Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Shaolin szerzetesek története
  2019-01-21 19:56:52, hétfő
 
  Hogyan indult a Shaolin papok története?

Az egész história 1500 évvel ezelőtt kezdődött Kínában. Ekkor már létezett a Shaolin papok rendje, azonban még nem foglalkoztak harcművészetekkel, sőt, testgyakorlással sem. Afféle csöndben elmélkedő embereknek számítottak, akik nem sokat törődtek azzal, hogy milyen testben teszik ezt. Nem úgy Bodhidharma (másik nevén Ta Mo), aki egyszer ellátogatott a templom falai közé. Amikor meglátta, hogy a buddhizmus helyi képviselői milyen katasztrofális fizikális állapotban vannak, alaposan felforgatta a lustácska papok életét!

Hogyan alakult ki a Shaolin szerzetesek harcművészete?

Bodhidharma később 18 irányzatra bontotta szét a technikákat, melyek kiválóan alkalmasak voltak mind a testedzésre, mind arra, hogy a szerzetesek megvédjék magukat a fosztogatóktól. Ezek a rablóbandák egyébként meglehetősen sokat zaklatták szerencsétlen szerzeteseinket, ugyanis a Shaolin templom teljes autonómiát élvezett - és szenvedett, mivel ez azt is jelentette, hogy területén nem voltak érvényesek az állam büntetőjogi törvényei. Idővel fegyvereket is használtak, ezek közül a leghíresebb a sokszor feltűnő Shaolin bot.

Így kapcsolódik a Shaolin szerzetesek harcmodora és a buddhizmus

Nem tartod furcsának, hogy pont a buddhizmus, az egyik legbékésebb vallás képviselői fejlesztették ki a leghatékonyabb harcművészetet? Elsőre annak tűnhet, de a dolog persze sokkal árnyaltabb annál, hogy ilyen egyszerűen szembeállíthassuk a két dolgot, gondoljunk csak a keresztény lovagrendekre! Persze a szerzetesek által követett Chan, vagy ismertebb nevén Zen Buddhizmus egyáltalán nem támogatja az erőszakot, azonban az önvédelmet engedi. A szerzetesek életfilozófiája is erre épül: az erőszakmentesség filozófiáját kemény önvédelem alapú harcművészettel védeni.

A Shaolin papok kíméletlen edzésmódszerei

Mi tagadás, az európai emberek számára meglehetősen visszás az a fegyelem és önsanyargatás, amivel a szerzetesek edzik testüket egészen kisgyermek koruktól kezdve. A gyakorlás folyamatos, a szerzetes haláláig tart. Kung-fut tanulnak, meditálnak és szigorú táplálkozási szabályoknak vetik alá magukat.

Mielőtt még bármilyen gyakorlatot elsajátítanának, minden gyereknek meg kell tanulnia a harcművészet szellemi alapjait. Különös figyelmet fordítanak a laza, már-már valószerűtlenül mozgékony ízületek elérésére, valamint a tökéletes légzés elérésére. Elképesztő mértékben fejlesztik a fájdalomtűrő képességüket is, van például olyan gyakorlatok, ahol a kosokhoz hasonlatosan egymáshoz ütik a koponyáikat. Az állhatatos edzés nyomai a összes templomban fellelhetőek: van olyan, több száz éves kövezett gyakorlótér, ahol a szerzetesek 15-20 centis mélyedéseket tapostak ki a kockakőből!

A végeredmény egy rendkívül ruganyos, de egyben elképesztően erős test, aminek segítségével tényleg emberfeletti teljesítményt tudnak elérni.

