Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Amerikai pitbull terrier - FCI által nem elismert fajta
  2016-09-30 03:09:05, péntek
 
  A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából



Link
Amerikai pitbull terrier (American Pit Bull Terrier)
American Pit Bull Terrier - Seated.jpg
Fajtagazda ország: Amerikai Egyesült Államok
Osztályozás:
Az amerikai pitbull terrier (pitbull, pit, APBT) közepes testű, rövid szőrű, atletikus testalkatú bull típusú terrier. Több országban tiltott a tartása és/vagy tenyésztése, az FCI nem ismeri el önálló fajtának.

Magyarországon 2010. szeptember 30-ától legálisan tartható és tenyészthető.

Tartalomjegyzék [elrejtés]
1Eredete
2Leírása
3Tulajdonságai
4Forrás

Eredete[szerkesztés]
Kifejezetten kutyaviadalokon való részvételre tenyésztették ki az 1830-as években. A terrierek mozgékonyságát és harci kedvét ötvözték a bulldogok fizikai erejével; az így létrejött fajta pedig egy végletekig elszánt, magas fájdalomküszöbű, ideális harci kutya lett. Fontos szempont volt a tenyésztéskor az emberek feltétlen szeretete, hiszen a harcoltatott kutyák szétválasztásakor nem fordulhatott elő, hogy emberre támadjanak.

A harcoltatás illegálissá tétele sem szakította meg a "game" vérvonalakat, sok helyen (Magyarországon is) a mai napig rendeznek kutyaviadalokat, bár a "pitbulltörvény" eltörlése óta sokkal népszerűbbek családi kutyaként.

Sokan már kitenyésztésének korai szakaszában felismerték a fajtában rejlő egyéb lehetőségeket, ezért a harci vonaltól elkülönítve folytatták a tenyésztést, így jött létre az amerikai staffordshire terrier, a pitbull eredetileg is családi kutyának szánt változata.

Leírása[szerkesztés]
Marmagasság 46-56 centiméter, a szukák testtömege 14-23 kg, a kanoké 16-27 kg. Testalkata izmos, de atletikus, szőre mindig fényes, sima és rövid. A merle kivételével minden színváltozat elfogadott.

Tulajdonságai[szerkesztés]
A fajta kiváló adottságait ma már inkább családi- és sportkutyaként használják ki, hiszen a fejlett vadászösztönből fakadó motiválhatóságuk, hatalmas mozgásigényük, intelligenciájuk és az embernek való megfelelni akarásuk ideális társsá teszik őket szinte bármilyen sport űzéséhez, legyen az akár súlyhúzás, obedience, dog dancing, agility, stb.

Kifejezetten igénylik a gazdával töltött minőségi időt, a fizikai és a szellemi megterhelést, nehezen viselik azonban a csak kerti tartást és a mozgásszegény életmódot. Kevés foglalkozás esetén könnyen viselkedési zavaraik lehetnek - temperamentumukból fakadóan főleg agresszió, de a szökés, rombolás sem ritka.

Ideális tartási körülmények mellett a gazdával és családjával végtelenül jóindulatú és odaadó, a gyerekekkel, idősekkel óvatos és türelmes. Házőrzésre általában alkalmatlan, mert az embereket nem tekinti veszélyforrásnak, de ha a családját fenyegetik, az élete árán is megvédi őket.



Link



És beírom, amit a képtár albumba fogalmaztam. Tudom, nem én fogom megváltani a világot, én semmi vagyok. Sok órányi videót néztem, olyanokat, amikre eddig soha nem voltam képes.
Írtam is pár nap múlva az érzéseimről - velük kapcsolatosan is - /Érzéseim kategória/, tehát bemásolom, ahogy megfogalmaztam, mert őszinte szívemből így érzem:
Az amerikai pitbull terrier (pitbull, pit, APBT) közepes testű, rövid szőrű, atletikus testalkatú bull típusú terrier. Több országban tiltott a tartása és/vagy tenyésztése, az FCI nem ismeri el önálló fajtának.[AZ EMBER A BŰNÖS, AKI KÉNYSZERÍTI,DICSÉRETTEL, EGYÉB MÓDON EZT A FAJTÁT A FOGÁSRA, BOSSZANTJA, ÉHEZTETI STB. AZOK ÍRJÁK ALÁ EZEN KUTYÁK HALÁLOS ÍTÉLETÉT! A VIADALOKON VALÓ RÉSZVÉTELEKEN SOK KUTYA NEM AKAR KÜZDENI, A "xy" ÉRZÉKETLENÜL ÁRAMMAL KÜLDI MÁSVILÁGRA!- no comment! Saját vélemény. Rengeteg tény, videó támasztja ezt alá. Minden jóérzésű ember meglátja, érti mi az igazság!.]Kövezzetek meg, de nem gyűlölöm, (sajnálom) ezt a fajtát ! Ha engem támadna meg akkor is így gondolom. Mert ha meg is ölne, azért tenné, mert erre szoktatták, ezért kapott ételt, egy-két simogatást, ami neki a szeretet.
TISZTELET A KIVÉTELEKNEK, AKIK MÉLTÓ MÓDON TARJÁK, VALAMINT AZ ÁLLATMENTŐKNEK!Hiába álmodozunk békéről a világban, ha saját embertársainkat elnyomjuk, kiszorítjuk az állatokat élőhelyeikről, szennyezzük a környezetet. És ember-ember ellen, ahogy a Biblia előre prófétálta. Az ember pedig hatalmaskodik minden felett, mert úgy hiszi, megtehet mindent büntetlenül!
M.A.2016.09.30.




