Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Madeira az örök tavasz szigete
  2017-04-17 14:30:01, hétfő
 
 


Link

Madeira az örök tavasz szigete: Link




Link

Pico dos Barcelos kilátó:

A tengerszint feletti 350 méter magasságból csodálatos körpanoráma tárul elénk. Megcsodálhatjuk Funchal városát a hegyoldalakba kapaszkodó piros-tetős házaival, a másik oldalon a funchali öblöt a végtelenbe vesző óceánnal.
A reggeli párában felsejlenek a szomszédos szigetek kontúrjai is. A távoli vad hegyek félelmetesen gomolygó felhőkbe burkolóznak.
A szigetet a Golf-áramlat övezi és folyamatosan páradús légtömegeket szállít. Négy éghajlatot is megkülönböztethetünk a tengerparti szubtropikustól a hegyvidékiig.
A dombtetőn álló templom hófehér tornya még a hajósoknak is segít a tájékozódásban.

Az ébredező napocska még egy szivárványhidat is rajzolt az égre.

Az apácák kanyonja:

Curral das Freiras név jelentése: az apácák istállója, vagy karámja, ugyanis a kanyon a fővárosban található Szent Klára (Santa Clara) kolostorban élő klarissza rendi apácák tulajdona volt, és ebben a sziklakatlanban legeltették az állataikat.
A völgykatlan ideális menedékhely volt kalóztámadás esetére, hiszen gyakorlatilag megközelíthetetlen volt, csak egy hegyi ösvény vezetett oda. A völgyet a ,,sziget köldöke"-ként is emlegetik.
Az 1500-as években Madeira jelentősen megerősödött és meggazdagodott, köszönhetően a helyiek szorgalmának, és annak a ténynek, hogy nem voltak hajlandóak adót fizetni a portugál királynak. A szigetek körül portyázó kalózoknak már régóta fájt a foguk Madeira kincseire, de nem merték megtámadni a szigetet.
1566-ban a kalózok egyesítették erejüket és egy több hajóból álló flottával megtámadták Funchalt. A támadás hírére az apácák a kanyonba menekültek, a püspök pedig elrejtette a kolostor kincseit, a legenda szerint, egy nemes ember sírjába. A kalózok elfoglalták a várost és a kolostort is, mivel sem a portugál király sem pedig a többi település nem segített Funchalnak.

A többiek irigyelték és vitatták Funchal fővárosi rangját, a király pedig ,,törlesztett" az adómegtagadás miatt. Szegény egyházfit a kalózok megkínozták, majd később megölték, de nem árulta el a kincsek rejtekhelyét, így azok ma is láthatóak.
A csalódott kalózok kincsek és apácák híján elvitték a bort és a cukrot, ami nem fért bele a hajókba, azt az óceánba öntötték.


A Pico do Serrado csúcs alatt fekvő Eira do Serrado kilátópontjáról fantasztikus panoráma nyílik a kanyonra.
A falu hosszan nyújtózik el a völgyben a föléje emelkedő hatalmas, meredek, sziklás csúcsok védelmében. A házak helyenként a hegyoldalakra is felkapaszkodnak. A főtéren álló templom annak a kápolnának a helyén épült, melyet az apácák emeltek hálából, amiért sikerült átvészelniük a kalózok kegyetlen támadását.
A helyiek abból élnek, amit megtermelnek maguknak. Fő termék a gesztenye, amit mindenre felhasználnak, készítenek belőle, pudingot, likőrt és levest is.
Nem csak a látvány, de az út is felejthetetlen. Madeira az óceánból kiemelkedő vad hegyek és sziklák szigete.
Az eukaliptuszerdők között kanyargó szűk szerpentin utakon elfehéredett ujjakkal szorítjuk a buszban az ülések támláit, próbálunk mereven valami semleges pontra nézni, ja és teljes erőből működik a ,,zabszem effektus" is.