Szabályok a Shaolin Központban / Rules of the Shaolin Center

Tiszteld Buddhát / Show respect to Buddha
Tiszteld a Mestereket és tanárokat / Respect Masters and teachers
Tiszteld az ételt (evés előtt várj amíg a tanár nem szól, mond, hogy Amitabha és utána ehetsz) / Respect the food (wait until the teacher comes, then say Amitabha together end then you can eat)
Tisztelet adás az edzőteremnek mielőtt belépsz és mielőtt elhagyod / Show respect to the place yon train in before you enter or leave.
Tiszteld a kung fu testvéreidet / Respect your kung fu brothers and sisters.
Ne beszélj csúnyán / Do not use dirty language
Tartsd rendben az ágyadat és környezetedet / Keep your bad and surroundings clean and neat.
Este 10 órakor alvás / Go to sleep at 10 o'clock at night.
Mielőtt meditálsz tisztálkodj meg és vegyél tiszta ruhát / Before you meditate clean up and put clean clothes on.

Szabályok az Életben / Rules of everyday life

Ne ölj, ne verekedj rossz okból (bolond küzdelem) / Don't kill, don't fight for the wrong reasons (crazy fighting)
Soha ne fordíts hátat a mesterednek / Don'tturn your back an your master
Ne légy arrogáns, ne provokálj másokat / Don't be arrogant, don't provoke others
Ne túlozz / Don't exadurate
A gyengébb stílusokat ne kritizáld (ne mondj rosszat másokról, akiknek nem jó a kung fu-juk) / Don't criticize weaker kung fu styles (don't say bad things about others, whos' kung fu isn't good
Ne lopj, ne béreljenek fel / Don't steal, don'tlet anyone pay you to do their dirty work
Tiszteld a szabályokat / Respect the rules
Segíteni kell a hatalmat, ha az segítséget kér / You must help your leaders If they ask for help
Nem szabad visszaélni azzal ha erősebb vagy / Don't misuse your strength
Ne igyál annyi alkoholt, hogy elveszítsd a kontrollt / Don't drink too much alcohol to keep kontroll over yourself
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-01-21 19:28:19, hétfő
 
  "Az Ikrek jegyben megjelenik a képesség, hogy elvonatkoztasson az ösztönös vagy érzelmi indíttatásoktól, és tetteit alárendelje az akaratnak és az értelemnek."  
 
0 komment , kategória:  Általános  
LaVey-i sátánizmus (Mérleg/Skorpió/Oroszlán)
  2019-01-21 19:07:07, hétfő
 
  A kilenc sátáni kinyilatkoztatás

Sátán élvezetet képvisel az önmegtartóztatással szemben.
Sátán életet képvisel a szellemi vágyálmokkal szemben.
Sátán szeplőtlen bölcsességet képvisel az álszent önámítás helyett.
Sátán kedvességet képvisel az arra érdemesekkel szemben, a szeretet hálátlanokra való pazarlása helyett.
Sátán bosszúállást képvisel, ahelyett, hogy odafordítanánk a másik orcánkat.
Sátán felelősséget képvisel a felelősek iránt, ahelyett, hogy lelki vámpírok aggasszák.
Sátán az embert, mint egy, az állatok közül valót képvisel - néha jobb, de többnyire rosszabb a négy lábon járóknál -, aki ,,istentől való lelki és szellemi fejlődése" révén valamennyi élőlény legveszélyesebbje lett.
Sátán a bűnösnek nevezett dolgokat hirdeti, mert ezek vezetnek a testi, szellemi vagy érzelmi kielégüléshez.
Sátán az egyház legjobb barátja, hisz az neki köszönheti, hogy még működhet.

A sátánizmus tizenegy törvénye

A Sátán Egyháza által hirdetett törvények (a földi sátánizmus tizenegy törvénye):

