Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film A Kerítő (2010) [Teljes Film]
  2016-07-21 22:17:21, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Szép írások
  2016-07-21 22:02:01, csütörtök
 
  Amiről van egy képed, arra képes vagy! szerző: Toll Fekete


Szorítja szívedet rabságodnak börtöne.
Ha most még kavarodás van benned, és még igazi nőnek érzed magad, nem túl egyénre szabott az életed, sok mindent nem látsz tisztán, eldobod magadtól a gondolatokat, érzéseket gúzsba kötsz, börtönbe zárva tartod önmagad, a vágyaid ketrecbe dugod, és az ott vergődik láncra kötve, nem szabadulva a rideg falak közül, és ki van éhezve szeretetre, csak egy a megváltás, ott a lakat az éltető a szíveden, amit bármikor önmagad gondolatiságának kulcsával konyíthatsz, hogy szabadok legyenek érzelmeid, és soha nem hátra nézve a múltba, mert az emberi és gyarló gondolatok kötélként húznának vissza, tépnék szét a tested-lelked, fájdalmas kínhalál lenne az átok, az örök gúzsbakötés, s csak a csodákra fogsz várni, míg élsz, mely talán nem jön el soha.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-07-21 21:54:49, csütörtök
 
  Nem-tudom szerelem!

Ha valakit a szépségéért szeretünk, akkor az nem szerelem, csak vágy.

egyszerűséget, testedben rejtetten megbúvó fényességet, és nem fested magadat, színes vagy anélkül is, mert megfestett téged az élet, akkor igaz ember vagy. A kisugárzásod, a vágyaid, felszín alatti és ki nem törni akaró vulkánban rejlő feszültségek, és még nem találtál olyan szerelmet, mely megremegtette volna testedet-lelkedet, pedig minden vágyad, hogy kitörjél? Ne keresd a szépségben, az élet maga is gyönyörű, s a színek, melyek megfestenek tégedet, csak egyszer ecsetre találnak, mely továbbfestegetheti az életedet. Ne vegyél képet, melyről nem bizonyosodtál meg, hogy az nem e hamis, mert az élet is tud néha ám csalfa lenni, mint a szerelem. Keresd a szerelmet, a bizonyosságtételben, mely megérinti lelkedet, a vágyaidat, s a testedet, de akarj önbizalmat és szabad-kezet adni a szerelemnek, mert akkor nem kergetheted. Ám ha szeretsz valakit, és nem tudod megmondani, hogy miért, na az az igazi Szerelem!







 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-07-21 21:47:20, csütörtök
 
  Érzelem Király némasága (tanulságos mese)szerző: Toll Fekete

A valóság mindig a lelkedben búvik meg, az érzelmeidben lakoznak, mint a szem, a lélek tükrében, úgy láthatsz csak tisztán és igazán. Ha a lelkedben megbúvó érzelmek másra utalnak, akkor azoknak úgyis igazuk lesz, akár idővel, a soha, az lehetetlen, hiszen minden megtörténik, és megvalósul.


Hol volt, hol nem volt, az emberiség gondolatán is túl, élt nagy magányában egy király, aki örök életére arra lett ítéltetve, miképpen ne tudjon megszólalni, de mindezért cserébe, azt az ajándékot kapta az élettől, hogy mindent, ami a szívéből fakadt, azt a tiszta szeretetnek érzelmeivel tudta kifejezni mások számára. Innen is fakadt a neve, melyet országának népe adott neki: Érzelem király. Szemei csillagként tündököltek, amikor beszélt, és testének harmóniájában úszó mozdulata, angyalok csillámporával terítette be a lelkeket.

