Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Prédikátor 5-6 fejezetei
  2008-12-17 08:44:36, szerda
 
   
 



5,1 Őrizd meg lábaidat, mikor az Istennek házához mégy, mert hallgatás végett közeledned jobb, hogynem a bolondok módja szerint áldozatot adni; mert ezek nem tudják, hogy gonoszt cselekesznek.

5,2 Ne gyorsalkodjál a te száddal, és a te elméd ne siessen valamit szólni Isten előtt; mert az Isten mennyben van, te pedig e földön, azért a [Máté. 6,7.] te beszéded kevés legyen;

5,3 Mert álom szokott következni a sok foglalatosságból; és a sok [Péld. 10,19.] beszédből bolond beszéd.

5,4 Mikor Istennek fogadást téssz, ne halogasd annak [5 Móz. 23,21.22.] megadását; mert nem gyönyörködik a bolondokban. A mit fogadsz, megteljesítsd!

5,5 Jobb hogy ne fogadj, hogynem mint fogadj és ne teljesítsd be.

5,6 Ne engedd a te szádnak, hogy bűnre kötelezze testedet, és ne mondd az angyal előtt, [2 Móz. 26,20.21.] hogy tévedésből esett ez; hogy az Isten a te beszéded miatt fel ne háborodjék, és el ne veszesse a te kezeidnek munkáját.

5,7 Mert a sok álomban a hiábavalóság is és a beszéd is sok; hanem az Istent féljed.

5,8 Ha a szegényeknek nyomoríttatását, és a törvénynek és igazságnak elfordíttatását látod a tartományban: ne csudálkozzál e dolgon; mert egyik felsőrendű vigyáz a másik [Ésa. 3,14.15.] felsőrendűre, és ezek felett még felsőbbrendűek vannak.

5,9 Az ország haszna pedig mindenekfelett a földmívelést kedvelő király.

5,10 A ki szereti a pénzt, nem telik be pénzzel, és a ki szereti a sokaságot nem telik be jövedelemmel. Ez is hiábavalóság.

5,11 Mikor megszaporodik a jószág, megszaporodnak annak megemésztői is; mi haszna van azért benne urának, hanem hogy csak reá néz szemeivel?

5,12 Édes az álom a munkásnak, akár sokat, akár keveset egyék; a gazdagnak pedig bővölködése nem hagyja őt [vers 10. Jób. 20,22.] aludni.

5,13 Van gonosz nyavalya, a melyet láttam a nap alatt: az ő urának veszedelmére tartott gazdagság;

5,14 Ugyanis az a gazdagság elvész valami szerencsétlen eset miatt, és ha fia született néki, annak kezében nem lesz semmi.

5,15 A mint kijött az ő anyjának méhéből, mezítelen [Jób. 1,21. 1 Tim. 6,7. Zsolt. 49,18.] megy ismét el, a mint jött vala: és semmit nem vesz el munkájáért, a mit kezében elvinne.

5,16 Annakokáért ez is gonosz nyavalya, hogy a mint jött, a képen megy el. Mi haszna van néki abban, hogy a szélnek munkálkodott?

5,17 És hogy az ő teljes életében a setétben evett, sokszori haraggal, keserűséggel és búsulással?

5,18 Ez azért a jó, a melyet én láttam, hogy szép dolog enni és inni, és jól élni minden ő munkájából, a melylyel fárasztotta magát a nap alatt, az ő élete napjainak száma szerint, a melyeket adott néki az Isten; mert ez az ő [vers 15. rész 3,13.] része.

5,19 És a mely embernek adott Isten gazdagságot és kincseket, és a kinek megengedte, hogy egyék abból és az ő részét elvegye, és örvendezzen az ő munkájának: ez az Istennek ajándéka!

5,20 Mert nem sokat emlékezik meg az ilyen az ő élete napjainak számáról, mivelhogy az ő szívének örömét az Isten kedveli.

6,1 Van egy gonosz, a melyet láttam a nap alatt, és nagy baj az az emberen;

6,2 Mikor valakinek az Isten ád gazdagságot és kincseket és tisztességet, és semmi nélkül nem szűkölködik, valamit kivánhat lelkének, és az Isten nem engedi néki, hogy éljen azzal, hanem más ember él azzal: ez hiábavalóság és gonosz nyavalya!

6,3 Ha száz gyermeket szül is valaki, és sok esztendeig él, úgy hogy az ő esztendeinek napja sok, de az ő lelke a jóval meg nem elégszik, és [Ésa. 14,19.20. Jer. 22,19.] nem lesz temetése néki: azt mondom, hogy jobb annál az idétlen gyermek,

6,4 Mert hiábavalóságra jött, setétségben [rész 5,17.] megy el, és setétséggel fedeztetik be neve,

6,5 A napot sem [Jób. 3,16.] látta és nem ismerte; tűrhetőbb ennek állapotja, hogynem amannak.

