Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
ÁmósPróféta 6-9. befejezoVersi
  2009-10-22 13:02:31, csütörtök
 
   
 

Ámós 6
1 Jaj azoknak, a kik gondtalanul élnek a Sionon, és a kik elbizakodnak Samaria hegyén; a kik a népek elejének elei, és a kikhez jő az Izráelnek háza!


2 Menjetek át Kalnéba, és nézzetek [szét;] onnan pedig menjetek a nagy Hamátba, és szálljatok le a Filiszteusok Gáthjába; vajjon jobbak-é azok, mint ezek az országok, és vajjon szélesebb-é azoknak határa a ti határotoknál?


3 A kik a veszedelem napját messze gondoljátok, és az erőszaknak széket emeltek;


4 A kik elefántcsont pamlagon hevernek, és az ő nyoszolyáikban elnyújtózkodnak, és a nyáj legjavából és a kihízlalt borjakból lakmároznak;


5 A kik hárfa mellett dalolgatnak, és azt hiszik, hogy hangszereik a Dávidéi;


6 A kik a bort serlegekkel iszszák, és szín-olajjal kenegetőznek, és nem búsulnak a József romlásán:


7 Most azért [is] ők vitetnek el a száműzöttek élén, és vége szakad a nyújtózkodók dáridózásának.


8 Megesküdt az Úr Isten az ő életére; ezt mondja az Úr, a Seregek Istene: Útálom a Jákób kevélységét és gyűlölöm az ő palotáit; azért prédára vetem a várost mindenestől.


9 És ha egy házban tíz ember maradna is meg, még az is meghal;


10 És mikor felemeli őt az ő barátja és megégetője, hogy kivigye a holttetemeket a házból, azt mondja annak, a ki a ház belsejében lesz: Van-é még valaki veled? az pedig azt mondja: Nincs, és ezt [is] mondja: Csitt! mert nem szabad említeni az Úrnak nevét!


11 Mert ímé, parancsol az Úr és megveri a nagy házat repedezésekkel, és a kicsiny házat hasadozásokkal.


12 Vajjon futhatnak-é a lovak a sziklán? felszánthatja-é azt valaki ökrökön? hogy az ítéletet bürökké tettétek, az igazság gyümölcsét pedig ürömmé?!


13 A kik örültök a hiábavaló dolognak, [és] a kik ezt mondjátok: Nem a magunk erejével szereztünk-é magunknak a szarvakat?


14 Ímé, bizony népet indítok ellened, oh Izráel háza, azt mondja az Úr, a Seregek Istene, és az sanyargat titeket a hámáti úttól az Arába patakjáig.




Amos 7



1 Ily dolgot láttatott velem az Úr Isten; Ímé, teremte sáskát a sarjúfakadás kezdetén, és ímé sarjú vala a királyi kaszálás után!


2 És lőn, hogy a mint felemésztette a földnek füvét, azt mondám: Uram, Isten! légy kegyelmes, kérlek! Hogyan állhasson meg Jákób, hiszen kicsiny?!


3 Megengesztelődék az Úr e dologban: Nem lesz meg! mondá az Úr.


4 Ily dolgot láttatott velem az Úr Isten: Ímé, tüzet híva elő ítéletre az Úr Isten, és megemészté [az] a nagy mélységet, és megemészté az országot.


5 De mondám: Uram, Isten! hagyd abba, kérlek! Hogyan állhatna meg Jákób; hiszen kicsiny?!


6 Megengesztelődék az Úr e dologban: Ez sem lészen meg, mondá az Úr Isten!


7 Ily dolgot láttatott velem: Ímé, ott állott az Úr egy függőleges kőfalon, és a kezében mérő-zsinór vala.


8 És monda az Úr nékem: Mit látsz Ámós? Én pedig mondám: Mérőzsinórt. És mondá az Úr: Ímé, mérőzsinórral mérek népemnek, az Izráelnek közepette, és nem bocsátok meg néki többé.


9 Bizony elpusztulnak Izsáknak magaslatai, és romba dőlnek Izráel szent helyei; és fegyverrel támadok a Jeroboám háza ellen.


10 És elkülde Amáziás, Béth-El papja Jeroboámhoz, Izráel királyához, ezt üzenvén: Pártot ütött ellened Ámós az Izráel házában; nem tűrheti az ország az ő mindenféle beszédét.


11 Mert így beszél Ámós: Fegyver által hal meg Jeroboám, az Izráel pedig fogságba vitetik az ő földéről!


12 Ámósnak pedig így szólt Amáziás: Menj el, próféta! Fuss el a Júda földére; ott egyed kenyered és ottan prófétálj!


13 Béth-Elben pedig ne prófétálj többé; mert a király szenthelye és az ország székháza ez!


14 És felele Ámós, és mondá Amáziásnak: Nem vagyok próféta, sem prófétának fia; barom-pásztor vagyok és vad fügét szedek;


15 De elhívott engem az Úr a nyáj mellől, és mondá nékem az Úr: Menj el és prófétálj az én népemnek, az Izráelnek!


16 Most azért halld meg az Úrnak beszédét! Te azt mondod: Ne prófétálj az Izráel ellen, és ne szólj az Izsák háza ellen!


17 Azért így szól az Úr: Feleséged paráznává lesz a városban; fiaid és leányaid fegyver által hullnak el; földedet felosztják kötéllel, és te magad tisztátalan földön halsz meg; az Izráel pedig fogságba vitetik az ő földéről.




