Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mikeás 1-5-ig fejezetei
  2009-10-27 10:27:54, kedd
 
   
  Mikeás 1



1 Az Úr igéje, a mely lőn a moreseti Mikeáshoz, Jótám, Akház és Ezékiásnak, Júda királyainak idejében, a melyet látott Samária és Jeruzsálem felől.


2 Halljátok meg minden népek, figyelmezz föld és annak teljessége. És az Úr Isten legyen bizonyság ellenetek; az Úr az ő szent templomából!


3 Mert ímé, kijő az Úr az ő helyéről, és leszáll és lépdel a földnek magaslatain.


4 És szétmállanak alatta a hegyek, a völgyek pedig szétszakadoznak, mint a viasz a tűz előtt, mint a meredekről leszakadó vizek.


5 A Jákób vétkéért lészen mindez, és az Izráel házának bűnei miatt! Micsoda a Jákób vétke? Avagy nem Samária-é? És mik a Júda magaslatai? Avagy nem Jeruzsálem-é?


6 De olyanná teszem Samáriát, mint a mezőben való kőrakás, szőlő-plánták [helyévé;] és lezúdítom a völgybe az ő köveit, és még fundamentomit is kimutatom.


7 Faragott képei mind összetöretnek és minden ajándékát tűz égeti meg. Minden bálványait semmivé teszem; mert paráznaság béréből gyűjtögette azokat, azért ismét paráznaság bérévé legyenek.


8 E miatt kesergek és jajgatok; ruhátalan és mezítelen járok. Üvöltök, mint a sakálok, és sikongok, mint a struczmadarak.


9 Mert halálosak az ő sebei. Bizony Júdáig ér; népem kapujáig hatol, Jeruzsálemig.


10 Gáthban hírül ne adjátok; sírván ne sírjatok; Beth-le- Afrában porba heveredtem.


11 Költözzetek el, Safirnak lakója gyalázatos meztelenül! Nem vonult ki Saanán lakosa; Beth-Eselnek siralma nem enged tartózkodni.


12 Mert beteg lett Marótnak lakosa [az ő] java miatt; mert veszedelem szállt le az Úrtól Jeruzsálemnek kapujára.


13 Gyors paripához kösd a szekeret, Lákisnak lakója! [ki] a bűnnek kezdője valál a Sion leányánál. Bizony te benned találtatnak Izráel vétkei!


14 Azért adj válólevelet Moreset-Gátnak! Akzib házai megcsalják Izráel királyait.


15 Még hozok én te néked örököst, Marésa lakosa; Adullámig hat el Izráel dicsősége!


16 Nyírd le, kopaszítsd meg magadat a te gyönyörűséges fiaidért! Szélesítsd meg kopaszságodat, mint a keselyű; mert rabságra vitettek el tőled!




Micah 2


1 Jaj azoknak, a kik hamisságot gondolnak és a kik ágyasházukban gonoszságot cselekesznek, [és] végrehajtják azt, mihelyt megvirrad, mert hatalmuk van hozzá.


2 Megkívánják a mezőket és elrabolják, és a házakat és elszedik; és nyomorgatják a gazdát, és az ő házanépét az embert és az ő örökségét!


3 Annakokáért ezt mondja az Úr: Ímé, én [is] gonoszt gondolok e nemzetség ellen, melyből ki nem vonhatjátok a ti nyakatokat és nem jártok kevélyen, mivel gonosz idő lészen az!


4 Azon a napon példabeszéd támad rólatok, és siralmat sírnak, mondván: Oda van! elpusztultunk! Népem örökségét felcserélte! Miként rabolja el tőlem; hűtelennek osztja ki mezeinket!


5 Azért nem lesz néked, a ki mérőzsinórt vessen sors szerint az Úrnak gyülekezetében.


6 Ne prófétáljatok! prófétálnak ők. [Ha ]nem prófétálnak ezeknek, nem múlik el a gyalázat!


7 Oh te, ki Jákób házának mondatol! hát türelmetlen-é az Úrnak lelke, avagy ezek-é az ő cselekedetei? Nem javára válnak-é az én cselekedeteim annak, a ki igazán jár?


