Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Cselekedetek 25-26 rész
  2008-03-22 09:27:10, szombat
 
   
 

Cselekedetei 25. rész

1. Festus tehát, miután bement a tartományba, három nap mulva felméne Jeruzsálembe Czézáreából.
2. Panaszt tőnek pedig néki a főpap és a zsidók főemberei Pál ellen, és kérék őt,
3. Kérvén magok számára jóindulatát ő ellene, hogy hozassa át őt Jeruzsálembe, lest vetvén, hogy megölhessék őt az úton.
4. Festus azonban azt felelé, hogy Pált Czézáreában őrzik, ő maga pedig csakhamar ki fog menni:
5. A kik azért köztetek, úgymond, főemberek, velem alájővén, ha valami gonoszság van abban a férfiúban, emeljenek vádat ellene.
6. Miután pedig tíz napnál tovább időzött közöttük, lemenvén Czézáreába, másnap ítélőszékibe üle, és Pált előhozatá.
7. Mikor pedig az megjelent, körülállák a zsidók, kik alámentek vala Jeruzsálemből, sok és súlyos vádat hozván fel Pál ellen, melyeket nem bírtak bebizonyítani;
8. Mivelhogy ő a maga mentségére ezt feleli vala: Sem a zsidók törvénye ellen, sem a templom ellen, sem a császár ellen semmit sem vétettem.
9. Festus pedig a zsidóknak kedveskedni akarván, felelvén Pálnak, monda: Akarsz-é Jeruzsálembe felmenni és ott ítéltetni meg ezekről én előttem?
10. Pál azonban monda: A császár ítélőszéke előtt állok, itt kell nékem megítéltetnem. A zsidóknak semmit sem vétettem, miként te is jól tudod.
11. Mert ha vétkes vagyok és valami halálra méltót cselekedtem, nem vonakodom a haláltól; ha azonban semmi sincs azokban, a mikkel ezek vádolnak engem, senki sem ajándékozhat oda engem azoknak. A császárra appellálok!
12. Akkor Festus tanácsával értekezvén, felele: A császárra appelláltál, a császár elé fogsz menni!
13. Néhány nap elmúltával pedig Agrippa király és Bernicé érkezék Czézáreába, hogy köszöntsék Festust.
14. Mikor pedig több napig időztek ott, Festus elébe adá a királynak a Pál dolgát, mondván: Van itt egy férfiú, kit Félix hagyott fogva.
15. Ki felől, mikor Jeruzsálembe mentem, jelentést tőnek a főpapok és a zsidóknak vénei, kérve ő ellene ítéletet.
16. Kiknek azt felelém, hogy nem szokásuk a rómaiaknak, hogy valamely embert halálra adjanak, mielőtt a vádlott szembe nem állíttatik vádlóival, és alkalmat nem nyer a vád felől való mentségére.
17. Mikor azért ők ide gyűltek, minden haladék nélkül másnap az ítélőszékbe ülvén, előhozatám azt a férfiút,
18. Ki ellen, mikor vádlói előálltak, semmi bűnt nem hoztak fel azok közül, a miket én sejtettem:
19. Hanem valami vitás kérdéseik valának ő vele az ő tulajdon babonaságuk felől, és bizonyos megholt Jézus felől, kiről Pál azt állítja vala, hogy él.
20. Én pedig bizonytalanságban lévén az e felől való vitára nézve, kérdém, vajjon akar-é Jeruzsálembe menni, és ott ítéltetni meg ezek felől.
21. Pál azonban appellálván, hogy ő Augustus döntésére tartassék fenn, parancsolám, hogy tartassék fogva, míg őt a császárhoz nem küldhetem.
22. Agrippa pedig monda Festusnak: Szeretném magam is azt az embert hallani. Ő pedig monda: Holnap meg fogod őt hallani.
23. Másnap tehát eljővén Agrippa és Bernicé nagy pompával, és bemenvén a kihallgatási terembe az ezredesekkel és a város főfőpolgáraival együtt, Festus parancsolatjára előhozák Pált.
24. És monda Festus: Agrippa király, és ti férfiak mindnyájan, kik velünk egybe itt vagytok! Látjátok őt, ki felől a zsidóknak egész sokasága megkeresett engem, mind Jeruzsálemben, mind itt, azt kiáltva, hogy nem kell néki tovább élnie.
25. Én pedig, ámbár megértém, hogy semmi halálra méltó dolgot sem cselekedett, de mivel éppen ő maga appellált Augustusra, elvégeztem, hogy elküldöm őt.
26. Ki felől nem tudok valami bizonyost írni az én uramnak. Ezért hoztam őt előtökbe, és kiváltképen te elődbe, Agrippa király, hogy a kihallgatás megtörténtével tudjak mit írni.
27. Mert esztelen dolognak látszik nékem, hogy a ki foglyot küld, az ellene való vádakat is meg ne jelentse.


