Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
Kun Magdolna: Fohász Istenhez
  2020-03-29 12:19:26, vasárnap
 
 




Fohász Istenhez


Halld meg, Uram mindannyiunk kérlelő szavát,
és engedd, hogy megnyerjük ezt az utolsó csatát,
mert hiszem, mind megtanultuk így bezárva és félve,
hogy nagy veszélyben van a jövő nemzedéke.

Kérünk téged, jó Uram, hogy bocsáss meg nekünk,
és védelmezd a családunk, védd meg életünk,
mert senki nincs, ki segítene, aki útmutatást adna,
ebbe a végtelenül gonosz, könyörtelen harcba.

Kérünk téged, óvd és védd az emberéletet,
és ne hagyd kínok között meghalni az elesetteket,
mert ők azok az ártatlanok, kik mind-mind elhitték,
a sok hazugsággal teli szavak szép ígéretét.

Tudom, hogy vétkeztünk, és nagyot hibáztunk,
de hidd el, ma már mindannyian tisztábban látunk,
mert rádöbbentünk arra, hogy mit sem ér az élet,
ha elveszítjük családunkat, s ha elveszítünk téged.

Kun Magdolna

 
 
0 komment , kategória:  Kun Magdolna  
Legyen csodás napotok.
  2020-03-29 11:33:12, vasárnap
 
  Legyen csodás napotok.Az Úr végtelen kegyelme és szeretete áradjon ma is rátok puszi. "Isten nevében megáldalak, és imádkozom boldogságodért és a szépségért, amit mások életébe csalsz.

Szereteteden át Isten áramlik keresztül, és mikor szeretsz, akkor Istent sugárzod mások felé.

A Szeretet Isten Jelenléte.

Isten és a Szeretet ugyanazon dolog.

Így mikor Szeretsz valakit, akkor Istent hozod el életükbe.





 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Imádkozom Atyám!
  2020-03-29 11:13:02, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Pethes Mária : Benedictio
  2020-03-29 11:07:14, vasárnap
 
 




Pethes Mária : Benedictio


Áldalak, Uram, mert legelhagyatottabb óráimon
jósággal töltöd be szívem, így azok szolgálatába
állhatok, akik nem írják, hanem elszenvedik a
történelmet.

Áldalak, mert megtanítottál a viszonzás elvárása
nélkül szeretni, átadtad nekem a megbocsátás
félelmes fegyverét. Bízom benned, te majd
gondoskodsz a vétkesekről.

Nem esem a büszkeség kelepcéjébe. Száműzöm
hangomból a megvetést, ami könnyedén közönnyé
válhat. Vigyázok a szabadságra, hűségét
megbecsülöm, zúgását emberi nyelvre fordítom.

Nem akarok birtokba venni tárgyakat, elemeket,
magamon kívül senkin nem akarok uralkodni,
tudom, a hatalomhoz bölcsesség kell, hogy ne
aljasuljon zsarnoksággá.

Áldalak, Uram, mert szemet adtál, hogy lássam
a viruló mezőket, fület, hogy halljam a viharban
megsebesült vadvirágok panaszát, és képességet,
hogy feltámasszam őket.

Áldalak, mert hiába szaggatják szittyaszelek
türelmemet, újabb és újabb kísérletet tehetek,
hogy megállítsam az időt egy régi pillanatnál,
amit kiszépített a kegyes végtelen.

 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Dr. Shiva Ayyadurai: Az igazság a koronavírusról
  2020-03-29 10:29:34, vasárnap
 
 




Dr. Shiva Ayyadurai:
Az igazság a koronavírusról
Fordította:Szendi Gábor
Forrás: Dr. Shiva Ayyadura videóbeszéde
Dr. Shiva Ayyadurai a Massachusetts Institute of Technology-n 4 PhD szerzett kutató professzor egy videóban fejtette ki nézeteit a koronavírus helyzetről.