Ne adj tanácsot, hacsak meg nem kérnek rá.
Ne beszélj a gondjaidról másoknak, hacsak nem vagy biztos, hogy igazán hallani akarják.
Más birtokán tanúsíts tiszteletet, különben ne menj oda.
Ha birtokodon egy vendég bosszant, kegyetlenül és kímélet nélkül bánj el vele.
Ne közeledj senkihez szexuálisan, hacsak nem kapsz erre jelzést.
Ne vedd el, ami másé, hacsak nem terhes számára, és könyörög hogy megszabadítsd tőle.
Ismerd el a mágia hatalmát, ha sikerrel használtad vágyaid eléréséhez. Ha tagadod a mágia hatalmát, miután hozzá fordultál, elveszíted mindazt, mit általa szereztél.
Ne panaszkodj olyasmiért, aminek nem kellene alávetned magad.
Ne árts kisgyermekeknek.
Ne ölj nem-emberi állatot, hacsak rád nem támad, vagy élelemre nincs szükséged.
Ha nyílt területen jársz, ne háborgass senkit. Ha téged háborgat valaki, kérd meg, hogy hagyja abba. Ha nem fejezi be, bánj el vele!

A kilenc sátáni bűn

Ostobaság: a legfőbb bűn, mely ugyanakkor nem jár fájdalommal. Az egyén célja nem a társadalom-hirdette ideálok hajszolása kell legyen, hanem saját életének tudatos kiteljesítése.

Pózolás: az üres pózolás irritáló dolog, mindenkit nagy embernek állít be, akár azok, akár nem.

Szolipszizmus: veszélyes, ha az egyén elvárja másoktól, hogy akként viseltessenek iránta, miként azt ő természetesnek véli. "Tégy úgy másokkal, miként ők tesznek veled!" - mondja a sátánizmus törvénye.

Önámítás

Csordaszellem: helyes tett, ha az egyén igazodik egy másik emberhez, ha annak a vágyai, céljai számára is megfelelők. Együttesen nagyobb valószínűséggel érvényesítik azokat. Ellenben ha csak sodródik az árral, és hagyja, hogy egy számára ellenséges vélemény irányítsa, a sátánista szemében nem több egyszerű állatnál. A kulcs, hogy jól válasszon mestert (vagy társat), és ne hagyja magát rabszolgaságba taszíttatni.

Szűklátókörűség: egy sátánistának soha nem szabad elfelednie, hogy másként gondolkodik és tevékenykedik, mint a többi ember. Szükséges, hogy átlássa a teljes képet, s azt, hogy ő abban milyen szerepet tölt be. Ez a sátáni mágia egyik fontos eleme.

A múlt feledése: A modern korban gyakori jelenség, hogy a rég érvényben levő igazságokat újdonságként tárják a köz elé. A cél, hogy a jelen emberét magasztalják, elfeledve a történelem nagyjait. Egy sátánistának át kell látnia az ilyen megtévesztésen.

Önromboló büszkeség: a fontos az első szó. A büszkeség helyénvaló dolog, mindaddig, míg az egyén képes beismerni tévedéseit.

Az esztétika hiánya: fontos, hogy az egyén képes (és hajlandó) legyen meglátni és felismerni a szépet. A szép mint fogalom körvonalazása többnyire az egyéntől függ, de vannak olyan egyetemesen megnyugtató és harmonikus összeállítások, amik természetüknél fogva tetszetősek az ember számára (C. G. Jung terminológiájával élve, a kollektív tudattalan részei). Az esztétika az Alsóbbrendű Mágia legfontosabb eszköze.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Próféta utolsó beszéde 2. (Szűz/Ikrek)
  2019-01-21 19:01:46, hétfő
 
  "Ó,emberek, igaz, hogy vannak bizonyos jogaitok az asszonyaitokkal kapcsolatban, de nekik is vannak jogaik felettetek.Ha megadják nektek a jogaitokat, akkor az ő joguk, hogy etessétek és ruházzátok őket, és kedvesen bánjatok velük, mert ők a társaitok és elkötelezett segítőitek.És a ti jogotok tőlük az, hogy ne barátkozzanak azzal, akivel nem engeditek, és hogy sohase kövessenek el házasságtörést.

