorfin termelését a szervezetben, eltereli a kellemetlen körülményekről a figyelmet és lassítja a túl szapora szívverést és lélegzést.

A zene segít a beilleszkedésben. A kutatók általános és középiskolai diákoknál figyelték meg, hogy azoknak a tanulóknak, akik részt vesznek valamilyen zenekari vagy kórustagként közösségi zenélésben, sokkal több barátjuk van, könnyebben alkalmazkodnak másokhoz, nyitottabbak és fogékonyabbak társaikra.

Látásjavító zeneterápia stroke után. Amerikában dolgozó kínai orvosok ötlete volt, hogy próbálják ki a zeneterápiát ezeken a betegeken, mert a muzsika az ősi kínai orvostudomány szerint általában jótékonyan hat az idegrendszeri betegségben szenvedők felépülésében. Az orvosok meglepődve tapasztalták, hogy a stroke miatt jelentkező látászavarokat sok páciensnél enyhítette, sőt teljesen meg is szüntette az intenzív zenehallgatás. 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Zenéről  
Bizonyos koron felül ..............
  2016-07-30 10:39:08, szombat
 
 

,,Bizonyos koron felül már nem az a fontos, mit mondanak az emberről, hanem hogy ő mit tart saját magáról. Legbelül, négyszemközt, saját magáról. Ott, ahol semmiféle ripacskodással, semmilyen ledér mutatvánnyal nem lehet elkendőzni az igazságot."

Rónay György 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Goethe idézetek
  2016-07-30 10:20:24, szombat
 
 
,,Az embernek minden nap hallgatnia kellene egy kis zenét,
olvasnia egy kis költészetet, és néznie egy csodás képet,
hogy a világi gondokat kitörölje az elméjéből, és észrevegye a szépet,
amit Isten ültetett az ember lelkébe."

/Goethe/ 
 
0 komment , kategória:  Író - Goethe  
A legszörnyűbb ellenség
  2016-07-29 07:15:29, péntek
 
  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lélek csendje
  2016-07-05 15:09:09, kedd
 
  Minden léleknek szüksége van arra, hogy időnként elvonuljon a világ zajától, és megtalálja a tökéletes békességet. Minden léleknek vissza kell nyernie szilárd egyensúlyát, stabilitását, de erre csak békében és nyugalomban van lehetőség. Ha már kialakult lelked belső egyensúlya, bárhová mehetsz, bármit tehetsz, a külső világban lévő káosz és zűrzavar semmilyen módon nem lehet rád hatással. Örömöt jelentenek számodra a csendben, nyugalomban töltött időszakok, vagy esetleg kényelmetlenül érzed magad ilyenkor? Nehezen viseled a csendben töltött órákat, és zajra, nyüzsgésre vágysz? Mindig azt akarod, hogy valamivel el legyél foglalva, és nagy gondot jelent tested és elméd lecsendesítése? A világon több millió olyan lélek van, aki nem bírja elviselni a csendet; nekik szükségük van az állandó zajra és nyüzsgésre, mert kívül-belül nyugtalanok. Azt mondom neked, hogy a béke és nyugalom órái nagyon értékesek a háborgó világban. Keresd a békés, csendes alkalmakat, és ha megtaláltad őket, merülj el bennük.

Eileen Caddy


........

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
A végtelen gyermeke vagy............
  2016-07-05 15:04:05, kedd
 
  Olvass el naponta néhány igaz szót, ...
... bölcs gondolatot, szép verset. Olyat, amit... neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy."

Müller Péter


...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
Szép idézetek - a csendről.
  2016-07-05 14:58:27, kedd
 
  ,,Az Úr a csend barátja. A fák, a virágok, a fű csendben nőnek. Nézzetek a csillagokra, a Holdra, a Napra - milyen hangtalanul járják útjukat."

Kalkuttai Teréz anya

Naponta szakíts időt a csendre, hogy ne csupán a külső világra, hanem bensődre is figyelj, ahol Isten szól! A csend megnyugtat, lefékezi türelmetlenségedet, és újult erővel tölt el!

Amikor a csend mély, csordultig telített teljességgel, amikor megszűnik a hang utáni vágy, amikor tökéletes az Egyre való koncentrálás, akkor a gondolat olyan, mint a nyíl, eléri és szinte beleolvad a célba; ott az emberi lélek nemcsak megpillantja Istent, de teljesen, egészen, abszolút módon beleolvad az Ő Lényének tisztaságába. Feltöltődik a tiszta fénnyel, ami a lényévé válik, és ezt az energiát, békét, szeretetet sugározza mások felé. Ilyenkor olyanok vagyunk, mint egy élő világítótorony.

