Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 205 
Van, aki lenéz........
  2013-12-31 09:47:07, kedd
 
 Káosz van a világban, szinte mindenhol, ebben kell tudni meglátni a lényeget.
Nem könnyű !


Mióta az örökkévalóságra összpontosítok azóta elégedett vagyok az életemmel és igyekszem azt egyszerűsíteni.
Valamikor más dolgok varázsoltak el,ma már tudom hogy az elégedettségem sokkal gazdagabbá tesz mint az anyagi javak.
Gyönyörű időszak ez az életemben,csodás mint a napsugaras ősz.


- Hallgass a kritikus szavaira ! Ő megmondja azt, amit a barátaid eltitkolnak előled.
- A kritikus szavai ne csüggesszenek el ! Kritikusnak még sosem állítottak szobrot, csak a kritizáltaknak.
 
 
0 komment , kategória:  "Spirituális utam gondolatai*  
Azok vetik ránk az első követ.......
  2013-12-31 09:44:25, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Spiritualitás hat alapelve
  2013-12-31 04:31:18, kedd
 
  1. Annyi út vezet Istenhez, ahány ember él a Földön

2. A sokaságtól az egy felé tartani

3. Előrehaladás a materiálistól a szubtilisig

4. A spirituális gyakorlat végzése, amely összhangban van a spirituális szinttel és a spirituális kapacitással

5. A spirituális gyakorlat végzése összhangban a korral, amelyben élünk

6. Az adottságainknak és kapacitásunknak megfelelő fölajánlás Istennek


Link

Spirituális fejlődésünk (evolúciónk) első hét lépcsője


Az alábbiakban felvázolnánk egy olyan mindössze hét lépcsőből álló, a spirituális fejlődés (evolúció) általunk kívánatosnak tartott útját leíró és az azon való haladást elősegítő anyagot, mely hitünk szerint bárkit elvezethet a megfelelő spirituális szintre. De ne feledjük, hogy e kívánatos szint elérése utáni "megelégedett semmittevés" bárkit visszajuttathat akár a nulladik lépcsőre is!


Első:
Kísérjük figyelemmel és tudatosítsuk spirituális életünk fejlődésének "titokzatos véletlenjeit"! A véletlenek érzékelése és tudatosítása által a fizika, a pszichológia és a vallás tételei egyetlen új, a véletlenek tudatosításán alapuló tételben, a spiritualitásban találkoznak.
Általában egy állandósulni látszó belső nyugtalansággal kezdődik, mely egy bizonyos idő eltelte után határozott hiányérzetté alakul, majd tudatosul bennünk, hogy e hiányérzetet az életünkben bekövetkezett sorozatos, de eddig még soha sem tudatosult véletlenek okozzák. Figyeljünk fel a véletlenekre, melyek - egyre gyakrabban - a legmegfelelőbb pillanatban következnek be, a legmegfelelőbb személyekhez társítva, hogy életünk folyását a legmegfelelőbb mederbe tartsák-, tereljék. Miután figyelünk rájuk, ezek a jelentőségteljes véletlenek egyre gyakoribbá válnak, s úgy érezzük, mintha további életünk alakulást immár nem csak egy valamilyen megmagyarázhatatlan erő irányítaná, hanem ebben immár részt vesznek megérzéseink-, ráérzéseink, esetleges kívánságaink is.
Ha pl. valaki váratlanul keresztezi utunkat, az esemény, vagy maga az illető mindig hordoz valamilyen nekünk szóló üzenetet. Véletlen találkozások nincsenek! De az, hogy át tudjuk-e venni - esetleg adni - a hordozott üzenetet, az a találkozásra való reagálásunktól-, viselkedésünktől függ. Ezt bizonyítja az a ismétlődő váratlan találkozás is, amikor ugyanazon a napon - akár órában - többszörösen megismétlődik e találkozás bizonyítva, hogy az eddigiekben egyikőnk által sem tudatosult igen fontos üzenetről lehet szó.

Második:
Ha átértékeljük a közelmúlt történelmének történéseit hamar rájövünk, hogy tökéletesen eltévedtünk az anyagi és a gazdasági biztonság hajszolásában, ezzel remélvén helyreállítanunk a már több évszázada elvesztett spirituális biztonságunkat. E felismeréssel nagymértékben elősegítjük egy új világszemlélet kialakulását, és meggyorsíthatjuk spirituális fejlődésünk-, evolúciónk folyamatát.
Gondoljunk csak a XIV.-XV. században történt papi szavahihetőség romba dőlésére. Ennek következményeként megkérdőjeleződött az egész addigi világszemlélet. Nem maga a vallás, de nem is annak tanai, hanem a tanokat közvetítő papok okozták a gondot tisztasági fogadalmuk megszegésével. Az emberek bizonytalan helyzetbe kerültek, hisz végül is hozzászoktak már ahhoz, hogy a valóságot valaki más, egy kívülálló tekintély határozza meg. E nélkül a külső segítség nélkül zavarodottnak, elveszettnek érezték magukat. Ha már a papok által felrajzolt világkép, az emberi lét céljáról általuk terjesztett nézet is hamis, akkor vajon mi lehet az igazság? Ahogyan összeomlott a középkori világszemlélet, megszűnt vele együtt a biztonságérzet is. Kezdetét vette az Újkor, az ún. modern világ, ahol is a hitet a vasárnapi templomlátogatással azonosították, és a tudomány akkori ismereteire alapozva kezdték el feltérképezni a valóságnak hitt tudatlanságot. Azonban hamarosan rádöbbentek arra, hogy ismereteik nem elégségesek az élet értelmének felderítéshez, ezért áthidaló megoldásként a Föld javainak meghódítására fordították teljes figyelmüket. E tevékenység során teljes mértékben eltévedtek, hisz sikerült elfelejteniük az eredeti kérdést; voltaképpen miért is élünk? E nem kívánatos tendencia a mai napig tart, hisz hány és hány olyan ember él világunkban aki a munka megszállottja, aki e miatt stressz okozta betegségekben szenved, aki soha sem képes lassítani. A kikapcsolódás, a fejlődés, a töltekezés helyett is dolgozik, és ezt valószínűleg azért teszi, nehogy szembe kelljen néznie a kérdéssel; valójában miért is él?
Végeredményben, amikor dolgozni megyünk a munkaadó vagy az állam részéről megnyilvánuló energia-vámpírizmus hivatalosan engedélyezett formájáról van szó. Ugyanis a munkahelyen nem egészen azt tesszük amire nekünk, hanem amire valaki másnak van szüksége. Érdekeink sem azonosak: a munkaadónak minél kevesebb pénzért minél több munkára, még nekünk minél kevesebb munkáért minél több pénzre lenne szükségünk. Véleményünk szerint a munka nem más, mint energetikai prostitúció. Ezért a munka sohasem lehet cél, csak eszköz, mégpedig egy olyan eszköz, melyre a célunk elérése érdekében - ha átmenetileg is, de - szükségünk van. Következésképp: "Nem azért élünk, hogy dolgozhassunk, hanem azért dolgozunk, hogy élhessünk!"
Látható, hogy a tudat átalakulása, az igazi spirituális fejlődés, immár elkerülhetetlenül időszerűvé vált! Ha közelmúlti kultúránkat nem csupán csak a saját életünk hosszának látószögéből szemléljük, hanem egy teljes ezredév távlatából - 2000 után immár kényelmesen megtehetjük - akkor e távlat leleplezheti előítéleteinket, megszállottságunkat, bolygónk természeti rendszerének tönkretételét eredményező gazdasági "sikereink" hajszolását.