Ó, emberek, jól figyeljetek arra, amit mondok:imádjátok Allahot, tartsátok meg a napi öt imát, böjtöljetek Ramadán hónapjában, és adjátok meg a zakatot a vagyonotokból.Ha tehetitek, menjetek zarándoklatra.Az egész emberiség Ádámtól és Évától származik.Nem felsőbbrendű egy arab ember a nem arabnál, és a nem arab sem felsőbbrendű az arabnál.Nem jobb a fehér ember a feketénél, és a fekete sem a fehérnél, kivéve, ha vallásossága és jó cselekedetei jobbá teszik.Tudjátok meg, hogy minden muszlim testvére az összes többi muszlimnak, és hogy a muszlimok egy testvériséget alkotnak.Semmi nem megengedett egy muszlimnak, ami a testvére tulajdona, hacsak nem önként és szabad akaratából adja.Ne teremtsetek hát igazságtalanságot magatok között.

Ne feledjétek, hogy egy nap Allah előtt álltok majd, és el kell számolnotok cselekedeteitekkel.Vigyázzatok hát, le ne térjetek az igazi útról, ha én már nem leszek köztetek.

Ó, emberek, utánam már nem jön több próféta vagy küldött, és nem születik új vallás.Gondolkodjatok hát, és értsétek meg a szavaimat, amiket nektek mondtam.Két dolgot hagyok nektek, a Koránt és az én Szunnámat, ha ezeket követitek, nem tévelyedhettek el.

Aki most engem hallgat, adja tovább a szavaimat másoknak, és lehet, hogy azok jobban értik majd a szavaimat, mint akik ma itt vagytok.Ó, Allah, Te légy a tanúm, hogy átadtam az üzenetedet a népednek."

(Idézve Martin Lings: Az iszlám prófétája c. könyvből)


A próféta beszéde tömören tartalmazza az iszlám lényegét, és azt az utat, amelyet minden muszlimnak követnie kell az evilági életében.A dicséret és hála Allahot illeti, a Világok Urát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Buddha - A Tűzbeszéd (Szűz/Oroszlán)
  2019-01-21 18:56:03, hétfő
 