A videó eredetiben is megtekinthető, én csak röviden összefoglalom a professzor mondandóját.
Bevezetőjében éles kirohanást intéz a politikai elit és az egészségügyi vezetés ellen. Szerinte a társadalom vezetőrétege semmit nem tett az ellen, hogy ez a helyzet kialakuljon, és most is a haszonélvezője akar lenni. Véleménye szerint a koronavírus járványt teljesen megtévesztő vírusjárványnak nevezni és a megfékezésére drasztikus adminisztratív intézkedéseket tenni. Mindez csak előkészíti a terepet arra, hogy majd a gyógyszer- és vakcinaipar válhasson a megmentőnkké, és még inkább függjünk majd tőlük.
Nem a vírus öl meg minket, hanem a saját legyengült, vaktában bármire támadó immunrendszerünk.
Bemutatja a hagyományos immunrendszer felfogást, amely szerint az immunrendszer a veleszületett és a tanulásra képes adaptív immunrendszerből áll, amit, ha megtámad egy vírus, akkor vagy tudunk ellene védekezni, vagy sem. A társadalom irányítói most azt állítják, hogy nem tudunk védekezni a vírussal szemben, mert ez olyan, amely mindenkit leteríthet.

A valóságban az immunrendszer kiegészül még a mikrobiommal (bélflóra), az interferon rendszerrel és az idegrendszer immunrendszert moduláló részével is. Ez a szisztéma, ha egészségesek vagyunk, képes megküzdeni a koronavírussal, mint azt maga az élet mutatja. A kínai járványban sokan megfertőződtek és sokan meg is haltak, de ezek elenyésző részét képezik annak a hatalmas tömegnek, aki megkapta/megkaphatta a fertőzést. Miért van az, hogy minden országban a súlyosan megbetegedettek vagy meghaltak mind, már előzőleg is elhízott, cukorbeteg, szívbeteg, rákbeteg emberek voltak? Azért, mert ezeknek az embereknek alapbetegségeik miatt már eleve legyengült, összezavarodott immunrendszerük volt. A társadalom többsége nem betegszik meg a koronavírustól.
A professzor szerint a társadalom vezetői a felelősek azért, hogy arra sosem reagáltak pánikkal, hogy hogyan táplálkozik a társadalom, hogy milyen szennyezett levegőt szív, milyen mérgezett vizet iszik, stb. Ezt sosem tekintették megoldandó kérdésnek, mert ebből él az ipar és a gyógyszeripar. Valójában hagyták, hogy a társadalom nagy része, követve, amit mondtak neki, elfogyasztva, amit elébe tesznek, eltűrve azt a környezetet, amit teremtenek neki belebetegedjen. Ennek a beteg, sérült immunrendszerű társadalomnak elég egy enyhe kis vírus, ami egy egészséges embernek meg sem kottyan, de a végletekig tönkrement egészségű embereknek ez a kis fuvallat is orkánerővel hat.
De még most sem azt tűzik a zászlóra, hogy éljünk egészségesen, térjünk vissza a normális táplálkozáshoz, hanem radikális korlátozó intézkedésekkel akarják elérni, hogy ez a vírus nehogy eljusson az emberekhez. A média partner ebben a hisztériakeltésben, mert a pánik és a félelem a hatalmon lévőket erősíti. Látszatintézkedéseikkel azt sugallják, ők a megmentői az embereknek, holott ők hagyták, hogy idáig fajuljanak a dolgok.
A professzor elmagyarázza, hogyan terítette le az ebola az embereket. Mivel az ebola vírus az erek falába épült be, ezért a túlreagáló immunrendszer az ereket kezdte támadni, és ezért kezdett el testszerte vérezni az ebolás beteg. (Emlékezzünk, hogy a spanyolnáthában is, a betegekkel nem is a vírus végzett, hanem az un. citokin vihar, azaz a tüdőre a túlreagáló immunrendszer olyan mennyiségű gyulladást termelő citokint zúdított, hogy a betegek ebbe haltak bele.) Mivel a koronavírus a tüdőszövetekbe fészkeli be magát és ott készteti a gazdasejtet a vírus termelésére, a túlreagáló, elszabadult immunrendszer a tüdőt kezdi támadni és ezért alakul ki a súlyos tüdőgyulladás. Ez a citokinvihar.