Egy-egy éles kanyarnál - más nincs is - a busz eleje belóg a szakadék fölé, csak a kerekek maradnak az úton, és még nem beszéltem a szituról, amikor szembe is jön egy busz. A kilátóhoz érve dicsérjük a sofőr ügyességét, mire azt feleli, hogy erre csak ügyes sofőrök közlekednek, az ügyetlenek már meghaltak. Milyen megnyugtató!

Bővebben: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Nagyon jól néz ki... feltét
  2016-08-15 18:37:15, hétfő
 
 


Link

Nagyon jól néz ki... Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Almás palacsinta tepsiben sütve
  2016-08-10 19:07:37, szerda
 
  Almás palacsinta tepsiben sütve - A legjobb bögrés változat
Ha szeretsz újdonságokat kipróbálni, feltétlenül süsd meg az almás palacsintát tepsiben!

Ha az almás palacsintát tepsiben készíted, sokkal könnyebb dolgod lesz, mint a hagyományos változatnál. Nem kell sokat méricskélned, illetve végig ott állnod a tűzhelynél. Ha Gyáfrás Zsuzsa receptjét valósítod meg, még az olajszagot is megúszod. A kész palacsintát kínálhatod vaníliasodóval vagy tejszínhabbal, de önmagában is nagyon finom.




Link

Almás palacsinta tepsiben
Hozzávalók 16 szelethez:

3 édes alma
2 bögre liszt
2 bögre tej
1/2 bögre ásványvíz
5 teáskanál kristálycukor
5 evőkanál porcukor
1 tojás
1 evőkanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
kevés vaj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 30 perc
Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport, majd készíts egy lyukat a közepébe. Ide üsd a tojást, és kézi habverővel dolgozd el jól a lisztes keverékkel. Amikor már elég kemény a massza, apránként add hozzá a tejet. Keverd csomómentesre, öntsd hozzá az ásványvizet vagy a szódát, és ezzel is dolgozd el.

Egy tepsit kenj ki vajjal, majd egyengesd bele a palacsintatésztát. Az almákat pucold meg, vágd vékony cikkekre. Szépen rakd ki velük a tészta tetejét. A porcukrot és a fahéjat keverd össze, bőségesen szórd meg vele az almák tetejét, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt süsd szép pirosra. Tűpróbával ellenőrizd. Ha a hústű vagy a kés üresen jön ki a tésztából, nem kell tovább sütnöd. Szeletekre vágva kínáld.

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Liszt és élesztő nélküli kenyér. Ezt imádni fogod
  2015-11-26 18:12:39, csütörtök
 
  Liszt és élesztő nélküli kenyér. Ezt imádni fogod. Így készítsd el!

Ezt a kis kenyérszerű lángost bármikor könnyen elkészíthetjük, finom falat lehet akár ebédre, akár vacsorára. Ha kihűlt sem baj, reggel kenünk rá egy kis áfonya lekvárt, és kész is a laktató reggeli.




Link

Ha egészségesen szeretsz étkezni, akkor tudod, hogy a kenyeret mellőznöd kell az étrendedből, de most mutatunk egy olyan receptet, amiben nincs liszt, és élesztő sem. Egyszerű, könnyen elkészíthető és istenien finom.

Hozzávalók:
3 kanál krémtúró,
3 tojás,
fél kanál sütőpor,
só.

Elkészítés: kezdjük azzal, hogy begyújtjuk a tűzhelyet, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. Válasszuk szét a tojások fehérjét a sárgájától. A sárgákat keverjük el a túróval és a sóval, turmixoljuk jó krémesre. Hogy ne maradjon csomós, fontos, hogy a túró szobahőmérsékletű legyen. Egy külön tálban verjük fel a tojásfehérjéket a sütőporral, keverjük bele óvatosan a túrós masszába.

Formázzunk belőle lepényszerű darabokat, és tegyük a tepsibe. Kb. 15-20 percig süssük, míg aranybarna lesz.