  Amikor a Magasztos elegendőnek látta az Uruvélában töltött időt, tovább vándorolt Gajászísza felé, nagyszámú szerzetes kíséretében. Ezer szerzetes kísérte, akik előzőleg mind­annyian remeték voltak. Ott Gajá város mellett, a Gajászísza hegyen tartózkodott a Magasztos az ezer szerzetes társaságában. Ekkor a Magasztos így beszélt a szerzetesekhez:
- Minden lángban áll, szerzetesek. Mi minden áll lángban szerzetesek?
Lángban áll a szem, szerzetesek. Lángban állnak a jelenségek, lángban áll a látás, lángban állnak a látványok, lángban állnak a látványok okozta érzések, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak. Mi gyújtotta lángra? A szenvedély tüze, a harag tüze, a balgaság tüze gyújtotta lángra; a születés, az öregség, a halál, a bánat, a fájdalom, a szenvedés, a szomorúság, a gyötrelem gyújtotta lángra, mondom nektek.
Lángban áll a fül szerzetesek. Lángban állnak a hangok, lángban áll a hallás, lángban állnak a hallomások. Lángban állnak a hallomások okozta érzések, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak. Mi gyújtotta lángra? A szenvedély tüze, a harag tüze, a balgaság tüze gyújtotta lángra; a születés, az öregség, a halál, a bánat, a fájdalom, a szenvedés, a szomorúság, a gyötrelem gyújtotta lángra, mondom nektek.
Lángban áll az orr, szerzetesek. Lángban állnak a szagok, lángban áll a szaglás, lángban állnak az illatok, lángban állnak az illatok okozta érzések, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak. Mi gyújtotta lángra? A szenvedély tüze, a harag tüze, a balgaság tüze gyújtotta lángra; a születés, az öregség, a halál, a bánat, a fájdalom, a szenvedés, a szomorúság, a gyötrelem gyújtotta lángra, mondom nektek.
Lángban áll a nyelv, szerzetesek. Lángban állnak az ízek, lángban áll az ízlelés, lángban állnak az ízlelés okozta érzések, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak. Mi gyújtotta lángra? A szenvedély tüze, a harag tüze, a balgaság tüze gyújtotta lángra; a születés, az öregség, a halál, a bánat, a fájdalom, a szenvedés, a szomorúság, a gyötrelem gyújtotta lángra, mondom nektek.
Lángban áll a test, szerzetesek. Lángban állnak a tárgyak, lángban áll az érintés, lángban állnak az érintkezések, lángban állnak az érintkezések okozta érzések, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak. Mi gyújtotta lángra? A szenvedély tüze, a harag tüze, a balgaság tüze gyújtotta lángra; a születés, az öregség, a halál, a bánat, a fájdalom, a szenvedés, a szomorúság, a gyötrelem gyújtotta lángra, mondom nektek.
Lángban áll az értelem, szerzetesek. Lángban állnak az igazságok, lángban áll a gondolkozás, lángban állnak a gondolatok, lángban állnak a gondolatok okozta érzések, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak. Mi gyújtotta lángra? A szenvedély tüze, a harag tüze, a balgaság tüze gyújtotta lángra; a születés, az öregség, a halál, a bánat, a fájdalom, a szenvedés, a szomorúság, a gyötrelem gyújtotta lángra, mondom nektek.
Ha egy okos, nemes tanítvány ezt belátja, akkor elfordul a szemtől, elfordul a jelenségtől, elfordul a látástól, elfordul a látványoktól, elfordul a látványok okozta érzésektől, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak.
Elfordul a fültől is, elfordul a hangoktól, elfordul a hallástól [...].
Elfordul az orrtól is, elfordul a szagoktól, elfordul a szaglástól [...].
Elfordul a nyelvtől is, elfordul az ízektől, elfordul az ízleléstől [...].
Elfordul a testtől is, elfordul a tárgyaktól, elfordul az érintéstől [...].
Elfordul az értelemtől is, elfordul az igazságoktól, elfordul a gondolkozástól, elfordul a gondo­latoktól [...].
Ha mindezektől elfordult, eléri a vágytalanságot. A vágytalanság révén megszabadul. Ha megszabadult, tudatára ébred: "Megszabadultam", s felismeri, hogy megszűntek a születések, elérte a tökéletességet, cselekvését befejezte, nincs többé köze az élethez.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jézus Krisztus evangéliuma (Szűz/Oroszlán/Nyilas)
  2019-01-21 18:51:37, hétfő
 
