Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
Vigyázat orvos ! ! ! ! !
  2014-11-30 08:10:35, vasárnap
 
  Az egészségünket legjobban a minket kezelő orvosok veszélyeztetik,mivel a modern orvostudomány módszerei csak ritkán működnek,és gyakran sokkal veszélyesebbek, mint azok a betegségek, amelyeket állítólag diagnosztizáltak és kezelni akarnak.

Dr. Robert S. Mendelsohn


Dr. Ébert Jenő a ,,Vigyázat orvos!" című könyv szerzője - Dr. Ébert Jenő, Jakab István

Videó
: Link...
 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Jön a sál szezonja. Hogyan használd divatossan.
  2014-11-19 13:38:28, szerda
 
 Konty zoknival : LinkA diótörés 3 legegyszerűbb módja mókus módra : Link 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Az energialégzés csodája - légzéskontroll
  2014-11-19 13:34:28, szerda
 
 
A légzésfiziológiával foglalkozó modern tudományos kutatások kibővítették tudásunkat a légzés lényegéről, és arra késztettek, hogy másképp lássuk az oxigén és széndioxid szerepét az anyagcsere-folyamatokban. A kimagasló sporteredmények iránti igény, valamint az egészségügyi jellegű űrkutatások, amelyek lehetővé tették, hogy az ember hosszú ideig, egészségkárosodás nélkül tartózkodjon az űrben, hozzájárultak a légzésen alapuló új technológia elméleti alapjainak kidolgozásához.

A legnagyobb energia mennyiséget az ember a légzésen keresztül kapja, ezért minden, ami zavarja a légzést, befolyásolja az energia mennyiségét. Az ember könnyen, gyorsan és biztonságosan tudja emelni energiaszintjét és ezzel megszabadulni a fizikai gondoktól a légzés segítségével. Amikor az ember érzi az erőt, nagyobb lesz az önbizalma és nyugalmat érez.

Ez azt jelenti, hogy légzéssel sikerült energiával feltölteni a test minden sejtjét.. Amikor a légzés funkciója romlik belső konfliktus vagy stressz miatt, energia hiány alakul ki és a test alacsony energia szinten működik. Ezt a folyamatot nevezzük betegségnek.

A legújabb tudományos kutatás megmutatta, hogy a vérrel érkező oxigént a sejtek akkor tudják feldolgozni , amikor magas a széndioxid tartalom. Ha a oxigén és a széndioxid arány 1/3 a szervezet sejtjeiben, akkor az oxigén teljesen feldolgozódik. Ez azt jelenti, hogy a sejtekben háromszor annyi széndioxidnak kell lenni, mint oxigénnek. Amikor a sejtek széndioxid tartalma leesik, a sejtek nem tudják feldolgozni a vérrel jövő oxigént, oxigénéhség alakul ki és a szervezetben energia hiány lép fel.

A légzés rövid apró belégzéssel, hosszú passzív kilégzéssel segít fenntartani a vérben és a sejtekben a magas széndioxid szintet, így teljesen fel tudja dolgozni a vérrel jövő oxigént, és így a szervezetet 100%-ban tudja ellátni energiával.

Az ember egy különleges légzésteszt segítségével mérheti meg saját energia szintjét. Vissza kell tartani a légzést a kilégzés után. Ez a test úgynevezett légzésszünete vagy a kontroll pauza. Közepes be- és kilégzést kell végezni orron keresztül, és kilégzés után visszatartani a levegőt, amíg feszültség nélkül sikerül. Amikor az ember akarattal próbálja kitartani a légzésszünetet, az hiba.

Ha a légzés szünet kilégzés után:
10 sec. - ez alacsony energiaszint,
20-30 sec. - ez közepes energia szint, ami a legtöbb embernek van,
30-40 sec. - ez normális energia szint,
40-60 sec. - nagyon jó energia szint,
60 sec. felett - kiváló energia szint.
20 sec. felett javítja a tüdő funkcióját,
30 sec. felett rendbe jön a gyomor- és bélrendszer,
40 sec. felett regenerálja az immunrendszert és a szív- és érrendszert, javítja a szervezet belső funkcióját, felgyorsítja és rendbe hozza az anyagcserét,
60 sec. felett rendbe hozza az idegrendszert. Nagyobb lesz a figyelem és a koncentráció képessége, elmúlik a fizikai és pszichikai fáradtság érzése. A megjelent többlet energiával az ember meg tudja valósítani céljait és az önkifejezést az életben.
légzés gyakoriságának és mélységének fokozása.
A két irányzat kiegészíti egymást: az egyik elősegíti az energia felhalmozódását, a másik A tudatos légzéstechnikában két irányzat létezik: a légzés intenzitásának korlátozása, ill. a csökkenti a felesleges energiaveszteséget.
Az ellentétek nem kizárják, hanem kiegészítik egymást.

Vegyünk egy egyszerű példát: egy medencében két cső van, az egyiken keresztül befolyik, a másikon keresztül pedig kifolyik a víz, akkor az analógia és az összehasonlítás példáját láthatjuk. A széndioxidot gondolatban helyettesíthetjük a vízzel, amely be- és kifolyik a medencéből. A víz az energia jelképe, a medence pedig a szervezet, a test. Így a széndioxid felhalmozódását előidéző technikák segítségével elég sok energiával lehet feltölteni a szervezetet, ill. a csövön keresztül elég sok víz kerül be a medencébe. De ha erős belső vagy külső stresszhatás éri a szervezetet, akkor az destabilizálja a légzést, ami végeredményben az összes, széndioxid felhalmozódására fordított erőfeszítést semlegesíti, illetve a másik csövön több víz folyik ki, mint be. Ahhoz, hogy a medence megteljen a vízzel, csökkenteni kell a kifolyó vízmennyiséget. A szervezet esetében a széndioxid veszteség csökkenését kell elérni a termeléssel szemben. Csak ebben az esetben lehet ellátni a szervezetet a normális életvitelhez szükséges energiamennyiséggel.

Ha az ember önállóan foglalkozik minden nap , folyamatosan ezzel a különleges légzés technikával, kezdi gyűjteni az energiát, és lehetősége lesz betegség és fizikai fáradtság nélkül élni. Ezért, hogy ez a folyamat elinduljon, naponta 30-60 percet kell a légzéssel foglalkozni. Lehet egyszerre csak 5-10 percet foglalkozni a légzéssel, és így összegyűjteni a napi 60 percet, amire szükség van. Meg kell jegyezni, hogy ez a légzéstechnika, ami segít gyűjteni az energiát olyan egyszerű, hogy tévénézés közben, séta vagy kirándulás közben, vagy közlekedési eszközön is nyugodtan végezhető.

A gyógyításra alkalmazható légzéstechnikákkal kapcsolatos tapasztalataim 1985-re nyúlnak vissza. Ekkor a betegségek tekintélyes tárházával rendelkeztem: krónikus bélgyulladásban, izületi gyulladásokban, többféle allergiában, állandó fejfájásban, magas vérnyomásban szenvedtem, időnként szorító fájdalmat éreztem a szívem környékén. Naponta többször vettem be különböző tablettákat, és így egy időre megszabadultam fej- és izületi fájdalmaimtól, javult az emésztésem. Ennek ellenére szürkének, sivárnak éreztem a körülöttem lévő világot, nem tudtam örülni annak, hogy tudok lélegezni, enni, inni, élni. Eddigre már megértettem, hogy zsákutcába kerültem azzal, hogy csupán gyógyszerek segítségével próbáltam megjavítani az egészségemet.

Az az igazság, hogy ez volt az egyetlen gyógymód, melyet az orvosi egyetemen oktattak nekünk. Elkezdtem más irányban kutatni: érdeklődtem orvos kollégáimnál a nemgyógyszeres gyógymódokról és egyéb kezelési lehetőségekről. Végül - nagy szerencsémre - a továbbképző szemináriumon az egyik orvos elmesélte, hogyan gyógyította ki magát gyomorfekélyéből és magas vérnyomásából speciális légzéstechnikák segítségével. Elmagyarázta és meg is mutatta, hogyan kell a légzőgyakorlatokat végezni.

Én azonnal elkezdtem foglalkozni ezekkel a légzési technikákkal. A szeminárium két hétig tartott, már ennyi idő alatt is sikerült jelentős haladást elérnem. 12 másodperces légzésszünettel kezdtem és a szeminárium végére már 30 másodpercnél tartottam. Még a szeminárium alatt, a 20 másodperces légzésszünet elérésekor lépett fel az egyik gyógyulási reakció, amely megfázáshoz hasonlított: felszökött a lázam, általános gyengeség, izzadás, izomfájás jelentkezett. A reakció egy napig tartott, aztán minden tünet elmúlt, és meglepődve vettem észre, hogy már néhány napja nem gyötörnek fejfájások. Ez nagy örömmel töltött el és én továbbra is intenzíven, napi 2-3 órán át végeztem a légzőgyakorlatokat. A légzésszünet naponta átlagosan 1 másodperccel növekedett.

A szeminárium befejezése után visszatértem a munkámhoz, ezért nehezebben találtam szabadidőt a gyakorlásra. Akkor is minden szabad percet igyekeztem kihasználni: gyakoroltam ebédidőben, utazáskor, séta közben és természetesen minden szabadidőmben. Amikor a légzésszünetem 30 másodpercre növekedett, ettől a naptól kezdve normalizálódott az emésztőrendszerem működése és megszabadultam a krónikus bélgyulladástól.

Ehettem ismét bármit, minden káros következmény nélkül. Ez fontos eredmény volt számomra, mert ezután visszatért az életkedvem. De még mindig szenvedtem az izületi gyulladástól és az allergiától. Közben pedig olyan érzés lett rajtam úrrá, hogy valamiféle erő vezet engem ezen az úton. A folyamat természetes velejárójaként jelent meg bennem a céltudatosság és az akaraterő, valamint a türelem és a következetesség, egyáltalán nem éreztem, hogy erőltetnem kellene magam vagy a légzésem, minden szinte magától ment.

Elmúlt az összes engem gyötrő betegség, beleértve az allergiát is, rájöttem, hogy már nincs miért aggódnom. Három hónap múlva azonban, döbbenten fedeztem fel magamon újra az összes régi betegséget. A légzésszünetem 15 másodpercre esett vissza. Akkor ismét elkezdtem a légzőgyakorlatokat és egy hónap múlva elértem a 60 másodperces légzésszünetet. Megint megszűntek a panaszaim. Ez tanulságos lecke volt számomra.

Kezdetben a gyakorlatokból és a rendszeres foglalkozásokból nyert energiától függ a jó közérzet. Az idő múlásával fokozatosan regenerálódik a szervek és a szövetek egészséges anatómiai szerkezete, és a gyógyulási folyamat csak ekkor válik stabillá és visszafordíthatatlanná. Ehhez a folyamathoz már hónapok, sőt évek szükségesek. Ezután néhány éven keresztül egy kollégámmal együtt csoportfoglalkozásokat vezettem a betegeimnek, elsajátíttatva velük a különféle légzéstechnikákat. Összesen kb. 10 000 ember tanulta meg a különböző légzésszabályozó technikákat, és velük való foglalkozások során rengeteg tapasztalatot szereztünk. Ezeket szeretném most megosztani minden érdeklődővel.