A cikk forrása: Link - a linken találtok egy videót is!
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
A hűsítő finom gyümölcs
  2015-11-26 18:10:00, csütörtök
 
  A hűsítő finom gyümölcs, amelyet receptre is felírhatnának a háziorvosok: ez a csodálatos sárgadinnye.

Ez az ízletes különlegesség rokonságban áll a tökfélékkel, a görögdinnyével, és az uborkával is. A sárgadinnye igazi vitamin és ásványi anyag bomba. Rendkívül gazdag C- és B-vitaminban, béta-karotinban, de sok kalcium, kálium, magnézium, foszfor, réz és vas is van benne.




Link
Fotó: ryannei lai/Flickr.com

A víztartalma sem elhanyagolható, aki rendszeresen fogyasztja a sárgadinnyét, annak nem lesz baj a hidratálással, mivel a déli gyümölcs 88,5 százaléka vízből áll. Fontos az is, hogy alacsony a kalóriaértéke, így amellett, hogy feltölti energiával, vitaminnal a szervezetet, még az elhízástól sem kell tartani, sőt a fogyást is elősegíti.

A sok víz, és kálium serkenti a veseműködést, szabályozza a vérnyomást, a rosttartalom pedig segíti az emésztést. A béta-karotin nagyszerűen felveszi a harcot a rákos sejtekkel, illetve a betegségmegelőzésben is fontos szerepet játszik.

Íme, 11 ok, amiért érdemes, főként most, sárgadinnyét fogyasztani:

1. A sárgadinnye remekül méregteleníti a szervezetet, és a hasi puffadást is enyhíti. 100 gr sárgadinnyében 300 mg kálium található, amely megakadályozza a magas vérnyomás kialakulását.

2. Fájdalomcsillapításra is lehet használni a sárgadinnyét, a levét kell egy darab tiszta rongyra rátenni, majd a fájó végtagot, területet kell borogatni vele. Csökkenti a gyulladást is, enyhíti a szúró, lüktető fájdalmat.

3. A természetgyógyászat szerint korábban a sárgadinnye fogyasztását azoknak ajánlották, akik nyugtalanul aludtak, idegesek voltak. A dinnyében rejlő magnézium védi az idegeket, és oldja a feszültséget.




Link
Fotó: Lablascovegmenu/Flickr.com

4. A sárgadinnye fogyasztásával elkerülhetjük, vagy megszabadulhatunk a vesekőtől, homoktól. Enyhíti a gyomorégést, javítja az emésztést, nagy segítséget nyújt az epebántalmak kezelésében.

5. Ez a finom gyümölcs jótékony hatással van a pajzsmirigyek működésére is, és az aktív szexuális életre is jó hatással van.

6. Az arcápolásban is nagyon jó a sárgadinnye, a levével kell bedörzsölni az arcbőrt, amely hidratál és tisztít. Főként a száraz és irritációra hajlamos bőrűeknek ajánlott.

7. A sárgadinnye magját ne dobjuk ki, inkább daráljuk porrá és keverjük bele különböző gyümölcslevekbe, serkentve, javítva ezáltal az emésztést.

8. Egy lédús, zamatos sárgadinnye jobb kedvre deríti a depressziós, maguk alatt lévő embereket. Csak bele kell harapni a gyümölcsbe, ez már önmagában pozitív érzés.

9. Ha a dinnye magjait tejben felforraljuk, akkor elkerülhetjük az epekő kialakulását.

10. A gyümölccsel fogyni is lehet, hiszen ha megeszünk egy-két szeletet, nem érezzük éhesnek magunkat, és kalóriák helyett, rengeteg tápanyaghoz juttatjuk a szervezetünket.

11. A sárgadinnye rendszeres fogyasztásával a szívbetegségeket is kiküszöbölhetjük, ez a sok káliumnak köszönhető, de a cukorbetegeknek is kitűnő gyümölcs.

