Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mózes 4. könyve 5. fejezet
  2012-08-31 13:55:49, péntek
 
   
  Mózes 4. könyve 5. fejezet


1 És szóla az Úr Mózesnek, mondván:


2 Parancsold meg Izráel fiainak, hogy űzzenek ki a táborból minden poklost, és minden magfolyóst, és mindenkit, a ki holttest miatt lett tisztátalanná.


3 Űzzétek azt ki akár férfi, akár asszony; a táboron kivül űzzétek őket, hogy tisztátalanná ne tegyék az ő táborukat, mivelhogy én közöttök lakozom.


4 És úgy cselekedének Izráel fiai, és kiűzék azokat a táboron kivül; a miképen meghagyta vala az Úr Mózesnek, úgy cselekedtek Izráel fiai.


5 Szóla azután az Úr Mózesnek, mondván:


6 Szólj Izráel fiainak: Ha akár férfi, akár asszony, akármi emberi bűnt követ el, a mely által hűtelenné válik az Úrhoz; az a lélek vétkessé lesz.


7 Vallja meg azért az ő bűnét, a melyet elkövetett, és fizesse meg a kárt, [a mit okozott,] teljes értékében, azután toldja ahhoz annak ötödrészét, és adja annak, a kinek kárt tett.


8 Ha pedig nincs az embernek atyjafia, a kinek megfizetné a kárt: a megtérített kár az Úré legyen a pap számára, az engesztelésre való koson kivül, a melylyel engesztelés tétetik érte.


9 Izráel fiainak minden szent dolgaiból minden felmutatott áldozat azé a papé legyen, a kihez viszik azt.


10 És kinek-kinek az ő szenteltje a magáé legyen; a mit pedig kiki a papnak ád, azé legyen.


11 Szóla azután az Úr Mózesnek, mondván:


12 Szólj Izráel fiainak, és mondd meg nékik: Ha elhajol valakinek a felesége, és hűtelenné válik iránta;


13 És hál valaki ő vele közösülve, és az ő férje előtt titok marad, és elrejtetik, hogy ő megfertőztetett; bizonyság pedig nincs ellene, sem a [bűnön] nem kapták;


14 De felgerjed ő benne a féltékenység lelke, és féltékenykedik a feleségére, mivelhogy az megfertőztetett; vagy felgerjed ő benne a féltékenység lelke, és féltékenykedik a feleségére, jóllehet az meg nem fertőztetett.


15 Akkor vigye a férfiú az ő feleségét a paphoz; és vigye el azzal együtt az érette való áldozatot; egy efa árpalisztnek tizedrészét; [de] ne öntsön arra olajt, és ne tegyen arra temjént, mert féltékenységi ételáldozat ez, emlékeztető ételáldozat ez, a mely hamisságra emlékeztet.


16 A pap pedig léptesse elő [az asszonyt], és állassa őt az Úr elé.


17 És vegyen a pap szent vizet cserépedénybe; a hajlék pádimentomán levő porból is vegyen a pap, és tegye azt a vízbe.


18 És állassa a pap az asszonyt az Úr elé és fejét meztelenítse meg az asszonynak, és tegye annak kezére az emlékeztető ételáldozatot, féltékenységi ételáldozat az; és a papnak kezében legyen átokhozó keserű víz.


19 És eskesse meg őt a pap, és ezt mondja az asszonynak: Ha nem hált veled senki, és ha el nem hajoltál tisztátalanságra a te férjed mellett, ne ártson néked ez az átokhozó, keserű víz.


20 Ha pedig elhajoltál a te férjed mellől, és megfertőztetted magadat, és valaki közösült veled a te férjeden kívül,


21 Miután megeskette a pap az asszonyt az átoknak esküjével, ezt mondja az asszonynak: Tegyen tégedet az Úr átokká, és eskü-[példává] a te néped között, megszárasztván az Úr a te tomporodat, és a te méhedet dagadtá tévén.


22 És menjen be az átokhozó víz a te belső részeidbe, hogy megdagadjon a te méhed, és megszáradjon a te tomporod. Az asszony pedig mondja: Ámen! Ámen!


23 És írja fel a pap ez átkokat levélre, azután törölje le a keserű vízzel.


24 És itassa meg az asszonynyal az átokhozó keserű vizet, hogy bemenjen ő belé az átokhozó víz az ő keserűségére.


25 Azután vegye el a pap az asszony kezéből a féltékenységi ételáldozatot, és lóbálja meg azt az ételáldozatot az Úr előtt, és áldozzék azzal az oltáron.


