Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
A pitypang legendája
  2024-04-27 12:02:17, szombat
 
 



A PITYPANG LEGENDÁJA


Isten küldött egy angyalt, hogy megkérdezze a növényeket, hogy nézzenek ki.
Mindegyikük szép, piros vagy fehér, nagy virág akart lenni, úgy virítani, mint egy nyári álom vagy kék, mint a tiszta ég ...csak a pitypang nem tudta, milyen szeretne igazán lenni...így az angyal még egy napot adott neki a gondolkodásra .
Imádkozva próbált dönteni...és látta a napot majd úgy döntött, olyan szeretne lenni, mint a NAP sárga és gyönyörű. Aztán meglátta a holdat, és meggondolta magát. Olyan szeretett volna lenni, mint a HOLD, fehér, kerek..áttetsző.
Aztán felfigyelt a CSILLAGOKRA, és nagyon megkedvelték őket is.
Amikor az angyal eljött, nem tudta, mit mondjon neki: Úgy lennék olyan mint a NAP mint a HOLD és mint a CSILLAGOK
Nem tudok dönteni...sóhajtotta szomorúan...
Így a Teremtő teljesítette minden vágyát.
Ezért a pitypang eleinte sárga, mint a NAP, majd fehér és kerék mint a HOLD , és mikor ráfújsz, akkor úgy szóródik szét mint a CSILLAGOK....


Yeshua Paolo Gioiello / Krol Sandyno
Gyógyító ereje is ezért ilyen erős mert összeadódik benne a NAP a HOLD és a
CSILLAGOK ereje







 
 
0 komment , kategória:  Történetek, tanmesék  
Papp Ádám: Itt
  2024-04-27 11:07:34, szombat
 
 




Itt


Itt van dolgom.
Legalábbis azt mondták nekem,
és talán ebben nem hazudtak,
mert itt kell most is lennem.
Volt, hogy nem hittem,
kérdeztem: Mit keresek itt?
Aztán mindig jött egy intő jel,
ami a józan útra vitt.

Itt van dolgom.
Mostanság tényleg úgy tűnik,
és kérdésem sincs efelől,
mert a válasz megmutatkozik.
Megmutatkozik abban, akit
szeretni tudok és ő is szeret.
Megmutatkozik minden
lépésemben amerre megyek.

Itt van dolgom
és megteszem, ami tőlem telik.
Világomat nem hagyom el
sohase. Semeddig,
hisz itt van dolgom,
ebben élek, s cselekszem.
Fényekre váltom a sötétet
mielőtt el kell majd mennem.
 
 
0 komment , kategória:  Papp Ádám  
Papp Ádám: Sötétben álltam
  2024-04-27 11:01:22, szombat
 
 




Sötétben álltam


A sötétben álltam és vártam valami jóra.
Egy szóra, vagy valami vigasztalóra.
Vártam egy mosolyt, egy kicsike fényt,
amiben meglátom majd ott a magamét.
Tudod az Élet olykor halványan rikít
és elrejti azt, amit az ember már kisírt,
de néha-néha meglátod ott lent,
mi volt, ami annyira szúrt odabent.

A sötétben álltam és vártam valami szépet.
Egy könnyű szívbe rejtett békességet.
Vártam a percet, hadd nézzem meg jól,
hátha adhatok én is valami szépet magamból.
Tudod a holnap mindig hoz egy kis reményt,
ami hangtalanul elbújik beléd.
Te döntöd el, hogy mit kezdesz vele
hangja olyan, akár a legszentebb zene.

A sötétben álltam és rámtalált a fény,
egy utolsó könnyet hullajtottam én.
Abban minden bánatom messzire szaladt;
lehunyt szemmel álltam a Nap alatt.
Köröttem volt minden, amit szerettem,
ami nélkül fele annyi csak az életem.
Minden itt volt, ami fontos. Egyben.
Tisztára mosott ez a halvány fény engem.
 
 
0 komment , kategória:  Papp Ádám  
Szembenézés a halállal
  2024-04-27 09:23:35, szombat
 
 




Hogyan nézel szembe a halállal?