  A hegyi beszéd. A tömeg láttára Jézus fölment a hegyre.
Ott leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitva ajkát így tanította őket:
A nyolc boldogság
Boldogok a lélekben szegények: övék a mennyek országa.
Boldogok a szomorkodók; majd megvigasztalják őket.
Boldogok a szelídek: övék lesz a föld.
Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot: majd kielégítik őket.
Boldogok az irgalmasok: majd nekik is irgalmaznak.
Boldogok a tisztaszívűek: ők meglátják Istent.
Boldogok a békességesek: ők Isten fiai.
Boldogok, akiket az igazságért üldöznek: övék a mennyek országa.
A tanítványok feladata. Boldogok vagytok, ha miattam szidalmaznak és üldöznek titeket és hazudozva minden rosszat fognak rátok.
Örüljetek és ujjongjatok: nagy lesz a jutalmatok a mennyben. Hiszen így üldözték előttetek a prófétákat is.
Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való már egyébre, mint hogy kidobja és széttapossa az ember.
Ti vagytok a világ világossága. A hegyre épült város el nem rejthető.
És ha világosságot gyújtanak, nem teszik véka alá, hanem a tartóra, hogy világítson a ház minden lakójának.
Így világítson világosságtok az emberek előtt, hogy lássák jótetteiteket és magasztalják mennyei Atyátokat.
Jézus és az ószövetségi törvény. Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt, vagy a prófétákat. Nem azért jöttem, hogy megszüntessem, hanem , hogy tökéletessé tegyem.
Bizony mondom nektek: Míg ég és föld fennáll, egy i betű vagy egy vesszőcske sem marad el a törvényből, hanem beteljesedik az egész.
Aki tehát csak egyet hagy is el a legkisebb parancsok közül és így tanítja az embereket, az igen kicsi lesz a mennyek országában. Aki viszont megtartja és tanítja azokat, az nagy lesz a mennyek országában.
Ezért mondom nektek: Ha életszentségtek fölül nem múlja az írástudókét és a farizeusokét, nem juttok be a mennyek országába.
Az ötödik parancs. Hallottátok a régieknek szóló parancsot: Ne ölj! Aki öl állítsák törvényszék elé.
Én pedig azt mondom nektek: Már azt is állítsák törvényszék elé, aki haragot tart. Aki felebarátját butának mondja, állítsák a nagytanács elé. Aki pedig istentelennek mondja, jusson a gyehenna tüzére.
Ha tehát ajándékodat az oltárhoz viszed és ott eszedbe jut, hogy felebarátodnak valami panasza van ellened,
hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, menj, békülj ki előbb felebarátoddal, aztán jöjj vissza és ajánld fel ajándékodat.
Békülj ki még idejében, még útközben ellenfeleddel, hogy át ne adjon a bírónak, a bíró a poroszlónak és tömlöcbe ne vessenek.
Bizony mondom neked: Ki nem szabadulsz onnan, amíg az utolsó fillért le nem fizetted.
A kilencedik parancs. Hallottátok (a régieknek szóló) parancsot: Házasságot ne törj!
Én pedig azt mondom nektek: Mindaz, aki bűnös kívánsággal asszonyra néz, szívében már paráználkodott vele.
Ezért, ha jobb szemed megbotránkoztat, vájd ki és vesd el magadtól. Inkább egy tagod vesszen oda, semhogy egész tested gyehennára kerüljön.
Ha pedig jobb kezed botránkoztat meg, vágd le és vesd el magadtól. Inkább egy tagod vesszen oda, semhogy egész tested gyehennára jusson.
Parancs volt az is: Ha valaki elbocsátja feleségét, adjon neki válólevelet.
Én pedig azt mondom nektek: Mindaz, aki elbocsátja feleségét, kivéve ha nem törvényes felesége, okot ad neki a házasságtörésre, aki pedig elbocsátott nőt vesz el, házasságot tör.
A második parancs. Hallottátok azt a régieknek szóló parancsot is: Hamisan ne esküdjél, hanem tartsd meg az Úrnak tett esküdet.
Én pedig azt mondom nektek: Egyáltalán ne esküdjetek: sem az égre, mert az Isten trónja, sem a földre, mert az lábainak zsámolya,
sem Jeruzsálemre, mert az a nagy királyok városa.
Még fejedre se esküdjél, mert egyetlen hajszáladat sem tudod fehérré vagy feketévé tenni.
Beszédetek legyen: igen, igen; nem nem. Ami ezt meghaladja, az a gonosztól van.
A rossz visszafizetése. Hallottátok a parancsot: Szemet szemért, fogat fogért!
Én pedig azt mondom nektek: Ne szállj szembe a gonosszal, hanem ha megütik jobb arcodat, fordítsd oda a másikat is.
S ha perbe fogva el akarják venni köpenyedet, add oda köntösödet is.
S ha ezer lépésre kényszerítenek, menj el kétannyira.
Adj a kérőnek, és aki kölcsönt akar, vissza ne utasítsd.
Ellenségszeretet. Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet!
Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, (tegyetek jót haragosaitokkal) és imádkozzatok üldözőitekért (és rágalmazóitokért).
Így lesztek fiai mennyei Atyátoknak, aki felkelti napját jókra és gonoszokra, esőt ad igaznak és bűnösnek.
Ha azokat szeretitek csak, akik titeket szeretnek, mi lesz a jutalmatok? Nem így tesznek a vámosok is?
És ha nem köszöntitek, csak barátaitokat, mi többet tesztek? Nem így tesznek a pogányok is?
Ti olyan tökéletesek legyetek tehát, mint mennyei Atyátok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Friedrich Nietzsche - Így szólott Zarathustra (Oroszlán)
  2019-01-21 18:25:30, hétfő
 