Cselekedetei 26. rész

1. Agrippa pedig monda Pálnak: Megengedtetik néked, hogy szólj a magad mentségére. Akkor Pál kinyújtván kezét, védőbeszédet tartott:
2. Agrippa király! Boldognak tartom magamat, hogy mindazok felől, a mikkel a zsidóktól vádoltatom, te előtted fogok védekezni e mai napon;
3. Mivel te nagyon jól ismered a zsidók minden szokását és vitás kérdését. Azért kérlek, hallgass meg engem türelmesen!
4. Az én ifjúságomtól fogva való életemet tehát, mely kezdetétől az én népem közt Jeruzsálemben folyt le, tudják a zsidók mindnyájan.
5. Kik tudják rólam eleitől fogva (ha bizonyságot akarnak tenni), hogy én a mi vallásunknak legszigorúbb felekezete szerint éltem, mint farizeus.
6. Most is az Istentől a mi atyáinknak tett ígéret reménységéért állok itt ítélet alatt:
7. Melyre a mi tizenkét nemzetségünk, éjjel és nappal buzgón szolgálva reményli, hogy eljut; mely reménységért vádoltatom, Agrippa király, a zsidóktól.
8. Micsoda? Hihetetlen dolognak tetszik néktek, hogy Isten halottakat támaszt fel?
9. Én bizonyára elvégeztem vala magamban, hogy ama názáreti Jézus neve ellen sok ellenséges dolgot kell cselekednem.
10. Mit meg is cselekedtem Jeruzsálemben: és a szentek közül én sokat börtönbe vettettem, a főpapoktól való felhatalmazást megnyervén. Sőt mikor megölettetének, szavazatommal hozzájárultam.
11. És minden zsinagógában gyakorta büntetvén őket, káromlásra kényszerítettem; és felettébb dühösködvén ellenök, kergettem mind az idegen városokig is.
12. E dologban épen útban lévén Damaskus felé a főpapoktól vett felhatalmazással és engedelemmel,
13. Délben látám az úton király, hogy mennyből a napnak fényességét meghaladó világosság sugárzott körül engem és azokat, kik velem együtt haladnak vala.
14. Mikor pedig mi mindnyájan leestünk a földre, hallék szózatot, mely én hozzám szól és ezt mondja vala zsidó nyelven: Saul, Saul, mit kergetsz engem? Nehéz néked az ösztön ellen rúgódoznod.
15. Én pedig mondék: Kicsoda vagy, Uram? És az monda: Én vagyok Jézus, a kit te kergetsz.
16. De kelj fel, és állj lábaidra: mert azért jelentem meg néked, hogy téged szolgává és bizonysággá rendeljelek úgy azokban, a miket láttál, mint azokban, a mikre nézve meg fogok néked jelenni;
17. Megszabadítván téged e néptől és a pogányoktól, kik közé most küldelek,
18. Hogy megnyissad szemeiket, hogy setétségből világosságra és a Sátánnak hatalmából az Istenhez térjenek, hogy bűneiknek bocsánatát és a megszenteltettek között osztályrészt nyerjenek az én bennem való hit által.
19. Azért, Agrippa király, nem levék engedetlen a mennyei látás iránt;
20. Hanem először a Damaskusbelieknek és Jeruzsálembelieknek, majd Júdeának egész tartományában és a pogányoknak hirdettem, hogy bánják meg bűneiket és térjenek meg az Istenhez, a megtéréshez méltó cselekedeteket cselekedvén.
21. Ezekért akartak engem megölni a zsidók, megfogván a templomban.
22. De Istentől segítséget vévén, mind e mai napig állok, bizonyságot tévén mind kicsinynek, mind nagynak, semmit sem mondván azokon kívül, a mikről mind a próféták megmondották, mind Mózes, hogy be fognak teljesedni:
23. Hogy a Krisztusnak szenvedni kell, hogy mint a halottak feltámadásából első, világosságot fog hirdetni e népnek és a pogányoknak.
24. Mikor pedig ő ezeket mondá a maga mentségére, Festus nagy fenszóval monda: Bolond vagy te, Pál! A sok tudomány téged őrültségbe visz.
25. Ő pedig monda: Nem vagyok bolond, nemes Festus, hanem igaz és józan beszédeket szólok.
26. Mert tud ezekről a király, kihez bátorságosan is szólok: mert épen nem gondolom, hogy ezek közül ő előtte bármi is ismeretlen volna; mert nem valami zugolyában lett dolog ez.
27. Hiszel-e, Agrippa király, a prófétáknak? Tudom, hogy hiszel.
28. Agrippa pedig monda Pálnak: Majdnem ráveszel engem, hogy keresztyénné legyek.
29. Pál pedig monda: Kívánnám Istentől, hogy necsak majdnem, hanem nagyon is, ne csak te, hanem mindazok is, kik ma engem hallgatnak, lennétek olyanok, a minő én is vagyok, e bilincsektől megválva.
30. És mikor ő ezeket mondá, felkele a király és a tiszttartó és Bernicé és a kik velük együtt ültek;
31. És visszavonultokban beszélgetnek vala egymással, mondván: Semmi halálra, vagy fogságra méltó dolgot nem cselekszik ez az ember.
32. Agrippa pedig monda Festusnak: Ezt az embert szabadon lehetett volna bocsátani, ha a császárra nem appellált volna.