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
A TÖKÉLETES TAFELSPITZ - A táfelspicc (tányérhús) receptje
  2015-11-24 17:18:47, kedd
 
 


Link

TAFELSPITZ (ejtsd: táfelspicc; magyar megfelelője: tányérhús) - A Tafelspitz ugyan egyszerű étel, ennek ellenére meglepően kevés helyen készül valóban jól, ami már azért sem meglepő, mert jó marhahúslevessel is csak kevés helyen találkozhatunk. Hogy ne így legyen, egy klasszikus bécsi Tafelspitz receptjével nyújtunk segítséget a tányérhúsok tökéletességre törekvő kedvelőinek. A Tafelspitz számos megjelenési formában ismert, ahogy a hazánkban elterjedt főtt marhahús paradicsommártással, sóskával, spenóttal, főtt burgonyával, esetleg meggyszósszal, már ugyancsak táfelspiccnek minősíthető. Mindezek után az sem meglepő, hogy az ételt igen sokféle körettel szolgálhatják fel. A tejes tormamártás, a frissen reszelt torma, a főtt alma, az almás-torma, a sós vízben főtt burgonya, a spenót ma is gyakori köretek, akárcsak a főtt leveszöldségek, és éppen ez az ízletes sokszínűsége tette ezt a klasszikus 19. századi ételt népszerűvé. Ez Bécs és vele a Monarchia ikonikus étele is egyben.
Tafelspitz (táfelspicc) - a tökéletes bécsi tányérhús receptje

Hozzávalók:
1 marha fartő, kb. 2 kg (enyhén zsíros)
1 kg marhacsont (porcos részekkel a legjobb)
3 sárgarépa
4 petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller (ízlés szerint, a zöldjével)
1 nagy fej vöröshagyma
1 közepes póréhagyma
3 babérlevél
10 szem egész feketebors
3 szem egész szegfűbors
1 kisebb darab friss gyömbér, egészben
2 borókabogyó
csipetnyi sáfrány
jódozatlan tengeri só
metélőhagyma a tálaláshoz




Link

A táfelspicc a hozzávalókkal

Elkészítése: egy nagy edényt töltsön fel 5 liter hideg vízzel. Mossa meg a csontot és forralja gyöngyözve. Tisztítsa meg a húst az inaktól, az esetleg rajta maradt bőrtől, de a zsírréteget hagyja rajta. A húst és csontokat tegye hideg vízbe, majd a vizet melegítse forráspont közelébe, ezután hagyja gyöngyöve főni 2-3 percig, majd vegye le a tűzről, öntse le róluk a forróvizet, és a húst és csontokat folyóvízben alaposan mossa le.

Jó minőségű, fiatal marha húsánál ez a lépés el is hagyható, azonban, ha a főzővíz és a hab szürke lesz, ismételjük meg ezt a lépést.

Ha húst és csontokat lemosta, a babérlevéllel, borssal, szegfűborssal, gyömbérrel és borókabogyóval együtt hideg vízben tegye fel újra főni. Gyöngyözve főzze 2-2,5 órán át. A leves felszínéről a habot és zsírt rendszeresen szedje le.

Közben a hagymákat hámozás nélkül, az egészséges külső takaróleveleivel félbevágva süsse egy serpenyőben (zsiradék nélkül), amíg a vágásfelülete barna nem lesz. Aprítsa a zöldségeket nagyobb darabokra és adja a hagymával együtt a húshoz. Főzze lassú tűzön újabb 1 órán át, amíg a hús omlósan puha nem lesz (egy villával végezzünk húspróbát). Vegyük ki a húst, szűrjük le a levest, és tálalásig tegyük vissza a levesbe a húst. Kóstoljuk meg és ízlés szerint ízesítsük a levest.

Amíg a hús a levesben van, ne adjunk hozzá sót, mert könnyebben megbarnul és kiszárad. Szeleteljük fel a húst és meleg tálon tálaljuk, öntsünk rá egy kevés levest és sózzuk ízlés szerint, díszítsük metélőhagymával. Köretként ropogósra sült burgonyát, metélőhagyma-mártást és almás tormamártást kínáljunk mellé.

