Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tükör törvényei
  2014-10-23 06:17:14, csütörtök
 
   
 
1. Minden, ami másokban dühössé tesz, zavar, "én jobban csinálnám", megváltoztatnám stb. AZ ÖNMAGAMBAN VAN. Minden tehát, amit én kritizálok a másikban, ami ellen harcolok - bennem van

2. Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál, harcol ellene, meg akar változtatni -, és ha ez engem sért, bánt, érint stb. - AZ NINCS FELDOLGOZVA BENNEM, NINCS MEGOLDVA BENNEM. Ilyenkor az EGO sérül, mert az EGO-m erős.

3. Minden, amit a többiek kritizálnak bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni, de ha ez engem nem érint, AKKOR AZ AZ Ő PROBLÉMÁJUK, FELDOLGOZATLANSÁGUK, tökéletlenségük, melyet kivetítenek rám, mert önmaguk nem tudnak, nem mernek szembenézni vele.

4. Minden, amit én a másikban szeretek, MAGAMBAN VAN MEG, magamban szeretem, mert felismerem magam a másik személyében, mivel az egylényegűségünk mutatkozik meg.

Szeretném elmondani, nekem ezek mit jelentenek.
1: Amikor dühös vagyok, és zavar, hogy valaki valamit nem úgy csinál, ahogyan nekem tetszik, vagy talán kritizálom, akkor bizony el kell gondolkodnom:
- lehet, hogy én jobban csinálnám, vagy nem tudnám így csnálni?
- amit tesz, lehet, hogy én nem engedem meg magamnak, pedig én is szeretnék így viselkedni?
- esetleg én nem engedem meg magamnak, hogy ne legyek tökéletes, pedig nagyon szeretném tenni, amit ő is tesz.

2: Ha valaki engem bánt, és én megsértődök, akkor bizony el kell gondolkodnom:
- lehet, hogy igaza van?
- ha nincs igaza, vajon mért sért engem ez a dolog?
- ha mégis igaza van, akkor hogyan tudom feldolgozni magamban ezt a problémát?

3: Ha mások kritizálnak engem, bántanak, de az engem nem érint, akkor talán elgondolkodom:
- mivel váltottam én ezt ki belőlük?
- mivel tudnék segíteni nekik, hogy fel tudják dolgozni?

4: Amit a másikban szeretek, felismerem-e önmagamban?
- Tudok- e segíteni a másiknak, hogy megszeresse önmagát?

Amikor ezeken a dolgokon gondolkodom, a fenti kérdések rendszeresen előjönnek bennem.Igyekszem megválaszolni őket, mert sokat segít, hogy fejlődhessek, hogy tovább léphessek utamon.

Még egy pár gondolat az előzőekhez:

Ne feledd:

Ha önmagadat bírálod és kritizálod, mások is ezt fogják tenni veled.
Ha önmagadat megbántod, mások is meg fognak bántani.
Ha hazudsz magadnak, mások is hazudni fognak neked.
Ha meggondolatlan, felelőtlen vagy, mások sem fognak megbízni benned.
Ha hibáztatod magad, mások is hibáztatni fognak.
Ha megsérted magad, mások is sértegetni fognak, de lehet, hogy nemcsak érzelmeidben, hanem fizikailag is.
Ha nem követed érzéseidet, mások a te érzéseidet fogják figyelmen kívül hagyni.
Ha szereted önmagad, mások is szeretni fognak téged.
Ha becsülöd magad, mások is becsülni fognak.
Ha van önbizalmad, mások is meg fognak bízni benned.
Ha őszinte vagy önmagadhoz, mások is őszinték lesznek hozzád.
Ha gyengéd és jószívű vagy önmagaddal szemben, mások is jószívűen fognak bánni veled és gyengédek lesznek hozzád.
Ha jó az önértékelésed, mások is megfelelően értékelnek téged.
Ha tiszteled magad, mások is tisztelni fognak.
Ha élvezed az életed, mások is szívesen lesznek veled.
Shakti Gawain: Élj a fényben

A tükör, ha helyesen használjuk, nagyon jó szolgálatot tehet nekünk.Segít azon az úton haladni előre, amelyet kijelöltünk magunknak valaha.Ám nagyon könnyen torz képet is láthatunk, ha nem akarjuk elfogadni választott életünket, és azt, hogy mi magunk alkotjuk saját világunkat.
Mint minden magunkkal kapcsolatos tettnek, gondolatnak, érzelemnek, legjobb tükre a párkapcsolat, hiszen, ez az, ami jobb esetben mindig velünk van.Már kifejtettem egyszer, hogy a párkapcsolaton nem csak a Férfi- Nő szerelmi kapcsolatát értem. Ebben az esetben értek minden olyan kapcsolatot, amelyben eléggé jelen vagyunk ahhoz, hogy napi szinten foglalkozhassunk vele.

