|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 30
|
|
|
|
2018-11-03 16:05:21, szombat
|
|
|
Túrós-baconos pogácsa
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 tk. só, 1 tojás + 1 a lekenéshez, 2,5 dkg élesztő, 15 dkg bacon (vagy füstölt tarja, sonka), 1 hagyma, 10 dkg füstölt sajt + a tetejére
Az élesztőt kevés tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk.
A bacont kis kockára vágva kiolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megsütjük rajta.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a hagymás szalonnával és a reszelt füstölt sajttal. Kinyútjuk ujjnyi vastagra (NEM KELL KELESZTENI!) és tetszőleges nagyságúra kiszaggatjuk.
Tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és 200 C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS |
|
|
|
|
|
2018-10-29 11:54:20, hétfő
|
|
|
10 csodálatos pogácsa: Imádni fogjátok!
Lehet pogácsa nélkül élni, de nem érdemes! :)
1 . Hajtogatott sajtkrémes pogácsa
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
2,5 dl tej
3 tk só
1 tojás sárgája
10 dkg margarin
10 dkg margarin
20 dkg zöldfűszeres sajtkrém (2 tubus)
Kenéshez:
1 tojás sárgája
Elkészítése:
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A margarint habosra kavarjuk a sajtkrémmel. Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a krémet.
A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk. Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.
Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás. Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy éles késsel bevagdaljuk, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magas tornyok lesznek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy tojás sárgájával.
Kb. 30 percet még kelesztjük.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
Finom, puha omlós pékáru.
2. Pihe-puha pogácsa
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 tojás
1 kis doboz tejföl
25 dkg margarin
4 kiskanál só
1 kiskanál cukor
5 dkg élesztő
5 dkg reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik
Link |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS |
|
|
|
|
|
2018-10-23 16:17:31, kedd
|
|
|
Bögrés sajtos pogácsa
Hozzávalók
1/2 kocka friss élesztő
1/4 bögre tej
5 bögre finomliszt (62 dkg)
20 dkg vaj (puha)
1 ek zsír (puha)
1 bögre tejföl (20%-os, kb. 23 dkg)
1 tk cukor
1 tk só
2 db tojás
20 dkg reszelt sajt (vagy köménymag, szezámmag)
Elkészítés
Az élesztőt belemorzsoljuk egy evőkanál langyos tejbe, felfuttatjuk, majd egy villával az összes hozzávalóval összekeverjük, és kézzel sima tésztává gyúrjuk. Ha tészta nagyon ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet, ha száraz egy kis tejfölt vagy tejet gyúrjunk hozzá.
Lisztezett felületen a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, majd feltekerjük, és jobbról-balra egymásra hajtjuk a végeit, és egy műanyag tálban lefedve egy pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Sütés előtt ismét vékonyra nyújtjuk, majd még egyszer hajtogatjuk: lentről középre, föntről középre, így lesz három réteg, aztán balról középre, jobbról középre, megint három réteg. Újranyújtjuk, ezúttal kisujjnyi vastagra, majd lisztbe mártott nagyjából 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát újragyúrjuk, újranyújtjuk, újraszaggatjuk.
A kész pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól 2-3 cm-re, a tetejüket megkenjük tojássárgájával (vagy a megmaradt tojásfehérjével), megszórjuk reszelt sajt tal, és további 20 percet kelni hagyjuk, majd 180 fokos sütőben, alul-felül sütés programon aranyszínűre sütjük őket. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS |
|
|
|
|
|
2018-09-30 17:42:44, vasárnap
|
|
|
Füstölt sajtos magvas rúd
Hozzávalók
50 dkg liszt
2 db tojás
1/2 csomag sütőpor
25 dkg margarin
3 ek tejföl
20 dkg füstölt sajt
1 ek só
1 csomag magkeverék
Elkészítés
A lisztet összegyúrjuk a tojás sal, a sütőporral, a margarinnal, a tejföllel, 10 dkg reszelt sajttal és sóval.
A tésztát fél órán át pihentetjük a hűtőben, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és felvágjuk rudakra.