Főzési idő, a marha minőségétől függően, legalább 3-3,5 óra.




Link

A táfelspicc történetéről itt olvashatsz: Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Elsőre úgy tűnik pitét készít serpenyőben
  2015-11-22 15:42:30, vasárnap
 
  Elsőre úgy tűnik pitét készít serpenyőben, ezzel ellentétben elkészíti a legfinomabb vacsorát!
Joel Gamoran séf az alábbi videóban bemutatja, hogy miként süssünk odahaza magunknak, vagy a család örömére egy serpenyőben pizzát. Voltaképpen az egész úgy fog festeni, mint egy amerikai pite, csak az íze nem édes lesz.




Link

Ha már meguntad a hagyományos pizza sütését otthon, akkor készítsd el ezt a remek finomságot, amit a család apraja-nagyja imádni fog, sőt megkockáztatjuk azt is, hogy nem marad egy harapásnyi sem a vacsi után.

Szükséges hozzávalók:

- egy nem túl nagyméretű serpenyő, jó, ha öntött vasból készült
- kevés olíva olaj
- só
- üzletből vásárolt pizza tészta
- karamelizált hagyma
- mozzarella
- bazsalikom, vagy oregánó
- paradicsom sűrítmény
- parmezán sajt

Elkészítés:

A serpenyőbe tegyünk pár csepp olívaolajat, kenjük be vele az edény falát is, a fölösleget a pizza tésztára rá lehet csurgatni. A tésztát tegyük bele a serpenyőbe, kissé dolgozzuk el a széleit, hajtogassuk vissza, mintha egy pitét készítenénk.

Ha ez megvan, jöhet a sózás. Attól lesz Chicagó-i stílusú, hogy itt a szósz nem a legelején, hanem a végén kerül a pizzára. Szóval, kezdődhet a rakosgatás: pár kolbászkarika, lepirított, karamelizált hagyma, kevés mozzarella, bazsalikom, vagy oregánó. Ezután jöhet rá a paradicsom sűrítmény, ha van ebből házi, akkor az még finomabb.

A végére pedig pár csepp olívaolaj szükséges még és mehet is a sütőbe. 25 perc múlva gyönyörű és ízletes végeredményt kapunk.

A cikk forrása: Link - és itt találtok egy videót is az ételről!
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Lyukat vágott a krumpliba
  2015-11-21 12:42:06, szombat
 
  Lyukat vágott a krumpliba, majd teletömte. Nézd meg, mi sült ki belőle!

Az átlagember szereti a krumplit, és szereti a szalonnát is. De még inkább szereti a jó rostonsültet.




Link

Jason King, a YouTube népszerű szakácsa pedig egy izgalmas recepttel rukkolt elő, hogy ezeket az alapanyagokat házasítva megalkossa a... Vulkán Krumplit! Persze a krumplin és a ropogósra sült szalonnán kívül van még benne más is, nézd meg te is, hogyan készül!

A rostonsült vulkánkrumplit legalább annyira könnyű elkészíteni, mint amennyire finom. Kitűnő fogás ebédre - vagy akár reggelire -, a belevalókat és a szószt pedig kedvünk szerint variálhatjuk.

Mossuk meg a burgonyát, lehetőleg nagyokat válasszunk, majd fóliába csavarba süssük meg őket parázson, vagy sütőben. Kb. 20 percig süssük, majd hagyjuk pár percig hűlni. Csomagoljuk ki a burgonyát az alufóliából, majd egyik végét vágjuk le, a másikat pedig hegyesre vagdossuk ki, ahogyan a videóban is látható.

Kaparjuk ki a krumpli közepét, majd a bacont csavarjuk körbe a burgonyán. Fogpiszkálóval rögzítsük. A pulykát vágjuk fel kockára, és kezdjük el megtömni a burgonyákat. Egy kis pulyka, majd jöhet rá sajt, megint pulyka, ismét sajt és így tovább, amíg meg nem telik. A tetejére extra sajtot tegyünk. Tegyük a burgonyát a sütőbe, vagy a grillre, 45 perc alatt készül el.