Királyi udvar.
Érzelem király, már gyermek korában, mindig is csodálattal figyelte azon kis barátait, akik szavaikkal mindent el tudtak érni az életben, mindent megkaptak az élettől, amit csak lehetett, a jót, a szépet, és a rosszat is, de mégis boldogtalanok voltak. Némelyikükben nem volt érzelem, és mozdulataik nem találtak befogadtatásra, s megértésre. Ezen kis barátai boldogtalanok voltak, mert mindig önmagukban hadakoztak panaszaikkal, de nem tudták azt elmondani senkinek sem, miképpen nem talált az befogadásra, megértő szívekre, és tanácsadó fülekre. Panaszkodtak is neki rendesen, elmondták bánataikat, sikertelenségüket, de ő szavak nélkül is megértette őket, mivel ő volt az Érzelem király, aki mindent megérzett, és átérezte érzéseiket. Történt aztán egyszer, mikor a palotájában nagy ünnepséget rendezett, hogy egy nagy vita kellős közepén elmosolyodott, kiült az arcára a válasz, szemeiben a megértő értelem, mely a válaszok sokszínűségével ült ki, az őt bámuló udvari férfiakra és hölgyekre, úgy hogy a hajadonok is pírt fogtak. Elterjedt ám ennek híre, hetedhét határon át és túl, jártak is egyre többen hozzá panaszaikkal urak, grófok, alattvalók és apraja falva népe, a világ minden tájékáról, mert akkora híre ment a nagyvilágban.
A számtalan sok nép, mely a színe elé járult, Érzelem Király szemeiből olvasták ki a nekik szánt válaszokat, érintéseiből tanulták meg a tettek kifejező szándékát, annak sikerét megtudván, amiért nem voltak hálátlanok, hiszen ellátták mindenféle jóval hálájuk jeléül, melyet már ők sem szavakkal mondtak el neki. Nem kincsek voltak azok ám, és nem nagy vagyonok, de még egy fikarcnyi gombos tű sem, hanem olyan szavak és tettek, amelyekkel a Király mindig gazdagabb lehetett lelkében. Gyarapodott is Érzelem király lelkivilága, hiszen a belső énjében rejtőző kicsi könyvtárának gyűjteménye, az abban tárolt szavak nélküli érzelmek, és az arra adható válaszok gyűjteménye, napról napra egyre hatalmasabb lett, Ő meg sokat tanulhatott mindezekből. Az élet által ráruházott némaságának köszönhetően, annyi féle-fajta érzelemhez és érzelemvilágokhoz juthatott így hozzá, hogy felnőtt korára, ha csak egyet pillantott valakire, akkor annak a lelkének mindenre választ tudott adni, elmondván neki a teljesen világot, melyben a sok rossz dolog mellett, a sok jó tettekre, cselekedetekre is tudott érzelmeivel segítséget nyújtani és buzdítani arra, hogy az élet szép, csak fel kell fedezni azt.

A kék szín, a szabadság színe, no meg a léleké, mely oly könnyed,
mint a lepkék. Mit gondolsz, és mit érzel?

Érzelem Királynak, csak egy bánata volt, hogy nagyon magányos volt, és annak ellenére, hogy mindenre tudta a választ, csak az önmaga problémájára nem, mert nagyon boldogtalan volt a lelke egyik eldugott szegletében, ahová csak ő jutott el, szégyellte is a világnak világa előtt. Nem tudott beszélni róla, nem is tudhatott, mert egy szó, annyi sem hagyta el az ajkait, és nagyon nyomasztotta. Nem is tudhatott, mivel ő volt az Érzelem király, örök időkre némaságra ítélve, az emberek meg leginkább a szavakat ismerték, a szavakra a választ, és azok után a tetteket.
Történt azonban egyszer, hogy országának járása közben, egyszer egy szép napon, megérintette valami, valami furcsa dolog, amit addig soha nem érzett. Hét nap hét éjszakájáig kereste rá a választ önmagában, mire megtalálta, és életbeli tapasztalatai alapján végülis rájött, hogy ez az érzelem nem más, mint a legcsodálatosabb dolog a világon, a szerelem, de annak is a hiánya. Voltak ugyan az is udvarában hölgyek, de azon kívül, hogy meghallgatta szavaikat, megtanította őket az érintésekre, azok válaszok nélküli válaszaira, az érzelmekre, és azok kifejezésére, de komolyabban még nem érzett ilyet, ami belőle fakadt.
Azon a napon, mikor mindez történt, nem egy szó érintette meg, hanem egy csodálatosan kék színben csillogó szempár, mely néha-néha eltűnt előle, majd újra előbukkant a szempilláinak menedékéből. Nem szólt, mert nem szólhatott, mert a lelkében volt minden, csak nézett, nézte a lányt, akinek a szemében megjelent az örömóda, a huncut kacagás, a király felé érzett érzelem, mely nem a szavaké volt, hanem az egyszerű tetteké. Egyszerű volt az a lány, de lelkében tiszta, mely megtalálta a király érzelem világának, és azon legmélyebbre eldugott és megválaszolatlan kérdésekkel teli pontját, melyet titokban tartott, melyekre sohasem talált választ.