Azaz, hangsúlyozza újra és újra a professzor, nem a vírus öl meg bennünket, hanem a saját rosszul működő immunrendszerünk.
Példaként elmondja, hogy a nyugati ember táplálkozásában rengeteg cukor van. Ez elősegíti a kandida és más gombák elszaporodását a szervezetben, amelyek gliotoxint termelnek. A gliotoxin elpusztítja a T-sejteket és a makrofágokat, az immunrendszer katonáit. A sok cukor tehát pusztítja az immunrendszert, amely ezért nem tud megfelelően védekezni.
Összefoglalóan az életmód tényezőket, a legyengült szervezetet a rossz táplálkozás, a sport hiánya, a stressz, a kevés alvás, a dohányzás, a szennyezett levegő, a szennyezett víz és a szennyezett élelem okozza.
A professzor - talán kicsit eltúlozva - kiemeli az A-vitamin szerepét, amely felelős a nyálkahártya megfelelő kiépüléséért a tüdőben és a bélrendszerben, s szerinte ez az a fal, amely az első védelmi vonat a vírussal szemben. Miért pont az idősekben romlik le ez a védelem? Mert csökken a pajzsmirigyhormon termelés, és a táplálékkal elfogyasztott béta-karotin nem tud A-vitaminná konvertálódni. Az A-vitamin az immunrendszer normál működéséhez is szükséges. Így az immunrendszer képes lesz kordában tartani a citokineket, s így nem alakul ki a citokin vihar. Ezután példákat hoz arra, hogy pl. az A-vitamin véd a kanyaróval és egyéb betegségekkel szemben. (A Tévutak az orvoslásban c. könyvemet írva, a szakirodalom alapján bennem is felmerült olyan eretnek gondolat, hogy a kanyaró attól olyan veszélyes betegség, mert a gyerekeknek A-vitaminhiánya van.) A professzor említi még a D-vitamint is, amely antimikrobiális fehérjéket termel, és persze kitér röviden a c-vitaminra is. A professzor előadását inkább példabeszédként lehet értelmezni, hiszen kiemelt egy-két fontos vitamint, plusz a megfelelő táplálkozást, ami összességében úgy foglalható össze: adjuk meg a szervezetnek, amit az igényel. De hallottunk valaha is orvosoktól, politikusoktól vitaminokról vagy a valóban egészséges táplálkozásról? (Nem arról a röhejes és veszélyes ajánlásról, amit a dietetika szorgalmaz, és amit valójában az élelmiszer ipar diktál le nekik.) Nem, soha. Ők a megfelelő oltásban reménykednek, amely majd megállítja a vírust a szaporodásban, de az őket nem érdekli, milyen mellékhatások árán fogja ezt elérni. És ha jön majd egy következő vírus, az ugyanúgy készületlenül éri majd a legyengült társadalmat, és kezdődik minden elölről. Majd megint egy oltás, majd megint egy fog minket megmenteni?

Beszéde végén - tekintve, hogy független jelöltként indul Massachusetts szenátorságáért - éles kirohanást intézett a jelenlegi uralkodó osztály ellen, amely abból él, hogy mi betegek vagyunk. Az áthallásokért nem felelek, a professzor az USA-ról beszélt.
Zárószavai: nem a koronavírus a mi problémánk, hanem a leépült szervezetünk, amit annak az uralkodó rendnek köszönhetünk, amely eltűri azt az étrendet, azt a légszennyezést, azt az orvoslást és gyógyszeripart, amely beteggé tesz minket és betegségben tart minket, mert ez hozza számukra legtöbb profitot. A túlsúlyosak és elhízottak aránya meredeken nő, gyermekeink fizikailag és mentális is betegek.
A professzor szavait továbbgondolva: a járvány oka a nyugati világ népességének legyengült immunrendszere. Az eddigi járványadatokból is világos, hogy nem mindenki egyformán fogékony a koronavírus betegségre, hanem csak a legyengült, beteg és idős szervezetek. A világméretű korlátozásokat, a gazdaság visszaesését, rengeteg ember nyomorát az okozza, hogy olyan életmódot diktálnak a társadalomnak, amely védtelenné teszi az embereket viszonylag ártatlan vírusokkal szemben is. Ebből a járványból nem az a tanulság,hogy fokozzuk az oltóanyagipar kapacitását, költsünk még többet az egészségügyre, hanem az, hogy tegyünk minél többet az egészséges immunrendszerünkért. Megfelelő táplálkozással (én a paleót ajánlom), megfelelő vitaminbevitellel, megfelelő mozgással, a dohányzás és alkoholfogyasztás elhagyásával. És amit jelen helyzetben tudunk tenni: az immunrendszer stimulálásával. Pontosabban azt is mondhatnám: hozzuk fel az immunrendszerünket arra a szintre, amin mindig is működnie kellett volna.

