Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kikötözve halt meg a pszichiátrián a 21 éves fiú
  2017-02-02 11:23:22, csütörtök
 
  Csupán másfél nap kellett ahhoz, hogy a 21 éves D. Árpád a pszichiátriai osztályon életét veszítse.
A tragédia nem volt előjel nélküli, ugyanis a fiú állapota a zárt osztályra kerülés után drámai romlásnak indult. Az édesanya mégsem tud napirendre térni afölött, hogy máskülönben életerős fia hogyan halhatott meg egyik napról a másikra a pszichiátrián.
A 21 éves fiúnak korábban volt már epilepsziás rohama, így amikor otthonában rosszul lett, édesanyja mentőt hívott. A mentősök azonban nem találtak semmi különöset, így a fiú otthon maradt.
Két nappal későbbre a rosszullét fokozódott, legyengült és remegett, így az édesanya maga vitte be a fiút a kórházba. A kivizsgálás után a fiút a pszichiátriára fektették be, mondván: két-három napig infúziót kap, és minden rendben lesz. Az anya azért kikötötte: nem engedi, hogy a zárt osztályra vigyék, amire ígéretet is kapott.
A másnap esti látogatáskor a családtagok már nem találták a fiút az eredeti helyén. Némi érdeklődés után megtudták, hogy Árpádot a zárt osztályra vitték. A család a látványtól sokkos állapotba került: a fiú magán kívüli állapotban volt, kikötözve, bepelenkázva, szeretteit nem is ismerte meg. Az édesanya kérdésére, hogy mégis mit csináltak a fiával, azt a választ kapta: nyugodjon meg, ez természetes folyamat, másnapra már semmi baj nem lesz.
Másnap reggel 6-kor az édesanya telefonhívást kapott a kórházból, amiben közölték: a fia meghalt.
A család megtörve, tehetetlen keserűséggel nézte át a kórházból kapott iratokat. Hamar feltűnt nekik, hogy az iratokban több dolog is ellentmondásban volt azzal, amit maguk tapasztaltak: olyan EKG vizsgálati eredményt kaptak például, amely akkor készült, amikor a fiú még nem is volt a kórházban.
Segítséget keresve az anya egy olyan emberjogi szervezettel vette fel a kapcsolatot, amely kifejezetten a pszichiátriákon történő visszaélések feltárására specializálódott. A szervezet szakértője az egészségügyi dokumentáció alapos átvizsgálásakor számos nyugtalanító pontot vett észre: a folyamatosan adagolt erős pszichiátriai szer, mellékhatásai következtében, önmagában oka lehetett a fiú drámaian romló egészségi állapotának, és akár halálának is, mivel a mellékhatások közt a hirtelen halál is szerepel. Az előírások szerint - a fiú állapota miatt - orvosi konzíliumot is kellett volna tartani, ám ilyenre nem került sor. Az is furcsa, hogy bár a fiú lekötözését az ápoló személyzet említi az ápolási dokumentációban, a korlátozást hivatalosan dokumentáló, ilyenkor kötelezően kitöltendő iratoknak semmi nyoma.
A Magyarországon több mint 20 éve működő emberjogi szervezet tapasztalatai szerint még elszomorítóbb, hogy egyáltalán nem egyedi esetről van szó - rendszeresen találkoznak pszichiátriai kezelések során tönkrement vagy elvesztett életekkel. Sajnos úgy tűnik, napjaink pszichiátriai rendszerének sajátja, hogy az alkalmazott kezelések - elsősorban az erős tudatmódosító szerek, de ide tartoznak a kikötözések és a megalázó bánásmód is - számos esetben csak rontanak az egyébként segítségre szoruló páciens testi és mentális állapotán.
,,Az állatokkal nem bánnak úgy, mint amit az én fiammal műveltek" - írta a megtört édesanya. A család most az emberjogi szervezet segítségével feljelentést tett, hogy végére járjon a fiával történteknek. Az elvesztett fiatal életet ez már nem hozza vissza, ám segíthet, hogy más családok ne essenek áldozatul hasonló tragédiának.