Az érzelmek, mint a tornádók, úgy hatolnak be a lelkedbe.

És, hogy mi a mese tanulsága? Soha ne lásd a téged körülvevő világot igaznak és valósnak, mert nem biztos, hogy azt látod, amit látsz, amit szeretnél, mert ha a dolgok mögé, az azok mögött megbúvó érzelmekbe nem látsz bele, akkor néha azok nagyon csalfák tudnak lenni, csalódást okozva. A valóság mindig a lelkedben búvik meg, az érzelmeidben lakoznak, mint a szem, a lélek tükrében, úgy láthatsz csak tisztán és igazán. Ha a lelkedben megbúvó érzelmek másra utalnak, akkor azoknak úgyis igazuk lesz, akár idővel, a soha, az lehetetlen, hiszen minden megtörténik, és megvalósul. A gondolataidat tudod irányítani, de az érzelmeidet nem, mert a lelked ugyan fájhat, s kínokkal telien és kimutathatóan kacaghatsz is ennek ellenére, de ezzel becsapod önmagad, és másokat is.
A mesének ezzel nincs vége, mert továbbfolytatódik az élet mindannyiunk szívében-lelkében, örömünkben, bánatunkban, magányunkban-szerelmünkben. Annak ellenére, hogy nem mindenre tudhatjuk a választ, s néha csak önmagunk problémáján segíthetünk, ha boldogtalanok vagyunk, de lelkünk egyik eldugott szegletében, ahová csak mi jutunk el, ott uralkodik Érzelem király, aki mindenre megválaszol.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-07-21 21:39:55, csütörtök
 
  A tükör mindkét oldala, az összetört tükör szerző: Toll Fekete

Törd össze, és megláthatod egyszerre mindkét oldalát, de kisebb-nagyobb darabokban, az üvegszilánkok közt meg a semmit, a szabad világot, az életteret, mert már nincs ami összetartsa. A tükörszilánkok fényes oldalán, sok apró-pici arcod megjelenik, vagy vonásainak egy részlete. A sötét oldala is darabokban lesz, nem látszik rajta semmi, de te látod, magadat abban nem, és nem uralkodik egészében az az oldal, mi eltakarta előled a világot, sem rajtad, sem feletted.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-07-21 21:33:25, csütörtök
 
  A tükör másik, sötét oldala. szerző: Toll Fekete


A tükör nem hazudik, mit látsz, és mi a valóság.

A tükördarabokban az arcvonásaid, közte semmi,
a sötét oldalán nem mutatva téged.

Ki van a tükör mögött, ki veled szemben áll, vagy veled, vagy ellened van, nézz mögé! Látod e kik vannak veled szemben, kiket nem láthatsz meg talán soha, ők a láthatatlanok, kik alakítják és formálják az életedet. Ők azok, akik befolyásolják a sorsodat, a napjaidat, mit csinálhatsz, kivel érintkezhetsz, mit szólhatsz, és mit tehetsz. Néha büdös a tükör hátsó oldala, egy fertő és dögszagú, melyet elviselni nehéz, azok az erők gonoszak és sátániak. Az ördög búvik meg mögötte a sötétben, kinek szolgálsz, akiért leéled az életed, de a tükör fényes oldala, ezt meg is mutatja az arcodon, csak nézd, nézz bele, a tükör nem hazudik, valós! A tükör, ha majd egyszer nem néz bele senki, haláloddal eltűnsz belőle, mint sorsod is, de a sötét oldal, az ott marad, mely tovább uralja a világot. A tükör melyik oldalán látnád szebbnek a világot. A fényesebbik, vagy a sötét oldalán? És, ha a tükör mindig veled lenne, és mikor belenézel, látod mindazt, mi mögötted van, ki veled és melletted. Ők azok, akik szeretnek téged, de a tükör mögött mindig ott van, aki az ellenséged. Tarts mindig tükröt magad elé, hogy láss, és érezz.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-07-21 21:27:48, csütörtök
 
  A tükör fényes oldala szerző: Toll Fekete


Tükör képben az egész éned, de ki a koreográfus, ki azzá tett, amit látsz?