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Egy kis mosoly is
  2020-03-28 21:08:10, szombat
 
 



Mai naptól esedékes:
Bolt előtt beszélgetés holnaptól : Te hány éves vagy Mariskám?!? Attól függ hány óra van.

----

Fura idők jöttek a bankokra,
az ajtón az áll:


BELÉPÉS CSAK MASZKBAN!
 
 
0 komment , kategória:  Humor az élet sója!  
Gondolat
  2020-03-28 21:03:21, szombat
 
 




Gondolat magjával megajándékoztak, amit magamhoz hajlítottam, formáltam, növekedését óvtam...

Emlékszel - 2020 márciusa volt, kint lágy szellő fújt, utcák még nem néptelenedtek el, kisebb boltok, szalonok, fájdalmas önbezárást választották; mégis sokan merészkedtek ki a még most is békét jelentő szabadba. Bevásárlóközpontok teltek meg, pánikban égett a nép, áruk tűntek el...

- Mindezt, tavasz még nem sejthette!

Reggel sápadt fénye óvatosan szűrődött be az ablakon, családok újra tanultak kenyeret gyúrni és sütni, apró süteményeket készítettek; rügyek pattantak ki, törékeny virágok mosolyogva nyújtózkodtak a tavaszi napfényben, lassan visszajöttek a fecskék, felébredtek a méhek, ég kékjét habfelhőkkel pettyezte a teremtő...

Még mindig 2020 márciusa volt,
ám a tavasz, még most sem sejthette!

Fiatalok online tanultak, délutánonként otthon játszottak, ablakaikból kommunikáltak egymással, imigyen múlatták a nyakukba szakadt kényszer szülte szabadságot. Tanárok keresték a megoldást, miként adják át a kívánt tudást... Munkahelyek rendeltek el félelem szülte kényszerpihenőt, ami biztos volt, bizonytalanná vált.

Kórházak lassan megteltek, ápolók, orvosok fáradságot nem ismerve, azon dolgozzak, gyógyult emberek hagyják el féltő kezüket. Életek tértek vissza, vagy távoztak, gyúltak gyertyák... Boltok polcai üresen ásítoztak, nem értették, mi folyik odakint a nagyvilágban, eladók elfeledték a szót - pihenés, mi hálát rebegtünk, azt köszönetben mérve...

- Mindezt, tavasz még nem sejthette!

Tudod, még mindig 2020. márciusa volt, rendelet született, mindenkit karanténba zártak, ellenőrzött kijárás. Sokan féltek, féltették ami még volt, ami már nem tér vissza, minden nap hasonlatossá vált az előzővel. Világunk ismét távolodni látszott, országok zárták le határaikat, turizmus visszahúzódott elfeledett csigaházába. Megjelentek az első tankok, csendben legelésztek, honvédek esténként beterelték őket a városokba, védeni jöttek a rendet - majd csend lett.

Újra felfedezték magukat az emberek, meglepetten álltak az érzés előtt - jó együtt lenni. Ráébredtek, ott a kincs, ott volt eddig is, fantáziának semmi sem szabhat határt - addigi unalomból, félelemből, kreativitás tört magának utat, akár a mag, ha nedvesség éri. Többen elkezdtek tanulni, olvasni, festeni, sportolni... egyetemisták vizsgáikra készültek. Egyikük másikuk észrevette, nem is olyan távoli múltban, eltávolodtak a való élettől, próbáltak visszatalálni...

- Mindezt, tavasz még nem sejthette!