Hídvégi Klára



 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Címkék: specializálódott, dokumentációban, pszichiátriákon, átvizsgálásakor, ellentmondásban, pszichiátriára, magyarországon, telefonhívást, mellékhatások, pszichiátriai, pszichiátrián, következtében, mellékhatásai, tudatmódosító, tapasztalatai, elszomorítóbb, segítségével, keserűséggel, bepelenkázva, történteknek, látogatáskor, szervezettel, feljelentést, rendszerének, folyamatosan, rendszeresen, nyugtalanító, dokumentáció, visszaélések, egészségügyi, kifejezetten, tapasztaltak, hivatalosan, korlátozást, dokumentáló, epilepsziás, pszichiátriai osztályon, zárt osztályra, édesanya mégsem, mentősök azonban, rosszullét fokozódott, édesanya maga, kivizsgálás után, pszichiátriára fektették, anya azért, másnap esti, eredeti helyén, látványtól sokkos, édesanya kérdésére, választ kapta, édesanya telefonhívást, család megtörve, Hídvégi Klára,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Ez a jó az alvásban.  Kellemes esti időtöltést  Szép estét kedves látogatóimna...  Volt egy...  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 24  Szent György nap  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  A fák lelke  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Muratáj  Nehezen engedem  Sokkal bölcsebb a természet,  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mindenünk, amink van, amit sze...  Ázzal aki csak szép  Gárdonyi Géza - Április végén  Aki szeret, annak senki sem id...  A hét szűk esztendő  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Két ember becsülete  képre írva  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Idézetek a barátságról  Tehetségtelen gyerek nincs.  Zilahy Lajos gondolata  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Bizonyos kulturális szint nélk...  Két tekintet van  Beney Zsuzsa - Sirató  Miért nem menti meg Jézus...  A végzet az  A Gömb  Ébredj  Életművészet  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A föld szépségéért  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Április 22. a Föld napja,  Próbálkozni kell ahhoz,  Maradék idő  Ha így haladunk...  Az idő elsodorja létezésünk  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Mosolyogtál már ma?  Palóc Grand Canyon  Környezetvédelem  Mindenünk, amink van, amit sze...  Messziről jött ember  Április 22. a Föld napja,  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Ünnepelj csak  A fák lelke  Gondolatok az életről és szere...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
pszichiátriai osztályon, zárt osztályra, édesanya mégsem, mentősök azonban, rosszullét fokozódott, édesanya maga, kivizsgálás után, pszichiátriára fektették, anya azért, másnap esti, eredeti helyén, látványtól sokkos, édesanya kérdésére, választ kapta, édesanya telefonhívást, család megtörve, kórházból kapott, iratokban több, olyan emberjogi, pszichiátriákon történő, szervezet szakértője, egészségügyi dokumentáció, folyamatosan adagolt, mellékhatások közt, hirtelen halál, előírások szerint, ápoló személyzet, ápolási dokumentációban, korlátozást hivatalosan, alkalmazott kezelések, erős tudatmódosító, megalázó bánásmód, egyébként segítségre, megtört édesanya, család most, emberjogi szervezet, fiával történteknek, elvesztett fiatal, specializálódott, dokumentációban, pszichiátriákon, átvizsgálásakor, ellentmondásban, pszichiátriára, magyarországon, telefonhívást, mellékhatások, pszichiátriai, pszichiátrián, következtében, mellékhatásai, tudatmódosító, tapasztalatai, elszomorítóbb, segítségével, keserűséggel, bepelenkázva, történteknek, látogatáskor, szervezettel, feljelentést, rendszerének, folyamatosan, rendszeresen, nyugtalanító, dokumentáció, visszaélések, egészségügyi, kifejezetten, tapasztaltak, hivatalosan, korlátozást, dokumentáló, epilepsziás, találkoznak, lekötözését, állapotának, kivizsgálás, családtagok, természetes, kapcsolatot, feltárására, alkalmazott, konzíliumot, máskülönben, tragédiának, kikötözések, szeretteit, legyengült, személyzet, vizsgálati, segítségre, szakértője, elsősorban, segítséget, rosszullét, tehetetlen, kötelezően, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2774
  • e Hét: 12883
  • e Hónap: 22066
  • e Év: 74774
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.