Harmadik:
A mindenségről megállapíthatjuk, hogy tisztán energiából áll, méghozzá olyan energiából, melyre gondolati úton - bizonyos mértékben - hatni tudunk.
E felismerésre olyan kvantumfizikai kísérletek sorozata hívta fel a figyelmet, ahol azt tapasztalták, hogy a megfigyelt elemi részecskék "viselkedését" akár maga a megfigyelés ténye is képes megváltoztatni. Külső szemlélő számára úgy tűnt mintha a megfigyelő szándékai, elvárásai befolyásolnák a részecskék viselkedését: s azok mintegy igyekeznek az elvárás(ok)nak megfelelni! Ez olyan esetekben is igaz, ha a részecskéknek olyan helyen kell megjelenniük, ahova az általunk ismert természeti törvények szerint lehetetlen volna eljutniuk. Pl.: két helyen lehetnek egyszerre, vagy bármely irányban haladhatnak az időben. Tehát a világ alapvető anyaga úgy működik, mint valamiféle tiszta energia, amely az emberi szándék, illetve akarat számára gyakorlatilag teljesen képlékeny, rácáfolva az eredeti modellre. Így az akaratunk által kivetített energia befolyásol(hat)ja a többi energiarendszert is. Ezzel megdőlni látszik az a Newton-i állítás is miszerint: "a világ előre kiszámítható módon viselkedik, mint egy óriási gépezet."
E ismét felfedezett energia - mely ott rejlik minden anyag mögött -, képezi a lényegét minden létező dolognak, kisugárzik mindenből, beleértve saját magunkat is. Mi emberek megtanulhatjuk e korábban láthatatlannak tartott energiának - ha úgy tetszik: aurának - az érzékelését; erre érzékenyebbek testükkel érzékelhetik és szemükkel láthatják, kevésbé érzékenyek egyszerű eszközökkel - inga, pálca - mérhetik. E energia érzékelésének képességét megelőzi, hogy: az ember egyre érzékenyebbé válik a szépségre. A szépség érzékelése ebben az esetben egy olyan "barométer" lehet melynek fokmérője jelzi, hogy milyen közel járunk ahhoz, hogy ténylegesen érzékeljük az energiát. Ez nem véletlen, hisz aki már egyszer is érzékelte az energiát az tudja, hogy a szépség és az energia azonos "hullámhosszon" található. Igaz, hogy a szépség nem relatív, így sem konkrét mérőszámokkal, sem műszerrel nem mérhető, de azok a jellemzők, amelyeket a szépnek tartott dolgokhoz kapcsolunk viszont azonosak. Ha valami szépnek mutatkozik, akkor intenzívebb a jelenléte, élesebben, élénkebb színekben érzékeljük. Szinte kiválik, kiragyog a többi dolog közül. Mintha fényforrásként működne.
Az érzékelés következő szintjén az ember a létező dolgok között már az ott lebegő energiamezőt is láthatja. Az ilyen típusú energia érzékeléséhez - látás - megfelelő fényviszonyok is szükségesek. Erre szabadban a legmegfelelőbb időszak a közvetlenül napkelte utáni és a közvetlenül napnyugta előtti.
Az érzékelés tanulását talán a saját magunk keze általi kisugárzás érzékelésével célszerű kezdeni. Háttérként zárt helyen egy teljesen homogén és tiszta fehér fal, még szabadban a tiszta kék ég szerepeljen. Érintsük össze két kezünk mutatóujját, majd emeljük fel ebben az állapotában mindkét kezünket kb. szemmagasságig úgy, hogy kezeink a kiszemelt háttér előtt legyenek! Lassan távolítsuk el egymástól ujjainkat kb. 1-1,5 centiméternyire, és látásunkat elhomályosítva - vagy a tárgy elé, vagy a tárgy mögé fókuszáljunk kb. 15-20 centiméterrel - koncentráljunk a két mutatóujj közötti területre. Ha pár másodpercen belül nem látunk megjelenni egy füstpamacshoz hasonló valamit, akkor a két mutatóujj közelítésével-távolításával próbáljuk megtalálni a megfelelő távolságot, illetve a látás fókusztávolságán próbáljunk meg változtatni. Mivel nem vagyunk egyformán érzékenyek, egyáltalán nem biztos, hogy rögtön az első alkalommal sikerül meglátnunk az energiát. Leginkább hosszabb távú begyakorlásra számítsunk. Érdekes tapasztalat, hogy ha sokat tartózkodik valaki olyan emberek között, akik látják az energiát, hamarosan Ő is látni kezdi.
Ha az előző akadályt sikeresen vettük, akkor a természet - fák, bokrok, különféle növények - által szolgáltatott energia megfigyelése következhet. Láthatjuk, meggyőződhetünk róla, hogy mely növények egészségesek és melyek lehetnek betegek. Kis gyakorlással arra is rájöhetünk, hogy mely növények biztosítanak számunkra nagyobb energiájú táplálékot, és melyek nem.
Majd következik az ember által kisugárzott energia megfigyelése. Láthatjuk és megfigyelhetjük, hogy az emberi kapcsolatok milyen érzéseket és energiákat közvetítenek. Célszerű megfigyelni a szeretet, a düh, a gyűlölet, a jó szándék által közvetített energiák színét, irányát. Láthatjuk, hogy ki adja, ki kapja és azt is, hogy ki lopja az energiát.