Anthony Strano

A csend a kommunikáció hídja Isten és az emberben lévő isteni között. A csendben a legértékesebb, a legkifinomultabb dolgokat találhatjuk meg.

Anthony Strano

Ne keseredjünk el, ha szavunk bárkinél is süket fülekre talál. Különös dolog az emberi lélek csendje. Sokszor esztendők is eltelhetnek, míg az elvetett mag megfogan benne.

Dalai Lama

A szellemi csend a szívet és a tudatot olyan állapotba hozza, hogy kész legyen az Egyetlennel való kommunikációra. Ennek a kommunikációnak az alapját nem a szavak ismétlése jelenti, nem is az intellektuális teóriák gyártása, vagy a különböző korlátozott vágyak beteljesüléséért folytatott könyörgések, imák. A szent kommunikáció az eredeti énünket harmonizálja az örökkévaló Egyetlennel.

Anthony Strano

A csend átélése olyan szükségletünk, mint a fizikai élet számára a lélegzet. Az élethez szükséges erővételhez kell, hogy találjunk egy olyan nyugalmi pontot, ahonnan naponta elindulunk és ahová minden nap visszatérünk: ez a belső béke oázisa. A csend, a koncentráció bizonyos pontján mentális és érzelmi energiát ad, amelyben megnyugszunk. E belső nyugalom nélkül olyanok vagyunk, mint a dróton rángatott bábuk, akiket a külső befolyás szálai ide-oda rángatnak. Ez a belső nyugalmi pont az önuralkodás magja, ami elvágva a szálakat, megszünteti az energiaveszteséget.

Anthony Strano

A csend gyógyít. A csend olyan, mint a tükör. Beletekintve minden világos. A tükör nem vádol, nem kritizál, hanem segít a dolgokat olyannak látni, amilyenek azok valójában. Olyan diagnózist tár elénk, amely megszabadít a helytelen gondolkodásmódtól. Hogyan teszi ezt a csend? A csend felszínre hozza az énünk eredeti békéjét, a velünk született isteni békét. Amikor ezt meghívjuk, a béke átjárja az egész lényünket, az összes egyensúlytalanságot harmonizálja és meggyógyítja. A csend teljessé tesz és feltölt; gyengéden és mégis erőteljesen aktívvá tesz.

Anthony Strano

A csend megteremtéséhez befelé fordulunk. Kapcsolatot teremtünk az örökkévaló énünkkel, a lélekkel. Ebben a feddhetetlen, csendes nyugalomban olyan, mintha egy időtlen anyaméhben lennénk, ahol a megújulás, a struktúra újra alakulása elkezdődik, ahol a tiszta energiából új mintázatok szövődnek.

Anthony Strano

"Ebben a belső térben mélyen elgondolkodom. Visszaemlékezem arra, amit hosszú ideje már elfelejtettem. Lassan, gyengéden koncentrálok, és közben kirajzolódik előttem a szeretet, az igazság, a béke eredeti szellemi lenyomata, amely bennem személyes tapasztalatként, mint az örök valóság felmerül.
Az ilyen gondolatok által minőség költözik az életünkbe. A minőség olyan alapelv, amely megvilágosodott gondolatokat és a cselekedetekben összehangoltságot eredményez.
Ebben a belső térben a Csend megtanít bennünket arra, hogy hogyan figyeljünk, és hogyan fejlesszük ki a nyitottságot Isten felé."

Anthony Strano
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
Buddha
  2016-07-05 14:50:03, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Buddha  
Márai Sándor : Ne félj...
  2016-07-05 14:44:55, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Író - Márai Sándor**  
Ne féljetek !
  2016-07-05 14:42:44, kedd
 
  ,,Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Amikor nagy vizeken és hatalmas gondokon kelsz át, Én veled leszek. Amikor a nehézség folyamain mész át, nem fogsz elmerülni. Amikor az elnyomás tüzében jársz, nem fogsz megégni; a lángok nem fognak megemészteni. Mert én, az Úr, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! (Ézsaiás 43:1-3).
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliai idézetek III.  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 95 db bejegyzés
Összes: 26969 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 96
  • e Hét: 1660
  • e Hónap: 96
  • e Év: 205406
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.