Nemrég szívrohamom volt. Sóbevitelemet már korábban az abszolút minimumra kellett csökkentenem, és alacsony zsírtartalmú tejet, margarint fogyasztottam (,,a szív egészsége érdekében bizonyítottan alacsony koleszterintartalmú"). És mégis szívrohamom lett.
Nonkonformista (biblikus meggyőződésében állhatatos, a világban elterjedt többségi nézetekhez nem idomuló ember) lévén a szívrohamom sem ígérkezett ,,átlagosnak". Helyi kórházunk a vizsgálat után azonnal egy edinburgh-i (skóciai nagyváros) kórházba utalt, amelynek több és korszerűbb műszere van. Szerda este volt, amikor a mentőautóval Edinburgh-ba vittek. Először elmentünk a házunk, aztán a gyülekezeti ház előtt, ahol égtek a fények, mivel éppen bibliaóra és imaalkalom volt. Milyen vigasztaló volt tudni, hogy a testvérek éppen akkor vitték ügyemet a kegyelem trónusa elé!

Valóság

Mialatt a mentőautó Edinburgh és - számomra - az ismeretlen felé száguldott, egyszer csak eszembe jutott: ,,Ez a valóság!". Tudatomat elöntötte a bátorító megbizonyosodás és vigasztalás: az evangélium valóság! Jézus Krisztus valóság! A megváltás valóság!
Edinburgh-ben a vizsgálatok feltárták, hogy azonnali komoly beavatkozásra, bypass és szívbillentyű műtétre van szükség. Az orvos tiszteletre méltó őszinteséggel elmagyarázta, hogy 15% esélye van annak, hogy nem élem túl az operációt. Azon az estén búcsút kellett mondjak Sally-nek, a feleségemnek. Imádkoztunk, hálát adtunk az Úrnak azért, hogy egymásnak adott bennünket, az évekért, amelyeket együtt tölthettünk el, és szeretőn gondoskodó kezébe ajánlottuk magunkat. Utána egyedül maradtam. Elhatároztam, hogy számot vetek az életemről. Valóban meg vagyok mentve a kárhozattól? Bűneim valóban meg vannak bocsátva? Ha meghalok, valóban a Mennyországba kerülök?

Út a Mennybe

Elméletileg két út van a Mennyországba. Az első, a tökéletes engedelmesség Istennek mindenben és mindenkor. De - bűnös természettel születve - tökéletes engedelmesség és jócselekedetek által nem lehetséges elérnem az üdvösséget. Az egyetlen másik lehetséges út Isten kegyelme, Jézus Krisztus által. Ez az út az evangéliumi üzenet szerint három dolgon keresztül működik. Az első a bűnbánat. Igen, megbántam bűneimet, de láttam, hogy a bűnbánatom nem volt tökéletes. Másodszor: a hit. Igen, egyedül az Úr Jézus Krisztus megváltásában hittem, mégis be kellett vallanom, hogy a hitem sem volt tökéletes. Harmadszor, igazolta életem a bűnbánatot és a hitet? Valamelyest igen, de hány és hány elbukásom volt, amióta fiatal kamaszként megtértem! Egy pillanatra sem kicsinyeltem le a bűnbánat, a hit és a következetes, állhatatos életvitel jelentőségét, de emlékeztetnem kellett magamat arra, hogy nem a bűnbánatom, a hitem vagy a cselekedeteim voltak azok, amelyek megmentettek. Ismét csak oda kellett visszatérnem, hogy Jézus a megmentő. Isten Fia, az Úr Jézus Krisztus meghalt értem a kereszten. Helyettem halt meg, a bűneimet hordozva. Tökéletlenségem helyett az Ő tökéletességére kellett néznem, elbukásaim helyett az Ő áldozatára és tökéletes engedelmességére. Igen, Őáltala voltam megmentve! Ő volt az egyetlen mentségem, kapaszkodóm, kereszthalála az egyetlen reményem. Ezekkel a gondolatokkal aludtam el, letéve életemet az én mennyei Atyám biztos kezébe.