A légzés energiája

Az ember kétféleképpen használja légzését: ösztönösen és tudatosan. Ha megfigyeljük az ösztönös, spontán légzés folyamatát, akkor néhány törvényszerűséget tapasztalhatunk. Ha az ember nyugodt és biztonságban érzi magát, akkor légzése egyenletes, felületes. Ha stresszhelyzetben vizsgáljuk a légzést, amikor az ember nyugtalan, vagy valamilyen oknál fogva izgatott, akkor a légzés típusa gyökeresen megváltozik. Ilyenkor az ember szaporábban és mélyebben vesz levegőt, kilégzése rövidül és feszültebbé válik.

A levegővétel gyakorisága elérheti a 24 - 30 levegővétel / percet. Ilyenkor a kilégzés hossza megegyezik a belégzésével, ennél kritikusabb helyzetben a belégzés hosszabb lesz, mint a kilégzés. Normális helyzetben a belégzés erős, a kilégzés viszont ellazult. Kóros levegővételnél a belégzés ellazult, a kilégzés feszült. Ha a stresszhelyzet túl sokáig tart, vagy sokkos állapotról van szó, akkor a légzésirányító központ rögzíti a stressz-légzési modellt, ami a szervezet energiatartalékainak kimerüléséhez vezet. Mi is történik tulajdonképpen a stressz-légzésnél? Miért olyan nagy az energiaveszteség?

A légzésfiziológiával foglalkozó modern tudományos kutatások kibővítették tudásunkat a légzés lényegéről, és arra késztettek, hogy másképp lássuk az oxigén és széndioxid szerepét az anyagcsere-folyamatokban. A kimagasló sporteredmények iránti igény, valamint az egészségügyi jellegű űrkutatások, amelyek lehetővé tették, hogy az ember hosszú ideig, egészségkárosodás nélkül tartózkodjon az űrben, hozzájárultak a légzésen alapuló új technológia elméleti alapjainak kidolgozásához. Ezek lehetővé teszik a szervezet védőmechanizmusainak és ellenállásának többszörös erősítését. A levegő 21% oxigénból (O2) és 0,03% széndioxidból (CO2) áll.

Az egészséges szervezet sejtjei 2% oxigént és 6,5% széndioxidot tartalmaznak. A vérsejtekben az oxigénhányad állandó, így nem függ a levegővétel mélységétől és gyakoriságától. A mély légzés funkciója általában a széndioxidnak a szervezetből való eltávolítására szolgál. Ha az emberi szövet sejtjei 6,5% széndioxidot tartalmaznak, akkor ezek a sejtek képesek felvenni az összes oxigént, ami a vérsejtekkel kerül be: úgymond, 100%-osan felhasználják ezt a lehetőséget. Ezért az ilyen egészséges sejtekből álló szervezet annyi energiával rendelkezik, amennyi szükséges az összes szerv és szervrendszer egészséges működéséhez. A sejtek maguk termelik a széndioxidot, és a felesleg távozik a kilégzéssel. Kedvezőtlen körülménynek számít, ha nagyobb mennyiségű széndioxid vész el, mint amennyit a szöveti sejtek megtermelnek.A széndioxid esésével egyidejűleg csökken a sejtek vérrel érkező oxigén befogadására való képessége.

Ez blokkolja az oxigénnek a vérből a szövetekbe való átmenetét, és a sejtekben bekövetkezik az oxigénhiány. Ekkor a szervezet energiahiánytól szenved. Különböző védőmechanizmusok lépnek működésbe: felgyorsul a vérkeringés, több vérsejt termelődik stb. Ha a széndioxid szintje a sejtekben 3% alá esik, akkor az ebből adódó energia mennyisége kevésnek bizonyul a szervezet életben maradásához, és bekövetkezik a halál. A 6,5% és 3% közötti széndioxidértéknél a szervezet még tud alkalmazkodni, és életben tud maradni a védőreakciók és különböző kompenzáló mechanizmusok ill. rendszerek segítségével.

A szervezetnek ez a leglényegesebb képessége: reagálni tud a szövetsejtekben történő széndioxidszint változására. Így például, ha a tartós stressz-légzés következtében a széndioxidszint 5%-ra esik, akkor a sejtek a vérrel érkező oxigénnek csak 75%-át képesek felvenni.

A hiányzó energia kompenzálásához a sejtek csökkenő oxigénbefogadása miatt a szervezet lelassítja a vérkeringést a vérnyomás csökkentésével és az erek tágításával. Ebben az esetben kevesebb széndioxid mosódik ki a vérrel. A következő stádiumban, amikor ez már nem segít, a vérkeringés felgyorsul a vérnyomás növelése ill. az erek összeszűkítése által. Ily módon egy időegység alatt több vérsejt jut el a szövetsejtekhez. Ha ezen reakciók kevésnek bizonyulnak, vagy tovább folytatódik a sejtekben lévő széndioxid csökkenése, akkor bekapcsolódnak az egész szervezet (mint egység) védőmechanizmusai. Ehhez energiát kell megtakarítani, s ezt az életben maradáshoz nélkülözhetetlen központokba kell juttatni. A többi rendszer takarékos energiafogyasztásra áll át.

Ez a különböző szervek funkcióinak mérséklésével, és az aktív szövetsejtek számának csökkentésével érhető el. Az ember saját magán tapasztalja ezeknek a védőreakcióknak a megnyilvánulásait a heveny betegségek formájában, melyek lassan krónikussá válnak. Ha a szövetsejtekben lévő széndioxid gyors esése és az energiahiány kialakulása következtében a szervezet nem tud időben átállni energiatakarékos működésre a betegség miatt, akkor a szervezet létezése megszűnik. Erre az orvostudomány a hirtelen halál szakkifejezést használja.

Például, amikor egy rendezett háttérrel rendelkező embernek minden látható ok nélkül megáll a szíve. Ilyen esetek különösen gyakran fordulnak elő a napaktivitás fokozódása ill. mágneses viharok idején. Ha az embernek több szerencséje van és a betegség által tud alkalmazkodni az energiaveszteséghez, akkor hosszú évekig tartó, lassú haldoklás megy végbe.
Összegzés:

A légzés által az ember oxigént kap, mely a sejtekben zajló folyamatoknál energiaforrásként szerepel.
A rövid, feszült - különösen szájon keresztül történő - kilégzésnél a széndioxid vesztesége meghaladja a sejtekben termelt széndioxid szintet.
Minél több széndioxid van a szövetsejtekben, annál jobban használódik fel az oxigén.
/Dr. Komin Vladimir/

https://sites.google.com/site/balazsrozalia/home/lgzs-hatalma/az-energialgzs-csod ja---lgzskontroll

— Klára Budavári társaságában

Mágnesség gyógyhatása

A magnetit oldja a testben előforduló "energia-blokádok" minden formáját, így javítja minden terület energiaellátást. Használhatjuk ínszalag - és gerincproblémák, csúz, izületi problémák és merevségek, reuma, nyakszirtmerevedés, csonttörések, teniszkönyök, hegesedési problémák esetében. Hat az agyalapi mirigyre és szabályozza a hormonháztartást.

Mágnessége révén élénkíti a sejtképződést. A kötőszövetek is meghálálják a mágneses kezelést. Görcsök ellen éppúgy használható, mint tüdőgyulladás, vagy ideggyulladás esetében. A magnetit növeli tudatosságunkat és tetterőnket anélkül, hogy oldottságunk ennek kárát látná. Szabályozza a pszichoszomatikus zavarokat is.


A mágnes javítja a hajszálerek mikrokeringését, így mivel
azok behálózzák egész testünket, szinte minden területen hat.


A mágnesterápia, mint gyógyítási mód Keleten több ezer éves múltra tekint vissza és egyidős az akupunktúrával. Tudományos kutatások kimutatták, hogy sejtjeinket és szerveinket bio-mágnes burok veszi körül, amely megvédi a szervezetet a környezetben fellelhető káros sugárzásoktól.

Megbetegedések esetén a sejtek ill. a szervezet mágneses tere megsérül, melynek következtében a szervezet öngyógyító mechanizmusa lelassul. A mágnes gyógyító ereje abban rejlik, hogy helyreállítják a sérült mágneses teret ill. a gyógyulás ideje alatt fenntartják azt.

A mágnes alkalmazásával a vér áramlása felgyorsul, kimossa a sejtekben ill. a szervezetben felgyülemlett káros lerakódásokat és bővebb oxigén ellátásban részesíti azokat. Ezáltal a sérült, beteg testrész gyorsabban regenerálódik, a gyógyulási idő lerövidül!

A mágnesterápia bizonyítottan csökkenti a test különböző pontjain fellépő fájdalmakat, ellazítja a merev izmokat és gyorsítja a szervezet természetes öngyógyítási folyamatát.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Reflexdiagnosztika
  2014-11-19 13:32:28, szerda
 
 
A reflexdiagnosztika nem a reflexek, hanem az erővonalak mentén haladó bioenergia-folyam mérésével foglalkozik. E módszerrel - csakúgy, mint a többi alternatív eljárással - diagnózist nem lehet készíteni. Az viszont feltételezhető a segítségével, a szervezet mely részében helyezkedik el a konfliktus.
Az erővonalak alapján történő diagnosztika bonyolult és speciális előtanulmányokat igényel. Ezért nem megyünk bele a részletekbe. Mindössze azt jegyzem meg, (olykor drága) berendezés segítségével is, meg anélkül is elvégezhető.
Az "Akupresszúra" című fejezetben már tetszett látni a fülkagylónak ezt az ábráját. Azért kívánok újra emlékeztetni rá, mert a segítségével az olvasó nemcsak a fülpontok masszázsát végezheti el, hanem diagnosztizálhat is.
Hogyan? A következőképpen. Gyakoroljon nyomást sorban a megjelölt pontokra ujjával, ceruzaheggyel vagy más eszközzel. Ha valamelyik szervünk fülpontja fáj, az adott szervben valami nincs rendben. Hogy konkrétan mi, azt még a szakember sem tudja pontosa. Tovább kell folytatni a "kutatást". Ha viszont nem fáj az adott fülpont, az azt jelenti, hogy a vele kapcsolatban álló szerv "nyugodt". Saját magunkon tükörben ezt nehezen tudjuk elvégezni, ezért rokonaink, ismerőseink közül kérjünk meg valakit arra, nyomkodja meg sorjában fülpontjainkat. A lényeg, hogy azonos erővel történjenek a nyomások.
Ugyanezen az elven történik a talp-diagnosztika is, ahol szintén megvannak az egyes szervekkel kapcsolatban álló zónák. A talpzónák fájdalmas volta ugyancsak a velük kapcsolatos szervek rendellenességeiről tanúskodik.
Hiteles-e ez a diagnosztikai eljárás? A többi alternatív módszerhez hasonlóan - nem nagyon. Az ily módon nyert információnak csak mintegy 50 %-ban lehet hinni. Tehát igen is, meg nem is.
Testünk elülső felületén is vannak ilyen diagnosztikai pontok. Ellentétben fülünkkel és talpunkkal, ezek az energetikai erővonalakkal állnak kapcsolatban. A törzs diagnosztikai pontjai alapján azonban Ön nem tudna diagnosztizálni. Egyrészt, tapasztalat nélkül - még ha részletesen le is írnám, hol találhatók - nehezen találná meg őket, másrészt, e pontok állapotát nem a páciensnek, hanem a reflexológusnak kell ismernie ahhoz, hogy meghatározhassa, melyik erővonalat kell tűvel aktivizálni, s melyiket tehermentesíteni.
Manapság Európa-szerte divatos az R. Voll-féle elektroreflex-diagnosztika, mely tulajdonképpen a reflexológia és a homeopátia egyesítéséből keletkezett. A műszerek segítségével a diagnoszta nem csupán a szervezet egyes alrendszereinek energetikai rendellenességeit állapítja meg, hanem meghatározza - de nem a betegség, hanem a beteg számára megfelelő -- gyógyszert is. Ráadásul a vizsgálat során a gyógyszert nem szükséges bevenni, elegendő kézben tartani a felhevített üvegkapszulát.
Hiteles-e a Voll-féle metódus? Bizonyára nem jobban, mint az összes többi. Viszont hatékony, hisz nemcsak a gyógyszer, hanem a szuggesztió is kifejti hatását. A fontos, hogy a gyógyszerek kipróbálása közben a páciens megfigyelheti, elmozdul-e a műszer mutatója vagy sem. Látja, reagál-e az ő szervezete a különféle készítményekre. Attól, hogy pontosan azt a gyógyszert kapja, amelytől szervezete elmozdította a mutatót, meggyőződik a gyógyszer hatékonyságában, s ez rendkívüli módon mobilizálja az önszabályozási folyamatokat.
Ez a módszer azonban csak avatott kézben működik jól. Az eredmény nagyon függ az orvos személyiségétől, attól, hogyan tudja értelmezni a kapott eredményeket, s hogy mennyire alapos. A vizsgálat minimum egy órát igényel, habár sok "diagnoszta" enged a csábításnak és "belefér" 15 percbe is, mondván: "hogy a többi betegnek ne kelljen sokat várnia"


