Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Minden út az égbe vezet
  2013-11-04 17:48:11, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az érzelemvámpírok mások szeretetéből élnek
  2013-11-04 15:46:37, hétfő
 
 

[link]Az érzelemvámpírok mások szeretetéből élnek. Sokat kapnak, sőt! Sokat követelnek, de nem adnak semmit! Hagyom, hogy szeressenek, de én közömbös maradok a másikkal szemben. ,,Gerjesztek valamit, ami gerjesztődik és táplál." Ez egy ideig megy. Amikor a vámpír teljesen kifacsarta a másik embert, akkor eldobja. Onnan már nem jön több szeretet, más kaja után kell nézni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit akar a szív
  2013-11-04 14:19:57, hétfő
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wass Albert
  2013-11-04 13:03:38, hétfő
 
 

[link]Wass Albert: A völgyek vándora

Hányszor hittem: hazám a fény hazája,
s a völgyek szürke rabja nem vagyok,
völgy vándorát a hegyek csókja várja
és utam egyre feljebb kanyarog.
S ó, ti kegyetlen rózsaszín hegyek,

gyönge-elém hányszor emeltetek
hajnal-pompában búskomor falat!
S az utam völgy, ezerszer völgy maradt.

Most este van. Nem látom már az utat:
hátha most a hegyre fölvezet?
Hátha holnap könyörül a távol,
s kanyargós úton nyújt testvér-kezet,
szelek dalolnak: "messze földi vándor
rokon-karokba visszaérkezett!"

Virrad. A völgyek csoda-váró rabja
távol hegyekre bízva feltekint...
De útja völgy, jaj völgy maradt megint.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több mint százezer forintot kell költeniük lakásuk átalakítt
  2013-11-04 11:28:11, hétfő
 
  Az év végéig a falba mágneskapcsolóval együtt működő szellőző ventilátort, az ablakkeretbe pedig légbeömlőt kell vágatni. Aki nem teszi meg, kizárhatják a gázszolgáltatásból.
Aki főz, az kinyitja az ablakot. De mi van, ha mégsem? Ebből a feltevésből indul ki az a jogszabály, amely több tízezer embert ver súlyos kiadásokba a következő fél évben. A műanyag ablakokkal üzemelő, gáztűzhelyes konyhák egy nemrégiben hatályba lépett jogszabály alapján a jövőben már csak úgy létezhetnek, ha egy mágneskapcsolóval együtt működő szellőző ventilátor vagy páraelszívó és az ablakszárnyba beépített légbeömlő is van a helyiségben. Az 1981 előtt épült lakásokban a beruházást december 31-éig meg kell valósítani, a többiben pedig a következő években. Ez amellett, hogy több mint százezer forintot igényel, nem kevés kellemetlenséget is jelent a falfúrás, az ablakvágás és a gázszolgáltatás ideiglenes kikapcsolása miatt.

- Ha mindenből a legolcsóbbat vesszük, a gázszűrő, a mágnesszelep, egy új flexicső, a ventilátor, a légbevezető és az új gázcsap alsó hangon is több mint 40 ezer forintba kerül - adott gyors árajánlatot Kádár-Németh Gábor.

A három gyermeket nevelő Molnár Dánielnét felháborítja, hogy a panellakókat belekényszerítik a drága átalakításba. Fotó: Karnok Csaba
A három gyermeket nevelő Molnár Dánielnét felháborítja, hogy a panellakókat belekényszerítik a drága átalakításba.
Fotó: Karnok Csaba

Az egyik szegedi szaküzlet boltvezető-helyettese hozzátette: mágnesszelepből már a nagykereskedésekben is hiány van. Igaz, a legtöbben a végösszeg hallatán azt mondják, akkor inkább nem használnak gáztűzhelyet.

Pedig ez még nem is a teljes költségvetés. - A beépítés 20-25 ezer forintba kerül. Ezekre jön még a vezetékezés és a karbantartási jegyzőkönyv, valamint a jóváhagyatás költsége. Ha szükséges, még az áthelyezett tűzhelyek csővezetékeit is szabványosítani, cserélni kell - sorolta Goda István gázkészülék-szerelő.

A Csongrádi sugárút egyik paneljében már kétszer tartottak az ügyben lakógyűlést, de még mindig sok a kérdés. Ott valószínűleg a költségek nagyjából felét a közös kasszából állják, de a lakók még így is sokallják a terhet.