Csoda
A kórházban szinte megszégyenítő volt a seregnyi ott dolgozó ember oda adó figyelmessége. Bár akkor semmit nem tudtam róla, a műtét alatt volt néhány kritikus pillanat, de Isten ezen emberek keze által megtartotta az életemet. Egyszer 11 orvost számoltam össze, akik az ágyam körül halkan beszélgettek az elvégzett műtétről. Egyikőjük távozáskor visszakacsintott, és ezt mondta: ,,Csoda!" Nem vagyok biztos abban, hogy ez egy pontos szakorvosi vélemény volt, de nekem éppen megfelelt. Mindemellett sok testvérem az Úrban emlékezett meg rólam imáiban. Az Úr áldja meg mindannyiukat! Felemelő és bátorító volt tudni, hogy mások imádkoznak értem. Levelek és üdvözlőlapok sokaságát hozta a posta, egy közülük különösképpen felvidított. Küldője - utalva egy több mint 15 évvel azelőtt elmondott igehirdetésemre - azt írta, hogy ,,a Szentlélek meggyőzött a bűneim felől, felnyitotta a szememet az evangélium megértésére, és megváltoztatta a szívemet, hogy szeressem a Megváltót". Mindennek valódi mélysége ismeretlen volt előttem e képeslap érkezéséig. Ezért az üzenetért majdhogynem érdemes volt szívrohamot kapni.

Gyengéd és kedves
De a legjobb az egészben maga az Úr rám áradó gondoskodásának megtapasztalása volt. Ő Krisztusban kiválasztott engem a világ teremtése előtt (2Thessz 2,13). Elküldte drága Fiát áldozatként meghalni az én bűneimért. Az évek során őrködött fölöttem, amikor feledékeny és hanyag voltam Őelőtte. Elküldte Szentlelkét, hogy munkálkodjon a szívemben, és vezessen Őhozzá. Megtartott azokban az időkben, amikor oly gyakran elfordultam Tőle. És különösen közel volt a mostani, nehézségekkel teli időszakban. Az igazság olyan erősen fogott meg, mint azelőtt soha, hogy Isten, aki szuverén, mindenható és igazságos, ugyanakkor gyengéd és kedves is. És valóban, a megrepedt nádszálat nem töri el, és a pislákoló parazsat nem oltja el. Isten Igéje nagyszerű vigasztalás volt a kórházban töltött napokban. A gyengeség, a lábadozás idején, amikor nehéz koncentrálni, egy ismételgetett vers is elég lehet. A legnagyobb segítségnek az 1-1 megtanult napi Ige bizonyult, amin elmélkedtem magamban.

A legjobb hely
Sajnálatos módon, nem sokkal a szívrohamom előtt egy igehirdető, akit távolról ismertünk, elhagyta a feleségét, hogy egy másik asszonnyal éljen együtt. Hálát adtam Istennek, ha a szolgálatom véget ért volna, akkor az testi, nem pedig lelki betegség, azaz bűn miatt fejeződik be. A jövő pedig a legjobb helyen, az Úr kezében van. Ő hűséges és jó volt a múltban is, és Ő nem változik (Mal 3,6). Mert az Ő szeretete nem engedi még gondolnom sem, hogy Ő elsüllyedni hagy a bajban. ,,Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az Úr házában lakom egész életemben." (Zsolt 23,6)

Tony Hutter
 
 
0 komment , kategória:  Hit  
A fák lelke
  2024-04-25 13:17:01, csütörtök
 
 





































































 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
A lelki élet nem arról szól, ...
  2024-04-25 12:41:34, csütörtök
 
 




"A lelki élet nem arról szól, hogy valaki hindunak, muzulmánnak, kereszténynek, zsidónak, buddhistának, szikhnek, perzsának vagy vaisnavának nevezi magát. A lelkiség lényege a szív megtisztítása. Arról szól, hogy a szívünkben élő irigységet együttérzéssé alakítjuk, a kapzsiságot nagylelkűséggé, a sötétséget világossággá, az önzőséget szolgálattá, a gyűlöletet szeretetté."