 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Hosszú élet titka
  2014-11-19 13:27:28, szerda
 
 
Tudtad, hogy 32 pont van a fejeden, amit ha gyengéden megérintenek, erőfeszítés nélkül el tudod engedni mindazt, ami miatt képtelen vagy az el(be)fogadásra?

Ezek a pontok tartalmazzák, mindazokat a gondolatokat, ötleteket, hiedelmeket, érzelmeket, tényezőket, attitűdöket amiket életek során eltároltál.

Pl. az Access Bar kezelés egy finom , gyengéd érintésen alapuló módszer , amely lehetővé teszi , hogy megszabadulj minden téged korlátozó tényezőtől ami kihat az életedre . A technika a fejen található 32 pont érintésén alapszik , és ahhoz hasonlítható , mint amikor egy számítógép merevlemezéről letöröljük a felesleges fájlokat , ezáltal nyerve több tárhelyet , hogy befogadjunk és életre hívjunk valami egészen szépet és újat .

Minden Bars kezelés 5-10 ezer évnyi korlátot tud feloldani arról az életterületről, amelynek a pontjait érintik. Ez egy nagyon tápláló és lazító folyamat, amely bármely területről képes feloldani a korlátokat, amit felvállalsz!

Az életed mekkora részét töltöd cselekvéssel, ahelyett, hogy elfogadnál?
VAN ÚGY AZ ÉLETEDBEN , HOGY ÚGY ÉRZED , TESZED A DOLGOD , DE MÉG SINCS SEMMI ÖRÖMED MÖGÖTTE ?
Észrevetted, hogy a lázas cselekvés ellenére nem olyan az életed, amilyennek szeretnéd?
Mindent megkaphatsz, ha szeretnéd, ha hajlandó vagy többet el(be)fogadni, és kevesebbet "tenni a dolgod " !

A Bars kezelések már sokaknak segítettek abban, hogy megváltoztassák az életük és testük több aspektusát, mint :
- az alvás
- egészségügyi, testsúllyal kapcsolatos
- szex, partnerkapcsolat
-kreativitás
-pénz
-tudatosság , éberség
-béke , nyugalom
-kommunikáció
-öregedés
-manifesztáció
-tanulás

Amint látod alkalmazása nagyon sokrétű , és mindenkinek ajánlott :
-stressz csökkentésére
-alvás javítására
-olyan személyek esetében , akiknél ADH-t , ADHD-t diagnosztizáltal
-gyerekeknél
-várandósok esetében...

Legrosszabb esetben egy jó masszázs élményét nyújtja. A legjobb esetben az egész életed megváltozik.

Természetesen az egyszerűen skalpmasszázsnak nevezett módszer is ragyogó eredményt, és relax élményt nyújtja, a lényeg, hogy törődj Magaddal, és figyeld meg, hogy mi az, ami az adott pillanatban a legjobb Neked, az egészséged, a léted szempontjából.

Csak természetesen!


 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Akupresszúra otthon
  2014-11-19 13:20:34, szerda
 
 
Az akupresszúra az önkezelés egyik módszere

Érdekes, hogy míg Kínában az akupresszúrát a gyerekeknek is természetszerűen gyakorolniuk kell, addig Kínán kívül még a szakértők előtt is ismeretlen. Pedig ami Kínában hat, az segít, jót tesz az európaiaknak is.
Hosszú fejlődése során az akupunktúra némi változáson ment át.
Az alapelv azonban maradt ötezer éven át változatlan. A testen lévő bizonyos pontok és vezérvonalak kezelése a szervezetben fejlődést, gyógyulást, felépülést indítanak meg.

A legfontosabb pontokat ismerni kell.
Még a legtapasztaltabb szakember sem isemrhet minden akupresszúra pontot. Az avatatlannak - és mindenki avatatlan, aki éveken keresztül nem kizárólagosan ezzel a gyógymóddal foglalkozik, - azonban elegendő, ha a legfontosabb gyógypontokat tudja alkalmazni.
Annak, aki saját magát akarja gyógyítani, nincs szüksége valamennyi pont ismeretére.

Milyen pontok vannak?
Minden gyógypont helye pontosan ismert. Ezek 14 meridiánon helyezkednek el.
Mindig három pontfaj mutatható ki:
- a "kiegyensúlyozó" /harmonizáló pontok a meridiánok kezdetén és végén. Ha valaki akupresszőrával kezel, gondoskodjék minden szerv összhangjáról, amely ehhez a meridiánhoz tartozik.
- a "felélénkítő" pont, minden meridiánon csak egy van. Ennek akupresszurája gerjegyti a megfelelő szerv energiatartalékait.
- "a megnyugtató" pont, szintén csak egy van minden meridiánon. Mérsékli és lecsöndesíti az ideges működéseket. Ennek az akupresszúráját különösen jótékonynak találják.

A sikeres kezelést megkönnyítik a "riadó pontok" rendszere. /A kínaiak "Mu" pontnak nevezik./ Minden nagy szervnek van egy ridaó pontja. Ennek a szakavatott nyomása a bántalomra és mindenek előtt a fájdalomra azonnal javulást hoz.

Melyik pont, melyik betegségnél használ?
Valamennyi sezrvrendszer határozott kapcsolatban van bizonyos akupresszúra pontokkal. Így az összefüggés a helytelen működés /pl. magas vérnyomás, légszomj, hőhullám, stb./ és az akupresszúra pont között fennáll.

A kínaiak a gyógypontokat háromféleképpen befolyásolják.
- heves fájdalomnál és első kezelésnél a pont könnyű, köröző masszírozását ajánlják. Ez legjobban a mutatóujj begyével sikerül.
Idő: 1-5 perc.
- idült betegségeknél, de egyébként kielégítő közérzet mellett a középerős pontmasszírozás a legeredményesebb. Naponta töbször, alkalmanként 30 másodpercig ajánlatos alkalmazni.
- az erős nyomást, különösen a hüvelykujjal a különeleges esetekre kell fenntartani.

Ha a kívánt pontot megtalálták, a bőrre lazán rá kell helyezni a mutatóujj vagy hüvelykujj begyét, majd elkezdjük a körző mozgást, úgy, hogy az a bőrnek csonttal vagy izommal nem érintkező alsó rétegét másodpercenként kétszer mozdítsa meg.
Eközben arra kell ügyelni, hogy az ujj mindig ugyanazon a bőrhelyen maradjon. Ez biztosítja az akupresszúrapont egyenletes kezelését, befolyásolását.

Hogyan lehet a helyes pontot megtalálni?
A mellékelt rajzok a pontok helyes megtalálását teszik lehetővé, még akkor is, ha az anatómiai ismeretek csak alapfokúak. Általában a keresett pont erősebb nyomásra érezhető fájdalommal válaszol. Ez különbözteti meg a környezetétől. Az egyéni testi különbözések miatt a pontok természetesen nem minden betegnél vannak ugyanazon a helyen, ahogy azokat centiméterrel ki lehetne jelölni. A távolságok változnak.
Ezért a rajzokon a méreteket ujjtávolságokkal /keresztirányúakkal/ adtuk meg, ami az egyéni különbözéseket is figyelembe veszil

Mikor nem szabad akupresszúrát alkalmazni?
Ez ritkán fordul elő. Az akupresszúra nem helyettesíti az orvosilag szükséges kezelést. /pl. elgennyesedett vakbél műtéte/.
Mégis, mint fájdalomenyhítő pótkezelés, komoly fájdalom esetén alkalmazható.
Nem ajánlatos az akupresszúra kezelés súlyos szív- és érrendszeri betegségeknél, terhesség alatt, és túlságosan erős kifáradáskor. Továbbbá, ha az akupresszőra pont felett helyi bőrelváltozás /sömör, gennyesedés/ van. Ebben az esetben meg kell várni a bőrbaj gyógyulását.
Ha az akupresszúra pontot az ábrán mutatott helytől eltérő helyen találják meg, masszírozni nem szabad. Ilyen nemkívánatos körülmény ritkán fordul elő.

Így végezze helyesen!
Ellazítva üljön le/feküdjön le. Gondoskodjék arról, hogy minden zavaró körülmény megszűnjék, szakítson időt magára.
A mutatóujj begyét lazán helyezze a körülírt bőrpontra, könnyű nyomással közörrön ezen a ponton. A kezelés időtartama fél perc és öt perc között van. A hatás azonnali és sokáig tart. Az akupresszúrát naponta többször meg lehet ismételni.

A riadó vagy "Mú" pontok:A riadópontok érzékenysége a megfelelő szervműködés zavarát jelzi. Ez megkönnyíti a helyes kórmegállapítást. A "Mu" pont gyógyászati értéke az, hogy a heves bántalmakat azonnal megszünteti.