Amos 8


1 Ily dolgot láttatott velem az Úr Isten: Ímé, egy kosár érett gyümölcs.


2 És mondá: Mit látsz Ámós? És mondám: Egy kosár érett gyümölcsöt. És mondá az Úr nékem: Eljött vége az én népemnek, az Izráelnek; nem bocsátok meg néki többé!


3 Azon a napon jajjá változnak a templomi énekek, így szól az Úr Isten, és temérdek lesz a hulla; szó nélkül hányák mindenüvé.


4 Halljátok meg ezt ti, kik a szegényre törtök, és e föld szegényeinek kipusztítására.


5 Mondván: Mikor múlik el az újhold, hogy gabonát árulhassunk? és a szombat, hogy megnyithassuk a gabonás [házat?] hogy megkisebbítsük a vékát, és megnagyobbítsuk az árát, és hamis mértékkel csalhassunk?!


6 Hogy megvegyük a szegényeket pénzen, és a szűkölködőt egy öltő saruért, és eladhassuk a gabona hulladékát?!


7 Megesküdt az Úr a Jákób büszkeségére: Soha el nem felejtem semmi cselekedetöket!


8 Ne rendüljön-é meg e miatt a föld? És ne búsuljon-é annak minden lakosa?! Bizony felindul egészen, mint a folyam, és dagad és apad, mint Égyiptom folyója.


9 És lészen azon a napon, azt mondja az Úr Isten: Lenyugtatom a napot délben, és besötétítem a földet fényes nappal.


10 Ünnepeiteket búra változtatom; és minden dalotokat szomorú énekké! Gyászruhát borítok minden derékra, és kopaszságot minden fejre, és olyanná teszem, mint a ki egyetlen fiát siratja; a vége pedig, mint a keserűség napja!


11 Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér után való éhséget, sem víz után való szomjúságot, hanem az Úr beszédének hallgatása után.


12 És vándorolni fognak tengertől tengerig és északtól fogva napkeletig. Futkosnak, hogy keressék az Úrnak beszédét, de nem találják meg.


13 Azon a napon elepednek a deli szűzek, meg az ifjak is, a szomjúság miatt!


14 A kik Samaria bűnére esküsznek, és ezt mondják: Él a te istened, oh Dán: és él a te útad, oh Beérseba! Bizony elhullanak és nem kelnek fel többé!




Amos 9



1 Látám az Urat állani az oltáron, és mondá: Üsd meg az oszlop fejét, hadd rendüljenek meg a küszöbök, és döntsd azokat mindnyájok fejére. A megmaradókat pedig fegyverrel ölöm meg. Nem fog elfutni közülök a futó, és nem menekül meg közülök a menekülő.


2 Ha a Seolba ássák is be magokat, kezem onnan is kiragadja őket; és ha az égbe hágnának is fel, onnan is levonszom őket!


3 És ha a Kármel tetején rejtőznének is el, onnan is előkeresem és elhozom őket; és ha szemeim elől a tenger fenekére bújnának is, ott is parancsolok a kígyónak és megmarja őket.


4 És ha fogságba mennek is ellenségeik előtt, ott is parancsolok a fegyvernek és megöli őket; és reájok fordítom szemeimet, vesztökre és nem javokra.


5 Mert az Úr, a Seregek Ura az, a ki megérinti a földet és elolvad [az,] és jajgat annak minden lakója, és feldagad egészen, mint a folyam, meg elapad, mint Égyiptom folyója.


6 A ki fenn az égben építé az ő boltozatát, és annak íveit a földre alapítá; a ki előhívja a tenger vizeit s kiönti azokat a földnek színére: az Úr az ő neve.


7 Nem olyanok vagytok-é ti előttem, oh Izráel fiai, mint a Kusiták fiai?! ezt mondja az Úr. Nem én hoztam-é ki Izráelt Égyiptom földéről, és a Filiszteusokat Kaftorból, és a Siriabelieket Kirből?!


8 Ímé, az Úr Isten szemmel tartja a bűnös országot, és eltörlöm azt a földnek színéről. Mindazáltal még sem pusztítom el egészen a Jákóbnak házát, ezt mondja az Úr!


9 Mert ímé, én parancsolok és szétrázom Izráel házát minden népek között, a mint a rostával rázogatnak; de nem esik a földre egy szemecske sem.


10 Fegyver által halnak meg az én népemnek minden bűnösei, a kik azt mondják: Nem ér el minket és nem jő reánk a veszedelem.


11 Azon a napon felemelem a Dávid leomlott sátorát, és kijavítom repedezéseit, és felemelem omladékait, és megépítem azt, mint volt hajdanán.


