Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekesség
  2018-02-13 10:35:52, kedd
 
  MI TÖRTÉNIK, HA NEM MOSUNK FOGAT?

Ma is tanulhatunk valamit.

Valószínűleg sokan elgondolkodtak már azon, hogy mi is történhet egészen pontosan akkor, ha nem mosunk fogat.

Ja, tönkremennek a fogaink és kész, tulajdonképpen ezt is mondhatnánk, és legtöbbször ezzel le is tudjuk a dolgot, azonban megával a pontos folyamattal már kevesen vannak tisztában.

Általában a gyerekek hajlamosak arra, hogy nem mosnak fogat. Ilyenkor a szülők persze rögtön elmagyarázzák nekik, hogy miért is fontos minden nap fogat mosni, azonban a legtöbb esetben ők maguk sincsenek tisztában azzal, hogy mi is történik olyankor, amikor kihagyjuk a fogmosást.

Éppen ezért, most elmagyarázzuk, hogy hogyan is mennek tönkre a fogaink, és hogy mi okozza.

Amikor az első nap kihagyjuk a fogmosást, még nagy kár nem történik. Leginkább a kellemetlen lehelet az, ami a leg szembetűnőbb (pontosabban érezhető), azonban már az első nap után is kialakul egy vékony lepedékréteg a fogainkon, és persze a baktériumok is.

Ez a lepedékréteg boríthatja az ínyt és a nyelvet is, azonban ez még nincs káros hatással a fogainkra, és egy alapos fogmosással helyre is hozhatjuk a problémát, azonban ha továbbra sem mosunk fogat, akkor egyre súlyosabb lesz a helyzet.

Egy hét után a lepedékréteg érezhetően vastagabb lesz, és egyre több baktérium kezd el szaporodni, ami természetesen érezhető is. Ezen kívül pedig már az első hét után is komoly problémákat tud okozni, ugyanis már ennyi idő is elég ahhoz, hogy ínygyulladást kapjunk, és meggyengüljön az ínyünk.

Egy hónap után aztán már garantáltan nem ússzuk meg az ínygyulladást, és már a fogszuvasodás veszélye is fenyeget minket, főleg akkor, ha gyakran fogyasztunk cukros ételeket, valamint a hatalmas lepedéken kívül megjelenhetnek fehér, vagy halványszürke foltok is a fogainkon.

Ez a fogzománc elgyengülése miatt van, ugyanis a kalciumtartalma jelentősen csökken, ezzel pedig elveszíti az ellenállóképességét. Ezen kívül pedig az is előfordulhat, hogy az ínyünk elkezd visszahúzódni.

Ezután pedig már egyre inkább csak romlana a helyzet, azonban megvan rá az esély, hogy akár egy évig is kibírnák a fogaink, viszont az egy év alatt rengeteg ínygyulladást és vérző ínyt kellene elviselnünk.

Minél idősebb valaki, annál súlyosabb a helyzet, tehát a fiatalabbak jobban és tovább bírnák fogmosás nélkül, mint az idősebbek.

Tehát, ha a gyerekünk megkérdezi, hogy miért kell fogat mosni, most-már egészen pontosan elmagyarázhatjuk neki a folyamatot.




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: elmagyarázhatjuk, kalciumtartalma, megjelenhetnek, tulajdonképpen, elgondolkodtak, halványszürke, fogszuvasodás, meggyengüljön, elmagyarázzuk, természetesen, elmagyarázzák, ínygyulladást, visszahúzódni, lepedékréteg, szembetűnőbb, tönkremennek, valószínűleg, előfordulhat, elgyengülése, fiatalabbak, problémákat, legtöbbször, garantáltan, mondhatnánk, tanulhatunk, baktériumok, kellemetlen, pontosabban, fogmosással, folyamattal, fogyasztunk, elviselnünk, hajlamosak, érezhetően, folyamatot, jelentősen, pontos folyamattal, gyerekek hajlamosak, szülők persze, legtöbb esetben, kellemetlen lehelet, vékony lepedékréteg, lepedékréteg boríthatja, alapos fogmosással, lepedékréteg érezhetően, hónap után, fogszuvasodás veszélye, hatalmas lepedéken, fogzománc elgyengülése, kalciumtartalma jelentősen, ínyünk elkezd, fiatalabbak jobban, MOSUNK FOGAT,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png cica  Facebookon kaptam  Akarat  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Reggel van  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Örülök, hogy látlak!  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Kerüld el az evangélium örömén...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Neked tudnod kell  Mindig jusson idő nevetni  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Fekete-erdő desszert  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mindig jusson idő nevetni  Fekete-erdő desszert  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Png kutya  Fekete-erdő desszert  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét  Akarat  Facebookon kaptam  Png kislány  s immár én is felragyogva, ért...  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Idő  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Adakozás  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Akarat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akarat  Png lepke  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akik bántanak téged  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Szép napot kívánok  A Megváltó szolgálatában  Erdőn  Egy hatékony szolga  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
pontos folyamattal, gyerekek hajlamosak, szülők persze, legtöbb esetben, kellemetlen lehelet, vékony lepedékréteg, lepedékréteg boríthatja, alapos fogmosással, lepedékréteg érezhetően, hónap után, fogszuvasodás veszélye, hatalmas lepedéken, fogzománc elgyengülése, kalciumtartalma jelentősen, ínyünk elkezd, fiatalabbak jobban, gyerekünk megkérdezi, elmagyarázhatjuk, kalciumtartalma, megjelenhetnek, tulajdonképpen, elgondolkodtak, halványszürke, fogszuvasodás, meggyengüljön, elmagyarázzuk, természetesen, elmagyarázzák, ínygyulladást, visszahúzódni, lepedékréteg, szembetűnőbb, tönkremennek, valószínűleg, előfordulhat, elgyengülése, fiatalabbak, problémákat, legtöbbször, garantáltan, mondhatnánk, tanulhatunk, baktériumok, kellemetlen, pontosabban, fogmosással, folyamattal, fogyasztunk, elviselnünk, hajlamosak, érezhetően, folyamatot, jelentősen, boríthatja, megkérdezi, szaporodni, fogmosást, tisztában, sincsenek, kihagyjuk, leginkább, baktérium, lepedéken, súlyosabb, fogainkon, fogzománc, elveszíti, idősebbek, gyerekünk, fogainkra, hozhatjuk, problémát, vastagabb, általában, történhet, ilyenkor, rengeteg, érezhető, ételeket, valamint, olyankor, pontosan, történik, hatalmas, kibírnák, fenyeget, veszélye, továbbra, fogmosás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 883
  • e Hét: 10992
  • e Hónap: 20175
  • e Év: 72883
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.