Forrás[szerkesztés]
Kutya-tar.hu
A veszélyes ebekkel kapcsolatos szabályok 2012. augusztus 1-től
Kategória: Amerikai kutyafajtákFCI III. Terrierek

Link
 
 
0 komment , kategória:  k American Pit Bull terrier   
Címkék: motiválhatóságuk, veszélyforrásnak, intelligenciájuk, kitenyésztésének, kutyaviadalokat, embertársainkat, vadászösztönből, kutyaviadalokon, fájdalomküszöbű, tartalomjegyzék, enciklopédiából, magyarországon, pitbulltörvény, állatmentőknek, kutyafajtákfci, megfogalmaztam, mozgékonyságát, sportkutyaként, staffordshire, mozgásigényük, tulajdonságai, kapcsolatosan, mozgásszegény, lehetőségeket, tenyésztették, részvételeken, élőhelyeikről, tenyésztéskor, hatalmaskodik, kifejezetten, vérvonalakat, népszerűbbek, érzéketlenül, kivételeknek, megterhelést, fordulhatott, szabad enciklopédiából, amerikai pitbull, 1830-as években, terrierek mozgékonyságát, bulldogok fizikai, végletekig elszánt, emberek feltétlen, harcoltatott kutyák, harcoltatás illegálissá, fajtában rejlő, harci vonaltól, amerikai staffordshire, pitbull eredetileg, szukák testtömege, kanoké 16-27, merle kivételével, American Pit Bull Terrier, Egyesült Államok, EMBER BŰNÖS, EGYÉB MÓDON EZT FAJTÁT FOGÁSRA, ÉHEZTETI STB, AZOK ÍRJÁK ALÁ EZEN KUTYÁK HALÁLOS ÍTÉLETÉT, VIADALOKON VALÓ RÉSZVÉTELEKEN SOK KUTYA NEM AKAR KÜZDENI, ÉRZÉKETLENÜL ÁRAMMAL KÜLDI MÁSVILÁGRA, TISZTELET KIVÉTELEKNEK, AKIK MÉLTÓ MÓDON TARJÁK, VALAMINT AZ ÁLLATMENTŐKNEK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sose bánj semmit  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Fehér virág  Örülök, hogy látlak!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete István - Akác  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Idő  Mai harmónia kártyám  Albert Einstein gondolata  Fekete-erdő desszert  Hiányzik  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Erdőn  Albert Einsteinről  Png csokor  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép álmokat!  Lóhere  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A jó emberek mindig szépek mar...  Őrizkednünk kell...  Nevem  Albert Einstein gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Fekete István - Akác  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Neked tudnod kell  Szép napot kívánok  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Nagyi telefonál  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szívem tiéd  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Radikális szeretet  Az engedelmesség miért nem vál...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Adakozás  Elköszönt  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Png cica  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szabad enciklopédiából, amerikai pitbull, 1830-as években, terrierek mozgékonyságát, bulldogok fizikai, végletekig elszánt, emberek feltétlen, harcoltatott kutyák, harcoltatás illegálissá, fajtában rejlő, harci vonaltól, amerikai staffordshire, pitbull eredetileg, szukák testtömege, kanoké 16-27, merle kivételével, fajta kiváló, fejlett vadászösztönből, embernek való, akár súlyhúzás, gazdával töltött, szellemi megterhelést, csak kerti, mozgásszegény életmódot, családját fenyegetik, élete árán, képtár albumba, állatokat élőhelyeikről, ember pedig, veszélyes ebekkel, motiválhatóságuk, veszélyforrásnak, intelligenciájuk, kitenyésztésének, kutyaviadalokat, embertársainkat, vadászösztönből, kutyaviadalokon, fájdalomküszöbű, tartalomjegyzék, enciklopédiából, magyarországon, pitbulltörvény, állatmentőknek, kutyafajtákfci, megfogalmaztam, mozgékonyságát, sportkutyaként, staffordshire, mozgásigényük, tulajdonságai, kapcsolatosan, mozgásszegény, lehetőségeket, tenyésztették, részvételeken, élőhelyeikről, tenyésztéskor, hatalmaskodik, kifejezetten, vérvonalakat, népszerűbbek, érzéketlenül, kivételeknek, megterhelést, fordulhatott, wikipédiából, harcoltatott, színváltozat, tenyészthető, részvételre, szerkesztés, illegálissá, tenyésztése, alkalmatlan, kényszeríti, érzéseimről, dicsérettel, fogalmaztam, szennyezzük, foglalkozás, marmagasság, kiszorítjuk, környezetet, viselkedési, elkülönítve, büntetlenül, osztályozás, tenyésztést, adottságait, gyerekekkel, szakaszában, felismerték, körülmények, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1055
  • e Hét: 5158
  • e Hónap: 9536
  • e Év: 48026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.