Negyedik:
Be kell látnunk, hogy az emberi világ nem más, mint egy hatalmas verseny az (élet)energiáért, azaz a hatalomért!
A világmindenség egyetlen, dinamikus energiából áll; olyan energiából mely fenntart bennünket, és alkalmazkodik elvárásainkhoz, ezért nevezhetnénk akár életenergiának is. Ha valamilyen ok miatt-, folytán elszakadunk ennek az energiának a fő forrásától, akkor gyengének, veszendőnek és bizonytalannak érezzük magunkat. Ekkor az általunk ismert egyetlen módon kíséreljük meg energiaszintünk növelését: pszichológiai eszközökkel ellopjuk a másik embertől. Hatására pszichikailag kielégülünk, energetikailag feltöltődünk. Véleményünk szerint ez a tudattalan cselekvés okozója az emberi konfliktusoknak.
Miután megállapítást nyert, hogy mai világunkban az elviselhetőség határait meghaladó mértékűvé vált mind a pszichikai, mind a fizikai erőszak, konfliktuskutatók azt vizsgálták, hogy miért alkalmaznak az emberek annyi erőszakot egymással szemben. Rájöttek, hogy az erőszak abból az alapvető késztetésből ered, hogy az emberek irányítani akarják egymást, azaz uralkodni akarnak egymáson. De miért akarja az egyik ember irányítani a másikat? A következők derültek ki: ha egy ember találkozik egy másikkal és beszélget vele, akkor két dolog történhet. A beszélgetés végeztével vagy erősebbnek (energiát kapott, illetve lopott), vagy gyengébbnek (energiát vesztett) fogja magát érezni az egyes egyén, mint amilyen a beszélgetés előtt volt. Következésképp; függetlenül a kialakult helyzettől és a témától minden esetben arra készülünk fel, hogy amit a beszélgetésben kimondunk, az a mi uralkodói szerepünket erősítse meg, ugyanis ezzel mi többletenergiához jutunk, ellenfelünk pedig energiát veszt. Ezért látni annyi ésszerűtlen, irracionális konfliktust a világban. De megfigyelhető e tendencia bármely más emberi kapcsolatban is: Amikor mindkét fél túl sokat vár el a másiktól, s amikor mindkettő azt várja el a másiktól, hogy az Ő világában éljen, és mindig minden tekintetben álljon rendelkezésére, akkor elkerülhetetlenül bekövetkezik az egok harca, és az eddig jól működő kapcsolat kisstílű hatalmi harccá silányul, jóllehet mindezt tudattalanul hozzák létre.
Jó páran viszont - bőséges spirituális ismeretekkel tarsolyukban - nagyon is átgondoltan és előre megfontoltan kidolgozott stratégia szerint tudatosan alkalmazzák az előbb ismertetetteket az energiaszerzésre. Az illető valamilyen kideríthetetlen ok folytán úgy gondolja, hogy joga van az irányításhoz, és kétségkívül megtanulta, hogy egy bizonyos viselkedésmintát követve sikerrel járhat a hatalom megszerzésében. Először úgy tesz, mintha a barátod volna, aztán valami "hibát" fedez fel benned, illetve cselekedeteid valamelyikében. Ennek felhasználásával következetesen aláássa önbizalmadat, mégnem ővele - nézeteivel - kezdesz azonosulni. Amint ez bekövetkezik, már a markában is vagy, sem energiád, sem szellemi erőd nem maradt, hogy akár csak vitába is szállj vele. Azt tartja, hogy meg kell szabadulnod eddigi összes meggyőződéseidtől - adott esetben családodtól is -, különben nem lehetsz alkalmas az Ő meggyőződéseinek - szerinte kizárólagos igazságnak - befogadására. Azt akarja, hogy az Ő meggyőződéseinek alapgondolatait és azok magyarázatait kizárólag tőle halld meg először. E stratégia nem ismerős egy kicsit? Mintha a középkorban a papok is e stratégiát alkalmazták volna a Szentírással kapcsolatban?