8 A minap mint egy ellenség támadt fel az én népem; a köntösről a palástot letépik a gyanútlanul járókról, a háborútól idegenkedőkről.


9 Népem asszonyait kiűzitek boldogságuk házából; kisdedeiktől örökre elveszitek az én dicsőségemet.


10 Keljetek fel és menjetek ki, mert ez nem a nyugalomnak helye; a tisztátalanság miatt, a mely elveszít, és pedig borzasztó veszedelemmel!


11 Ha valamely szélházi és csalárd így hazudoznék: Prédikálok néked borról és részegítő italról, az volna e népnek prófétája.


12 Mindenestől egybegyűjtelek téged, Jákób! Összetakarítom Izráel maradékát. Összegyűjtöm őket, mint a boczrai juhokat, mint a nyájat az ő karámja közé; hemzsegnek majd az ember-sokaság miatt.


13 Előttök megy fel az [út]törő; kitörnek és átmennek a kapun és kivonulnak, és előttök megy a királyuk, és élükön az Úr!




Micah 3


1 És mondám én: Halljátok, kérlek, Jákób fejedelmei és Izráel házának vezérei: Nem a ti tisztetek-é tudni az ítéletet?!


2 Ti, kik gyűlölitek a jót és kedvelitek a gonoszt! A kik levonszátok róluk bőrüket és csontjaikról az ő húsokat!


3 A kik megeszik az én népemnek húsát, és lenyúzzák róluk bőrüket, és összetörik csontjaikat, és feldarabolják, akár csak a fazékba, és mint húst a tálba.


4 Kiáltanak majd az Úrhoz, de nem hallgatja meg őket; sőt elrejti akkor orczáját előlök, mivelhogy gonoszokká lettek cselekedeteik.


5 Így szól az Úr a próféták ellen, a kik elámítják az én népemet, a kik, ha van mit rágniok, békességet hirdetnek, az ellen pedig, a ki nem vet valamit szájokba, hadat indítanak.


6 Azért éjszaka [száll] rátok, hogy ne lássatok, és sötétség [jő] rátok, hogy ne jövendölhessetek, és a nap lemegy a próféták felett, és elsötétül rajtok a nappal.


7 És megszégyenülnek a látók, és elpirulnak a jövendőmondók, és elfedik szájokat mindnyájan, mert nem lészen felelet Istentől.


8 Én ellenben megteljesedem az Úr lelkének erejével, és ítélettel és hatalommal, hogy hirdessem Jákóbnak az ő vétkét, és Izráelnek az ő bűnét.


9 Halljátok ezt, kérlek, Jákób házának fejei és Izráel házának vezérei! a kik útáljátok az ítéletet, és minden igazságot elcsavartok;


10 A kik vérrel építitek a Siont, és Jeruzsálemet hamissággal!


11 [Kiknek] fejedelmei ajándékért ítélnek, és papjaik jutalomért tanítanak, és prófétáik pénzért jövendölnek, és mégis az Úrra támaszkodnak, mondván: Avagy nincsen-é közöttünk az Úr?! Nem következik mi reánk veszedelem!


12 Azért ti miattatok mezővé szántatik a Sion, és kőhalommá lesz Jeruzsálem, a templom hegye pedig erdős hegygyé.




Micah 4



1 És lészen: az utolsó időben az Úr házának hegye a hegyek fölé helyeztetik, és felülemelkedik az a halmokon, és népek özönlenek reá.


2 Pogányok is sokan mennek, és mondják: Jertek, menjünk fel az Úr hegyére és a Jákób Istenének házához, hogy megtanítson minket az ő útaira, és járjunk az ő ösvényein! Mert Sionból jő ki a törvény, és az Úr beszéde Jeruzsálemből.


3 És sok népek között ítéletet tészen, és megfedd erős nemzeteket nagy messze [földig] és fegyvereiket kapákká kovácsolják, dárdáikat pedig sarlókká; nép népre fegyvert nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.


4 És kiki nyugszik az ő szőlője alatt és fügefája alatt, és senki meg nem rettenti őket, mert a Seregek Urának szája szólott.