Feledtük volna... még mindig a 2020-as évet írtuk, annak is a tavaszát, teltek a napok, hetek... valamit mégis tanultunk, talán csak a kényszer szülte. Ráébredtünk, kellett, mekkora kincs az egészség, milyen fájdalmas a szenvedés, sokan találtak rá új hivatásukra. Úgy tetszett, megállni látszik a világ, megroppanni a gazdaság - ám az nem szűnt meg létezni, csak várt, várta az eltervezett órát...

- Tavasz, lassan sejteni kezdte!
Minden, mindenki éberen figyelt.

Virágok helyén gyümölcsök kezdett növekedni, élet ismét utat tőrt magának - beintve a halálnak, magánynak, sírásnak, gyásznak...

Ès eljött, eljött a szabadulás napja!
Tapssal üdvözöltük az újjászületést.

Tévében, rádióban bemondták, itt is hírül adták, vészhelyzetnek vége, vírus ismét vesztesen távozott a hadszíntérről, mi mind együtt győztünk, összefogás megteremte gyümölcsét. Óvatosan kimerészkedtünk az utcákra, terekre, maszkot, gumikesztyűt félretettük, enyhén párás tekintettel, félelem súlyát letéve, átöleltük szomszédainkat, barátainkat, mint rég nem látott szeretett testvért.

Megérkezett a nyár, elengedte a tavaszt, éjjelente a száztagú tücsökzenekar húzta a nótáját... ahogy az lenni szokott, lassan, kissé bátortalanul - mindenütt, igen,
mindenütt vissza tért az élet.

Hajnal boldogan üdvözölte az emberiséget, ég alja tűzben égett, ám óva intett - ne feledd az elmúlt heteket!

fotó: internet
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Gondolatok
  2020-03-28 21:00:07, szombat
 
 




venni kéne,
kéne még venni,
utolsó korty, szűrt levegőt,
nagy futást a semmiért,
a mindenért,
életért

s.k.
fotó: internet

 
 
0 komment , kategória:  Versek 5  
Kaffka Margit : Csend
  2020-03-28 20:56:45, szombat
 
 




Kaffka Margit : Csend


Én nem tudok
A csendről, melybe száz forró titok
És jövendő viharok lelke ébred;
Hol nászát üli száz rejtett ígéret.
A csendről, melyre mennydörgés felel,
Idegzett húr most, óh most pattan el,
Vagy fölzengi a nagy harmóniát,
Az életet, az üdvöt, a halált,
Mindegy! Valami jönni, jönni fog!
- - Ily csendről nem tudok.

De ismerem
Hol bús töprengés ág-boga terem,
A csonka múlt idétlen hordozóját,
Sok, sok magános, lomha alkonyórát,
Melyből a szótalan, közömbös árnyak
Vád nélkül, halkan a szívemre szállnak,
S a szívnek várni, - várni nincs joga, -
Úgy jő a holnap, ahogy jött a ma,
Míg percre perc születni kénytelen,
- - - E csöndet ismerem.


 
 
0 komment , kategória:  Versek 5  
Tandari Éva: Légy hű!
  2020-03-25 11:12:05, szerda
 
 




Légy hű !


" Hazádnak rendületlenül
légy híve , Óh , Magyar ! "
~ Bárhol éld is életed ,
e szó szívedbe mar !

Ne csak a térképen tudd :
Hol a Hazád :
- Szíveddel , - lelkeddel
érezd azt igazán !

Ne csak azt firtasd ,
míly előnyt ad Néked ,
de ha kell ; áldozd fel
az utolsó csepp véred !

Mert nem az " államforma " ,
vagy a kormány a Hazád ,
de utolsó kis röge is véd
~ mint Szülőanyád ...

Óvd hát , mint Gyermeked !
Mint igaz Szeretőd ,
mert EZ volt egykor Bölcsőd ,
~ s tán EZ lesz majd Temetőd ...

Tandari Éva

 
 
0 komment , kategória:  TANDARI ÉVA VERSEI 2.  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 939 db bejegyzés
Összes: 12896 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 26
  • e Hét: 666
  • e Hónap: 8257
  • e Év: 97867
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.