Ötödik:
Az univerzum mindannyiunkat képes ellátni energiával, ha képesek vagyunk megnyitni magunkat a közös forrás számára. Ez az élmény kulcsszerepet játszik majd az emberi konfliktusok felszámolásában, hisz az energiához jutás e formáját mindenki megtanulhatja. Azért van erre szükségünk, mert ez az energia hozza létre a véletleneket, és a véletlenek segítenek állandósítani az elért szintet.
Az első számú energiaforrás az étel. Ahhoz, hogy a benne lévő energiát tökéletesen hasznosítsa az ember, az ételt élvezni kell. Az ízlés a kapu. Az ízeket meg kell becsülni. Ez lehet a jelentősége az étkezés előtti imának. Az ima nemcsak hálaadás; ettől válik az étkezés kegyes cselekedetté. Csak így mehet át az étel energiája maradéktalanul az ember testébe. Miután az ember energiaszintje az elfogyasztott étel által megemelkedett, érzékenyebbé válik az energia más formáira is, és fokozatosan megtanulja, hogy evés nélkül is képes legyen befogadni az energiát.
Mint tudjuk; a környezetünkben mindenben van energia. De minden dolog a maga sajátos energiáját tartalmazza. Ezért van az, hogy egyes helyeken az ember energiaszintje könnyebben emelkedik, mint másutt. Ez mindig attól függ, hogy az ott fellelhető energiafajták mennyire felelnek meg neki. Általában a hegyes vidékek 800 méter feletti természetes (nem telepített) erdői biztosítják az ember számára legmegfelelőbb energiát. De a síkvidéki természetes erdők energiái sem megvetendők. Minél öregebb az erdő, annál hasznosabb az energiája az ember számára.
Töltekezéskor nyitottnak kell lenni, össze kell kapcsolódni a tájjal, kezdetben legalábbis annak egyik egyedével; majd használni kell a szépérzéket, mint ahogyan azt az energiamezők érzékelésénél tettük. És ezt így kell tovább vinni mindaddig, amíg az ember azt nem érzi, hogy eggyé vált e szépséggel, mígnem Ő is "beépült", része lett e gyönyörűségnek. Amikor a dolgok egyediségét és szépségét csodáljuk, energiát veszünk fel. Ha e közben sikerül eljutnunk arra a szintre, hogy szeretetet is érzünk, akkor akár vissza is adhatjuk az energiát. Mivel a szeretet érzése nem kormányozható, erre vonatkozó utasítást sem adhatunk testünknek. Vagy van, vagy nincs! Várjuk meg amíg megérkezik! Ennek kívülről kell jönnie. Ha megérkezik lélegezzük be, majd engedjük, hogy elárasszon minket! E szeretetenergia megemel, könnyűvé tesz. Gyakorlatilag a lebegés élményével ajándékoz meg bennünket.
Egy bizonyos begyakorlási szint elérése után lehetségessé válik, hogy ne személyesen keressük fel a számunkra legalkalmasabb töltekező helyek valamelyikét, hanem csak lélekben: először gondolatban idézzük fel az elmúlt alkalom sikeres feltöltődési helyének megközelítési útvonalát, a konkrét hely képét, majd az energiával való feltöltődésünk alkalmával tapasztalt emlékképek és érzések felhasználásával a már szokott módon elérhető a központi energia.

Hatodik:
Fel kell ismernünk, és fel kell hagynunk uralkodási módszereinkkel, életjátékainkkal. Mert valahányszor visszatérünk beidegződéseinkhez, mindannyiszor leválasztjuk magunkat a közös energiaforrásról.
Nem könnyű megszabadulni beidegződött szokásainktól, mert eleinte tudattalanul működnek. Elhagyni csak úgy lehet őket, ha előbb beemeljük a tudat szintjére. Be kell látnunk, hogy a mások fölötti uralom azonos azzal, amit gyermekkorban használtunk, ha magunkra akartuk vonni a figyelmet. A figyelemmel együtt magunk felé irányítottuk az energiát is. Majd mindannyian ennél a módszernél rekedtünk meg és ezt ismételgetjük újra és újra. Ezt nevezhetnénk akár a mi "életjátékunknak" is, hisz gyakorlatilag ugyan olyan díszlet és helyszín mellett, ugyan ezt a jelenetet ismételgetjük újra meg újra, anélkül, hogy tudomásunk lenne róla. Csak annyit veszünk észre, hogy általában ugyanolyan dolgok történnek velünk. Ez azért baj, mert ha megrekedünk ugyanannál a jelenetnél, az életünk nagy kalandfilmje nem folytatódhat a véletlenek által biztosított lehetőségek mentén.
A megtisztulás folyamata mindannyiunk számára az, hogy saját, személyes hatalmi életjátékunkat tökéletesen felszínre tudjuk hozni tudatunkban. Addig nem lehetséges a továbblépés, amíg szembe nem néztünk önmagunkkal, és fel nem fedeztük, hogy miként manipulálunk másokat az energiájuk megszerzése érdekében. Mindenkinek vissza kell térnie a saját maga múltjába, a gyermekkorba, hogy képes legyen felkutatni, hogy a saját családi környezetében hogyan alakult ki ez a szokás. Ne feledjük: családtagjaink szintén játszották a saját életjátékukat, ezzel próbáltak energiát kinyerni belőlünk, gyerekekből. Végeredményben pontosan ezért kellett nekünk is kialakítanunk hatalmi életjátékunkat; szükségünk volt egy olyan stratégiára, mellyel energiánkat visszaszerezzük. Életjátékunk stratégiáját mindig a családtagokhoz fűződő kapcsolatainkban fejlesztettük ki. E emlékek felhasználásával felderíthetjük, hogy kik is vagyunk valójában. Ha ez sikerül, darabjaira hullik hatalmi életjátékunk, és kezdetét veheti igazi életünk.
Az energetika hatalmi harcban gyakorlatilag mindössze négy különféle életjátékot különböztethetünk meg: a "megfélemlítő"-t, a "vallató"-t, a "zárkózott"-at és a "szegény én"-t.
A "megfélemlítő" szóban, vagy tettleg fenyegeti meg azt a személyt, illetve személyeket, kitől-, kiktől energiát szeretne nyerni. A fenyegetésre kénytelen minden érintett odafigyelni - ez által energiát adni neki -, nehogy valami rossz, nehogy valami kellemetlen történjen. A megfélemlítők környezetében jönnek létre a szegény én-ek, illetve ha ez nem sikerül, akkor az újabb megfélemlítők.
A "vallató" kérdések által hatol be mások világába, azzal a határozott céllal, hogy ott valamilyen hibát fedezzen fel. Ha megtalálja, bírálat alá veszi, s ha a stratégia beválik, a bírált személy a bíráló életjátékának szereplőjévé válik és azon iparkodik, hogy a továbbiakban nehogy valami olyasmit kövessen el, amit a vallató kifogásolhat. Ez már lelki alávetettség, s a vallató ebből meríti a számára szükséges energiát. A vallatók környezetében jönnek létre a zárkózottak.
A "zárkózott" visszahúzódónak, talányosnak-, titokzatosnak mutatja magát. Önmagával azt hiteti el, hogy csupán óvatos, de valójában abban reménykedik, hogy e viselkedéssel sikerül valakit becsalogatnia saját életjátékába. Ha ez sikerül, továbbra is megőrzi távolságtartó és rejtélyes magatartását, ezzel kényszerítvén az érdeklődőt, hogy küszködjön, tegyen erőfeszítéseket. Aki ezt megteszi, az felé fordítja teljes figyelmét, és ezzel rá irányítja energiáit. A zárkózottak környezetében jönnek létre a vallatók.
A "szegény én" elmeséli, hogy milyen rettenetes dolgok történnek vele, esetleg arra utalva, hogy mindezért az illető lehet a felelős, és azt igyekszik érzékeltetni, hogy ha nem hajlandó neki segíteni, akkor ezek a szörnyűségek tovább folytatódnak. Végeredményben folyamatos bűntudatot ébreszt, pedig mindenki tudja, hogy erre valójában semmi oka sem lehet. Ha "jól" hajtja végre stratégiáját, egy idő után már a puszta megjelenése is bűntudatot okoz.
Uralkodási módszerünk felszámolása során első lépésként tisztáznunk szükséges, hogy kialakult stratégiánk hogyan is keletkezett, azaz: "Miért épp ebbe a családba születtem?" Gondolatban mindannyiunknak vissza kell mennie a gyerekkorába, a családi körbe, és végig kell gondolnia, hogy mi is történt akkoriban. Mi is rejlik valójában az energiával kapcsolatos családi konfliktusok mögött. Immár világosan megérthetjük családtagjaink - elsősorban a szülők - tudattalan életjátékait, ez által világossá válik, hogy mi miért is pont azt az életjátékot választottuk. Ha sikerül túllépnünk e tudattalan stratégián, megtaláljuk magasabb rendű önmagunkat.