 
 
0 komment , kategória:  Cselekedetek /Új szövetség  
Címkék: felhatalmazással, megszenteltettek, kényszerítettem, főfőpolgáraival, parancsolatjára, cselekedeteket, megölettetének, megtörténtével, feltámadásából, megszabadítván, felhatalmazást, megengedtetik, jeruzsálemben, tartományában, jeruzsálemből, reménységéért, szavazatommal, hozzájárultam, megítéltetnem, bebizonyítani, világosságra, kihallgatási, nemzetségünk, ezredesekkel, bátorságosan, cselekedetei, bilincsektől, zsinagógában, engedelemmel, jeruzsálembe, reménységért, keresztyénné, legszigorúbb, megmondották, osztályrészt, világosságot, zsidók főemberei, maga mentségére, zsidók törvénye, templom ellen, császár ellen, zsidóknak kedveskedni, császár ítélőszéke, zsidóknak semmit, mikkel ezek, császárra appellálok, császárra appelláltál, zsidóknak vénei, vádlott szembe, ítélőszékbe ülvén, embert hallani, kihallgatási terembe, Jeruzsálembe Czézáreából, Pált Czézáreában, Akarsz-é Jeruzsálembe, Akkor Festus, Akkor Pál, Kívánnám Istentől,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png nő  Alázat  Alázat  Jó éjszakát  Png kutya  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Lóhere  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  A másik dolog,  Akarat  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy bizonyos határt  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Egy bizonyos határt  Fekete-erdő desszert  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Fekete István - Akác  Esti kép  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Hiányzik  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Paul David Tripp Április 20  Szívem tiéd  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyon különös  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Kövesd a cowboyt!  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kutya  Ágai Ágnes – Csendélet  Ágai Ágnes – Csendélet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Kellemes délutánt kívánok  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Nagyi telefonál  Soha ne kedvezz...  Reggel van  Erdőn  Akik bántanak téged  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Akarat 
Bejegyzés Címkék
zsidók főemberei, maga mentségére, zsidók törvénye, templom ellen, császár ellen, zsidóknak kedveskedni, császár ítélőszéke, zsidóknak semmit, mikkel ezek, császárra appellálok, császárra appelláltál, zsidóknak vénei, vádlott szembe, ítélőszékbe ülvén, embert hallani, kihallgatási terembe, város főfőpolgáraival, zsidóknak egész, kihallgatás megtörténtével, ellene való, magad mentségére, zsidóktól vádoltatom, zsidók minden, zsidók mindnyájan, szentek közül, főpapoktól való, idegen városokig, főpapoktól vett, úton király, napnak fényességét, ösztön ellen, miket láttál, mikre nézve, megszenteltettek között, mennyei látás, pogányoknak hirdettem, megtéréshez méltó, mikről mind, próféták megmondották, halottak feltámadásából, embert szabadon, felhatalmazással, megszenteltettek, kényszerítettem, főfőpolgáraival, parancsolatjára, cselekedeteket, megölettetének, megtörténtével, feltámadásából, megszabadítván, felhatalmazást, megengedtetik, jeruzsálemben, tartományában, jeruzsálemből, reménységéért, szavazatommal, hozzájárultam, megítéltetnem, bebizonyítani, világosságra, kihallgatási, nemzetségünk, ezredesekkel, bátorságosan, cselekedetei, bilincsektől, zsinagógában, engedelemmel, jeruzsálembe, reménységért, keresztyénné, legszigorúbb, megmondották, osztályrészt, világosságot, ítélőszékibe, ajándékozhat, védőbeszédet, ifjúságomtól, vallásunknak, beszélgetnek, babonaságuk, kiváltképen, cselekedett, parancsolám, kedveskedni, bizonyságot, cselekedtem, appellálván, megkeresett, kihallgatás, cselekednem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 804
  • e Hét: 4907
  • e Hónap: 9285
  • e Év: 47775
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.