Akupresszurás pontok kézen : Link...
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Kínai szerv-óra
  2014-11-19 13:17:08, szerda
 
 
A szervóra ismeretében kevesebb a" tökölés"
Érdemes lenne , orvosoknak , természetgyógyászoknak megismerni a szervórát , iránydiagnózis felállításához ! Öngyógyítóknak , egyéb gondozó , kórházi intézményekben ajánlható még !
Valamire való fogorvos este 17-óra körül rendel , mert a fogkezelések akkor már nem nagyon fáj . Egy adott jelenségnél , rosszullétnél jól következhetünk a bajok forrására . Hallottam már hogy házi orvos használja a Kínai szervórát , és úgy pakolja a táskájába a gyógyszereket ...például 12-óra körüli beteghívásnál jól tudja hogy keringési , és szívre való hatóanyagot vigyen .
-répa-

A kínai szervóra

A kínai orvoslásban fontos szerepe van a szervórának. Ez mutatja azt a rendet, amely szerint a Qi kering a vezetékekben. Ez a rend mindenkinél azonos módon működik, az energia maximum/minimum időszakai kimérhetők, e mérések alapján legfejjebb fél óra eltérést tapasztaltak egyének között. Amikor elutaunk egy másik időzónába, a szervóránk egy-két nap alatt átáll a helyi viszonyokra. Ez az átállási idő az, amikor levertnek, kissé szétesettnek érezheti magát ez ember.
szervora
A hagyomány szerint - ami teljesen beleillik természetesen a yin-yang elméletbe - mind a 12 szervnek, vezetékpárnak van egy aktív és egy passzív ideje, illetve ezek közötti átmenet.

Az aktív időben az adott szerv működése a legerősebb, a hozzá tartozó vezetékben a Qi áramlása a legintenzívebb, passzív időben értelemszerűen a leggyengébb.

Ezt az aktív/passzív időt "érzékeljük" is. A teljesség igénye nélkül néhány példa erre az érzékelésre.

A Vastagbél aktív ideje reggel 5 és 7 óra közé esik - gondoljon mindenki arra, felkelés után rendszerint hova is vezet az első útja? Nem véletlen...
A reggeli - ami ne csak kávé-cigi legyen ám - azért nagyon fontos, mert a gyomor reggel 7 és 9 között a legaktívabb, a legerősebb, ilyenkor terhelhető igazán, este pedig a leggyengébb. Ezért is logikus a mondás, hogy "... reggelizz mint egy király, ebédelj mint egy polgár, a vacsorád pedig add a koldusnak".

A Lép aktív ideje a következő, a cukrosok ilyenkor mérik a legkiugróbb vércukorszinteket.

A Vékonybél délután egy és három között a legaktívabb, ilyenkor zajllik az emésztés energiaigényes folyamata - nem csoda, hogy ebben az odőnem az ember elálmosodik, "haszálhatatlan", és ezt tudva értjük meg, hogy a déli országok sziesztája miért is épp akkor van, még ha ők tudatosan tán nem ismerik a szervóra működését, csak az ösztöneikben van benne. Régebben nálunk is gyakrabban előfordult, hogy ebéd után szunyókált az ember.

A Vese délután 5 és 7 között a legaktívabb. Ilyenkor érdemes több folyadékot fogyasztani, hogy a vese megfelelően át tudja dolgozni a vért, és hogy az kellően híg legyen, kell a folyadék. Lehet, nem véletlen az "ötórai tea"...?

Este hét és kilenc óra között van a Szívburok aktív ideje. A szívburok az a szerv, ami a lélekkel van szoros összefüggésben, a Lélek kilengései - nagy öröm, vagy nagy bánat - azonnal megjelennek a vezetéken, és a pontok érzékenységében nyilvánulnak meg. Az aktív időben vagyunk a legnyitottabbak, a lélek ilyenkor a legbefogadóbb. Talán nem véletlen, hogy a híradók, akciófilmek és más, lelket szennyező műsorok éppen ekkor vannak a televíziók műsorán...? Pedig lelkünk akkor jár jól, ha ebben az időszakban valami neki kedves, lelket gyönyörködtető dolgot csinálunk: ilyenkor kell olvasni, zenét hallgatni, sétálni, naplementében gyönyörkodni.

Az epeproblémákkal küzdők tudják, mikor a legaktívabb ez a szerv: éjfél körül fordul elő a legtöbb epegörcs.

A Máj a leghűségesebb szervünk, tartják a kínaiak, mivel akkor dolgozik, amikor alszunk - hajnali egy és három között. Ilyenkor végzi a szervezet méregtelenítését, és ehhez szükség van a többi szerv nyugalmára. Ha kimarad az alvás, akkor kárt szenved a méregtelenítés is, ami később nem pótolható. Ha felébredünk ebben az időben és nem bírunk visszaaludni, akkor ne kezdjünk olvasni, hanem feküdjünk a sötétben, csukott szemmel, ezzel is segítve a májat munkájában (a Máj ugyanis a szemmel áll kapcsolatban a "szemre nyílik", a szemen át érkező ingerek akadályozzák a máj működését).

A Tüdő aktív ideje hajnali 3 és 5 óra között van, ilyenkor készíti föl a tüdő a szervezetet a napi aktivitásra. Emellett el is égeti a máj által kiválasztott mérgeket. Asztmás betegek ilyenkor rendszerint erős köhögéssel ébrednek. Jó, ha tudják, hogy ebben az esetben és időben a T-5 pont masszírozása nagyon hamar csillapítja a köhögésüket. Ha csak lehet - főleg, ha megébredünk ebben az időben - nyissunk ablakot, aludjunk nyitott ablaknál, hogy a tüdő elegendő friss levegőhöz jusson!Kínai orvoslás - szerveink meghatározott időrendben működnek és pihennek... (szerv-óra)

Az asztmások hajnali 3 és 5 óra között köhögnek, az epeproblémákkal küzdő emberek pedig éjfél körül görcsölnek legtöbbször....! Vajon miért van ez így?

A Kínai orvoslás négyezer éve megtalálta a választ! Szerveink meghatározott időben működnek és pihennek, vagyis a táplálkozásnak, a pihenésnek, és a testmozgásnak is megvan a megfelelő ideje. A tizenkét fő szervünk kétóránként "váltja egymást". Szervezetünkben az energiaáramlása megfelelő egyensúlyba kerülhet ha odafigyelünk..

Egyensúlyban az energiaáramlás

Jártak már úgy, hogy este későn alaposan bevacsoráztak, aztán éjjel egy és három között valamikor arra ébredtek, hogy úgy érzik magukat, mintha súlyos kövek lennének a gyomrukban? De miért éppen ebben az időben ébredünk fel, ha este megterheltük gyomrunkat? Az asztmások miért hajnali 3 és 5 között köhögnek a legintenzívebben, az epeproblémákkal küszködők pedig miért éjfél körül görcsölnek be a legtöbbször? A kínai orvosok már mintegy négyezer évvel ezelőtt megtalálták ezekre a kérdésekre a választ. Szabó Olga természetgyógyász most velünk is megosztja a szerv-óra működésének elvét.

A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek. A periódikusan váltakozó bioritmusunk szerint mindennek megvan a maga ideje. A táplálkozásnak, a sportnak, a pihenésnek, akár egy foghúzásnak is. 12 fő szervünk kétórás időközönként "váltja egymást" a munkában, a maga idejében az éppen aktuális "dolgozó" birtokolja szinte az összes energiánkat. Az energiapályákon, vagyis a meridiánokon tehát az energiaszint állandóan változik. Egy kis odafigyeléssel mi is nagyon sokat tehetünk azért, hogy ne bontsuk meg az energiaáramlás egyensúlyát szervezetünkben, például ne késztessük bőséges vacsorával éjjel májunkat aktív munkára, ha éppen pihen.A kínai szerv-óra, amely testünk 12 csatornáját mutatja. Mindegyiknél megfigyelhető egy olyan kétórás periódus, amikor a csi áramlása maximális

1 és 3 óra között: a szervezet teljesítőképessége ebben az időben a legalacsonyabb. A máj teljes erővel méregtelenít, nem szabad tovább terhelni.

3-5 óra között: eljött a tüdő aktív ideje, felkészül az egész napi munkára. A férfiak nemi aktivitása ebben az időintervallumban a legnagyobb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon.

5-7 óra között: ekkor működik legaktívabban a vastagbél. Ez az egészséges székletürítés ideje. Megszabadítjuk szervezetünket a salakanyagban található mérgektől, így azok nem tudnak visszaszívódni és teljesítőképességünket csökkenteni.

7-9 óra között: a gyomor leginkább terhelhető időszaka. Ekkor tud a leghatékonyabban dolgozni, tehát bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit vegyünk magunkhoz.

9-11 óra között: testhőmérsékletünk optimális, az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, teljesítőképességünk igen magas.

11-13 óra között: 11 óra a szívciklus csúcspontja, tehát legjobb idő a sportolásra. Délben erősödik a gyomorsav-, majd később az epetermelődés, készen állunk egy finom ebéd elfogyasztására.

13-15 óra között: lassul a vérkeringés, az energiák a vékonybélben koncentrálódnak, csökken a fájdalomérzékelés is, ezért ilyenkor érdemes a fogorvoshoz bejelentkezni.

15-17 óra között: a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért fogyasszunk bőségesen cukor és alkoholmentes folyadékot. Szervezetünk kiüríti a méreganyagokat, ismét ereje teljében van, tehát tanulhatunk, sportolhatunk, dolgozhatunk teljes energiabedobással.

17-19 óra között: vesénk a legnagyobb tisztító munkában, ezért ebben az időben ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező anyagokkal. Vérnyomásunk csökken, szívműködésünk lassul, egy kicsit nem árt megpihenni munka közben. Ilyenkor érdemes elfogyasztani a könnyű vacsorát is.

19-21 óra között: ha most vacsorázunk, azt már nem dolgozza fel szervezetünk, elraktározza reggelre. Energiapályáink lelassulnak, felkészülünk az éjszakai pihenőre, érzékeink kifinomulnak.

21-23 óra között: az úgynevezett "hármas melegítő" időszakában testünk és lelkünk nyugalomra, pihenésre vágyik, teljesítőképességünk erőteljesen csökken, ez a legpihentetőbb alvás ideje, tehát ne végezzünk se testi, se szellemi aktív tevékenységet igénylő munkát. A hármas melegítő nem szerv, hanem azt a helyet jelöli, ahol testünk alsó-középső és felső részének szervei együttműködnek. Feladata, hogy a légzés, az evés és az ivás során a szervezetünkbe jutó, a tüdő és a gyomor által felvett energiákat a testünkbe irányítsa.

23-1 óra között: legintenzívebb az epehólyag görcskészsége, kevésbé csillapítható a fájdalom.

A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energiakeringése harmonikus. Ez az energia a csí(Qi), a vitalitást, életerőt jelenti. A keringés akadályoztatása betegséghez vezethet. Érdemes tehát figyelemmel kísérni biológiai óránkat.
 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Az egészség iránytűje-Az életerő áramlása
  2014-11-19 13:12:48, szerda
 
 
A hagyományos kínai orvoslás (HKO) nézete szerint az ember testében lejátszódó folyamatok egymással összefüggenek. A természet részeként életmódjában alkalmazkodnia kell a természet törvényeihez, csak így őrizheti meg egészségét. Az emberi test energia keringése egy kifinomult rendszer szerint működik. Bioritmusunk periódikusan váltakozó így megvan az optimális ideje a táplálkozásnak, a testmozgásnak és a pihenésnek is.