Hetedik: - Üzenetek
Azok közül akikkel találkozunk nincs mindegyiknek elegendő energiája vagy tudása ahhoz, hogy átadja azt az üzenetet, amelyet számunkra hordoz. Segítenünk kell nekik azáltal, hogy energiát küldünk számukra. Amikor az energia áramlik beléjük, az áradó energia segít felismerni saját igazságukat, melyet ezt követően Ők képesek átadni nekünk.


Forrás : Link 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Spiritualitás  
Hihetetlen Magazin
  2013-12-30 16:31:06, hétfő
 
  Link...

Vegyes : Link

IDÉZETEK - MAGYAR...Link...

Idézetek, bölcsességek:..Link

David Icke - Ébred már az oroszlán - Teljes előadás végre magyarul Link

Idézetek : Link

Vicclap.hu - Daniel Lybra idézetek archívum, 1 . oldal : Link
Idézetek, bölcsessége : Link..

idezet.lap.hu : Link 
 
0 komment , kategória:  **** Linkek**  
A Világ 10 legnagyobb csalása
  2013-12-30 03:46:28, hétfő
 
  Link 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A MAGYARSÁG 20000 ÉVES TÖRTÉNELME
  2013-12-30 02:39:02, hétfő
 
  A MAGYARSÁG 20000 ÉVES TÖRTÉNELME 1. R...Link

A MAGYARSÁG 20000 ÉVES TÖRTÉNELME 2. R...Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Ez itt az én Hazám !**  
Az élet más szemmel
  2013-12-29 08:32:31, vasárnap
 
  Link...

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
10 módszer arra, hogy egyre tudatosabbá válj
  2013-12-29 08:29:20, vasárnap
 
 
Mit jelent az, hogy tudatosabbnak lenni? Ez a gondolataid feletti uralmad fokozatos megvalósítását jelenti.

A kihívás abban áll, hogy közben növekedjen is a tudatosságod. De ne aggódj, a mag már megvan. Gondolj csak a tűzre! Van egy kis lángod, és te szeretnél nagyobb lángra kapcsolni. Hogyan csináld? Fel kell tankolnod. Az alábbi lista példákat tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan adhatsz több üzemanyagot a lángodhoz, hogy tudatod egy magasabb szintre érkezzen. Talán a hasonlat nem pontos, de kifejezi a lényeget.

10 módszer tudatosságod növelésére:

1. Igazság
Az igazság növeli a tudatosságot . A hazugság csökkenti azt.

Először is, fogadd el az igazságot! Bármitől is félsz, az csökkenti a tudatosságodat. Lépj a mérlegre, és nézd meg a súlyodat! Beszélgess el házastársaddal a kapcsolatotok állapotáról! Gondolkodj el a karriereden! Nem csupán megismerned szükséges jelenlegi állapotod, hanem el kell fogadnod igazságként! Fogadd el az igazsággal kapcsolatban felmerült érzéseidet akár tetszik, akár nem!