Főoldal / Gasztro / Lyukat vágott a krumpliba, majd teletömte. Nézd meg, mi sült ki belőle!
Lyukat vágott a krumpliba, majd teletömte. Nézd meg, mi sült ki belőle!
Posted on 2015/04/17 by Bellini in Gasztro

Az átlagember szereti a krumplit, és szereti a szalonnát is. De még inkább szereti a jó rostonsültet.

burgonya2

Jason King, a YouTube népszerű szakácsa pedig egy izgalmas recepttel rukkolt elő, hogy ezeket az alapanyagokat házasítva megalkossa a... Vulkán Krumplit! Persze a krumplin és a ropogósra sült szalonnán kívül van még benne más is, nézd meg te is, hogyan készül!

A rostonsült vulkánkrumplit legalább annyira könnyű elkészíteni, mint amennyire finom. Kitűnő fogás ebédre - vagy akár reggelire -, a belevalókat és a szószt pedig kedvünk szerint variálhatjuk.

Mossuk meg a burgonyát, lehetőleg nagyokat válasszunk, majd fóliába csavarba süssük meg őket parázson, vagy sütőben. Kb. 20 percig süssük, majd hagyjuk pár percig hűlni. Csomagoljuk ki a burgonyát az alufóliából, majd egyik végét vágjuk le, a másikat pedig hegyesre vagdossuk ki, ahogyan a videóban is látható.

Kaparjuk ki a krumpli közepét, majd a bacont csavarjuk körbe a burgonyán. Fogpiszkálóval rögzítsük. A pulykát vágjuk fel kockára, és kezdjük el megtömni a burgonyákat. Egy kis pulyka, majd jöhet rá sajt, megint pulyka, ismét sajt és így tovább, amíg meg nem telik. A tetejére extra sajtot tegyünk. Tegyük a burgonyát a sütőbe, vagy a grillre, 45 perc alatt készül el.

Egyed Zsuzsanna

Az alábbi linken találtok egy videót is: Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Ne dobjátok ki a dinnye héját!
  2015-08-11 13:47:26, kedd
 
 


Link

Ne dobjátok ki a dinnye héját! Nagyon ízletes cukros, ecetes savanyúságot lehet
belőle készíteni. Nálunk most ez a kedvenc, nemrég tanultam én is.
Nem baj, ha dinnye héján marad egy kis piros belseje. A külső zöld héját levágjuk ás
apró kockákra daraboljuk.

Én a levébe 1 pohár 10%-os ecethez 3 pohár vizet öntök. A cukrot talán úgy írnám,
hogy ízlés szerint mert van aki édesebben szereti, van aki savanyúbban és van aki édesítő szert használ.
Ebbe a lébe beleöntöm a dinnye darabokat, felforralom és kb 15-20 percig főzöm.
Akkor jó ha "üvegesedni" kezd. Forrón üvegekbe rakom és egy csipet szalicilt rakok rá.
Gyógyszertárban még lehet kapni.

Érdemes kipróbálni.




Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Bundás kenyér másképpen
  2015-06-28 18:51:07, vasárnap
 
  Bundáskenyér

Nos, ez egy olyan recept, ami azonnal a kedvenceddé válik majd!




Link

Hozzávalók:
Egy tepsire való kenyérszelet
Egy doboz tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, reszelt sajt, de adhatsz a masszához bármit, pl. apróra vágott, előre sózott-borsozott lila hagymát, petrezselyemzöldet, stb

Elkészítés:
A tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalazd rá a kenyerekre, az sem baj, ha lefolyik. Vágül szórd meg a reszelt sajttal, tedd 15 percre sütőbe 180-200 fokon, közepes lángon.

Jó étvágyat!

Az oldal forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 214
  • e Hét: 632
  • e Hónap: 7054
  • e Év: 100759
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.