Az átalakításhoz szükséges legolcsóbb eszközökért is 40 ezer forintot kell fizetni - magyarázza Kádár-Németh Gábor az egyik szegedi szaküzletben. Fotó: Karnok Csaba
Az átalakításhoz szükséges legolcsóbb eszközökért is 40 ezer forintot kell fizetni - magyarázza Kádár-Németh Gábor az egyik szegedi szaküzletben. Fotó: Karnok Csaba

- A panellakók többsége hónapról hónapra él, mégis belekényszerítik őket egy ilyen kiadásba - háborgott Molnár Dánielné Anita. A háromgyerekes anyuka már azon is elgondolkozott, hogy villanytűzhelyre vált, de kiderült, az új berendezés megvásárlásával és a villamos rendszer átalakításával nagyjából ugyanott lenne. Ráadásul onnantól az áramszámlája jelentősen megnőne.

A változtatásra azért volt szükség, mert a nyílászárócseréket már a lakások nagy részében elvégezték. A műanyag ablakok azonban nem szellőznek, a gáz működtetéséhez viszont levegőt kell biztosítani.

- Az új rendszer lényege, hogy csak akkor kapjon gázt a készülék, ha az elszívó ventilátor vagy páraelszívó működik. Áramszünet idején például nem is lehet majd főzni - magyarázta Goda István. Nagyjából 10 napja kezdték el ezeket a munkákat, tapasztalatai szerint azonban teljes az ellenállás a lakosság részéről. http://www.delmagyar.hu

Forrás: Több mint százezer forintot kell költeniük lakásuk átalakíttatására azoknak, akik gáztűzhelyet használnak, nyílászáróikat pedig műanyagra cseréltették | északhírnök.com http://www.eszakhirnok.com/belfold/30161-toebb-mint-szazezer-forintot-kell-koelte niuek-lakasuk-atalakittatasara-azoknak-akik-gaztzhelyet-hasznalnak-nyilaszaroikat -pedig-manyagra-csereltettek.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép ez a tudás ilyen fiatalon
  2013-11-04 11:06:46, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emberségből jeles
  2013-11-04 10:10:46, hétfő
 
  Emberségből jeles


"Jegyeket, bérleteket!" - emelem fel a hangra a fejem, mellettem egy kis öreg hölgy, talán már több mint 75 éves.
Ahogy keresem a zsebemben a jegyem, a szemem sarkából látom, hogy mozdulatlanul ül.
"Asszonyom! A jegyét kérem!" - szól hozzá most az ellenőr.
Az öreg hölgy mosolyogva néz rá és válaszol csendesen:
"Nekem nincs. A dédunokáimhoz utazom Dortmundba.
Sajnos nem tudtam megvenni a jegyet. Mondhatnám, hogy a jegy automata túl bonyolult volt, ahol felszálltam, vagy tehetnék úgy, mint aki időskori demenciában szenved. Talán még el is hinné nekem. De az igazság az, hogy hónap vége van, egyszerűen nem volt elég pénzem a jegyre, de nagyon szerettem volna látni a családomat, ezért kockáztattam."

Az ellenőrt láthatóan meglepi a válasz, elakad a szava.
"Ez a legnagyobb szégyen most az életemben - folytatja a hölgy -, de soha nem hazudtam. Most sem teszem."
A fiatalember csendesen ír valamit, közben beérkezünk az állomásra.
A hölgy szemébe néz, vesz egy mély lélegzetet, majd kis türelmet kér.
Látjuk amint leszáll a vonatról, odamegy a pénztárhoz, kinyitja a saját pénztárcáját. Néhány másodperc múlva jegyeket nyújt át a hölgynek:
"Ezek itt négy utazásra elegendő jegyek, így kétszer láthatja őket ezen a héten!"

Szótlanul nyelem a könnyeimet a nénivel együtt.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha ezek a hülyeségek nem volnának
  2013-11-04 09:53:52, hétfő
 
  Ha ezek a hülyeségek nem volnának


A hülyeségek kellenek ahhoz, hogy mi rabok legyünk.