Másodszor, mondj igazat! Ha az őszinteség kihívás számodra, az azért van, mert nem vagy elég őszinte önmagadahoz sem. Ha másoknak hazudsz az olyan, mintha magadnak hazudnál. Vedd számba azokat a helyzeteket, amikor képtelen vagy az őszinteségre, és áss le egészen mélyen magadban, hogy megtudd, mi az oka ennek! Meg fogod tudni, ha feltárod legbelül azt a részed, amit eddig képtelen voltál elfogadni. Ne hazudj magadnak ezekről, fogadd el őket 100 százalékban!

Minél többet vagy képes elfogadni az igazságból és beszélni róla, annál tudatosabb leszel. Emeld fel a tudatod annak érdekében, hogy minél több hazugság kerüljön felszínre és tűnjön el az életedből! Ahogy növekszik a tudatosságod, úgy fog egyre több őszinteség is eljutni hozzád.

Igen, lehetnek következményei annak, amikor a hazugságokból és féligazságokból a teljes igazságra váltasz, de a tudatos emberek azt mondják, hogy érdemes átkelni a hídon, már csak a hatás kedvéért is. Egy rövid ideig tartó "kiigazítás" semmi ahhoz képest, hogy örömmel élvezhesd az őszintévé és nyitottá vált életedet. Sokkal könnyebb és kevésbé stresszes, hogy önmagad légy, és ez másoknak is bátorságot adhat, hogy ugyanezt tegyék. Nem mindenki fogja értékelni a valódi énedet, különösen ha megszokta a korábbi személyiségedet, de ez nem számít, ha már egyszer elfogadtad és elismerted önmagad.

2. Bátorság

A bátorság növeli a tudatosságot . A gyávaság csökkenti azt.

A bátorság a kapuőr a tudattalan és a tudatosság növekedése között. Ameddig a tudattalan oldalon állsz, az élet újabb és újabb problémákkal fog bombázni, amíg fel nem lépsz ellene, és át nem veszed az irányítást. Amikor szembenézel a félelmeiddel, a félelem eltűnik, és a problémák átváltoznak lehetőségekké. De ha elfutsz a problémák elől, a félelmeid csak növekedni fognak.

Egy nagyon fontos vezérelvet el kell fogadnod, "Bármitől félsz, azzal szembe kell nézned". Minél több félelmeddel nézel szembe, annál tudatosabb leszel. Amint ennek a leckének a mesterévé válsz, egyre kevesebb bátorság is elég lesz. Ha fejleszted a bátorságod, és szembenézel bármivel amit az élet hoz, azzal elkerülöd a sok félelmetes tapasztalatot, amit máskülönben átélnél. Ezért jelenti a bátorság a határvonalat a tudattalanság és a tudatosság növekedése között. A bátorság elsajátításával a döntés hatalma a kezedben van, hogy növekedni szeretnél, vagy hagyod magad kitenni a sors szeszélyeinek.

3. Együttérzés

Az együttérzés növeli a tudatosságot . A kegyetlenség csökkenti azt.

Nagyszerű módja annak, hogy tudatosabb légy, ha az öntudatlan kegyetlenség és elkülönülés jeleit keresed az életedben. Ezt nagyon nehéz lehet megtenni, mert bátorságot követel. Természetünknél fogva ellenállunk annak, hogy szembenézzünk a saját kegyetlenségünkkel, de akkor is ott van, és arra vár, hogy szembesüljünk vele.

Az együttérzés a feltétel nélküli szeretet gyökere, az összekapcsoltság érzése mindennel, ami létezik. Úgy érzed, hogy kapcsolatban vagy önmagaddal? És másokkal? Az állatokkal? Minden élő dologgal? Minél többet fejleszted ezt a fajta kapcsolódást, annál tudatosabb leszel.

4. Vágy

A vágy növeli a tudatosságot . A fásultság csökkenti azt.

Ha tisztában vagy azzal, hogy mit akarsz, például célok kitűzésével, azzal emelkedik a tudatosságod. Az egyértelmű dolgokra fókuszálás erőt ad számodra az értelmes és intelligens gondolkodáshoz. Ha határozottan szeretnél valamit, érezheted ezt a hatást.

Másfelől, amikor a vágyad nem elég egyértelmű, a tudatod is zavarosabb. Ha nincs meg az összpontosítás és az irány, akkor csak pörögni fognak a gondolataid.

Törekedj arra, hogy minél világosabb legyen, mire vágysz leginkább, ettől a tudatosságod növekedni fog.

5. Figyelem

A figyelem növeli a tudatosságot . A figyelmetlenség csökkenti azt.

A koncentrációs képességed fejlesztésével nagyobb tudatosságra tehetsz szert. Emelj fel egy követ, szánd rá teljes figyelmedet, és vedd észre, hogy mi történik.

Ha megengeded, hogy a fejed tele legyen zavaró dolgokkal, a tudatod ebbe bele fog süllyedni. A zaklatott tudat egy erőtlen tudat.

A meditáció egy jó módja annak, hogy gyakoroljuk a figyelmet és a koncentrációt. Ülj csndben, lélegezz mélyeket, figyelj a gondolataidra amennyire csak képes vagy, hogy kizárd a zavaró gondolatokat. Ezt könnyű megtanulni, és akár egész életedre mesterévé válhatsz.

6. Tudás

A tudás növeli a tudatosságot . A tudatlanság csökkenti azt.

Az első és legfontosabb, hogy megismerd önmagad. Gondolkodj el mélységében az életeden, és jegyezd le a gondolataidat! Tedd fel azokat a kérdéseket, amikre nem tudod a választ, aztán kezdd el keresni ezeket a válaszokat!

Járj nyitott szemmel, és szívd magadba a tudást, akár egy szivacs. Lépj kölcsönhatásba a környezeteddel egyfajta gyermeki kíváncsisággal és rácsodálkozással. Tanulmányozz mindent, kísérletezz és tanulj belőle.