A tükör nem hazudik, állj elé, nézz szembe önmagaddal, és lépj rajta túl, és mikor nem látod már azt, amit látsz, akkor meghallod mindazt, amit szeretnél hallani, az őszintét, azt aki vagy. Öröm, boldogság, szerelem és béke vagy csak kurtán szólva a keserűséget, a kínok szavait, melyek nem mindig beszélnek vissza az arcodról. Látod önmagad, azt az ember, aki végül is te vagy, de minek látod. Valóságot látsz, lehet csalfa. Igaznak hiszed, lehet hamisság. Egy ránc a homlokodon, mégsem stimmel valami, talán gondolkodtál azon, ott a lelked legmélyén te vagy e. Nem beszél a tükör, de te beszélhetsz önmagaddal, mi az ami jó benned, és mi az ami rossz. Az idő, mely a tükör számára nem oly fontos, de a te számodra igen, mert ha belenézel az évek múlásával, az abban látott kép változik, nagyon is. Nem az öregedésről beszélek, hanem a sorsról, a sorsodról, mely ott lesz arcod vonásaiba jó keményen belevésve, annak barázdás ráncaiba. Ha sok a kínos árokvonal, az sem baj, mert a bölcsességnek mély árkai is megjelenthetnek benne, de a szegény emberében is, aki őszintén bölcs, mert az ő egyedi filozófiája a túlélés, mely igazán csak művészet, megtanulni élni, az életért.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-07-21 20:51:07, csütörtök
 
 



szerző: Toll Fekete

Kék ruhában libben a szerelem,
Arcát eltakarja, nem mutatja meg nekem.
Álarca mögött mosoly, reményteljes szenvedély,
Kéz a kézben, oly szép lenne a szerelmetes esti kéj.

Haja feketesége meleg takaró lelkemre,
Rejtetten szeme csillogása vágyaim felhergelte,
Akarlak vinni a tűzbe, marni húsodba édes csókkal,
A szenvedélyem szenvedésével, mely nem csalfa sóhaj.

Állni vele szemben, szív zörög hangosan a csendben,
Pihegő piros ajkai csábítanak tűzbe engem mámorítóan,
De veszedelmes csóknak vihart kavarni, vágyaiban lázítani,
Add hát kezed, eltakart mosolyod, nyisd fel szemed Tűzleány!


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-07-21 20:44:15, csütörtök
 
  Szerelemnek általa van gyümölcse bennem, hogy tovább vigyem tiszta énemmel és lényemmel, nyugodt harmóniában a természetemmel, mint a világmindenség erkölcsi hatalma és tisztelete felett védelmező és őrködő humánum, miképpen képletesen felülről letekintve a földre, beszorultam egy mesterségesen létrehozott és emberiségnek nevezett mocsokba, ahol az emberiség saját-maga és a föld parazitája, halálos ágya gyilokjának hordozója, öngyilkos merénylője földjének, az élettere megsemmisítésének.
Sokasodni jöttünk erre a bolygóra, s minden ember születésével egy újabb bűn születik a földre, én is az vagyok, mert megtanultam, s vírusként magamban hordozom a bűnt, melyet megtanított nekem ez a világ, a Sátáni erők felett rendelkező hatalma, hol az ember embernek ellensége, hol a szíveket megnyitó kulcsok sárba-tiporva ítéltetnek el, de mondj egy helyes utat, hol nem követ minket senki, és én követlek.




 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2016-07-21 20:35:45, csütörtök
 
 



Indulj az útnak, magaddal viszed a lelked, ha nem teszed visznek erővel, s eltaposnak,
mit egy zabszemet. Az első lépés a döntés, s ha ráléptél a helyes útra,
akkor azzal ráléptél a megdönthetetlenre, de a többi lépésed már megdönthetetlen, a te akaratod.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 197 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 669
  • e Hét: 7085
  • e Hónap: 16268
  • e Év: 68976
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.