12 Hogy örökségképen bírják az Edom maradékát és mindama népeket, a kik az én nevemről neveztetnek, ezt mondja az Úr, a ki megcselekszi ezt!


13 Ímé, napok jőnek, ezt mondja az Úr, és ott éri a szántó az aratót, a szőlőtaposó a magvetőt. És a hegyek musttal csepegnek, a halmok pedig mind megáradnak.


14 És hazahozom a fogságból az én népemet, az Izráelt, és fölépítik az elpusztult városokat, és lakoznak bennök. Szőlőket plántálnak és iszszák azok borát, és kerteket csinálnak és eszik azoknak gyümölcsét.


15 És elplántálom őket az ő földjökbe; és nem szaggattatnak ki többé az ő földjökből, a melyet adtam nékik, azt mondja az Úr, a te Istened!



 
 
0 komment , kategória:  Ámos próféta/Ószövetség  
Címkék: megengesztelődék, elnyújtózkodnak, megnagyobbítsuk, repedezésekkel, megkisebbítsük, kipusztítására, hasadozásokkal, filiszteusokat, cselekedetöket, nyoszolyáikban, holttetemeket, megnyithassuk, mérőzsinórral, felszánthatja, siriabelieket, felemésztette, szaggattatnak, dáridózásának, nyújtózkodók, megmaradókat, szegényeinek, repedezéseit, elefántcsont, büszkeségére, sarjúfakadás, örökségképen, kenegetőznek, határotoknál, ünnepeiteket, filiszteusok, megcselekszi, elbizakodnak, elpusztulnak, szűkölködőt, száműzöttek, ellenségeik, népek elejének, nagy Hamátba, veszedelem napját, erőszaknak széket, nyáj legjavából, kihízlalt borjakból, bort serlegekkel, száműzöttek élén, nyújtózkodók dáridózásának, várost mindenestől, nagy házat, kicsiny házat, ítéletet bürökké, igazság gyümölcsét, hiábavaló dolognak, magunk erejével, Filiszteusok Gáthjába, Seregek Istene, Seregek Ura, Izráelt Égyiptom, Filiszteusokat Kaftorból, Siriabelieket Kirből,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Elköszönt  Zilahy Lajos gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png telefon  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nevem  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png kislány  Akarat  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Paul David Tripp Április 21  Png telefon  Nagyi telefonál  s immár én is felragyogva, ért...  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Alázat  Reggel van  Facebookon kaptam  Akarat  Sokan azt tartják  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Paul David Tripp Április 21  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png csokor  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  A sors  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A sors  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Hiányzik  Esti kép  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kellemes délutánt kívánok  Png telefon  Png virág  Soha ne kedvezz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Örülök, hogy látlak!  Png csokor  Facebookon kaptam  Png telefon  Próbálj meg ...  Png férfi  Jó éjszakát  Egy bizonyos határt  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szívem  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mindig jusson idő nevetni  Szép napot kívánok  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Idő  s immár én is felragyogva, ért...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png virág  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai 
Bejegyzés Címkék
népek elejének, nagy Hamátba, veszedelem napját, erőszaknak széket, nyáj legjavából, kihízlalt borjakból, bort serlegekkel, száműzöttek élén, nyújtózkodók dáridózásának, várost mindenestől, nagy házat, kicsiny házat, ítéletet bürökké, igazság gyümölcsét, hiábavaló dolognak, magunk erejével, sanyargat titeket, hámáti úttól, sarjúfakadás kezdetén, királyi kaszálás, mint felemésztette, földnek füvét, nagy mélységet, függőleges kőfalon, kezében mérő-zsinór, király szenthelye, ország székháza, nyáj mellől, kosár érett, napon jajjá, templomi énekek, szegényre törtök, szegényeket pénzen, öltő saruért, gabona hulladékát, napot délben, földet fényes, vége pedig, keserűség napja, napon elepednek, deli szűzek, szomjúság miatt, oszlop fejét, megmaradókat pedig, égbe hágnának, tenger fenekére, égben építé, földre alapítá, tenger vizeit, földnek színére, bűnös országot, földnek színéről, rostával rázogatnak, napon felemelem, hegyek musttal, halmok pedig, elpusztult városokat, melyet adtam, megengesztelődék, elnyújtózkodnak, megnagyobbítsuk, repedezésekkel, megkisebbítsük, kipusztítására, hasadozásokkal, filiszteusokat, cselekedetöket, nyoszolyáikban, holttetemeket, megnyithassuk, mérőzsinórral, felszánthatja, siriabelieket, felemésztette, szaggattatnak, dáridózásának, nyújtózkodók, megmaradókat, szegényeinek, repedezéseit, elefántcsont, büszkeségére, sarjúfakadás, örökségképen, kenegetőznek, határotoknál, ünnepeiteket, filiszteusok, megcselekszi, elbizakodnak, elpusztulnak, szűkölködőt, száműzöttek, ellenségeik, tisztátalan, gondoljátok, parancsolok, rejtőznének, dalolgatnak, jeroboámhoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 379
  • e Hét: 4482
  • e Hónap: 8860
  • e Év: 47350
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.