Az életerő áramlását a biológiai szervóra segítségével ismerhetjük meg. A bioritmus keleti felfogásának ezen elméleti alapjai a Sárga Császár Belgyógyászati Könyvében lettek lefektetve, melyet a hagyományos kínai orvostudomány legértékesebb írásaként tartanak számon.

Energiakeringésünk 24 óra alatt egy teljes ciklust ír le, és ezalatt 2-2 órás periódusokban más-más meridiánban éri el csúcspontját az energiatelítettség. Egy kis odafigyeléssel mi is nagyon sokat tehetünk azért, hogy ne bontsuk meg az életerőáramlás egyensúlyát szervezetünkben. A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a testünk energia- vagyis Qi keringése harmonikus, a keringés akadályoztatása pedig betegséghez vezet. Érdemes tehát megismerni és utána figyelemmel kísérni biológiai szervóránk működését, melyet az alábbiakban ismertetünk:

23:00 - 00:01 ÓRA KÖZÖTT VAN AZ EPEHÓLYAG LEGAKTÍVABB IDŐSZAKA.
Az epehólyag megfelelő anyagcsere folyamataihoz fontos, hogy ebben az időszakban pihenjünk, hiszen az epehólyag csak így tud teljesen regenerálódni. Ugyanakkor a jó alvás biztosítja a jó kezdetet a másnaphoz, ezért érdemes este 11:00 óra előtt lefeküdni. Ebben az időben végzi a szervezet a méregtelenítést, valamint a csontvelő aktiválódása miatt ez a legjelentősebb vérképző időszak is. Ezért mondják a kínaiak, hogy rosszabb a késői fekvés mint a korai kelés. A mai napot már előző este kell elkezdeni és időben nyugovóra térni, így másnap reggel kipihenten, energiával telve ébredhetünk.
00:01 - 00:03 ÓRA KÖZÖTT VAN A MÁJ LEGAKTÍVABB IDŐSZAKA.
Ez a máj számára a szervezetet regeneráló legalkalmasabb két óra. A mindenkori közérzetünk a máj által átszűrt és megtisztított vér minőségének függvénye. Az elhasználódott vért méregteleníteni, frissíteni kell, mely folyamat többnyire a máj energiamaximumának idején megy végbe, ekkor a legerősebb, leghatékonyabb ez a szervünk.

Ha ilyenkor még ébren vagyunk, akkor a máj nem tudja megfelelően végezni feladatát, mert az ébrenlét leköti energiáit.
ÉJJEL 23:00-03:00 ÓRA KÖZÖTT KERÜLNI KELL A SZEXUÁLIS ÉRINTKEZÉST, MERT ROMBOLJA A MÁJ ÉS VESE ENERGIÁJÁT.
03:00-05:00 ÓRA KÖZÖTT VAN A TÜDŐ LEGAKTÍVABB IDŐSZAKA.
Ebben az időszakban a tüdő meridián a legaktívabb. Ilyenkor a szervezet oxigénfelvétele bőséges, légzésünk is mély és lelassult lesz.

A tüdő energiamaximumán a sejtek több oxigént tudnak felvenni, tökéletesebb lesz a gázcsere, feltöltve az egész szervezetet. A HKO úgy tartja, hogy a tüdő az ébresztő tábornok, ezért például az idősebb emberek korábban a tüdő órájában ébrednek. A tüdőbetegségben szenvedők pedig ekkor köhögni kezdhetnek. Ez azért van így, mert minden szerv a legerősebb két órájában a legérzékenyebb, ilyenkor kűzd leginkább a betegségek ellen.

05:00-00:07 ÓRA KÖZÖTT VAN A VASTAGBÉL LEGAKTÍVABB IDŐSZAKA.
Ilyenkor működik legélénkebben a vastagbél meridián. Elvégzi a táplálékból a víz és a tápanyagok visszaszívását, illetve elkülöníti a salakanyagokat, méreganyagokat.

Reggel miután felkeltünk az ágyból, igyunk egy pohár mézes vagy mézes-citromos langyos vizet, sétáljunk egyet vagy végezzünk egy könnyű, rövid tornát. Ez az egészséges székletürítés ideje, ekkor megszabadítjuk szervezetünket a salakanyagban található mérgektől.

07:00-09:00 ÓRA KÖZÖTT VAN A GYOMOR MERIDIÁN LEGAKTÍVABB IDŐSZAKA.
Ilyenkor a legerősebb a yang energia a természetben, és ekkor a legerősebb és leghatékonyabb az emésztőrendszer működése. Legyen bőséges a reggelink, mert ebben a napszakban nem hízlal a sok étel. A gyomor és a belek aktívan dolgoznak és maximális a tápanyagok felszívódása. Viszont ha üres gyomorral maradunk a gyomor tüze szájszárazságot okoz, súlyosabb esetben pedig kirepedezhet vagy kisebesedhet az ajak. Ezen kívül a felgyülemlett gyomorsav hosszútávon gyomorfekélyt, gyomor-nyombél hurutot, epehólyag gyulladást vagy epekövet is okozhat.

Egy kínai mondás szerint az ekkor, a gyomor idejében elfogyasztott meleg folyadékban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggeli olyan értékes, mint a tavaszi eső.

Igyunk teát kávé helyet!

09:00-11:00 ÓRA KÖZÖTT VAN A LÉP MERIDIÁN LEGAKTÍVABB IDŐSZAKA.
A lép az emésztés, a felszívás és a kiválasztás fő irányítója, ugyanakkor a szervezet vérraktára is. A lép olyan, mint egy tüzes katlan, a benne égő tűzre szükség van a megfelelő emésztéshez. Ha a lép működése kielégítő, jó lesz az emésztés és a felszívódás, és a vér minősége is, ami az ajkak pirosas színéből látható. Ha a lép megbetegszik az a többi szervünkre is kedvezőtlen hatást gyakorol kialakulhatnak olyan civilizációs betegségek, mint pl. a cukorbetegség. A lép órájában fogyasszunk legalább 6 pohárnyi meleg teát, amit lassanként kortyolgassunk el, így élénkíthetjük e szervünk működését.
11:00-13:00 ÓRA KÖZÖTT VAN A SZÍV MERIDIÁN LEGAKTÍVABB IDŐSZAKA.
Ez a nap során a legenergikusabb időszakunk. A szív friss vért pumpál az érrendszerbe, táplálja a szellemet, az izmokat és inakat, erősíti a Qi keringést. Ha ekkor le tudunk pihenni fél órára az rendkívüli módon táplálja a szívet, hosszútávon pedig jelentősen csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Ha így cselekszünk délutánra és az esti órákra energikusabbak leszünk.

Sok szívbeteg hamarabb menne orvoshoz, ha tudná, hogy déli fáradékonysága komoly figyelmeztetője lehet a szív kezdődő gyengeségének.

13:00-15:00 ÓRA KÖZÖTT VAN A VÉKONYBÉL MERIDIÁN LEGAKTÍVABB IDŐSZAKA.
A vékonybél az emberi szervezet legnagyobb immunszerve. A tisztát elválasztja a tisztátalantól. Jelentős mennyiségű felszívódás és kisebb mennyiségű kiválasztás folyik itt, valamint a salakanyagokat továbbítja a vastagbél felé. Ez az időszak fontos az egész napi tápanyag szabályozás szempontjából. Ilyenkor fogyaszthatunk joghurtot, kefírt illetve jótékony bélbaktériumokat tartalmazó készítményeket is, melyekkel sokat tehetünk az immunrendszer megfelelő működéséért.

Frissen készült meleg ebédünket javasolt kicsivel déli 1 óra előtt elfogyasztani, mivel ezt követően a leghatékonyabb a vékonybél működése, ekkor tudjuk leginkább hasznosítani az elfogyasztott táplálékot.

15:00-17:00 ÓRA KÖZÖTT VAN A HÚGYHÓLYAG MERIDIÁN LEGAKTÍVABB IDŐSZAKA.
A húgyhólyag raktározza a vizeletet és a nedveket. A vizelet távozik, a nedvek pedig tovább keringenek a szervezetben. Mivel a húgyhólyag energiája a maximumon van, ilyenkor bátran fogyasszunk sok vizet, gyógyteát és levest. Ugyanakkor különösen fontos, hogy ne tartsuk vissza a vizeletünket, mert káros következményei lehetnek, mivel csökkenhet a húgyhólyag rugalmassága ami húgyúti gyulladást, férfiaknál prosztata gyulladást is okozhat.

17:00-19:00 ÓRA KÖZÖTT VAN A VESE MERIDIÁN LEGAKTÍVABB IDŐSZAKA.
A vese tárolja a szexuális energiát és a szervek esszenciális energiáját. A vese energiahiánya esetén ez az időszak a legkedvezőbb az erősítésre. Ilyenkor jó döntés vese energiát növelő gyógynövényeket szedni.

Akinek vese energia problémája van, például impotencia, annak ebben az időszakban érdemes stimulálni a megfelelő akupresszúrás pontokat, pl. Yong Quan, Ming Men pont ütögetése, valamint a Qi Hai pont masszírozása, mivel ilyenkor jóval eredményesebb a terápia. Ez a legideálisabb idő egy könnyű vacsorára. Ételünk ne legyen túl sós vagy zsíros, különben bizonyos idő elteltével magas vérnyomás ill. szív,- és érrendszeri betegség alakulhat ki, ami tovább növeli a vesékre nehezedő terheket.

19:00-21:00 KÖZÖTT VAN A SZÍVBUROK MERIDIÁN LEGAKTÍVABB IDŐSZAKA.
A szívburok meridián védi a szívet, őrzi annak vitalitását. A szívburok fizikai szinten is védelmezi a szívet és ugyanakkor Qi meridiánként, energetikailag is funkcionál. Ebben az időszakban táplálható leghatásosabban a szív energiája és erősíthető leginkább a működése.

Javasolt, hogy a szívbetegek ebben az időszakban ütögessék a szívburok meridián pontjait fentről lefelé egészen a tenyérig, mindkét karon 20x. Ha megelőzni szeretnénk a szívbajokat tegyék ugyanezt. Ebben az időben az energetizáló mozgás pl: kung-fu, nagyon ajánlott, mely a vacsora megemésztését teszi könnyebbé. Utána készüljünk fel az esti pihenésre, próbáljunk lazítani, kikapcsolni, ez a szív védelmében fontos szerepet játszik.

21:00-23.00 ÓRA KÖZÖTT VAN A HÁRMAS MELEGÍTŐ MERIDIÁN LEGAKTÍVABB IDŐSZAKA.
A hagyományos kínai orvoslás a hármas melegítőn a szív-tüdő, a lép-gyomor és a vese-húgyhólyag együttesét érti, melyet egyetlen funkcionális csoportnak tekintenek, melyek ebben a 2 órában összehangoltan együttműködnek. A hármas melegítő meridián harmonizálja a szervezet vízháztartását és átjárása van az összes meridiánhoz. Ha jól működik elkerül minket a betegség. Ez az időszak a nyugalomé, az intim együttlété, ilyenkor fogannak az egészséges, okos gyermekek. A hármas melegítő órájában őrizzük meg nyugalmunkat, kerüljük a szélsőséges érzelmi állapotokat.