A tetejét megkenjük tojás sal, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és a magvakkal. Előmelegített sütőben 175 fokon megsütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS |
|
|
|
|
|
2018-09-30 17:40:42, vasárnap
|
|
|
Egyszerű sajtos pogácsa
Hozzávalók
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
3 teáskanál só
A tetejére:
1 tojássárgája
reszelt sajt
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojás sárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Aranysárgára sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS |
|
|
|
|
|
2018-06-24 16:49:02, vasárnap
|
|
|
Magos pogácsa
0,5 kg fehér liszt
0,5 kg teljes kiőrlésű barnaliszt
1 kocka margarin (25dkg)
5 dkg élesztő
1 evőkanál só
1 evőkanál lenmag őrölve
1 evőkanál szezámmag őrölve
1 evőkanál napraforgómag őrölve
1 mokkáskanál piros paprika, ami el is maradhat
langyos víz kb.3-4 dl. Annyi amennyit a tészta felvesz.
Az anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a vizet fokozatosan. Keményebb állagú tészta legyen, és jól kidolgozzuk. 1-órát kelesztjük. Mikor megkelt, deszkára öntjük, (a deszkát nem lisztezzük be) enyhén összegyúrjuk és 2-3 centi (2 ujjnyi) vastagra kinyújtjuk. A tetejét berácsozzuk éles késsel. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Egy kicsit a kezünkkel gömböjítük a kiszúrt pogácsát, hogy magasabb legyen a pogácsa oldala. Száraz tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 250 fokon sütjük, kb 30 -perc míg barna nem lesz a pogácsa alja. Kb. 48-50 pogácsát kapunk.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS |
|
|
|
|
|
2018-05-07 18:12:12, hétfő
|
|
|
Sajtos hajtovány
Hozzávalók
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
1 db tojássárga (nagy)
0,5 dl olaj
2 teáskanál só
1 mokkáskanál cukor
2,5 dkg friss élesztő
A kenéshez:
1 tojás
A töltelékhez:
10 dkg sajt
10 dkg margarin
1 db tojás
1/2 teáskanál só
Elkészítés
Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos, cukros tejben. A tojássárgát keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel. A lisztet keverjük össze a sóval.
A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a tejes-élesztős keveréket, majd kanalazzuk rá a lisztet. Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!). Amikor a gép végzett a dagasztással, tegyük át a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen kelesszük 1 órán át.
Közben a töltelékhez a sajtot reszeljük le, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a sót és az egész tojást, majd keverjük alaposan össze.
Borítsuk a megkelt tésztát lisztezett felületre, nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük meg a sajtos töltelékkel. Tekerjük fel, mint a bejglit, majd éles késsel vágjuk fel trapéz alakúra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymástól távolabb a felvágott tésztát, majd konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük még 20 percig. Sütés közben meg fog nőni a tészta, ezért legyen közöttük elég távolság.
Az újrakelesztett tészta tetejét kenjük le felvert tojással, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük 160 fokra előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.
Langyosan kínáljuk, mert így a legfinomabb.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS |
|
|
|
|
|
2018-04-24 18:03:09, kedd
|
|
|
Baconös-sajtos rudak leveles tésztából
Hozzávalók
1 csomag leveles tészta
1 csomag bacon
1 db tojás
20 dkg cheddar sajt
Elkészítés
A leveles tésztát hosszában 8 egyenlő részre vágjukfel. Ezután középen elfelezzük a tésztalapot,hogy 16 kis lapotkapjunk.
A lapokra egy-egy szelet bacont fektetünk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a reszelt sajtot, végül egyenként felcsavarjuk őket.
Egy sütőpapírral bélelt tepsin elrendezzük az így kapott csavart rudakat, a tejetüket megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük őket.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS |
|
|
|
|
|
2018-04-07 13:40:04, szombat
|
|
|
30 perces sajtos rúd
Hozzávalók
30 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
10 dkg vaj
15 dkg tejföl
1 tk só
A tetejére:
1 db tojás
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A lisztet, a sütőport, a vajat, a tejfölt és a sót egy tálban összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtjuk.
A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül derelyevágóval csíkokra vágjuk.
A sütőt 200 fokra melegítjük. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS |
|
|
|
|
|
2018-03-27 17:55:43, kedd
|
|
|
Sajtos rúd
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
40 dkg reszelt sajt
1 evőkanál só
4 - 5 evőkanál tejföl
1 tojás a tetejére
Elkészítés:
A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a margarinnal. A reszelt sajtból kb. 1 maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Tejfölt is hozzá tesszük, összegyúrjuk puha tésztává.
Vékonyra nyújtom, tojással lekenem a tetejét, reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat vágok belőle és 180 fokon kb. 20 percig sütöm őket.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS |
|
|
|
|
|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 30
|
|
|
|
2021. Május
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 798
- e Hét: 7539
- e Hónap: 17892
- e Év: 77145
|
|
|