5 Mert minden nép a maga istenének nevében jár, és mi is a mi Urunk Istenünk nevében járunk örökkön örökké.


6 Azon a napon, azt mondja az Úr, összegyűjtöm a sántát, és összeszedem az elszéledetteket, és a kiket megsanyargattam.


7 És a sántát maradékká teszem, az elszélesztettet pedig erős nemzetté, és az Úr uralkodik rajtok a Sion hegyén mostantól fogva mindörökké.


8 És te nyájnak tornya, Sion leányának vára! Eljő tehozzád és elérkezik az előbbi hatalom, a Jeruzsálem leányának birodalma.


9 Miért kiáltasz hát kiáltva? Nincsen-é közötted király? Elveszett-é a te tanácsadód, hogy úgy elfogott a fájdalom, mint a gyermek-szűlőt?!


10 Gyötrődj és kinlódj, Sionnak leánya, mint a gyermek-szülő! Mert ímé, kimégy a városból, és a mezőn tanyázol, és egészen Bábelig mégysz. Ott szabadíttatol meg; ott vált ki téged az Úr, ellenségednek kezéből.


11 Mert ímé, sok nemzetség gyűlt össze ellened, a kik ezt mondják: Legyen szentségtelen, és legeltessük szemeinket a Sionon!


12 De ők nem tudják az Úr gondolatait és nem értik az ő szándékát, hogy összegyűjti őket, mint a kévét a szérűre.


13 Kelj fel és csépelj, Sionnak leánya! Mert vassá teszem a te szarvaidat, körmeidet pedig aczéllá teszem, és széttiporsz sok népeket, és rablott kincseiket az Úrnak áldozom, javaikat pedig az egész föld Urának.




Micah 5



1 Seregelj hát egybe, seregek leánya! Ostrommal támadt ellenünk; pálczával verjék arczul Izráel biráját!


2 De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, a ki uralkodó az Izráelen; a kinek származása eleitől fogva, öröktől fogva van.


3 Azért odaadja őket, míg a szűlő szűl, de az ő atyjafiainak maradékai visszatérnek Izráel fiaihoz.


4 És megáll, és legeltet az Úrnak erejével, az Úrnak az ő Istenének fenséges nevével, és [bátorsággal] lakoznak, mert ímé felmagasztaltatik a földnek határáig.


5 És ő a [mi] békesség[ünk]. Ha az Assirus eljő a mi földünkre és megtapodja palotáinkat: állatunk ellene hét pásztort és nyolcz fejedelmi férfiút.


6 És megrontják Assiria földjét fegyverrel Nimród földjét is az ő kapuiban; és megszabadít az Assirustól, ha a mi földünkre eljő és a mi határunkba lép.


7 És a Jákóbnak maradéka olyan lészen a sok nép között, mint az Úrtól való harmat, mint a zápor a fűnek, mely nem emberben reménykedik, és nem bízik embernek fiaiban.


8 És a Jákób maradéka a pogányok között, a sok nép között olyan lészen, mint az oroszlán az erdei vadak között; mint az oroszlán-kölyök a juhoknak nyája között, a mely ha betör, tipor és tép, és nincs, a ki [tőle] megszabadítson.


9 Erőt vészen a te kezed szorongatóidon, és minden ellenségeid kivágattatnak.


10 És lészen azon a napon, azt mondja az Úr, kivágom lovaidat közüled, és elvesztem hadi-szekereidet.


11 És kivágom földednek városait, és ledöntöm minden erősségeidet.


12 És kivágom kezedből a bűvszereket, és szemfényvesztőid nem lesznek néked.


13 És kivágom faragott képeidet és bálványaidat közüled, és nem imádod többé kezeidnek csinálmányait.


14 És kiszaggatom a te berkeidet közüled és elpusztítom a te városaidat.


15 És haraggal és hévvel állok bosszút a pogányokon, a kik nem engedelmeskedtek.