Radhanatha Swami
 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
Aki szeret, annak senki sem idegen.
  2024-04-25 12:29:59, csütörtök
 
 




"Aki szeret, annak senki sem idegen.
És akit szeretsz, az egyszerre él kívül - és a lelkedben, belül.
Az a határ, ahonnan mi még két irányba nézünk - kívülre másokra s belülre, önmagunkba - a szeretetben egy lesz.
Tudd, ha az, akit szeretsz, csak rajtad kívül van, a mennyben, az égben: nem az Isten.
S ha az, akit szeretsz, csak belül van, önmagadban: nem az Isten.
Csak arcának egyik fele - mert nem látsz egyszerre kétfelé.
Magamat benned ismerem fel.
S téged szeretlek önmagamban.
Így lát az, aki a Szív szemével néz.
Egybeszereti a világot.
A szeretet fölülírja a bölcsességet.
Fölülír minden hitet.
Fölülír minden vallást, minden teológiát, minden elméletet, tudományt és vélekedést - mert a szeretet: Isten.
Hit sok van.
És megosztja az embereket.
De szeretet csak egy.
És eggyé ölel mindenkit."

Müller Péter
Szeretetkönyv
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Becsüld meg azt amid van,...
  2024-04-25 12:15:21, csütörtök
 
 




Becsüld meg azt amid van, mert lehet, hogy egyszerűbb elveszíteni, mint megszerezni. Ne legyél nagyravágyó tudj segíteni másokon, szeretetet adni annak aki ezt megérdemli. Mindig jusson az eszedbe, hogy mindent ki kell bírni bármilyen nehéz is legyen az élet! Tanulj meg alkalmazkodni, és hidd el a jég hátán is könnyebb megélni, mint alatta.

Lelki szabadság gondolatai
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Őrangyalod, ha vigyáz rád...
  2024-04-25 11:34:03, csütörtök
 
 




"Őrangyalod, ha vigyáz rád, oly mértékig a lényeddé válik, hogy azt gondolja, amit te gondolsz, azt érzi, amit érzel; átéli lelked minden zűrzavarát - és ezért pontosan tudja, hogy hol akarod éppen elrontani az életedet.
Látja, hogy mi készül benned.
Ez nagyon fontos angyaltudás. Mindennek, ami veled történhet a jövőben, a csírái már ott lappanganak benned; az angyal tudja, ha mindezt megszülöd, mi lesz a sorsod. Lelkednek azon a helyén jár, ahonnan jövőd születik, vágyaid és szenvedélyeid csírái között, ahol sok minden formálható még. Úgy néz a lelkedbe, mint egy genetikus a mikroszkópjába. Itt még semmi sincs készen - csak lehet. S az angyal azt súghatja: - Te, barátocskám! Ezt ne szüljük meg!
Nem mindig hallod. Mert az angyal olyan észrevétlen, hogy nem is tudod, hogy ő benned van. Fogalmad sincs róla. Csak onnan veszed észre, hogy egy hang megszólal benned. Mintha hirtelen világos gondolataid támadnának, és váratlanul azt érzed, hogy eloszlanak a félelmeid.
Mész az utcán, és hirtelen jókedved lesz.
Vagy erőt érzel magadban. Fáradt voltál, és egyszerre bizseregni kezd valami benned; feltöltődtél, erős lettél, megjött a kedved...
Nem is tudod, miért.
Amikor váratlanul felderül a lelked, és fogalmad sincs, mi okból; amikor azt mondod, magadban: ,,Mi történt velem? Az előbb még szomorú voltam, és egyszer csak jött egy jó gondolatom, nem is emlékszem, mi, csak hirtelen fenemód vidám lettem!" - ez az angyal munkája volt."

(Müller Péter)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Jó éjt
  2024-04-24 11:32:05, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hit  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 534 db bejegyzés
Összes: 13024 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3992
  • e Hét: 20567
  • e Hónap: 37950
  • e Év: 155196
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.