Igyekezd megérteni a valóságot, benne a saját szerepedet, amennyire csak tudod. Minél pontosabban ismered a valóságot, annál tudatosabb leszel.

7. Értelem

Az értelem növeli a tudatosságot. Az irracionalitás csökkenti azt.

A logika a tudat hatékony eszköze, ha helyesen használják. Ez jól felépítetté és lényegretörővé teszi a gondolataidat.

A logika nagy kihívása, hogy elkerüljük a téves feltételezéseket. Egy egyszerű téves feltételezésnek egész életedre hatása lehet. Tedd próbára az összes hiedelmedet, és sose légy biztos abban, hogy biztos alapokon nyugszanak.

8. Tudatos emberek

A tudatos emberek növelik a tudatosságot. A tudattalanok csökkentik azt.

Keress olyan embereket, akik érezhetően nagyobb tudatossággal rendelkeznek, mint te! Beszélj velük, tegyél fel nekik kérdéseket, és élvezd a társaságukat! Hagyd, hogy megfertőzzenek az ötleteikkel és tudásukkal, és úgy fogod érezni, hogy minden irányban elkezdesz fejlődni, növekedni. Egyre becsületesebb, bátrabb, együttérzőbb leszel.

De ha több időt töltesz alacsonyabb tudatosságú emberek között, akkor fokozatosan az ő szintjükre fogsz süllyedni. Meg fognak fertőzni a gondolataik, ami azt jelenti, hogy egyre tisztességtelenebb, félelemmel telibb, és közönyösebb leszel magad is.

Törekedj arra, hogy megtaláld az egyensúlyt a tudatosabb emberekkel töltött idő, és a te segítségedet igénylőkre fordított idő között. Tanulj azoktól, akik nálad tudatosabbak, és segíts azoknak, akik kevésbé tudatosak. Ily módon szolgálhatod a legfőbb jót, a tudatosság terjedését.

9. Energia

Az energia növeli a tudatosságot. A betegség csökkenti azt.

Vigyázz a fizikai testedre, mert ez az elsődleges eszközöd, hogy kölcsönhatásban maradj a világgal! Az energia biztosítja az élethez szükséges létfontosságú tapasztalatokat. Energia nélkül éhezni fog a tudatod.

Egyél olyat, amit tudatosan vásároltál! Legyél tudatában annak, hogy miképpen fog hatni a testedre és az elmédre! Bármit juttatsz a szervezetedbe, az hatással van az energiádra, nemcsak rövid, hanem hosszú távon is. Mindig kérdezd meg magadtól: "Vajon az adott étel/ital energiává válik, vagy megbetegít?"

10. Szándék

A szándék, hogy növeld a tudatosságod, magában is tudatosságnövelő.

A tudatosságnak megvan az önálló fejlődésre vagy csökkenésre való képessége, ahogy képes vagy fejlődni, úgy képes vagy öngyilkosságot is elkövetni. Bármely pillanatban adott számodra a szabad választás lehetősége.

Azáltal, hogy valóban hangot adsz a szándékodnak (esetleg imádkozol), "Azt kívánom, hogy egyre tudatosabb és körültekintőbb legyek", ezzel meg is kezdted a tudatosságod kiterjesztését. Tartsd meg a szándékodat bármelyik fent említett ponttal kapcsolatban, és hasonló hatást fogsz elérni.

Forrás: Steve Pavlina


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Spiritualitás  
A megismerés fontossága, elmélet - kontra gyakorlat
  2013-12-29 07:53:47, vasárnap
 
  "Egy olyan emberrel kommunikálni, aki túl sokat tud, szinte lehetetlen - hisz tudása mögött nincs megismerés. Összegyűjt rengeteg fogalmat, elméletet, dogmát és szentírást. De ezek ahelyett, hogy virágba borítanák, inkább nehezítik a tudatosságát. Vele nem történt meg, mindet csak kölcsönzi valakitől, és minden, ami kölcsönzött, az szemét és rothadás - dobd el, amilyen gyorsan csak tudod.

Csak az igaz, ami megtörténik veled. Csakis ami benned virágzik ki, az igaz. Csak ami benned növekszik, az lehet igaz és élő. Mindig emlékezz erre: kerüld a kölcsönvett tudást!

A kölcsönvett tudás az agy eszközévé válik, hogy elrejtse a tudatlanságot - de sohasem rombolja le a tudatlanságot. És minél több tudással veszed magad körül, mélyen legbelül, a lényed gyökerénél annál nagyobb a tudatlanság és a sötétség. Egy "nagy tudású" ember pedig, a rengeteg kölcsönvett tudásával szinte teljesen bezárja magát a tudásba, nem juthatsz hozzá. Nagyon nehéz megtalálni a szívét, ő maga is elvesztett vele minden kapcsolatot.

Emlékezz erre, mert nagyon könnyű a tudás rabjává válni - a tudás szenvedély, egy drog. És az LSD nem is olyan veszélyes, a marihuána sem olyan veszélyes, mint a tudás. Bizonyos szempontból hasonlítanak, hiszen a marihuána megsejtet valamit, ami nincs ott, megjeleníti valaminek a teljesen szubjektív álomképét - hallucinációt okoz. A tudás ugyan ilyen; a bölcsesség hallucinációját okozza benned. Elkezded azt érezni, hogy megismertél valamit, hiszen fel tudod mondani a Védákat, ismered, mert tudsz érvelni, ismered, mert nagyon logikus és éles az eszed. De ne légy bolond! A logika még senkit sem vezetett el az igazsághoz. A racionáis elme csak egy játék. Mindenfajta érvelés csak a serdülőkoré.