Ha ezek a hülyeségek nem volnának, akkor nem is lennénk rabok.
Mert, ha például, nem hinnénk el, hogy okos telefonra van szükségünk, akkor nem vennénk 100 ezerért egyet magunknak, és akkor nem nyomkodnánk naphosszat az érintőképernyőjét, hogy újabbnál újabb színes képek között böngésszünk. És akkor maradna időnk intelligens dolgokkal foglalkozni, és egy fokkal máris szabadabbak lennénk.
Ha pedig nem hinnénk el, hogy az egyik, vagy másik politikai oldal képviseli az igazságot, és a másik, vagy egyik az igazságtalanságot, akkor nem mennénk ki politikai tüntetésre, és nem ordítanánk rekedtre a hangunkat, és akkor nem fájna még utána napokig a torkunk. Ez is adna egy kis szabadságérzés növekedést.
És, ha nem gondolnánk, hogy az újságban olvasható borzalmas, és mocskos híreket el kell olvasnunk, akkor nem lenne egy egész napra tönkre depressziózva a lelkünk, ami szintén növelné a szabadságfokunkat.
Ha nem hinnénk el, hogy drága autót kell vennünk, mert attól vagyunk valakik, akkor nem kéne olyan sok milliót megkeresnünk, és akkor nem kéne annyi igazságtalanságot elkövetni más emberek rovására, nem kéne becsapni, kizsigerelni, vagy konkrétan meglopni őket. Így szabadabban fellélegezhetnénk.
És, ha nem hinnénk el, hogy nekünk egyre több pénz jár, miközben másnak meg egyre kevesebb, akkor nem kéne a természetet se kizsigerelni, nem kéne annyi állatot meggyilkolni, nem kéne szétvegyszerezni a Földgolyót. Ez szintén megszabadítana minket egy sor baljós körülménytől.
Ha nem hinnénk azt, hogy a feleségünk, vagy a férjünk (kinek ez, kinek az) azért létezik, hogy minket boldoggá tegyen, akkor nem is tőle várnánk a boldogságunkat, és akkor nem veszekednénk vele követelőzve hol ezért, hol azért. És akkor kevesebb lenne a veszekedés az életünkben, ami szintén azt eredményezné, hogy szabadabbnak érezzük magunkat.

Nagyon sok a hülyeség, és mind csak arra szolgál, hogy mi rabok legyünk. Ezeket kell nyakon csípnünk ahhoz, hogy szabadok legyünk. Van egy nagyon jó buddhista mondás:
"NE HARCOLJ A SÖTÉTSÉG ELLEN, HANEM GYÚJTS GYERTYÁT!"

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wass Albert
  2013-11-04 09:47:03, hétfő
 
  Tanulságos történet Wass Alberttől az összetartás erejéről

- Tudják, én szegény fiú voltam és gyermekkoromban anyám elszegődtetett a községhez disznópásztornak. Maguk most nevetnek, pedig a disznók előtt megemelheti a kalapját minden ember. Tudják-e milyen jó szándékú, becsületes állatok azok? Három éven át jártam ki a legelőre velők, tavasztól őszig. Megismertem őket. Hűségesek, tisztességesek. Értik? Szerettek engem! Pedig én nem is voltam disznó, csak ember...

Nyelt egyet és egy pillanatig maga elé bámult a padlóra. Aztán folytatta:

- Egy őszön makkoltatni küldtek föl a hegyekbe. Akkor történt, hogy farkasok kezdték kerülgetni a kondát. Volt a rám bízott állatok között egy, amelyik mindig külön járt a többitől. Egy rühes, sovány kis süldő. A többi nem tűrte meg maga között, mert, hogy maga alá piszkolt, fektében. Mert a disznó nagyon tiszta állat, tudják-e, az elveri magától az ilyet. A konda szégyene volt ez a süldő. És éppen erre mentek rá a farkasok.

- Reggel történt, alig valamivel virradat után. Éppen kitereltem az állatokat a karámból s álmosan dűtöttem neki hátamat egy bükkfának, amikor a visítást meghallottam. A kis rühes süldő megint valamivel távolabb túrt a többitől s azt cserkészték be a farkasok.

Négyen támadtak reá egyszerre. De amikor én felütöttem fejemet a sivalkodásra, már valamennyi disznónak fönt volt a feje és a következő pillanatban az egész konda összeröffent, s mint egy roppant fekete henger rohant reá a farkasokra. Képzeljenek csak el kétszáz egynéhány disznót, tömötten egymás mellett, fölemelt ormánnyal rohanni, fújva és fog csattogtatva! Szempillantás alatt elkergették a farkasokat s a kis rühes süldőnek néhány harapáson kívül semmi baja nem történt. Én pedig sokat gondolkoztam akkoriban azon, hogy miért is védte meg a falka ezt az egyet, akit amúgy is kitaszított maga közül s akit azután sem fogadott vissza soha. De csak most jöttem rá: azért, mert disznó volt az is.

- Hát látjátok, ezért szeretnék disznó lenni. Mert irigylem a disznóktól a szolidaritást, ami az én emberi falkámból hiányzik. Mi tanokat hirdetünk és jelszavakat halmozunk jelszavakra, de közben mindenki csak önmagával törődik, nemhogy a kisujját is mozdítaná másért. Ha akkor, ott az erdőn, az én disznófalkám is úgy viselkedik, mint ma az emberi társadalom: rendre az egész falkát fölfalhatták volna a farkasok. Mint ahogy az embereket is fölfalja rendre a gonoszság és az önzés.

Wass Albert

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kép
  2013-11-04 09:30:13, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 1086 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 962
  • e Hét: 7378
  • e Hónap: 16561
  • e Év: 69269
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.