6,6 Hogyha kétezer esztendőt élt volna is, és a jóval nem élt: avagy nem ugyanazon egy helyre [Zsolt. 89,49. Zsid. 9,27.] megy-é minden?

6,7 Az embernek minden munkája szájáért van; mindazáltal az ő kívánsága be nem telik.

6,8 Mert miben különbözik a bölcs a bolondtól, és miben a szegény, a ki az élők előtt járni tud?

6,9 Jobb, a mit ember szemmel lát, hogynem a lélek kivánsága; ez is hiábavalóság és a léleknek gyötrelme!

6,10 Valami van, régen ráadatott nevezete, és bizonyos dolog, hogy mi lesz az ember, és nem [Jób. 9,2.3.14.19.32.] perlekedhetik azzal, a ki hatalmasb nálánál.

6,11 Mert van sok beszéd, a mely a hiábavalóságot szaporítja; és mi haszna van az embernek abban?

6,12 Mert kicsoda tudhatja, mi legyen az embernek jó e világon, az ő hiábavaló élete napjainak száma szerint, a melyeket mintegy [Zsolt. 144,4.] árnyékot tölt el? Kicsoda az, a ki megmondhatná az embernek, mi következik ő utána a nap alatt?

 
 
0 komment , kategória:  Prédikátor/ Ószövetség  
Címkék: foglalatosságból, elfordíttatását, nyomoríttatását, hiábavalóságra, hiábavalóságot, megszaporodnak, mindenekfelett, felsőbbrendűek, gyorsalkodjál, perlekedhetik, megszaporodik, szerencsétlen, megteljesítsd, hiábavalóság, tisztességet, szegényeknek, veszedelmére, jövedelemmel, csudálkozzál, tartományban, felsőrendűre, gyönyörködik, földmívelést, megmondhatná, esztendeinek, cselekesznek, keserűséggel, munkálkodott, örvendezzen, setétségben, szűkölködik, setétséggel, mindazáltal, bolondokban, fárasztotta, bővölködése, bolondok módja, angyal előtt, szegényeknek nyomoríttatását, ország haszna, földmívelést kedvelő, gazdagnak pedig, melyet láttam, mint kijött, mint jött, képen megy, szélnek munkálkodott, setétben evett, melylyel fárasztotta, melyeket adott, mely embernek, kinek megengedte, Mikor Istennek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A televizió nem a kultúrát kép...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A televizió nem a kultúrát kép...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Png kislány  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Szívem  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gonosz démon-álarc  Jó éjszakát  Rátalálsz  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Rátalálsz  Csak a fogyatkozás látható  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Png csokor  Png csokor  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 19  Őrizkednünk kell...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Mai harmónia kártyám  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png ház  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szívem  Ami embereknek lehetetlen, az...  Örülök, hogy látlak!  Png telefon  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Reménység és erő Krisztustól e...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Németh László tollából  Régi emberek, akikre máig büsz...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Fekete-erdő desszert  Png lepke  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alvó cicák  A televizió nem a kultúrát kép...  Őrizkednünk kell...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Csak a fogyatkozás látható  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png kutya  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png virág  Akarat 
Bejegyzés Címkék
bolondok módja, angyal előtt, szegényeknek nyomoríttatását, ország haszna, földmívelést kedvelő, gazdagnak pedig, melyet láttam, mint kijött, mint jött, képen megy, szélnek munkálkodott, setétben evett, melylyel fárasztotta, melyeket adott, mely embernek, kinek megengedte, idétlen gyermek, embernek minden, élők előtt, lélek kivánsága, léleknek gyötrelme, hiábavalóságot szaporítja, embernek abban, melyeket mintegy, foglalatosságból, elfordíttatását, nyomoríttatását, hiábavalóságra, hiábavalóságot, megszaporodnak, mindenekfelett, felsőbbrendűek, gyorsalkodjál, perlekedhetik, megszaporodik, szerencsétlen, megteljesítsd, hiábavalóság, tisztességet, szegényeknek, veszedelmére, jövedelemmel, csudálkozzál, tartományban, felsőrendűre, gyönyörködik, földmívelést, megmondhatná, esztendeinek, cselekesznek, keserűséggel, munkálkodott, örvendezzen, setétségben, szűkölködik, setétséggel, mindazáltal, bolondokban, fárasztotta, bővölködése, megemésztői, annakokáért, gazdagságot, munkájából, búsulással, fedeztetik, következni, szaporítja, teljesítsd, háborodjék, megengedte, tévedésből, törvénynek, következik, közeledned, igazságnak, különbözik, felsőrendű, munkájának, esztendeig, munkájáért, kötelezze, kívánsága, bolondtól, kezeidnek, hiábavaló, tűrhetőbb, állapotja, esztendőt, napjainak, kincseket, emlékezik, mivelhogy, mezítelen, született, munkásnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1755
  • e Hét: 5858
  • e Hónap: 10236
  • e Év: 48726
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.