 
 
0 komment , kategória:  Mikeás próféta/ Ószövetség  
Címkék: szemfényvesztőid, jövendölhessetek, engedelmeskedtek, elszéledetteket, szétszakadoznak, megszégyenülnek, megsanyargattam, elszélesztettet, összetakarítom, szorongatóidon, megszabadítson, gyülekezetében, idegenkedőkről, tisztátalanság, egybegyűjtelek, felülemelkedik, megteljesedem, elpusztultunk, kopaszságodat, feldarabolják, ágyasházukban, veszedelemmel, gyönyörűséges, cselekedeteik, struczmadarak, jövendőmondók, kivágattatnak, prófétáljatok, szentségtelen, szabadíttatol, csinálmányait, cselekedeteim, összetöretnek, ellenségednek, jeruzsálemnek, jeruzsálemből, moreseti Mikeáshoz, melyet látott, földnek magaslatain, völgyek pedig, meredekről leszakadó, mezőben való, bűnnek kezdője, napon példabeszéd, minap mint, ellenség támadt, palástot letépik, gyanútlanul járókról, háborútól idegenkedőkről, nyugalomnak helye, tisztátalanság miatt, mely elveszít, Bizony Júdáig, Beth-le- Afrában, Úrtól Jeruzsálemnek, Összetakarítom Izráel, Jákób Istenének, Mert Sionból, Seregek Urának, Urunk Istenünk, Efratának Bethleheme,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mindig jusson idő nevetni  Egy hatékony szolga  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  George Gordon Lord Byron: Inez...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szívem tiéd  Png telefon  képre írva  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Németh László tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tanuld meg ezt a versemet  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Soha ne kedvezz...  Egy bizonyos határt  Akarat  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy hatékony szolga  Alázat  Elköszönt  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyon különös  Png ház  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alázat  Alázat  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Garai Gábor - Takarítás  Az engedelmesség miért nem vál...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png kutya  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Julian Brass gondolata  Tavaszi kép  Éretlen vers  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kaffka_Margit  képre írva  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Png virág  Lóhere  Őrizkednünk kell...  Szép estét kedves látogatóimna...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Krisztinától  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Mi lenne ha  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fekete István - Akác  Png lepke 
Bejegyzés Címkék
moreseti Mikeáshoz, melyet látott, földnek magaslatain, völgyek pedig, meredekről leszakadó, mezőben való, bűnnek kezdője, napon példabeszéd, minap mint, ellenség támadt, palástot letépik, gyanútlanul járókról, háborútól idegenkedőkről, nyugalomnak helye, tisztátalanság miatt, mely elveszít, boczrai juhokat, ember-sokaság miatt, próféták ellen, ellen pedig, próféták felett, templom hegye, utolsó időben, hegyek fölé, maga istenének, kiket megsanyargattam, sántát maradékká, elszélesztettet pedig, előbbi hatalom, mezőn tanyázol, egész föld, kinek származása, szűlő szűl, földnek határáig, pogányok között, erdei vadak, juhoknak nyája, szemfényvesztőid, jövendölhessetek, engedelmeskedtek, elszéledetteket, szétszakadoznak, megszégyenülnek, megsanyargattam, elszélesztettet, összetakarítom, szorongatóidon, megszabadítson, gyülekezetében, idegenkedőkről, tisztátalanság, egybegyűjtelek, felülemelkedik, megteljesedem, elpusztultunk, kopaszságodat, feldarabolják, ágyasházukban, veszedelemmel, gyönyörűséges, cselekedeteik, struczmadarak, jövendőmondók, kivágattatnak, prófétáljatok, szentségtelen, szabadíttatol, csinálmányait, cselekedeteim, összetöretnek, ellenségednek, jeruzsálemnek, jeruzsálemből, fundamentomit, kisdedeiktől, végrehajtják, összegyűjtöm, szétmállanak, cselekesznek, nyomorgatják, cselekedetei, dicsőségemet, fegyvereiket, atyjafiainak, visszatérnek, jeruzsálemig, erősségeidet, támaszkodnak, csontjaikról, bálványaidat, jeruzsálemet, mérőzsinórt, vonhatjátok, reménykedik, bátorsággal, példabeszéd, helyeztetik, megtanítson, jövendölnek, hamissággal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1055
  • e Hét: 5158
  • e Hónap: 9536
  • e Év: 48026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.