  Mikor Zarathustra kijutott az erdőből, és beért a legközelebbi városba, nagy csődületet talált a piactéren: mert híre ment, hogy valami kötéltáncost lehet látni. És Zarathustra így szólott a sokasághoz:

Az embert fölülmúló embert tanítom néktek. Olyasvalami az ember, amin felül kell kerekedni. Mit tettetek ti, hogy felülkerekedjetek rajta?

Minden eddigi lény alkotott valami önmagán túlmutatót: épp ti volnátok hát apálya ennek a nagy dagálynak, és inkább visszatérnétek az állathoz, semhogy felülkerekedjetek az emberen?

Mi a majom az ember számára? Nevetség csupán, avagy fájdalmas szégyen. És ugyanaz lesz majd az embert fölülmúló ember számára az ember is: nevetség, avagy fájdalmas szégyen.

Megtettétek az utat a féregtől az emberig, és sok minden megmaradt a féregből bennetek. Valaha majmok voltatok, és bizony az ember még ma is majmabb, mint bármelyik majom.

De még aki a legbölcsebb köztetek, az is csupán hasadt korcs, növény és kísértet fattya. De vajon arra ösztökéllek-e én benneteket, hogy kísértetek avagy növények legyetek?

Íme, én az embert fölülmúló embert tanítom néktek!

Az embert fölülmúló ember a földnek értelme. Mondja hát akaratotok: az embert fölülmúló ember legyen értelme a földnek!

Kérve kérlek, testvéreim, maradjatok hűek a földhöz , és ne higgyetek azoknak, akik földöntúli reménységgel kecsegtetnek benneteket! Méregkeverők azok, akár tudják, akár nem.

Az élet megvetője mind, haldokló, és méreggel fertőzött maga is, aki csak nyűg a földnek: vesszenek mind egy szálig!

Valaha az Isten ellen való vétek volt minden vétkek legnagyobbika, de Isten meghalt, és vele haltak ezek a vétkesek is. Most már a föld ellen való vétek a legiszonyatosabb, és az, ha többre tartjátok a kifürkészhetetlennek belsejét, mint értelmét a földnek.

Valaha megvetéssel pillantott a testre a lélek: és akkoriban ez a megvetés volt a legmagasztosabb - soványnak, csenevésznek, éhenkórásznak akarta látni. Azt hitte, így majd elmenekülhet tőle és a földtől.

Ó, az a lélek maga is sovány, csenevész és éhenkórász volt még: önnön kegyetlenségében gyönyörködött az a lélek!

De még ti magatok is, testvéreim, mondjátok csak meg: vajon mit ad tudtul lelketekről a testetek? Avagy nem szegénység és mocsok és hitvány tespedtség-e lelketek?

Bizony mondom néktek, mocskos folyam az ember. Tenger legyen, aki magába akarja fogadni ezt a mocskos folyamot, és nem akar bepiszkolódni.

Íme, én az embert fölülmúló embert tanítom néktek: ő az a tenger, őbenne bukhat majd alá hatalmas megvetéstek.

Mi a legnagyobb, amit megélhettek? Nem más, mint a hatalmas megvetés órája. Az óra, midőn még boldogságotok is utálatra változik, miként utálat lesz eszességetekből és erényetekből is.

Az óra, midőn azt mondjátok: "Mit számít a boldogságom! Mindez szegénység és mocsok és hitvány tespedtség csupán! Pedig boldogságomnak magát a létet kellene igazolnia!"

Az óra, midőn azt mondjátok: "Mit számít az eszességem! Vajon éppúgy óhajtja-e a tudást, akár az oroszlán a táplálékot? De szegénység és mocsok és hitvány tespedtség csupán."