Önmagunk megismeréséig,, és legfőképpen megszeretéséig ( hiszen ez a cél), az én véleményem szerint kétféleképpen lehet eljutni.Ám mindkét esetben szükséges hozzá a párkapcsolat.A könnyebb érthetőség miatt maradjunk a Férfi- Nő kapcsolatánál.
- Az első esetben felismerjük, hogy valami nem stimmel, mert a külvilág folyton rossz képet mutat nekünk.Belenézünk a tükörbe, és utáljuk magunkat.Csúnyának látjuk, és torznak a tükörképünket. Szeretném elmondani, hogy mind képzeletbeli- tükör a külvilág- és mind nagyon is fizikai tükörről beszélek.Tehát rosszak a kapcsolataink, nem sikerülnek a terveink, és csúnyának látjuk magunkat a tükörben. Mindenki vitázik velünk, és mi mindenkivel vitatkozunk, folytonos győzködés az életünk.Csak azzal foglalkozunk, hogy bebizonyítsuk az igazunkat, mert akkor megkönnyebbülünk, és jobb lesz nekünk, és mások is így gondolják, és így tesznek.Tehát életünk harcok sokasága, és folyamata.Egyszer csak találkozunk valakivel, valamivel ( mester, könyv, dal st ami, aki elindít az önmegismerés útján.Ám lehet ez a valami egy tragédia is, ami megállít, és elgondolkodtat, hogy hátha valamit nem jól teszünk.Jönnek a meditációk, a sok könyv, tréningek.Ezek jobb esetben segítenek, hogy önmagunkra találjunk, és kikerekítsük a világunkat.
A rosszabbik esetről, mert ez is sok esetben előfordul ( amikor hiába a sok könyv, tréning, stb. csak átfut rajtunk, és nem tesszük magunkévá) inkább most nem beszélek.

Tehát ott tartunk, hogy kerekítjük a világunkat, de még egyedül vagyunk. Igen, a világ tisztulni kezd körülöttünk. Egyre tisztább, és egyenesebb reakciókat kapunk vissza, s már egyre kevesebbek a vitáink, a harcaink.A tükör egyre sűrűbben mutat tiszta vonásokat, és csillogó szemeket.S amikor már képesek vagyunk egyenes tekintettel a tükörbe nézni, és mosolyogni, és azt mondani a tükörképünknek : szeretlek Téged; akkor láss csodát!
Képesek leszünk elismerni mások igazát, meglátni a mások munkájában, életében a szeretetet.
Megmutatkozik a csoda egész kapcsolatrendszerünkben.Egyre több igaz barát kerül mellénk, egyre több mesterünk, segítőnk akad, és egyre közelebb kerülünk ahhoz a valakihez, aki valójában vagyunk. És ekkor , mikor világunk kitisztul, és elcsendesedik, vagy éppen felerősödik, megjelenik a MÁSIK. NEM A MÁSIK FELÜNK. Csak simán a másik.Ha a másik felünk lenne, az azt jelentené, nem vagyunk rendben, hiszen kiegészítést várunk ahhoz, hogy teljesek legyünk.De ekkor már teljesek vagyunk, mert szeretjük önmagunkat minden jó, és rossz tulajdonságunkkal egyaránt.Tehát jön a Párunk. Aki aztán lesz az igazán jó tükör, hogy felismerjük benne önmagunkat.És ekkor jön el az igazi tanuló idő.Ám ha teljes állapotban vonzol magadhoz egy másik embert, akkor ő is biztosan teljes.És akkor a viták nem egymás ellen, hanem egymás mellett szólnak, azért, hogy fejlődjünk, s ezt meg is értjük.Amikor a másikkal egyet nem értés alakul ki, akkor nem legyőzni, vagy meggyőzni akarjuk a másikat, és ő bennünket, hanem átadni a másiknak a gondolatainkat, érzéseinket, hogy azt magáévá téve saját szűrőjén keresztül ő is megértse.És ha valami nem stimmel, rögtön tudjuk, hogy Ő a mi tükrünk, és azt bizony tisztogatni kell, hogy újra fényes legyen, és a torz kiegyenesedjék.

- A második eset az, amikor a tükör segít megszeretni önmagunkat. Tehát harcolunk a világgal, se egyszer csak jön a Másik. Mi történik? Egymásba szeretünk. Ha elég tudatosak vagyunk, akkor már tudjuk, hogy az igazi szerelem nem vakít, hanem élesíti látásunkat.Azt is tudjuk, vagy legalábbis sejtjük, hogy a hasonló a hasonlót vonzza, tehát nem véletlenül jött életünkbe az az ember, aki jött.A tükör törvényei alapján elkezdünk gondolkodni, mi miért történik közöttünk.És mivel szeretjük a másik embert, ha felismerjük benne Önmagunkat, akkor szép lassan megszeretjük magunkat is.Hiszen ha benne szeretjük például a makacsságot, akkor az mért is lenne rossz bennünk? Mért ne használhatnánk arra, hogy kitartóbbak legyünk? Mért ne fordíthatnánk "rossz" tulajdonságainkat a magunk, a fejlődés javára? S mindezt, amit szűk kapcsolatainkban felismerünk, elkezdjük alkalmazni tágabb világunkra is.És a tágabb világ is szebb lesz) Rendbe jönnek tágabb kapcsolataink is.Ebben az esetben csak az lehet probléma, ha csak az egyik fél eléggé tudatos ahhoz, hogy felismerje a másik emberben önmagát. Mert akkor bizony ez a kapcsolat nem bizonyul tartósnak, hiszen nem együtt változnak, és fejlődnek, hanem egymástól eltérő gyorsasággal, s ez egy idő után nagy távolságot eredményez.