E biológiai óra ismerete és használata közelebb visz minket életműködésünk jobb megértéséhez, s egy egészséges napi ritmus kialakításához. A hagyományos kínai felfogás szerint a biológiai óra elleni három legnagyobb vétség az esti alkohol, az éjszakai alvás előtti erős stimulálás (kávé) és a reggeli szex; ezek a rákövetkező naptól veszik el az energiát. Az ember bioritmusának harmonizálása a hosszú élet titka! A gyógyítás tudománya bonyolult dolog, de az egészség megőrzésének titka egyszerű: kövessük biológiai óránk ritmusát és az segítségünkre lesz, hogy hogyan lehet harmonikus, egészséges hosszú életet élni.


 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
A szervezet megtisztítása
  2014-11-19 13:08:49, szerda
 
 
A máj és az epehólyag tisztítása

Könyvünk számára mondta el dr. Jurij Petrov, a szegedi bioklinika vezetője az alábbiakat.
- Melyik embert nevezte Hippokratész epésnek? Az utálatost, aki minden apróságért robban, aki rátámad szeretteire, barátaira, saját magára. Az ókori görögök tudták, hogy ezt nem annyira a csapnivaló jellem vagy a rossz nevelés okozza, hanem az epe pangása.
Betegeink vallják, hogy a tisztító kúrák után megszűnnek a családi perpatvarok. Senki nem töpreng ezen különösebben, mindössze annyi történik, hogy az ember egyszer csak észreveszi, hogy stressz helyzetekben kevésbé "akad ki". Nyugalma helyreáll, kevésbé ingerült, kevésbé hajlamos a konfliktusra, egyre ritkábban fortyan fel, egyszerűbbé válik az élet, sőt, másként tekint egy sor dologra, s mindezzel együtt fizikailag is sokkal jobban érzi magát. Mi az elsődleges? Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás? Nem a salakanyagokban van-e a családi konfliktusok eredete?
- Ha jól értettem, "tisztítsd meg májadat, s megtisztítod a lelkedet"?
- Inkább így: Szabadulj meg a felesleges epétől, s megszabadulsz a bosszúságtól. A felesleg tehát a felhalmozódott és pangó epe. Ahogy a fáradt olaj szennyezi a motort, úgy szennyezi szervezetünket a felesleges epe. Amíg jelen van, a májsejtek lusták új epét termelni.
Vagy vegyünk egy másik analógiát, de ne a műszaki életből, hanem a konyhaművészetből. Romlott étolajból két-három napig, sőt akár egy hétig is készíthetünk ételt. De aztán végleg megromlik. Valamivel azonban mégiscsak főzni kell. Mit tegyünk? A romlottat frissre kell kicserélni.
A fizikai stabilitás lelki kiegyensúlyozottsághoz vezet. Ha az ember úgy érzi, ura a testének, azt tesz vele, amit akar, nem pedig megfordítva, amikor a szálak a kezében futnak össze, akkor már nem a testére figyel - na megkönnyebbültem, egészséges lettem, a magam ura vagyok.
- De hogyan végezzük el a máj tisztítását?
- Szerezzünk be hozzá szorbitot.
- Az meg micsoda?
- A szorbit nem más, mint glükóz nélküli cukor. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban. Oldjunk fel belőle evőkanálnyit egy deci forró vízben, igyuk meg éhgyomorra, feküdjünk a jobb oldalunkra és tegyünk a máj tájékára meleg vizestömlőt.
Ne ülő helyzetben végezzük a kúrát, mert akkor összenyomódnak az epevezetékek. Maradjunk fekvő helyzetben másfél-két órát. Ha ezt hasmenés követi, minden rendben van. Ha elmarad a hasmenés, ez azt jelenti, hogy szervezetünk nem reagál a szorbitra, és más eszközökhöz kell folyamodnunk. Szorbit helyett alkalmazhatunk magnéziumot, mézet, két friss tojássárgáját, oliva- vagy napraforgóolajat. Persze, nem mindenki képes felhajtani fél pohár étolajat, fél pohár vízben feloldott cukrot viszont igen.
- Meddig tart a hasmenés?
- Általában mindössze egy-két alkalommal. Ha pedig tovább tart, együnk valamit gyengén főzött rizzsel. Nem baj, ha enyhe szédülést vagy gyengeséget érzünk. Első alkalommal ez néha megesik, de a következőkben már nem ismétlődik meg.
- Mindezt naponta kell csinálni?
- Nem, hetente mindössze egyszer. Megtehetjük két-három alkalommal is, de a legjobb, ha két hónap alatt mindössze 8-10-szer végezzük el. Az emésztőrendszerbe jutva a szorbit a nyombélben felszívja az ott felhalmozódott epét és eltávolítja a szervezetből.
- Az ilyen méregtelenítés a lélektani egyensúlyon kívül mást is eredményez?
- A szervezetből eltávozik az allergia, amellyel szemben más beavatkozások hatástalanok volnának. Az ekcéma, bőrgyulladás gyakran a második-harmadik kúra hatására múlik el. Ha pedig egy idő után a kiütések ismét megjelennek, betegeink már tudják, hogy újabb két-három kúra után minden rendbe jön. Az ilyen betegségeknél, ide értve a pikkelysömört is, kezdetben erősödnek a tünetek, további pikkelyek jelennek meg. Itt feltétlenül el szoktuk mondani betegeinknek, hogy örüljenek, ha újabb kiütések jelennek meg, mert ez esetben a szervezet jól reagált a kezelésre. Ezután eltűnnek a kiütések és tartós enyhülés áll be. Azok a betegek, akik kénytelenek tablettát is szedni, felére vagy harmadára csökkenthetik gyógyszer adagjukat. A máj megújul. Ugyanahhoz a gyógyhatáshoz a szokásos gyógyszeradag helyett elenyésző mennyiségre lesz csak szükség. Rendkívül jelentős mértékben csökken a altató, nyugtató és depresszióellenes gyógyszerek mennyisége is.
- Vannak-e ellenjavallatok ehhez a kezeléshez?
- Igen, a magas láz, a májzsugor és az epekő.
- Mi a helyzet a szövődményekkel?
- Hétéves praxisunk alatt ilyet nem tapasztaltunk.
- Voltak-e olyan esetek, amikor hatástalannak mutatkoztak a kezelések?
- Gyakorlatilag nem. Nem emlékszem, hogy a gyógymód ne működött volna.
- A kúra után milyen hosszú ideig tart annak hatása?
- Egy-két kezelés után egy vagy két hónapig tart. A teljes kúrát, azaz 8-10 kezelést követően a gyógyhatás legalább hat hónapig, de akár egy évig is eltarthat. Ezért a kezeléseket, csakúgy, mint odahaza a nagytakarítást évente két-három alkalommal el kell végezni.
- El lehet-e távolítani a szervezet más sejtjeiből is a salakanyagokat?
- Igen, de másként, koplalással. Mitől szabadul meg a háziasszony nagytakarításkor? A felesleges dolgoktól. Így van ez koplaláskor is: a szervezet elsősorban azt adja le, amire nincs szüksége - a vízben oldott mérgeket. A koplalást persze be kell fejezni, mielőtt a sejtek a szükséges dolgoktól is megszabadulnának.
- Köszönöm, hogy megosztotta velünk tapasztalatait és hozzájárult, hogy azokat közzé tegyük!
Amennyiben kérdései lennének, úgy felteheti azokat személyesen a Bioklinika vezetőjének: Szeged, (62) 471-541 tel.

A vese méregtelenítése

A vesében folyamatosan képződnek különböző sókristályok. Ezek nem irritálnak bennünket és rendszeresen el is távoznak szervezetünkből. Ha viszont a vese nem távolítja el őket a kellő gyorsasággal, akkor ez homok és kövek képződéséhez vezet. Amikor a vesekő már kialakult és mérete meghaladja az egy centimétert, ezen már semmiféle átmosás nem segíthet. Hogy mindez ne következzék be, tegye az alábbiakat.
Nyáron a vese átmosására a legjobb a görögdinnye. A dolog végtelenül egyszerű. Naponta délután 5 és 7 között- amikor a legintenzívebb a szervezet vizeletkiválasztó tevékenysége - fogyasszon el annyi dinnyét, amennyit csak tud. Ezt követően vegyen melegvizes ülőfürdőt, s mindaddig maradjon benne, amíg vécére nem kell mennie. A görögdinnye kiváló vizelethajtó, a meleg víz pedig nem csak a húgyvezetékeket tágítja ki, hanem a vesehomok és apróbb kövek eltávozását is elősegíti. Télen a vizelethajtó tea receptje alkalmazható, melyet pár oldallal később, a házi gyógyfüves kúra javaslatunknál talál meg.

A tüdő méregtelenítése

Hogy érzi magát egy szellőzetlen lakásban? Ha kinyitjuk az ablakot, felfrissül a levegő. A tüdő átszellőztetéséhez azonban nem elegendő, ha kinyitjuk a szánkat.
Foglaljon helyet egy fotelban anélkül, hogy hátradőlne. A hátát tartsa egyenesen. Fújja ki teljesen a levegőt, majd lassan szívja tele a tüdejét. Tartsa vissza a levegőt mindaddig, amíg jól esik, aztán végezzen lassú kilégzést. Üldögéljen így egy-két percig. Esetleg könnyű szédülést érez, de aggódjon, mert ez így van jól. Oxigénhiányhoz szokott agya ekkor töltődik fel friss energiával. A szédülés aztán hamar elmúlik. Ismételje meg a procedúrát három-négy alkalommal. Naponta végezze el a gyakorlatot, de ha restelli a dolgot vagy "nem ér rá", akkor tegye, amikor éppen eszébe jut.
Van egy másik eljárás is. Hogy operáció után elkerüljék a tüdő pangását, a beteggel léggömböt szoktat fújatni. Elképzelhető, hogy e módszer Önt is jobban "megihleti".

Az izületek méregtelenítése

Nem tudom kitől származik az eljárás, amit most fogok javasolni, de a szakirodalomban általam olvasottak közül ez a legegyszerűbb.
Öntsön 5 grammnyi babérlevélre 3 deci vizet, s gyenge lángon forralja 5 percig, hogy eltávozzanak belőle a vesét irritáló illó olajok. Ezután vegye le a tűzről és a babérlevéllel együtt öntse termoszba, majd hagyja állni 3 órát. Az így kapott főzetet fogyassza apró kortyokban három napon át. Étrendjét ezalatt igyekezzék közelíteni a vegetáriánus koszthoz - minél kevesebb húst eszik, annál jobb. A kúrát ismételje meg egy hét múlva.