Az óra, midőn azt mondjátok: "Mit számít az erényem! Még egyszer se szabadított rám őrjöngést. Saját jóm és gonoszom: hogy unom már őket! Mindez szegénység és mocsok és hitvány tespedtség csupán!"

Az óra, midőn azt mondjátok: "Mit számít az igazságosságom! Nem látom, hogy izzás és parázs volnék. Márpedig az igaz ember izzás és parázs!"

Az óra, midőn azt mondjátok: "Mit számít a részvétem! Vajon nem kereszt-e a részvét, melyre felfeszítik azt, aki szereti az embereket? Csakhogy az én részvétem nem megfeszíttetés."

Beszéltetek-e valaha így? Kiáltoztatok-e így valaha is? Ó, bárcsak hallottam volna már, hogy így kiáltoztok!

Nem bűneitek - mértékletességtek kiált az égre, fukarkodástok a bűnnel az, ami égre kiált!

Hol van hát a villám, hogy megkarcoljon benneteket nyelve hegyével? Hol van a téboly, melynek ott kellene lennie bennetek, véretekbe oltva?

Íme, én az embert fölülmúló embert tanítom néktek: ő az a villám, ő az a téboly! -

Midőn Zarathustra így szólott, felkiáltott valaki a tömegben: "Eleget hallottunk már a kötéltáncosról, ideje, hogy láthassuk is!" És a sokaság kinevette Zarathustrát. A kötéltáncos pedig azt hitte, őrá értik, amit mondanak, és munkához látott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ccCcc
  2019-01-21 12:16:48, hétfő
 
  Sadus - Chemical Exposure
Rotting Corpse - Evil Slaughter









[link]https://www.youtube.com/watch?v=r2LcvQ0vaiE[link]" target="_blank"></a>
Malevolent Creation - Sacrificial Annihilation
[link]https://www.youtube.com/watch?v=5oLSfyFVfEg[link]" target="_blank"></a>
Malevolent Creation - Eve Of The Apocalypse
[link]https://www.youtube.com/watch?v=mOxE5u50WUs[link]" target="_blank"></a>
Malevolent Creation - Systematic Execution
[link]https://www.youtube.com/watch?v=OIv-bktt89E[link]" target="_blank"></a>
Malevolent Creation - Slaughter Of Innocence
[link]https://www.youtube.com/watch?v=q_S0chbvK_M[link]" target="_blank"></a>
Malevolent Creation - Monster
[link]https://www.youtube.com/watch?v=0RdF4N_5a68[link]" target="_blank"></a>
Marduk - The Sun Turns Black As Night
[link]https://www.youtube.com/watch?v=VBsa1_TsfoA[link]" target="_blank"></a>
Marduk - The Funeral Seemed To Be Endless
[link]https://www.youtube.com/watch?v=wSJ3FZn8B0A[link]" target="_blank"></a>
Marduk - Departure From The Mortals
[link]https://www.youtube.com/watch?v=pZGwfjU3z4w[link]" target="_blank"></a>
Marduk - The Black...
[link]https://www.youtube.com/watch?v=qoO6PDQiELc[link]" target="_blank"></a>
Marduk - Dark Endless
[link]https://www.youtube.com/watch?v=4ax2pJClOsY[link]" target="_blank"></a>
Marduk - Holy Inquisition
[link]https://www.youtube.com/watch?v=tAvKt9OpBoc[link]" target="_blank"></a>
Marduk - Materialized In Stone
[link]https://www.youtube.com/watch?v=PNi_-AIMlEc[link]" target="_blank"></a>
Morbid Saint - Darkness Unseen
[link]https://www.youtube.com/watch?v=cgxXNDDnmoQ[link]" target="_blank"></a>
Morbid Saint - Living Misery
[link]https://www.youtube.com/watch?v=De_HlGG2bN4[link]" target="_blank"></a>
Morbid Saint - Crying For Death
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 192 db bejegyzés
e év: 868 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 48
  • e Hét: 3542
  • e Hónap: 5967
  • e Év: 16901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.