26 És vegyen egy marokkal a pap az ételáldozatból emlékeztetőűl, és füstölögtesse el az oltáron, és azután itassa meg az asszonynyal a vizet.


27 És ha megitatta vele a vizet, akkor lészen, [hogy], ha megfertőztette magát, és hűtelenné lett az ő férjéhez, bemegy az az átokhozó víz ő belé az ő keserűségére, és megdagad az ő méhe, és megszárad az ő tompora, és az az asszony átokká lesz az ő népe között.


28 Ha pedig nem fertőztette meg magát az asszony, hanem tiszta: akkor ártatlan, és termékeny lészen.


29 Ez a féltékenységi törvény, mikor elhajol az asszony az ő férje mellől, és megfertőzteti magát;


30 Vagy mikor valaki, a kiben felgerjed a féltékenység lelke annyira, hogy féltékenykedik a feleségére; az ő feleségét állatja az Úr elé. És cselekedjék vele a pap mind e törvény szerint.


31 És ártatlan lesz a férfi a bűntől, az asszony pedig viseli az ő bűnének terhét.





 
 
0 komment , kategória:  4 Mózes  
Címkék: tisztátalanságra, megfertőztetett, megfertőztetted, féltékenykedik, ételáldozatból, megfertőztette, megszárasztván, emlékeztetőűl, füstölögtesse, megfertőzteti, ételáldozatot, féltékenységi, tisztátalanná, engesztelésre, cserépedénybe, fertőztetett, cselekedének, féltékenység, meztelenítse, keserűségére, pádimentomán, árpalisztnek, megszáradjon, ételáldozat, asszonynyal, cselekedjék, emlékeztető, fertőztette, tizedrészét, cselekedtek, felmutatott, megdagadjon, engesztelés, megtérített, tomporodat, asszonynak, táborból minden, táboron kivül, miképen meghagyta, mely által, melyet elkövetett, kinek kárt, embernek atyjafia, kinek megfizetné, engesztelésre való, melylyel engesztelés, papé legyen, kihez viszik, magáé legyen, féltékenység lelke, érette való, mely hamisságra, Szólj Izráel,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy maradéktalanul uralt világ  Minden harmadik...  Albert Einsteinről  Szép álmokat!  Bounty krémes  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Png férfi  Kaffka_Margit  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem tudhatod  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szabolcska Mihály – Ákác...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Png fotel  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Neked tudnod kell  Minden harmadik...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Png férfi  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Reménység és erő Krisztustól e...  Alázat  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Akarat  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Png férfi  A kételkedés kezelése  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png fotel  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png lepke  A kételkedés kezelése  Esti kép  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png csokor  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nem méltó hozzád  Png csokor  Próbálj meg ...  Nem tudhatod  Csak a fogyatkozás látható  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Julian Brass gondolata  Alázat  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Akarat  A sors 
Bejegyzés Címkék
táborból minden, táboron kivül, miképen meghagyta, mely által, melyet elkövetett, kinek kárt, embernek atyjafia, kinek megfizetné, engesztelésre való, melylyel engesztelés, papé legyen, kihez viszik, magáé legyen, féltékenység lelke, érette való, mely hamisságra, hajlék pádimentomán, emlékeztető ételáldozatot, papnak kezében, átoknak esküjével, asszony pedig, keserű vízzel, átokhozó keserű, asszony kezéből, féltékenységi ételáldozatot, ételáldozatból emlékeztetőűl, féltékenységi törvény, kiben felgerjed, tisztátalanságra, megfertőztetett, megfertőztetted, féltékenykedik, ételáldozatból, megfertőztette, megszárasztván, emlékeztetőűl, füstölögtesse, megfertőzteti, ételáldozatot, féltékenységi, tisztátalanná, engesztelésre, cserépedénybe, fertőztetett, cselekedének, féltékenység, meztelenítse, keserűségére, pádimentomán, árpalisztnek, megszáradjon, ételáldozat, asszonynyal, cselekedjék, emlékeztető, fertőztette, tizedrészét, cselekedtek, felmutatott, megdagadjon, engesztelés, megtérített, tomporodat, asszonynak, elrejtetik, ötödrészét, elkövetett, feleségére, szenteltje, megfizetné, elhajoltál, megeskette, emlékeztet, parancsold, magfolyóst, hamisságra, feleségét, felgerjed, megitatta, táborukat, mivelhogy, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1131
  • e Hét: 5234
  • e Hónap: 9612
  • e Év: 48102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.