Az érrendszer megtisztítása

Erre azoknak van szükségük, akiknél zsír vagy elmeszesedett lemezkék rakódtak le az érfalakon, melyek szív fájdalmat, magas vérnyomást, agyi vér elégtelenséget okoznak. A recept tibeti orvosoktól származik, időszámításunk előtt a IV. századból.
Készítsen keveréket tíz-tíz deka kamilla, orbáncfű, homokiszalmogyoparvirag és nyírfalevél hozzáadásával. Kávéskanálnyi keverékből 2-2.5 deci vízzel készítsen teát, 15-20 percig hagyja állni, majd tegyen hozzá egy kávéskanál mézet és igya meg. Reggel és este igyék a teából mindaddig, míg az el nem fogy.

A bőr megtisztítása

Sokan tusolnak vagy fürdenek naponta. De vajon elegendő-e mindez? Ha nincs salak-felhalmozódás, akkor bőven. De ha van? Akkor a bőrmirigyekben felhalmozódott toxikus anyagok nem mindig választódnak ki a bőr felületére, s egyszerű tusolással nem lehet őket eltávolítani. A szervezetben maradó toxinok bőrbetegségeket okoznak, és az egész testben a nehézkesség-, kényelmetlenség-érzést keltenek.
Melyik az a gyógykúra, amely után csodálatos könnyűséget érez az ember? A szauna. A forró gőz felgyorsítja az anyagcserét, kitágítja a pórusokat, s ezáltal eltávolítja a felhalmozódott szennyeződést. Az esetben, ha Ön nem kedveli a szaunát, vagy az Önnek valamilyen oknál fogva ellenjavallt, akkor odahaza tegye a következőket.
Engedjen a kádba meleg vizet, s oldjon fel benne másfél kiló közönséges konyhasót. Vegyen ilyen fürdőt hetente egy-két alkalommal, de mindenféle rendszer nélkül is megteheti, amikor úgy érzi, hogy meg akar szabadulni a toxinoktól. A sós víz - amely tulajdonképpen nátrium klorid oldat - minden kiszív a pórusokból, ami nem oda való. Ne felejtse el a sós fürdő után tusolással leöblíteni magáról a kioldott szennyeződést.

http://www.astra-lit.com/Termeszet/megtisztitasa.htm
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Meridiánok
  2014-11-19 12:55:24, szerda
 
 


Link


Az emberi testben nem csak nyirok és érrendszer található, hanem energiahálózat is. Testünkben a csakrák az energia-felvevő helyek, és belecsatlakoznak a meridiánok. Ezek a vezetékek hivatottak arra, hogy a csakráktól a szervekig vigyék el a felvett energiát. Ezeket a vezetékeket meridiánoknak hívják. Ezekben áramlik az energia, a csí, az életerő. Az univerzum összes területén minden ebből az energiából épül fel. A meridiánok az egész emberi testet behálózzák, akupunktúrás és akupresszúrás pontok is. Akupresszúrás kezeléskor az akupunktúrás pontokra fejtünk ki különböző erősségű nyomást és ezzel nyílik meg a meridián. Vannak olyan pontok, amik az immunrendszerre hatnak, vannak amik a fájdalmat csökkentik, van olyan, ami a stresszt oldja és van olyan, amit ha megnyomunk újra lehet vele éleszteni az embert. Ezt azért tudjuk megtenni, mert az energiapályákon különböző méretű, kicsi csakrák is vannak. Ezek az akupunktúrás és akupresszúrás pontok. Az energiaáramlás hő hatására is elindul, ilyen a moxa, a fülgyertya és a köpölyözés. Ezek azok a csatornák, amelyben a negatív és a pozitív energia is áramlik, és amelyek a kommunikáció egy részét elvégzik az emberi test egyes részi között. Ezeket a meridiánokat megmérték és feltérképezték modern technológiai

A meridián ciklus módszerekkel. A meridiánokat azon életfunkciók alapján nevezték el, amelyekkel látható összefüggésben vannak. A legtöbb esetben ez a név megegyező vagy hasonló egy-egy fontos, ismert szerv nevéhez, azonban ha itt blokkok találhatók a meridián jelzi azt. Ugyanis ha blokk van a meridiánban -az energia elakad-, ebben az esetben beszélhetünk szervi problémáról. Meridiánok az energetikai testben is találhatóak.
a meridiánokat yin-ként és yang-ként osztályozzák, annak alapján hogy milyen irányban húzódnak a test felszínén. A yin kék, yang pedig piros ,,színe". A meridiánok mélyen a törzsben összekapcsolódnak egymással, és az egyik vége a bőr felszínéhez csatlakozik. A yang energia a napból árad. A yang meridiánok az ujjaktól futnak az archoz, vagy az arctól a lábfejekhez. A yin energia a földből jön és keresztülfolyik a lábfejen a törzsig. A yin energiát vivő meridiánok a test belső oldalán haladnak, a yang meridiánok a hátul a test külső oldalán. A törzsből pedig végig a kar belső oldalán ki az ujjak hegyéig. Mivel a meridián áramlás egyetlen folyamatos, töretlen folyam. Az energia egy meghatározott irányban ,,folyik", az egyik meridiánból egy másikba áramlik jól meghatározott sorrendben. Ennek az áramlásnak nincsen kezdete és vége. A meridiánok sorrendjét kerékként jelöljük. A kínai orvoslás 12 pár fő meridiánról beszél, plusz kettőről ami a két fő meridián és a 12 pár belőle táplálkozik. Ezen kívül a kínai orvoslás még 8 különleges energiavezetékről beszél és arról, hogy a fizikai testben különböző helyeken vannak energialerakó helyek. A meridiánokban piros yang és kék yin energia kering. A yin alapenergia hűvös, és mivel az ember a földön él, e nélkül az energia nélkül képtelen lenne élni. Yin energia működteti az öt fő szervünket, a májat, lépet, tüdőt, vesét és a szívet. A yin energiát áramoltató meridián a befogadó meridián. A yang energiát áramoltató pedig a kormányzó meridián. A két fő energiavezetékből csak 1-1 van a többiből pedig kettő. A két energiapálya találkozik fönt és lent is. Lent mind a kettő a gyökércsakrából indul, fent pedig a nyelv az összekötő kapocs.
Ha a nyelvet a szájpadlásra tesszük, akkor az energia összezáródik és az energiakör folyamatos, ilyenkor nagyon jó a szervezet energiaellátása. Meditációnál hasznos a nyelvet a szájpadláshoz rakni. A lelkünkön is vannak meridián pályák, amelyek az immunrendszerre is kihatnak. A fizikai testben és a lélektestben lévő meridiánok egy kört alkotnak és kommunikálnak egymással. A kapcsolódási pontnál van az immunrendszerünk. Minden meridián 2 órán át működik intenzíven az emberben, ha ebben az időben dolgozunk rajta hamarabb gyógyul az ember.

Az orvoslásban a yin-yang-ot a diszharmónia leírásában is használják.

Yin

Yang
gyengeséggel jár
lassan alakul ki
hosszadalmas lefolyás
cselekvésszegénység

túlműködéssel jár
gyorsan alakul ki
gyors lefolyás
túlzott aktivitás
Három kincs
A test három kincse: az eszencia, a qi és a shen = szellem.

Shen: ide tartozik az öntudat és az érzelmek. A szív raktározza és irányítja, de részei minden szervben megtalálhatók.
Eszencia: kifinomult lényegünk, a mag, melyben növekedésünk, fejlődésünk, reproduktív képességünk van kódolva.
Xue (qi): a vér sűrített formája. Feladata a szervek, szövetek táplálása. A qi és a vér yang-yin párost alkot. A qit a vér parancsolójának vagy motorjának mondják. A qi tehát befolyásolja a vér keringését, de termelést is. A vér is részt vesz a qi termelésében.
Szervek ezoterikus szemmel
- Szív: Raktározza a shent (szellem), s így a szív kezelésén át lehet befolyásolni bizonyos lelki zavarokat, mint az idegesség, az ideges eredetű tachycardia. Információ rendszer, a test és a lélek, szellem összekapcsolása. Itt van egy chiphez hasonló tároló, ami a múltbéli eseményeket tartalmazza. Olyan, mint egy kisgyermek, kedvesen meg lehet szólítani és így pontosan végzi a munkáját. Jól működésénél olyan érzelmeket tartalmaz, mint szeretet, kedvesség, elfogadás és az Isteni szeretetet is tartalmazza. Hibás működésnél pedig nem tud szeretni, fél a kihasználástól, kegyetlen, kemény, nem tud megbocsátani.

- Vese: raktározza az eszenciát és biztosítja annak minőségét. A vesét a félelem is gyengítheti. A vese intelligens szerv, az ember második agya a kínai orvoslás szerint. Nagyon jól lehet programozni. A párkapcsolatban sokat dominál a vese működése. Jól működésnél ide tartozik a bátorság. Rossz működésnél pedig nincs jó élettársi kapcsolata, nem tud kilépni családi problémáknál a kapcsolatból, szorongás, félelem. Nagyon sokszor érzelmi csalódásnál a vesét éri először a hír és utána jut el a tudatba.

- Tüdő: felelős a qi keringéséért, szétszórásáért. Ha a tüdő gyenge, a qi nem jut el mindenhova, főleg a testfelszínre, a végtagok végére nem (száraz bőr, hideg végtagok). A tüdő mozgásával segíti a qi lefelé nyomását. Nemcsak a qit, hanem a folyadékot is lefelé nyomja, ami szerepet játszik a bőr állapotában, a vese működésében, a vizelet-kiválasztásban. A bánat legyengíti a tüdőt, és fordítva-tüdő - qi - hiány esetén fáradtnak, nyomottnak érezzük magunkat. Így alakul ki a tüdőrák. Rossz működés esetén a félelem, aggodalom, gátlásosság jön létre, önmegbecsülés és szabadságvágy hiánya jön létre, nincs önbecsülés, önbizalom.

- Lép: A lép a földhöz, a központhoz tartozik. Születés utáni létünk alapja a lép megfelelő működése. A külső vagy a belső nedvesség és az aggodalmaskodás, rágódás bántja a lépet. A lelki törésnek meg nem emésztése így hat ki a testi emésztésre. Mentálisan az emlékezés, a képzelet, a fogalmazóképesség kapcsolódik a lép működéséhez. Fontos szerv, ha eltávolítják, akkor nem hosszú életű az egyén. Jól működésnél vidám, rugalmas és aktív az illető. Rossz működésnél hazudik az illető, szomorúság, depresszió, passzivitás, élni nem akarás, az élet feladása. Vérképző rendszerre is hatnak ezek, kialakulhat a leukémia is.

- Máj: biztosítja a qi szabad keringését az egész testben. A máj másik patológiája a máj - yang - ez akkor keletkezik, ha kevés a vér a májban, illetve stresszhatásra. Tünetei ingerlékenység, düh, fejfájás, szempanaszok, alvászavar, görcsrohamok, magas vérnyomás. Megtámadhatja a gyomrot, fekélybetegséget idézhet elő. Belsőleg az ingerlékenység, az agresszió, a düh bántja a májat. A fa elemhez tartozik. A máj a mozgásokat biztosítja. A magzati életben a csecsemő vérkeringéséért felelős, egészen az első levegővételig. Felügyeli a fejlődést a méhen belül. 440 műveletet végez a máj. Pl.: hormonrendszer, bőrfesték, látás, hallás, ha valaki szenvedélybeteg az a májnak vagy a máj meridiánnak a rossz működése, a máj nagyon mogorva szerv, nagyon óvatosan és tapintatosan lehet vele beszélgetni. Amikor gyógyítjuk a májat mindig engedélyt kell tőle kérni. A májat gyógyító ételek: gesztenye mézzel, uborka, túró, méz. A máj ezeket nagyon szereti, ha megjutalmazzuk ezzel jól működéssel hálálja meg,

- Epe: elfojtott indulatok tartoznak ide, így alakul ki az epekő, epehólyag-gyulladás. Ezért fontos, ha valaki kiadja magából a dühöt. A kimondott szó erejével tudsz hatni az epére.