Az élet minden érv nélkül létezik, az igazságnak pedig nincs szüksége a bizonyítékra - csak a szívedre van szüksége; nem az érveidre, hanem a szeretetedre, a bizalmadra, arra, hogy készen légy a befogadására."

Osho: Tantra, a végső megismerés


 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
Minősítés, ítélkezés? - miért is?
  2013-12-29 07:44:04, vasárnap
 
  Az emberek többsége szeret kritizálni, minősíteni. Sokan ítélkezni is. Sokszor észre sem veszik. Miért gondolják vajon, hogy ezzel segítenek a másik embernek? Én úgy gondolom, hogy bármilyen minősítés, megfogalmazott kritika felesleges, sőt inkább romboló. Az ítélkezésben még egy rosszindulat vagy sérelem is megbújik.
Több szemszögből is meg lehet ezt a témát közelíteni. Ha tisztán energetikai szempontból nézzük, akkor egy elhangzó minősítéssel a másik ember energiájából akarunk töltekezni, energiát ,,lopunk", ő összeroppan belülről, a felszabaduló energia a miénk lesz. Ha az ön-becsülés tükrén keresztül nézzük ezt a viselkedést, akkor egy negatív minősítéssel a másik embert lenyomjuk, így mi felé tudunk kerekedni, növelve így ön-becsülésünket. Ezáltal hatalmat is gyakorlunk a leminősített ember felett. Ha az oly sok ember által használt ,,építő jellegű kritikát" vizsgáljuk, ezzel sem más a helyzet, csupán egy kedves, jó szándékú álarc mögé bujtatjuk cselekedetünket, ezzel még meg is dicsérve magunkat. Ráadásul akarva akaratlanul dacot is kiválthatunk a másik emberből. Van erre szükség? Az ítélkezés egy kissé erősebb megjelenése a negatív minősítésnek, sokan használják, főleg ön becsülési probléma miatt, de megszokásból is. Megvizsgálhatjuk a szeretet oldaláról is, ami azt jelenti, hogy a minősítéssel, kritikával azt sugalljuk a másik embernek, hogy ,,szeretni foglak, ha megfelelsz az elvárásaimnak", közben pedig tudjuk, hogy a szeretet mindig feltétel nélküli és önzetlen.
Minősíteni, kritizálni és ítélkezni a legegyszerűbb dolog. Megismerni valakit hosszadalmas, bonyolult, erőfeszítést igénylő. Ha kérdeznek, akkor elmondhatod az észrevételed, akkor segíthetsz, de akkor se minősíts. Egyébként hallgass, mert így saját magadról állítasz ki egy bizonyítványt és az bizony nem olyan szép.
Sokan ismerik már saját hibájukat, rossz szokásaikat. Remélhetőleg dolgoznak is azok kiküszöbölésén, tudják mi a feladatuk. Hagyjuk a másik embert tiszteletben, hadd haladjon a saját fejlődési útján. Más a helyzet, ha elakad és segítséget kér, csak akkor van jogunk véleményt formálni róla. Így segíthetjük őt.
Mit tegyünk, ha minket minősítenek, kritizálnak, esetleg elítélnek? Köszönjük meg az észrevételt. Ne azonosuljunk vele és legfőképpen ne szóljunk vissza. A baj akkor keletkezik, ha reagálunk, onnan már egyenes út vezet egy komoly, személyeskedő veszekedéshez, aminek semmi értelme sincs.
Nem azonosulni ezekkel a minősítésekkel nem könnyű. Ehhez stabil önbizalomra, ön becsülésre van szükség. Ha magunkra vesszük, ha elhisszük, akkor ez figyelmeztessen minket arra, hogy szükség van az önbizalmunk megerősítésére, ezzel bizony még dolgunk van.
Persze van olyan, hogy jogos észrevétel. Annak lehet helye. Ami megkülönbözteti a kritikától, hogy kizárólag valamilyen cselekedethez, tevékenységhez vagy ezek végre nem hajtásához kapcsolódnak, de még véletlenül sem torkollnak általánosításba, szentbeszédbe és még véletlenül sem keveredik bele a jellemünk, egyéniségünk és tulajdonságaink boncolgatása a párbeszédbe. Azért, hogy a kritikát, kritizálást elkerüld nem kell elhallgatni dolgokat és csak fortyogni belülről, lehet észrevételt tenni, de azok ne csapjanak át minősítésbe, hegyi-beszédbe, általánosításba.
Tudom, nem könnyű ezt betartani, mert megszoktuk, hogy kritikát és minősítést fogalmazunk meg, de érdemes rá odafigyelni és menni fog majd. Egy rossz szokásról odafigyeléssel lassan le lehet szokni, legyünk türelmesek magunkhoz.
Amit mostanában észrevettem és talán érdemes róla pár szót szólni és ide kapcsolódik, hogy sokan egyenesen tesztelik a másik embert. Nemrég volt benne részem, nem csak egy embertől, nem vettem észre, csak azt éreztem, hogy valami fojtogat és nem érzem biztonságban magam. Ha valamit rá akarunk sütni a másik emberre, az sikerülni is fog. Már eleve úgy viselkedünk és majd kijelentjük, hogy na ugye megmondtam: ilyen és ilyen vagy. Ha hibát keresel, megtalálod. Együtt kellene inkább élni a másikkal, nem kívülről vizsgálgatni, úgy tud természetesen viselkedni, egyébként ingatag lesz számárá a talaj és akár nem lesz önmaga.

Ide szeretném még Nektek leírni a Tükör Törvényeit. Ez nem az én fejemből született, úgy bukkantam rá és tanultam is már róla, de így összefoglalva még nem láttam.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 205 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 205 db bejegyzés
e év: 4260 db bejegyzés
Összes: 26969 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 141
  • e Hét: 1705
  • e Hónap: 141
  • e Év: 205451
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.