Persze sokan vannak, akik nem értenek egyet velem.Nem baj)
Ez csak az én megértésemet segítette, de remélem, hogy hozzásegít másokat is a saját megértésükhöz, akkor is, ha az egy másik úton történik))
Figyeljünk arra, hogy csak azt adjuk a külvilágnak, amit adnánk saját magunknak! De ezt tiszta szívvel))

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Spiritualitás  
Címkék: megkönnyebbülünk, foglalkozhassunk, egylényegűségünk, kapcsolatainkban, megváltoztatnám, tökéletlenségük, gondolatainkat, elgondolkodtat, kiegyenesedjék, megszeretéséig, párkapcsolaton, használhatnánk, meggondolatlan, tükörképünknek, önértékelésed, fordíthatnánk, kapcsolataink, elcsendesedik, megmutatkozik, bebizonyítsuk, elgondolkodom, kapcsolatánál, tükörképünket, kétféleképpen, megismeréséig, megválaszolni, megértésükhöz, érzelmeidben, önmegismerés, kiegészítést, gyorsasággal, megértésemet, képzeletbeli, foglalkozunk, párkapcsolat, megszeretjük, másik személy, többiek kritizálnak, másikban szeretek, másik személyében, egylényegűségünk mutatkozik, dolgokon gondolkodom, fenti kérdések, úton haladni, esetben értek, könnyebb érthetőség, első esetben, külvilág folyton, önmegismerés útján, rosszabbik esetről, világ tisztulni, tükör egyre, ÖNMAGAMBAN VAN, NINCS FELDOLGOZVA BENNEM, NINCS MEGOLDVA BENNEM, AKKOR AZ AZ PROBLÉMÁJUK, MAGAMBAN VAN MEG, Shakti Gawain, Férfi- Nő, MÁSIK FELÜNK,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Soha ne kedvezz...  Paul David Tripp Április 19  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mi lenne ha  Kövesd a cowboyt!  Png kutya  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Nevem  Fekete-erdő desszert  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Idő  Sokan azt tartják  Leonardo da Vinci gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Lóhere  A másik dolog,  Nem tudhatod  Elköszönt  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Png nő  Jó éjszakát  Julian Brass gondolata  Png telefon  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 20  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nem számIt  Akik bántanak téged  s immár én is felragyogva, ért...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Soha ne kedvezz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Sose bánj semmit  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A Megváltó szolgálatában  Örülök, hogy látlak!  Sokan azt tartják  Mindig jusson idő nevetni  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Csak a fogyatkozás látható  Hiányzik  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Adakozás  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A jó emberek mindig szépek mar...  Esti kép  Facebookon kaptam  Akarat  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Erdőn  Alvó cicák  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ágai Ágnes – Csendélet  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Erdőn  Kerüld el az evangélium örömén...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép napot kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg... 
Bejegyzés Címkék
másik személy, többiek kritizálnak, másikban szeretek, másik személyében, egylényegűségünk mutatkozik, dolgokon gondolkodom, fenti kérdések, úton haladni, esetben értek, könnyebb érthetőség, első esetben, külvilág folyton, önmegismerés útján, rosszabbik esetről, világ tisztulni, tükör egyre, tükörbe nézni, mások munkájában, csoda egész, másik felünk, igazi tanuló, másik embert, másikkal egyet, torz kiegyenesedjék, második eset, tükör segít, igazi szerelem, hasonlót vonzza, tükör törvényei, fejlődés javára, tágabb világ, esetben csak, lehet probléma, másik emberben, saját megértésükhöz, megkönnyebbülünk, foglalkozhassunk, egylényegűségünk, kapcsolatainkban, megváltoztatnám, tökéletlenségük, gondolatainkat, elgondolkodtat, kiegyenesedjék, megszeretéséig, párkapcsolaton, használhatnánk, meggondolatlan, tükörképünknek, önértékelésed, fordíthatnánk, kapcsolataink, elcsendesedik, megmutatkozik, bebizonyítsuk, elgondolkodom, kapcsolatánál, tükörképünket, kétféleképpen, megismeréséig, megválaszolni, megértésükhöz, érzelmeidben, önmegismerés, kiegészítést, gyorsasággal, megértésemet, képzeletbeli, foglalkozunk, párkapcsolat, megszeretjük, gondolkodnom, fejlődhessek, kikerekítsük, rendszeresen, problémájuk, mindenkivel, változtatni, felismerünk, felismerjük, érzéseinket, gondolkodom, külvilágnak, felerősödik, körülöttünk, személyében, tekintettel, találkozunk, szembenézni, kivetítenek, vitatkozunk, kritizálnak, megszeresse, megsértődök, megfelelően, kitartóbbak, kapcsolatát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 695
  • e Hét: 5247
  • e Hónap: 13917
  • e Év: 69850
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.