A meridiánoknak az érzékszervek működéséhez is köze van, különösen a látáshoz. Az 5-ös, 6-os meridián, ami a látással is kapcsolatos.
Szervek
Máj, epehólyag: fa elem. A máj az yin, az epehólyag yang. Évszak tavasz, éghajlat szél, folyamat születés, szín zöld, íz savanyú, nyílása szem, érzelem düh, mérgelődés.

Szív, vékonybél: tűz elem, a szív a yin, vékonybél yang, évszak nyár, éghajlat meleg, folyamat növekedés, szín vörös, íz keserű, nyílása nyelv, érzelem öröm.

Lép, gyomor: föld elem, lép yin, gyomor yang, évszak nyárutó, éghajlat nedvesség, folyamat átalakulás, szín sárga, íz édes, nyílása száj, érzelem töprengés.

Tüdők, vastagbél: fém elem, tüdők yin, vastagbél yang, évszak ősz, éghajlat szárazság, folyamat aratás, szín fehér, íz csípős, nyílása orr, érzelem szomorúság.

Vesék, húgyhólyag:víz elem, vesék yin, húgyhólyag yang, évszak tél, éghajlat hideg, folyamat raktározás, szín fekete, íz sós, nyílása fülek, érzelem félelem.

A keleti orvostudományban az öt fázis közötti kölcsönhatások utalnak a ciklikus hatások és a harmónia jelentőségére. Mindegyik fázis táplálja és védi a következőt és egyidejűleg gátlólag hat a következő utánira, ami annyit jelent hogy két órát működik intenzíven a többi órában pedig passzívan. Ez az egyensúly fenntartásának alapja.
Kínai szervóra
Éjjeli 1h-3hig: epe tárolása és leadása
Máj
3h-5hig: a csí szabad áramlásának biztosítása, a vér tárolása
Tüdő
5h-7hig: légzés csí, keringésvédő csí
Vastagbél
7h-9hig: a táplálék eszenciává alakítása
Gyomor
9h-11hig: a csí eljuttatása a szervekhez
Lép
11h-13hig: vérkeringés
Szív
13h-15hig: a táplálék eszenciává alakítása
Vékonybél
15h-17h-ig: a vizelet tárolása és kiválasztása
Húgyhólyag
17h-19h-ig: a yin és yang forrása; a vízháztartás egyensúlyának biztosítása
Vesék
19h-21h-ig: a szív védelme
Szív
21h-23h-ig: a folyadékkeringés biztosítása
23h-1h-ig: az epe tárolása és leadása
Epehólyag


Meridiánok
Befogadó vezeték
Fő vezeték. Az ajkak alsó részéről indul, a testen elől halad, és a gyökércsakrába torkollik. Itt kapcsolatot alkot a kormányzó vezetékkel, kört alkotnak. Csatlakoznak le róluk mellékvezetékek.
Yin jellegű kék energiát szállít.
Átmegy a torkon, a mellkason, érinti a csecsemőmirigyet, tehát az immunrendszerbe beleszól.
A gyomrot ellátja energiával, valamint a nőiesség és a férfiasság belső szerveit is.
Minden emberi gyógymód hiába, ha ez a vezeték zárva van. A tejtermelődéssel és immunbetegségekkel összefügg ennek a pályának a blokkja, zártsága.
Nőgyógyászati betegségeknél fontos megnézni!
Kormányzó vezeték
Fő vezeték. A szájpadlásból indul a fejen keresztül a csigolyák tetején a bőr alatt fut és a végbélnél ér véget.
Yang jellegű piros energiát szállít.
Ennek a meridiánnak kapcsolata van a mirigyállományunkkal - tobozmirigy, agyalapi mirigy, hipotalamusz - és a belső rétegnek az idegpályákkal van kapcsolata. Ha zárt, az ember gerincbeteg. Blokknál lehet fülprobléma, hallási zavarok.
Csomót szoktak a negatív lények erre kötni.
1. Máj meridiánja
Yin jellegű, fa elemű energiát szállít.
Fő működési ideje:1-3hig.
Epehólyagtól kapja és a tüdőnek adja az energiát.
Ha valaki állandóan haragos, gondolni kell ennek a meridiánnak a zártságára. Előfordulhat sápadtság, sárgaság, májnagyobbodás, fáradékonyság, bélműködési zavarok.
Másodlagos betegségként: allergia, fejfájás, izületi panasz, fogyás.
Az ilyen ember örökösen elégedetlen, problémázó, nem jó neki semmi.
A nagylábujj tetején megy az energiapálya, ott dolgozzunk rajta.
2. Tüdő meridiánja:
Yin jellegű, fém elemű, erős negatív energiát szállít.
Fő működési ideje:3-5hig.
Májvezetéktől kapja az energiát, és a vastagbélnek adja.
Ha zárt a meridián, tüdőgyulladás, asztma, hörghurut lehet.
Másodlagos betegség akkor jön létre, ha a tüdő fő meridiánjából nem kap elég energiát
A hozzá csatlakozó meridián. Szívbetegség, orr- és szembetegség is felléphet.
3. Vastagbél meridiánja
Yin jellegű, fém elemű energiát szállít.
Fő működési ideje:5-7hig.
Tüdőből kapja és a gyomornak adja az energiát.
A kézfejen a hüvelyk-és mutatóujj között van a pontja, ha erre rányomunk 8-10 alkalommal, a fej kitisztul, fejfájás, fogfájás elmúlik.
Másodlagos betegségként: asztma, bőrbetegségek, íny-és fogbetegségek jelentkezhetnek.
Ha blokkolt, vastagbélprobléma lehet.
4. Gyomor meridiánja
Yang jellegű, föld elemű energiát szállít.
Fő működési ideje:7-9hig.
Vastagbélből kapja az energiát és a lépvezetéknek továbbítja.
Olyan hosszú a vezeték, hogy a fejünktől a lábujjunkig lemegy.
Ha blokkolt:gyomor és emésztőrendszer beteg.
5. Lép- és hasnyálmirigy meridiánja
Yin jellegű, föld elemű energiát szállít.
Fő működési ideje:9-11hig.
Gyomorból kapja és szívnek adja az energiát.
Ha cukorbetegség alakul ki, gondolni kell arra, hogy a lépvezeték a hasnyálmirigynek nem ad elég energiát.
Ha rosszul működik rémálmok lehetnek. Dugulásnál előfordulhat pszichoszomatikus, elmebajos elváltozás. Allergiás betegség, görcsös állapot, cukorbaj, emésztési rendellenesség is előjöhet.
Ha blokkolt: térdpanaszok, bokapanaszok, prosztata és izületi problémák lehetnek, hasfájás vagy mellkasi fájdalom is lehet.
A nagylábujjra megy ki, bütyök is jelentkezhet.
Duzzadt, fáradt lábnál minden lábra menő energiapályát meg kell nézni.
6. Szív meridiánja
Yin jellegű, tűz elemű energiát szállít.
Fő működési ideje:11-13hig.
Léptől kapja és a vékonybélnek adja az energiát.
Ha blokkolt:szívbetegség, vérkeringési betegség léphet fel.
Másodlagos betegség: szem, gége és a vékonybél betegsége.
A kisujj belső részénél van egy pont, amit újraélesztésnél, fáradtságnál nyomjuk meg.
Ha behajlítjuk a kisujjat, a tenyérre ahova ér, az a szívpont.
Klimax korban ez a vezeték is zavart szenved.
7. Vékonybél meridiánja
Yang jellegű energia.
Fő működési ideje:13-15hig.
Szív vezetékéből kapja és a hólyagnak adja le.
Működése hatással van a szemre, a fülre, a középfül gyulladásáért sokszor ez felel.
Beleszólása van a gyomor, a szív működésébe, bélmegbetegedés, keringési rendellenességet is okozhat.
Másodlagos betegség: fülzúgás, Parkinson kór, epilepszia, elmebaj, arcüreggyulladás.
8. Hólyag meridiánja
Yang jellegű, víz elemű energiát szállít.
Fő működési ideje: 15-17hig.
Vékonybélből kapja az energiát és a vesevezetékben adja.
A szemzugban kezdődik, körbemegy a fejen, a fül mellett lekanyarodva érinti a nyakat, a vastag hátizmot, és a gerinc mentén két pályán megy át a fejünkön. Egy részbe belép a hasüregbe, végigmegy a csípőn, a combon, a térden, alsó lábszáron, sarok, boka és a kisujjnál ér véget.
Ezen a meridiánon dolgozva az idegbecsípődést meg lehet szüntetni.
Ennek a meridiánnak a neve nem valós, mert átmegy ugyan a hólyagon és a veséken is, de mellette sok más szerven.
Nagyon fontos pálya!!!
Ha blokkolt: fájdalmas, görcsös állapot léphet fel. Fejfájás, reumatikus fájdalmak, isiász és lumbágó.
Másodlagos betegség:sejtanyagcsere zavarok, vízháztartási zavarok, ekcéma lehet.
Ezen a vezetéken a hátul induló fejfájást el lehet mulasztani.
9. Vese meridiánja
Yin jellegű, víz elemű energiát szállít.
Fő működési ideje:17-19hig.
Hólyag vezetékből kapja és szívburoknak adja le az energiát.
Felső vége a torokban van. Érinti a tüdőt, a májat. Ágat ad a nőknél a méhbe, férfinél pedig a hólyaghoz. Az alsó vége a talp közepében van.
Ha blokkolt:vese- szív- vérkeringési rendellenesség léphet fel. Ilyenkor az ember alsó része lehet nehézkes, főleg a csípőtől a lábfejig.
Másodlagos betegség: epilepszia, neurasztikus panaszok (labilis idegrendszer).
10. Szívburok meridiánja
Yin jellegű, tűz elemű energiát szállít.
Fő működési ideje: 19-21hig.
Vesevezetéktől kapja és a hármas melegítőnek adja át az energiát.
Szabályzó-felügyelő rendszer.
A perifériás keringés vezetéke, a yin energiák felügyelője, a yin szervek vérellátásáért felel.
A szexuális energiát felügyeli, felette ellenőrző szerepe van.
Érinti a húgyhólyag és a tüdő működését.
Ha blokkolt, szívbetegség léphet fel.
Ha blokkot levesszük és szétszedjük, kívülről nagyon kemény.

http://atlantiszangyalai.5mp.eu/web.php?a=atlantiszangyalai&o=9ZmR8icogB

 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 872 db bejegyzés
Összes: 26969 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 208
  • e Hét: 1772
  • e Hónap: 208
  • e Év: 205518
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.